Sivut

torstai 8. marraskuuta 2012

Ääliöt vauhdissaEi oo tullu tänne vähään aikaan kirjoteltua..
Ihan ekaks sanon, että KIITOS kaikille jotka jaksoivat vastata tekemääni kyselyyn, jonka tein lokakuussa tänne blogiin. Eniten ääniä oli saanut "koirien tavarat" aihe, josta koitan tänne tänä vkl kirjottaa ja lisätä kuvia.

Mitäs meille kuuluu? noh, eipäs kummosempia!
Lenkkeilty on joka päivä pariin otteeseen ja harrastettu tokoa Royn kans ja Renen kans noutoa.
Eilen lähettiin koirien, ystäväni Hartsan ja tämän koiran kanssa penkalle lenkkeileen klo. 18 ja kotona oltiin vasta klo. 19:30, joka hieman venyi kun Roy ja Rene lähti fasaani parven perään!
Oltiin tosiaan penkan päässä ja fasaaneja lähti lentoon, joten mun hurtat sitte päätti jäädä sinne heinikkoon rämpiin ja eivät tulleet takas, vaikka oltiin jo penkan alussa menossa Hartsan ja tämän koiran Marttan kanssa.
Jäimme odottaan penkan alkuun 10min koiria, mutta ei niitä näkyny! 40min ne olikin jo olleet ihan kaksistaan lintujen perässä.
Päätimpä sitte soittaa Mikolle, joka tuli hetkessä autolla penkalle, koska asutaan ihan penkan vieressä..
Mentiin n. puoli matkaa penkkaa eteenpäin ja sieltähän ne molemmat sitte kirmas tuleen.
Autossa hais hirvee lihan ja veren haju, joten totesimme, että nyt on koirulit saanu jotain naposteltavaa, eli ei ihmekkään ku olivat viihtyneet penkan päässä niinki kauon.
Surullinen asia oli se, että Rene oli hukannu heijastinliivinsä jonnekki pusikkoon :C se oli kuiteski ihan uusi ja makso 30e. Pihalla oli kuitenki jo niin pimeetä, että turhaa me sitä oltas etes lähetty ettimään, joten lähettiin auton kyydissä kotia. Hartsa ja Martta tulivat meillä myös käymään teellä.

Tänään päästiin koulusta jo klo. 13, eli kotona olin siinä klo. 14 jälkeen ja sovittiimpas Hartsan kans taas, että mennään tänäänki lenkkeileen penkalle ja ettimään heijastinliiviä.
Klo. 15 lähettiin penkalle päin, koirat sai juosta vapaina.
Penkan päässä laskeuduttiin rymeikköön ettimään liiviä ja viimein pitkän etsinnän jälkeen Hartsa löys liivin, joka oli tarttunu johonki oksaan lujasti kiinni. Ihanaa ku ei tarvi mennä uutta ostaan tolle ääliölle :)
Noustiin sitte takas penkan tielle ja lähettiin penkan alkuun päin käveleen. Roy kuiteski jäi hajujen perässä rymeikköön ja päätettiin, että nyt ei kyllä lähetä mihkää, jos tuo koira ei tule samaan aikaan ko kuiteski joutuu sitä lähtä taas hakemaan..
Kateltiin hetki siinä Royn touhuja ja yhtäkkiä koiruus teki äkkiliikkeen ja lähti juoksemaan ihan intona eteenpäin ja suussahan sillä roikkui lintu -.-'
Onneks Roy kuiteski pystyi jättämään linnun pellolle ja tuli luokse. Laitoin koiran kiinni ja olin lähössä kattomaan ilman koiria lintua, että minkä merkkinen se tällä kertaa oli? yhtäkkiä lintu liikkui ja mää aloin kiljuun! hain Royn linnun tykö ja ONNEKS se tappo sen.
Roy sai mennä flexisä loppumatkan, ettei enempää tapa elukoita TAI lähe takas linnun tykö..
Penkan jälkeen mentiin vielä pappalla käymään kahveella ja siittä kotiin.
Kotona Roy tarhaan luuta mussutteleen ja Rene mukaan Mikon porukoille ko käytiin siellä nopsaa kyläilemässä.
Kyläilyn jälkeen kotona heti koneelle tutkiin, että mikäs lintu se oli, jonka Roy sai? nuori koiras tavihan se lopulta sitten oli.

Lisäsin blogiin myös mätsäri kuvia!
Oltiin tosiaan 3.11 Kannuksen mätsärissä Renen ja kaverini Hartsan kanssa. Kehät alkoi klo. 11 ja sijoituttiin SIN4. Oon todella tyytyväinen Renen suoritukseen! koiruus seiso ko tatti, kun tuomari tuli tutkimaan ja muutenki juokseminen ja seisominen meni kivasti, tai mitä nyt pariin kertaan koitti mennä istumaan.
Pentuja ei oo ikään ollu nuin montaa kehässä! valehtelematta jotain 15-18 pentua.
Miksei Roy päässyt mukaan? noh, aamulla treenasin ennen lähtöä molempien kanssa. Roy hyppi ko kenguru ja laukkas vain eestaas, eli koiruudella oli liian paljo virtaa lähtä mätsäröimään, vaikka oltiin edeltävänä iltana käyty piiiitkä lenkki!
1.12 on Kannuksessa kuulemma mätsärit jälleen, joten sinne lähtee Royki, mutta pakko varata aamulle sen verran aikaa enemmän, että ehtii käyttää tuon adhd:n ainaki 1h lenkillä.
Renen jos veisin pitkälle lenkille ennen mätsäreitä nii se tyylii nukkus koko aika, eikä jaksais keskittyä mihinkään kehässä. Nuo kaks on aivan erillaisia, toistensa vastakohat.
Mätsärin jälkeen päästiin Katin kyydillä Himangalle ja Himangalla päätettiin käydä hyppyyttämässä penkan pellolla Reneä ja Katin koiraa Ruutia (hovawart, 4kk)
Rene ja Ruuti tuli ihan loistavasti toimeen! leikkivät keskenään kovasti ja vauhtia riitti.
Voin sanua, että kyllä kaiken tuon jälkeen Rene ei oo ikään varmaan ollu niin väsyny. Kotia ko päästiin, niin jo eteisessä koira retkahti maahan ja laitto silmät kiinni :,)
Olin itekki kyllä kaiken tuon jälkeen väsyny, mutta eei auttanu! kotona odotti Roy täynnä virtaa, joten sen kans piti heittää vielä parin tunnin lenkki ja sitte pysty hyvillä mielin itekki ottaa rennosti.2 kommenttia:

  1. kiva uus ulkoasu :) voi että se roy on taitava saamaan lintuja kiinni, raukka sorsan näkönen otus... onnea sijoituksesta rene pojan kanssa :)!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti!
    Ulkoasua piti vähä muuttaa sillä onhan se talvikin kohta tulossa ;)
    Rene kiittää ja Roy the peto taas vauhdissa ollu kuten aina.

    VastaaPoista