Sivut

torstai 10. tammikuuta 2013

Kuulumisia
Ihan ekaks täytyy pahotella sitä, etten ole vieläkää saannu aikaseks kirjotettua että mitä me harrastetaan ja miten koiruudet oppii yms.
Mä tahon koko juttuun uusia kuvia, enkä vanhoja! kaveri tulee onneks lauantaina käymään meillä nii samalla kuvailee muutamia koirien harrastuksiakin, eli ens viikolla viimestää tulee juttua harrastuksista.

Mitäs koirille kuuluu?

Hyväähän niille! riittävästi on lenkkeilty taas.
Eilen kävin päivällä koirien kans heittämässä 10km pyörälenkin, pyörälenkin jälkeen heitin Renelle ekana narupalloa, joka lens katolle ja jäi sinne. Otettiin sitte kapula käyttöön ja sitä koiruus sai hakea useasti.
Royn kanssa tokoa, joka meni pitkästä aikaa hyvin! koiruus teki käskyjä oikein ja viimein nopeastikkin.
Lisäämäni kuvat on myös eilen otettuja.
Illalla heitettiin vielä 2h iltalenkki.

Tänään päivällä tuli posti oikein kotia asti ja lisäämäni ensimmäinen kuva kertoo jotaki, mitä paketti sisälti.
Lyhyesti sanottuna: Roylle 20m kenttähihnan/juoksuliinan ja molemmille herkkuja (strutsinliha- ja peuranlihakeksejä, kalkkunankurkkua, hirvenlihamakkaroita, kalan- ja kanan sekotusherkkuja.)

Päivällä lähettiin heti uutta juoksuliinaa koittaan penkan pellolle! penkalle päin ko oltiin menossa nii vastaan tuli tuttu 1v pohjis narttu Hilla, jonka kans Roy ja Rene sai taas leikkiä.
Penkan pellolla Roy totteli ko unelma! mulla oli mukana vain tylsiä napuja, mutta koiruus tuli aina heti luokse ku vain käskin tätä.
Miksi Roylle liina? noh, tämäpä viime viikolla päätti karata lenkin ohella. Koiruus sai ekana lenkillä juosta vapaana 1,5h, muttei tainnu riittää, joten katosi vielä 2h.
Aivanko olis jäljen perässä mennyt pyörätietä pitkin kylälle päin, mutta ei sielä mene mitään riistaa? voi olla, että haisto juoksusen nartun.
Sanoinki sitä, että parin kk päästä näkee kylällä Royn näkösiä pentuja.. toivottavasti ei kuitenkaan.
Onhan Roy mehtälenkeillä lähteny, mut riistan perään ja tullu sitte kyllä takasi, eikä sielä ole tarvinnu pelätä että käy puksuttamassa jonku nartun tai jää auton alle, koska sen verran korvessa kuitenki menty.
Tästäpä tilanteesta Roylle hommasin nyt tuon juoksuliinan ja leikkautan sen tänä vuonna.

Illalla tehtii kaverini ja koirien kans 1,5h remmilenkki kylällä. Kaveri kävi kysymässä kesätyöpaikkaa ja sitte käytiin vielä työpaikallani moikkaamassa vanhuksia.
Lenkin lopuks mentii koirie kans kaverini kämppään kahvitteleen ja kaveri oli ottanu kissanpennun, joka oli vasta 4kk ikänen.
Aluks hirvee sähinä, mut älyttömän nopeesti pikkune tutustu koiriin ja lopuks komensi näitä.
Molemmat koirulit sai kynnestä ja tuli kuonosta verta.
Rene raukka pelkää nyt kuollakseen varmaan kissoja :C se oli nii raukka sieläki, että tahto vain kotiin tapahtuneen jälkeen, joten ei me kauaa keritty sielä kahvitella ko piti jo lähteä.


Royn kanssa on ollut nyt ongelmia..
Meidän talossa ei arvojärjestys ole oikein kohillaan, sillä tämä on alkanu mulle örisemään jos komennan sitä.
Yhtenä päivänä murisi siittä ko sanoin käskyjä "sivu, maate, nouse" ja sitte ku sanoin "tassut", josta koira on kyllä aina tykänny ja nääi nii örisi siittä.
Sain parilta osaavalta ihmiseltä apua tähän, eli nyt pari kuukautta en anna Roylle huomiota jos se sitä itse tulee pyytämään, mut käskystä palkkaan sen hellyydellä, kuten sisällä käsken luokse nii heti tulee rapsutukset ja kehut päälle.
Sohvaa en jaa Royn kanssa, mutta yksin se saa nukkua siinä kyllä, kuten yöllä monesti tekee ja tälläkin hetkellä.
Renelle annan ekana nyt ruuan ja Roylle vimppana.
Ovesta nämä onki aina saanu tulla vasta luvan kanssa, eli siinä olen kuulemma oikein tehnytkin aina :--D
Oisko teillä antaa mulle enemmän vinkkejä tähän? onko tässä jo muutama hyvä juttu, joita mun oikeesti kannattaa tehä ja jotka auttaa varmasti?
Vielä ei ainakaan mitään näkyvää ole tapahtunu, mutta vasta 1-2vk ollaan tämmösellä menty.


Kerron jopa täällä hieman itestäni! mulla menee nyt pitkästä aikaa huonommin..
Iskä ollu reilu viikon sairaalassa, oon saanu sen takia itkiä päivittäin ja mun voimat vaa menee siihen ku itken ja ajattelen pahinta.
Lisäks poikaystävä Miko lähti maanantaina armeijaan. Ollaan asuttu jo päälle 1v yhessä ja tämäkin asia tuntuu tosi kurjalta, kun ei ole ketään joka lohduttaa. Koiriahan tietenki aina rutistelen ja pussailen, mut ei ne mulle vastaa.
Lisäks mua harmittaa tuo Roy ku alko tollasta ilmenee, eikä sitä uskalla enää vapaaksi laskea.
Toivotaan nyt kuitenki, että kaikki kääntyy parhain päin.Huomena kouluun, koulusta mustiin&mirriin ostaan luita ja lihaa, iskää kattoon sairaalaan ja kotona koirat odottaaki virtaa täynnä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti