Sivut

maanantai 26. tammikuuta 2015

Kehäketut & agitreenit
25.1 Sunnuntaina herätyskello soi aikaste, aamupalat suuhun, pakkailua ja lenkille.
Roy pääsi Markuksen kans käymään pitemmän lenkin ku ite taas heitin Renen ja Riimin kans pikalenkin, kotipihalla annoi koirie rallitella ja harjasin molemmat.
Riimillä alkanu kaamea karvanlähtö ja tuntuu, että sitä karvaa on nyt jokapaikassa.Klo. 10 suunnattiin Helsingin Konalaan, Purina Areenalle mätsäröimään.
Ilmoitusjono oli ihan älyttömän pitkä, joten meni hetki ennenkö sai koirat edes ilmoitettua.
Lisäkseen halli oli tosi kylmä, mutta onneks oltiin jotenki varauduttu siihen.Renen ja Markuksen ilmoitin mies&koira-kehään, joka alkoikin ihan ekana.
Koiria kehässä oli päälle 20, eli aika paljo. Oli siis muutki naiset lykänneet miehensä kehiin ;)

Rene kuunteli hienosti Markusta ja Markus oikein edustavan näköisenä kehään meniki.. kumpparit korosti näiden menoa :')

Tuloksena TOINEN (2) sija! Aivan huikeeta.Koiria tuntu riittävän tapahtumassa, joten omaa vuoroa sai odottaa myös muihin kehiin.

Aikuisia koiria oli päälle 50kpl.
 Rene sai parikehästä punaisen nauhan, tuomari tykkäs kovasti koiran rakenteesta, luonteesta ja liikkeistä. Ihasteli kovasti Reneä ja sano, että mukava nähdä myös tolleri mixauksia.

Kaikkien punasten naudan saaneiden kehässä Rene sijoittui kolmanneksi, eli tulos: PUN3!
Hieno Renskuuu <3Isoja pentuja oli n. 60kpl, eli ihan kiitettävästi.

Riimi sai parikehässä punaisen nauhan.
Viimein löydin Riimille myös sen kivan ja miellyttävän seisoma-asennon, josta koiraki tuntuu pitävän. Välillä ei tarvinnu asetella jalkoja ollenkaan, mutta välillä taas parantelin hieman asentoa. Riimillä myös ihanasti saa heilua tuosa asennosa häntä, joka onki aika supersöpön näköstä.

Tuomari tykkäs Riimin avoimesta luonteesta, joka anto hienosti tutkia itseään ja katsoa hampaat. Seisoma-asento oli miellyttävän näköinen ja juoksussa kuulemma Riimi seuras kivasti mua.
Erityisen rauhallinen penska ikäisekseen.

Kaikkien punasten naudan saaneiden kehässä Riimi ei sijoittunut, mutta todella tyytyväinen olin ite koiraan ja kuinka siittä joka mätsäreissä näkee yhä enemmän edistystä. Nopea se on ainaki oppimaan. :)Sponsoreita mätsärillä oli useita, mutta omasta mielestä puolet palkinnoista oli kyllä aika peestä..
Mitä me oikeesti tehään esim. jollai aku ankka lippiksellä, avaimenperällä, autot palapelillä, lyhyellä leffalla ja joo, onhan noita kertakäyttö juoma-astioitaki jo kaapit pullollaan :D
Tietääkö joku mikä tuo ylemmäs kuvan vasemman puoleinen "vyö" on? voiko sen jotenki tyylii kiinnittää turvavyöhön ja koiran remmiin/valjaisiin? vai mikähän ton idea oikein on.

Alemmassa kuvassa on hieman paremmat palkinnot mitä mätsäristä saatiin.
Pari ruusuketta, narulelua (jeeee, treeneihin uusia palkkoja), Biotiini Fortea, BE-balans vitamiiniliuosta ja ehkä oudoin ja täysin tuntematon tuote oli: ProZyme.
ProZyme pussin takana lukee mm:
-Valmistettu suomalaisista ravintorikkaista kasviksista, marjoista ja villiyrteistä.
-Tuote ei sisällä viljoja, väri- tai säilöntäaineita.
-Tuote soveltuu mm. allergia-, maha-, suolisto-, hiiva-, iho ja turkkiongelmista kärsiville.
-Tasapainoittaa pentuajan kasvua ja nostaa luonnollista vastustuskykyä sekä tukee luonnollista terveyttä hellävaroen mutta tehokkaasti.
-Hyvän terveyden ylläpidossa n. 3krt vuodessa n. 1kk kuuri.

ProZyme pussi avataan tänä iltana ja annetaan sitä jokaiselle. Saapa nähä miten maistuu meidä ranttu Renelle.


Mätsäreissä meni nopsaa 4h, siittä käymään Vantaalla, kotua hakeen lisää herkkuja, treeniliivi ja suuntana Sporttikoirahalli ja Satun vetämät agitreenit.

Mukaan lähti kulta, Rene ja Riimi.Hallilla lämmittelin vielä Reneä ja pidin manttelia päällä.
Käytiin tutustumassa 2lk:n rataan, jossa oli yhteensä 18 estettä. Radalla käytiin läpi edellisten tuntie oppeja.
Pitkiä ratoja ollaan hirmu vähän tehty, joten kovin isoja odotuksia ei ollut. Heti jos ite sekoilen radalla, Rene hermostuu ja rupee haukkumaan. On se hyvä, että mua joku osaa huomauttaa.

Rata tehtiin ekan kerran pätkissä, jonka jälkeen tehtiin koko rataa pariin otteeseen. Koira kuumu tosi nopsaa, mutta jakso kuitenki paljo paremmin keskittyä mitä ennen. Uskon mätsärien vaikuttaneen asiaan, mutta ihmeen paljo koiralla oli kuitenki edelleen virtaa.

Ohjaaja kehu yhteistyötämme ja kerto meidän edistyneen kovasti kolmen kuukauden sisällä.
Ihana kuulla, että muutki näkee meidän menossa eroavaisuutta.
Oon niin onnellinen ko Rene on ruennu nyt irtoamaan, eikä enää roiku kädessä kiinni.
1,5h treenit oli yhet parhaista, joten hyvillä mielin lähettiin hallilta lenkille koko poppoon kanssa.Lenkin jälkeen Sporttikselta kotiin ja kyllä muuten väsytti, ihan kaikkia.
Riimiki näki taas semmosia unia, että kyllä hötkyttiin unissaan.

Illalla ei jaksettu mennä enää tokotreeneihin, jotka oiski ollu vain omatoimitreenit.
Ruotsin tehtävät odotti tekijää, jotka onneks sain illalla valmiiksi.


Lauantaista voisin kertua vielä sen verran, että tehtiin useempi lenkki koirien kans, kävin Riimin kans koirapuistoilemassa, käytiin Hyvinkäällä kullan serkulla kyläilemässä ja otettiin rennosti.

Sunnuntaina mentiinki koko päivä koirien kanssa.


Tänään on käyty koulussa, koirien kans tehty pitkä lenkki, harjattu kaikki, leikitty kotipihalla, siivottu kämppää ja otettu päikkärit.
Ylempi kuva on tältä päivältä ja kuinka onnellinen oonkaan ko viimein pitkä haave toteutui. Nimittäin eilen kotiutu aivan ihana lehmäntalja meidän olkkariin ja vvooooi, se on niin täydellinen.

Tänään koirien iltapala koostuu suurimmaks osaks peuranlihasta, omnom.

8 kommenttia:

 1. Sun ja Renen menoa on ihana katsoa! Jotenkin niin vaivattoman näköistä:) Ootte kehittyny huomasti ihan lyhyessä ajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitooos! :3 videoista näkee hyvin kehitystä.
   kiitos myös siittä ko autoit taas mua ja nyt video näkyy vähä isompana :)

   Poista
 2. Tosi kivan näköstä teijän meno! Miten kauan oot Renen kanssa treenannu agia? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Nyt ollaan tasan vuosi. Tammikuussa 2014 aloitettiin agi koirakoulussa, alkeis- ja jatkokurssi käytiin siellä.
   Kesällä liityttiin EKK:n seuraan, kesällä käytiin ulkokentällä treenaamassa omatoimisesti ja tuurailtiin pari ohjattua treeniä. Tuli huomattua, että koirakoulu oli paljon opettanut väärin, esim. Kädestä palkkaus ja kontaktit mite sattuu.
   Pidettiin myös hieman kesällä taukoa ja nyt syksyllä päästiin vakiovuoroon ja treenit joka sunnuntai. :)
   Paljo koira ja myös minä itse edistytty syksystä. Videoista näkee hyvin muutokset.

   Poista
 3. Rene on hieno aksakoira! Sun ohjaus on muuten hienon näköistä, kun ohjaat Reneä selkeästi. Itse saan aina kauhistella omaa ohjaustani, mutta nyt meillä on Jetin kanssa treenipaikka, niin toivon mukaan minäkin opin paljon uusia juttuja. Se on muuten kätsyä, kun koira huomauttaa, jos itse sählää, kun sitten älyää ryhdistäytyä jo siinä radalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi kiitos! :)
   Ei se aina oo noi selkeätä :D sunnuntaina oli jotenki erikoinen päivä ko tuntu, että kaikki meni nappiin, mut harvinaista se on.
   Ite oon aika usein hukassa radalla ja Rene haukkuu vieressä :D
   Kyllä se siittä lähtee sujuun, usko pois.

   Poista
 4. No ei nuo ekat palkinnot oo yhtään hyvä eikä mun mielestä sovi minnekkään mätsäreihin! Nehän pitää olla koiriin liittyvää ja ainakin suurinosa palkinnoista koirille :D Ja eihän sielä mätsäreissä katota miltä se ohjaaja näyttää vaan miltä koira näyttää :) Jotku on kuulemma niin pöljiä että menevä vaan itteensä näyttämään jonnekkin handlareiden kehään... Hyvä postaus ja hienosti menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta :D
   Joo ja siis se on mullekin iha sama mitä ylleen laittaa mätsäreihin mut huvitti vaa nuo miehen kumppanit. Sopivat hyvin miäs & koira kehään :D

   Poista