Sivut

perjantai 6. helmikuuta 2015

Agia & Tokoa


Sunnuntaina 1.2 oli taas kunnon treenipäivä!

Päivällä käytiin koko lauman kans pitkä lenkki, jonka jälkeen Renen kans kotipihalla vielä kunnon lämmittelyä talvimantteli päällä. Pari kertaa sai kaveri noutaa kapulaakin.
Lämmittelyn jälkeen suunnattiin Sporttikoirahallia kohti ja tällä kertaa vuorossa oliki Milliksen vetämät treenit.
Rataan käytiin tutustumassa ja se tuntu oikein kivalta ja simppeliltä, mutta ainut kohta mikä jäi mietityttään oli jaakotus esteelle.
Hallissa oli tällä kertaa vain 3 koiraa treenaamassa, eli tiesi treenien tulevan oleen rankat sekä koiralle, että omistajalle.
Renen päästyä radalle eka rata meni Renen osalta pomppien miten sattuu esteillä, mutta jaakotus sujui oikein kivasti.
Toisella kertaa Rene meni jo oikein kivasti 45cm korkusia esteitä, mutta jaakotuksessa rupes tökkimään.
Rataa treenatessa yhä useammin jaakotus rupes kuitenki sujumaan ja rataa oli kiva mennä.
Itellä ei kuitenkaan ollu niin hyvä olo treenien aikana.. kuivas kurkkua juomisesta huolimatta, eikä millään meinannu jaksaa juosta. Pelotti toki, että nytkö sitä on tulossa sairaaks.

1,5h treenien jälkeen koira oli väsy, sekä omistaja.
Käytiin treenien jälkeen remmilenkki ja sen jälkeen suunnattiin kotia.


Sunnuntai-iltaan mahtui myös yhet ohjatut tokotreenit Agimestassa Royn kanssa.
Roylla tuntu virtaa riittävän ja aluks keskittyminenki herpaantui.
Viimein remmi kuitenki uskallettiin jättää kentän laitaan ja treenattiin pienissä osissa liikkeitä.
Otettiin mm. seuruuta, luoksetuloa ja seuruusta maahan menoa.
Kuunneltiin myös teoriaopetusta hajutunnistuksesta, sekä saatiin hyviä vinkkejä kapulan ottoon. Roylla ku ei ole minkäänlaista intoa noutaa yhtään mitään, eikä se ikinä kanna mitään suussaan.

Video kertokoon enemmän mitä tehtiin treeneissä! :)

1h treenien jälkeen kotia ja kotona koko poppoon kans iltalenkille.Muutama uutuuskuva myös meidän "vanhasta" herrasta! ;)
Roy jo 5v 10kk! Huhtikuussa vietetäänki jo 6-vuotis synttäreitä. Hurjan nopeesti menee aika.
Keskiviikkona 4.2 töiden jälkeen lähin käymään pitkän lenkin koko poppoon kans ja jälleen kerran saa vain ihmetellä mistä näitä luupää ihmisiä sinkoaa..

Kopsasin facesta tekstin minkä kirjotin heti lenkin jälkeen:
"Töiden jälkeen suoraa kaikkie kans pitkälle lenkille! :)Tuli taas oikein järkevä koiranomistaja kera uros koiransa kanssa vastaan.. Ei siinä mitää, Roy ja Rene ei räyhää nykyää enää ohituksissa ja Riimi haluaa aina vain kaikkie kans leikkiä, MUTTA ko olin kääntymässä tieltä vasemmalle nii tämän lenkkeilijän koira pistää maata keskelle kävelytietä ja omistaja ei viitti asialle tehä mtn. Kattoo vaa mua ja koiria.
No mää sitte ystävällisesti, että: "olen menossa vasemmalle, voisitko hieman väistää?"
No täähä sitte innostuttaa koiraansa nousemaan ja lähtevät suoraa meitä kohti. Pysähyin ja sanoi, että: "älä tuu meidä luo sen koiran kanssa". No sitte tää rouva siihe: "tää on ihan kiltti, haluaa vaa leikkiä" ja minä: "ei oo mitään väliä, sä et tuo sitä koiraa tähän!" ja ei auta. Pitää jumalauta tuoa se koira meidän koirie kans nokakkain ja hetihä sen rouvan uros oli hampaat irvessä ja rupes muriseen Renelle. Rene ei kestä sellasta yhtää ja rupes itekki muriseen tai oikeestaan. . Rene sekos iha täysin :)Royllekki näimmä oli viimene niitti se ku uros hyppäs Riimiä vaste. 
Pitkää aikaa ei oo lenkillä poitsut ruennu äriseen ja kaikkea tällasta ollaa pyritty välttään. Aika vaikia kuitenki tämmösesä tilanteesa ko kielloista huolimatta tuuaa rakki nenäkkäin omien kans. Mua rupes nii tympäseen.. :( "

<-- Että tämmöstä.. kolmen koiran kanssa on aika vaikea lähtä salamana poispäin, jos toinen on tuomassa koiraansa suoraa meitä kohti ja ko sanominenkaan ei auta.
Mua kehotettiin seuraavalla kerralla sanomaan, että jollaki koirista tai jopa kaikilla on mm. kennelyskä, nenäpunkki tai joku sairaus, että jospa se auttais.
Mua niiiiin ärsytti koko tilanne, että huhhuh..
Noooo, päivä jatku kuitenki ja lenkin jälkeen kotipihalla annoin Renen ja Riimin rallitella. Kuinka ihana on nähdä niiden leikkivän iha innoissaan ja nuo Renen hepulit :')

Itellä on nyt to-su vapaat, joten eilen meillä oli oikein kivaa lenkkiseuraa, sekä tänäänki ollaan menossa lenkille koko lauman kans kera huipun seuran.
Näistä lisää todennäköisesti huomenna blogin puolella! ;)

Illalla oon ite menossa klo. 19-22 radanlukutekniikan kurssille, josta tänään teoriaosuus.
Parin viikon päästä vielä 3h kestävä käytännön osuus ja sitte ois kurssi pulkassa.
Kurssin vetäjänä Teemu Linna.


4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää teidän meno, ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit toi Rene on kyllä taitava agikoira! Olin itseasiassa aikeissa edelliseen postaukseen kirjoittaa, että laita videota agilitystakin. Tuli näköjään toivomattakin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooi, kiitämme!
   Renen kans on kyllä huippu harrastella. :)
   Mies jos mukana treeneissä, kuten yleensä aina on nii videoita kyllä saadaan tänne bloginki puolelle ;)

   Poista