Sivut

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kysymyksiin vastaukset ja postausehdotuksetViime viikolla tosiaan kyselin blogissa kysymyksiä meille ja postausehdotuksia, joita tulikin ihan kivasti! erityinen kiitos teille, jotka jaksoitta heittää meille kysymyksiä ja postausehdotuksia.
Ihana saada blogista hieman monipuolisempaa luettavaa.Tässä tulee kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin:

* Monta nimilaattaa ja pantaa jokainen koira omistaa?
- Roy: 2 nimilaattaa (yks just hukku johki), lähemmäs 20 pantaa.
- Rene: 3 nimilaattaa, 10-15 pantaa
- Riimi: 3 nimilaattaa, reilu 10 pantaa


En muista tarkkaa lukumäärää pannoista, koska niitä on oikeesti kaapit pullollaan. Teen todennäköisesti tavarapostauksen helmikuussa, joten sieltä saa sitte selville oikean määrän.

* Kuka on koirasta se paras?
- Tähän on aika vaikea vastata.. jokainen on omalla tavallaan vienyt palan sydämestäni.

* Kokeileeko Riimi vetoa?
- Kokeilee. Tarkotus olisi tänä vuonna rueta sitä opetteleen. Hyvällä tuurilla meillä on ens talvena kevytreki, jota päästään sitte aina maalla käyttämään.

* Mitä harrastusta haluaisit kokeilla ja kenen kanssa?
- Haku, Dobo ja Canicross.
Riimin kanssa toivon mukaan päästään tänä keväänä hakukurssille.
Doboa sekä Riimin, että Renen kanssa, mutta minne? sitä en tiedä. Kotia vois toki joskus pallon hankkia ja jonku kirjan, minkä avulla päästäisiin alkuun.
Canicross tarkotus ollu alottaa jo ajat sitte, mutta miten ihmeessä tästä koirien ulkoiluttajasta on tullut näin laiska? pitäs päästä kilot karistaan kunnon juoksulenkeillä. Hyvät tsemppaajat mulla olis ainaki siihen touhuun.


* Kuinka pitkiä lenkkejä teette ja kuinka usein?
- Päivittäin koirat käy lenkillä 3krt ja matkan pituus päivässä n. 5-10km.
Ihan aamulla (klo. 6:45) ennen töihin lähtyä lyhyt lenkki, töiden jälkeen (klo. 15 eteenpäin) pitkä lenkki, iltapäivällä (klo. 18-19) pissatukset ulkona ja loppuun vielä ilta/yö (klo. 22-23) lenkki. En ihan oikeesti osaa sanua nuita matkan pituuksia, mutta jos sanois, että päivässä n. 5-10km tulee liikuttua niin tuskin valehtelen paljoa.
Nyt on talvi, eikä pyörälläkään oo paljoa päästy heittään pitkiä lenkkejä. Kesäisin/syksyllä käyään siis pitkiä pyörälenkkejä, joten kilometrimäärän vois sanoa tuplaantuvan.
Joka viikko käyää reeneissä, joten se onneks väsyttää myös koiria ja koirapuistossa Riimin kans käyää viikottain.
- Kiitos kysymyksesi, innostuin oikeesti kunnolla tarkkaileen kuinka pitkiä lenkkejä tehään. Latasin puhelimeen Sport Tracker-sovelluksen sunnuntaina ja sen avulla on oikein kätsy seurailla matkan pituutta, sekä aikaa, että kui kauo lenkissä menee.
Alempi kuva eilisestä lenkistä, joka tehtiin heti töideni jälkeen.
* Onko kukaan koiristasi karannut pitkälle reissulle?

- On, Roy.
Pohjanmaalla asuessa koirat sai päivittäin lenkkeillä vapaina ja Royn riistavietti vain kasvo ja kasvo. Enää ei sitte ollukkaan kivaa ko koira oli hirven perässä 4h. Tähän tuli stoppi kuitenkin, sillä Roy joutu tyytyyn remmilenkkeihin. Juoksuliinan avulla treenailtiin luoksetuloa paremmaksi vuoden verran ja nyt koira pysyy vapaana paljo paremmin ja tulee luokse käskystä. Oon niin onnellinen, että ollaan saatu siihen näkyviä muutoksia aikaan. Jos vain jaksaa treenata niin kyllä se kiitos odottaa vielä jossain. Toki edelleen Roy käy välillä heittämässä 5-10min lenkkejä yksikseen, mutta tämä sallittakoon.

* Mitkä ovat suosikki koirarotusi?
- Tämä lista tuntuu muuttuvan jatkuvasti, mutta tällä hetkellä TOP5:
- novascotiannoutaja
- kultainennoutaja
- bordercollie
- australiankelpie
- australianpaimenkoira
(eivät ole järjestyksessä, koska täysin parasta en osaa valita).

* Kerro koiristasi kolme hyvää ja huonoa puolta?
- Royn hyvät: ihmisrakas, nopea oppimaan ja turvallinen olo hänen kanssaan & huonot: riistavietti, itsepäisyys ja ikuinen adhd (virta ei lopu koskaan).
- Renen hyvät: miellyttämishalu, nopea oppimaan ja helppo palkata & huonot: ranttuilee ruoan suhteen välillä, leikattujen urkkien/narttujen nylkytys (ihme ja kumma Riimi on poikkeus :D) ja lenkillä kusien nuoleskelu.
- Riimin hyvät: nopea oppimaan, helppo palkata ja avoin luonne & huonot: pihalta ei tule sisälle ennenkö on löytäny jotain suuhun kannettavaa/syötävää, haluaa olla aina likainen ja itsepäisyys.


* Miten juuri sinä olet opettanut/kannustanut teidän koirat noutamaan?
- Ömm.. Renellä se on tullu heti aika luonnostaan. Toki aina jos toi mulle lelun niin annoin vastapalkkioks herkun. Hienosti tuo tavaran käteen saakka ja oon vain huvikseen liittäny noutoon käskyt: "hae" ja "tuo".
Riimi tykkää myös luonnostaan noutaa, mutta ei aina tuo lelua mun luo. Herkku kädessä koittanu tätä parantaa ja huomattavaa eroavaisuutta saatu aikaan.

* Onko kolmikolla ollut millaiset murrosiät? Joko Riimi on näyttänyt merkkejä tulevasta?
- Roylla oli aivan kamala. En unoha sitä koskaan. Alko joskus 9-10kk ikäsenä ja kesti yli 6kk! koira testas minkä ehti ja kaikki opittu asia oltiin unohdettu.
- Renellä ei ollut muistaakseni merkkejä lainkaan murkkuiästä.
- Riimi ei ole näyttänyt merkkejä. Toivottavasti ei näytäkään.

* Aiotko vielä kasvattaa laumaa tulevaisuudessa neljännellä koiralla? Millaisella?
- Haluaisin kyllä, mutta mies on vähän toista mieltä asiasta. Eiköhän meille joskus vielä neljäs tule ja todennäköisesti seropi, mutta on kyllä mietinnässä ollut myös ihan rotukoirakin.
Tarkkaa mixausta tai puhasta en osaa tähän sanoa.

* Mitä rotuja et voisi koskaan kuvitella ottavasi?
- Esim. perunkarvatonkoira, shar pei, puli, mopsi...

* Mikä tekee omista koiristasi parhaita?
- Mitähän tähän sanois.. jokainen on omalla tavallaan erilainen/erikoinen ja toki pidän omia koiriani parhaampana ko esim. naapurin koiraa. Omat koirat oppii tuntemaan kaikkein parhaiten ja näin ollen kolmikko on mun suosikki.


Iltapalaks meni 1,5kg peuranlihaa, Riimille kokonaan raakaa, mutta Roylle ja Renelle kupin pohjalle 1,5dl ANFia.
Lisänä: lohiöljy, merilevä, sinkki, BE-vitamiiniliuos ja ProZyme.

Postausehdotukset:
- MyDay
- Tavarapostaus videolla
- Jokaisen koiran oma esittely
- Koirakuvahaaste (tehtiin eilen)


Pyrin 2kk sisällä tekemään kyseiset postausehdotukset!Tänään Riimi pääsi mukaan mun työpaikalle, jossa sai rapsuja ja huomiota vanhuksilta 7,5h.
Neiti oli niiiin innoissaan aamulla työpaikan pihalla, ettei se malttanu edes pissata.
Yks mummu käskee Riimin aina hänen huoneeseensa, jossa ne yhdessä katsovat tv:tä sängyltä. :')
Työkaverit on myös aina niin innoisaan meidä piänestä ja kuinka Riimi sai tänäänki kehuja rauhallisesti ja avoimesta luonteesta.
Yks mummu, joka ei puhu juuri ikinä mitään. Vastaa toki kysymyksiin, mutta ei alota ikinä keskustelua, puhu Riimille tänään paljon ja rapsutti sitä jatkuvasti. Kuinka ihana on nähdä, että minkä muutoksen koira saa aikaan joissain vanhuksissa.
Aidattu iso piha työpaikalla on myös tosi kätsy, jonne Riimin pystyy päästään huoletta irralleen.
Työpäivän jälkeen autossa nukku tyytyväisen näköinen pentu.
Postauksen kaks ekaa kuvaa tänään töissä otettu.
Kotona koko lauman kans pitkä lenkki ja nyt ilta otettu rennosti.

Klo. 19-20 lähtää Renen kans Agimestaan Rally-Tokoileen.
Tuuraillaan vakiovuorolaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti