Sivut

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kopin siivousta ja joulukuun shoppailut4.12 Torstaina töiden ja lenkin jälkeen suunnattiin Royn tarhaan ja kopin siivoukseen.
Minä itse pölyallergian vuoksi en voinu osallistua vanhojen olkien pois ottoon kopista, mutta onneks kulta ryömi isoon koppiin, minä ulkopuolella pidin jätesäkkiä, johon pölisevät vanhat oljet laitettiin.


Olkia tuntu riittävän, sillä iso jätesäkillinen täyttyi ja täyttyi. Lopuks vielä harjalla kaikki jämät poies ja ikkunan pesu.


Ostettiin Pohjanmaalta Agrimarketista (ylhäällä kuva) Ruti-Rex kopinpehmikettä, jota ei aiemmin ollakkaan käytetty.
Nyt kuitenki tuli ostettua kokeiluks iso pussi ja kaikki laitettiin koppiin samalla kertaa, enimmät makkarin puolelle ja loput käytävälle.
Kopinpehmike ei yhtään edes pölissyt, joka oliki ihan huippu juttu! itekki pystyin sitä siis koppiin survomaan.


Kuinka usein teillä vaihdetaan kopissa olevat lämmikkeet? mitä koppiin laitatte?

Meillä ollu tapana kerran vuodessa vaihtaa, yleensä ollu olkia ja joskus puru alla, mutta nyt ostettiin ihan uutta kokeiluks (Ruti-Rex kopinpehmikettä) ja nyt vasta joulukuussa sekin tuli laitettua ko pakkasia oo ollu juuri yhtään.
Yleensä vaihdettu uudet jo loka-marraskuussa.


Royn mielestä on aina super kivaa ko koppiin tulee uudet lämmikkeet ja kovasti se onki tehny töitä, että saa kopistaan viihtyisän. Videota TÄÄLLÄ.
Vielä pitäs saada aikaseks ostettua joku räsymatto ulko-oven eteen ja kopissa olevan väliseinän oveen.


5.12 Perjantaina töiden, pitkän lenkin ja päikkäreiden jälkeen oliki edessä kodin suursiivo!
5h saatiin kullan kans aikaa kulumaan ja viimein meilläki on kotona joulu <3

Joulukuvia kotoota tulossa myöhemmin lisää myös blogin puolelle.


Roylla tällä hetkellä oikein kiva karvanlähtöaika


Joulukuun shoppailut!

Roylle ja Renelle lisää tuttua Brit Caren Activityä 12kg, Riimille juoksuhousut, Dental purutikkuja ja herkkuja treeneihin


Messarissa tuli oltua lauantaina 6.12 töissä seuran (EKK) kautta talkoohommissa kullan kanssa 6h ja töiden jälkeen tuli kojuja kierrettyä 2h.
Mukaan lähti:

12kg ANFia kokeiluks Roylle ja Renelle


Kaikille yhteiseks vinkulelu ja Renelle treeneihin pörröpatukka vingulla, joka todettu erittäin kivaks

Mömmöruokaa, josta koko lauma tykkää

Kennelliiton kansiot, Roylle ja Renelle turkoosi ja Riimille ihan oma pinkki. Kätevästi saa nyt kaikki lekurin paperit, rokotuskortit, todistukset yms kansioihin.

Riimille pinkki nahkaremmi mätsäreihin

ja täytyyhän meidän neidilläkin olla oma kovispanta ko muillaki on! Renellä muuten samanlainen, mutta musta.


Messarin jälkeen haettiin koko laumalle pakkaseen 10kg peuranlihaa, jotka oli erittäin kätsysti pakattu 500g pussukoihin!Nyt on pakkanen taas pullollaan lihaa ja sinne ei paljo meidä immeisten ruokaa mahukkaan! :--D
viikon parin päästä pitäs mahtua pakkaseen jo 10kg broilerin sydämiä ja muikkuja.

Peuranliha todettu erittäin maistuvaks! omnom.


Petenkoiratarvikkeelta tuli myös tilattua Riimille valkosille koirille tarkotettua shampoota ja kauon haaveiltu heijastinliivi.
Nyt on ostoksia taas tullu osteltua ja joululahjaks taitaa koirat saada vain jotain hyvää herkkua. ;)


Mitä Riimin juoksuihin tulee nii nyt on neidillä juoksut kestäny 10pv ja edelleen todella hienosti meillä menee! ei ole ongelmia Renen ja Riimin kanssa, hyvin tehään lenkit, hienosti leikkivät vapaana pihalla, toki valvotusti koko ajan. Riimi oli eilen taas kullan työpaikalla koko työpäivän ajan, mutta loppuviikon saaki olla nyt kotona ko minä sairastelen.

7 kommenttia:

 1. Meillä vaihdetaan kopissa pahnat yleensä kerran vuodessa keväällä. Mutta esim tänä "talvena" kun koirat vie tassujen mukana hiekkaa koppiin, niin ollaan vaihdettu jo toisen kerran pahnat koppeihin. Käytetään olkea, koska meillä on sitä heinävintillä todella paljon!
  Kylmillä ilmoilla lisätään yleensä 3viikon välein koirille lisää pahnaa.
  Eikä teidän välttämättä tarvitse ostaa rettua ovien eteen, me ollaan paljon käytetty vanhoja vilttejä, vanhoja perunasäkkejä, räsymattoja (mattojen kans vaan pitää olla varovainen koiran kans joka tykkää repiä, koska helposti nielee sitten matonkudetta monta metriä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mikä on pahna? mä en ole IKINÄ kuullu moista :D onko se sitä olkea?
   Meilläki vielä ku asuttii maalla nii saatiin joka talvi ilmatteeks naapurilta isoja paaleja, mutta nyt ei olla viititty enää kysyä ko ei asuta enää siellä. Toki varmasti edelleenki oltas saatu olkea ilmatteeks ko se on kuitenki iskän kaveri, mutta onhan se ihan hyvä kokeilla jotain muutaki joskus.
   Muistaakseni meillä joskus oli kopin oven edessä viltti, mutta pakkasella se meni jotenki "kovaks" ja oli tosi kylmä ja ei taipunu sitte mihkää! semmosia tuski enää kokeillaa.
   Markuksen porukoilta vois kyllä kysyä, jos niillä on räsymattoja tai iskällä nii sais kätsysti oveen. Roy ei ole enää mikää pentu nii tuskin se mattoa rupeaa enää jyrsimään.. :D
   Tuo koppi on kyllä todella kivan kokoinen! sinne mahtuu helposti Rene ja hyvin jäis makkarin puolelle tilaa Roylle ja Riimille. Harvemmin kuitenki nää noutajamixit siellä on.. ehkä joskus syövät rustoluitaan, mutta muuten tahtovat olla sisällä. Roy on aina työpäivän ajan ulkona tarhassa.

   Poista
 2. Eikä mitä shoppailuja, niin söpöjä juttuja!!:D

  VastaaPoista
 3. Ihana kuusi teillä :) Meillä on ollut Tuikun kopissa viltti ja luukku joskus, mutta kaikki se raahaa sieltä ulos... Vanhalla koiralla oli patterikin, mutta Tuikulla lämpimämpi koppi, joten ei pistetty sitäkään. Eli toistaseks kopissa ei oo mitään irtaimistoo, koska tuolla on kauhea into repiä kaikki pihalle. Muutenkin viettää hyvin vähän aikaa kopissaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on kyllä itse täydellisyys, tykkääntykkään!
   Hahh, voiei :D Meillä on pappan yks pystiski sellane ettei anna minkään olla kopissa. Onneks Roy on antanu olla kaiken :D ainii.. paitsi pentuna se ei antanu kesällä sielä olla vilttiä/mattoa.

   Poista
 4. Ruti-Rexiä myös meillä, en osaa kyllä sanoa vaihdosta yhtään mitään kun en sitä ite hoida. Kerran, tai kaksi vuoteen kuitenkin.

  VastaaPoista