Sivut

lauantai 7. helmikuuta 2015

Kalliimpi kultaakin on hyvä ystävyys ♥
Vapaapäivien kunniaks haluttiin arjesta erilaisempi ja sovittiin torstaina Hennan ja tämän cockerin pentu Lunan kanssa yhteislenkki!


Ennen lähtöä Roy pääsi pitkälle lenkille ja lenkin jälkeen Rene ja Riimi autoon.
Henna ja Luna eivät kaukana meistä asukaan ja jopa minä itte uskalsin autolla niille huristella. Eipä sitä joka paikkaan tarvii miehen apua ;)Klo. 12 aikaan suunnattiin kohti lenkkipolkua, joka oliki oikein kivannäköistä seutua!
Koirat pääsi vapaiks ja hetihän pennuilla synkkas.
Rene ei ole ikinä vieraista pennuista välittäny ja nytki alkuun herra väisti pentusta koko ajan ja näytti hieman nyrpääntyneeltä pentusten seurasta.


Heti alkuun saikin jo huolehtua ihan toden teolla ko lenkkipolun vieressä meni joki, joka oli auki ja sorsiahan sielä uiskenteli.
Aattelin, että kyllähän Rene ja Riimi niitä voi ihmetellä alkuun mutta tuskin menevät lähelle jokea.
Hetken kuluttua kuitenki kuului MÖLSKIS ja Renehän se sielä vedessä oli. Herralla tais kuitenki tulla pieni paniikki kylmästä vedestä, joten sorsiahan se ei lähtenytkään loppupeleissä härnäämään, vaan yritti nousta ylös joesta, mutta eipäs herra päässytkään.
Toki ite menin paikalle salamana, annoin kameran Hennalle ja lähin nostaan Reneä joesta ylös. Onneks vesi ei virrannut joessa, mutta itteä pelotti jää joen vierustalla joka narisi koko ajan ko kurotin Reneä päin.
Täytyy kyllä sanoa, että ompa nuista vermeistä apua edes jossain! monet sanoo, etteivät pidä pantaa/valjaita koirien päällä ko koirat pääsevät vapaiksi, mutta ite pidän melkein joka kerta varusteet koiran päällä ja annan niillä kulkea.
Valjaista oli ainaki hyötyä nyt ja poitsun ko ylös joesta sain niin tais hieman herraki säikähtää. Hetken kulki jalkojeni vieressä, eikä muuten menny enää lähellekään jokea!Ilma oli kyllä ihana!
Välillä lunta satoi ihan kunnolla ja pieni pakkanen kipristeli poskenpäitä.

Riimi ja Luna pentuset nauttivat selvästi toistensa seurasta, painivat ja rallittelivat keskenään jatkuvasti.
Jopa Rene, jota ei yleensä mikään vieras pentu kiinnosta, lämpes Lunalle ja yllytti leikkimään.
Rene sai myös omia ihania hepuleitaan leikkiessään ja välillä tuntu, että omistanko minä 2kpl pentuja? :')
Lunaaa <3


Riimillä ja Lunalla onki ikäeroa vain 5kk, joten eiköhän niistä vielä parhaat ystävykset tule ;)


Kiitokset Hennalle ja Lunalle 2h lenkkiseurasta, sekä Hennalle siittä ko lähti vielä mukaan syöpötteleen mäkkäriin ^^
Toivottavasti nähdään taas pian!Perjantaina oli myös kaikkea kivaa tiedossa!

Aamulenkki tuli heitettyä jo ennen kunnon lenkkiä ja klo. 14 suunnattiinki sitte Soukan venesatamaan koko lauman kera.Soukan venesatamaan jätin auton, otin koirat ulos ja lähin meren jäälle käveleen, jossa näkyikin jo Sanni, sekä koirat Jessi ja Jeri.
Jäällä päästin samantien Renen ja Riimin irti ja täysiähän ne rallitteli Jessin ja Jerin luo.

Vasemmalta katsottuna Jessi, Rene, Roy, Riimi & Jeri
Roy sai tyytyä 20m pituseen liinaan, jolla pääsi myös ihan hyvin juoksemaan muiden mukana.
Pitkästä aikaa aattelin siis myös Roynki mukaan ottaa ja kyllähän mää sen aina oon tienny, ettei se osaa nauttia tämmösistä lenkeistä.
Koiraa kiinnosti ainoostaa linnut ja kaikki liikkuva, joiden luo haluttiin vetää koko aika. Ilman liinaa koira olis ihan varmasti karannu riistan perään.
Royn leikkiäkään ei kukaan muu taho ymmärtää muutako Rene ja Riimi ja muutama tuttu koira Pohjanmaalta, jotka ovat lenkkeilleet paljo Royn kanssa.
Jeri raukkakaan ei tajunnu Royn örinöiden päälle ja yritti mielistellä vanhaa herraa. Jeri oli niiin suloone ko alistu Royn edessäki, eikä oikein tienny miten päin ois, että Roy olis hiljaa.. :-DKoirilla näi muuten tuntu olevan oikein kivaa yhdessä!
Riimi kävi joka pilkkipaikan läpi ja kyllähä sieltä kaloja löyty, sekä kaloille olevia syöttejä. Omsnoms vaa sano Riimi ja onneks ei kuratautia niistä saannu.

Rene perseili myös oikein todenteolla ollen yhtäkkiä kiinnostunu linnuista niinku Royki. Se on ihan sama mitä Roy näkee ja kyttää tarkkaavaisesti niin Rene menee joka kerta Royn viereen ja yrittää kattoa samaan suuntaan, että: "mitä? missä? waaaaaauuu!"
Näiden kolmen päät ko lyyää yhteen niin joo-o, hyvä tulee :D
Kiitokset kovasti 1,5h lenkkiseurasta Sanni ja koirat! kiitos myös kumppareista mitä sain lainata. ^^


Lenkin jälkeen suunnattiin kotia ja kyllähän tuo jäällä kirmailu tais hieman väsyttää poppoota. Kuorsaus vain kuulu ja jalat vispas minne sattuu unia nähdessään :')

Illalla itte kävin Teemu Linnan vetämällä radanlukutekniikan kurssilla, joka kesti 3h ja oli oikein mielenkiintonen teoriaosuus.
Parin viikon päästä olis sitte vielä 3h käytännön osuus Masalan hallilla.

8 kommenttia:

 1. Oho, millaisen tempauksen Rene keksi! Hyvä, kun koira kuitenkin saatiin takaisin maihin, ja kaikki oli sen jälkeen kunnossa jonkinlaisesta järkytyksestä huolimatta. Omista koiristani Nessie on tehnyt lähes saman tempun, vaikkakin kesällä. Olimme silloin semmoisen jyrkkäreunaisen puron vieressä, ja Nessie kulki vapaana. Hetken kuluttua se katosi heinikkoon, ja aloin ihmetellä, missä se koira oikein viipyi. Siellä se sitten ui tyytyväisenä purossa, mutta itseäni huoletti, että pääsisikö se ylös. Onneksi Nes on taidokas kiipeilemään, niin kiltisti se tuli ylös. Jet on taaseen harrastanut ojassa talviuintia juoksemalla sinne vahingossa pää edellä...
  Mistä sä olet muuten saanut 20m liinan Roylle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Iteki säikähin ihan kunnolla, mutta onneks kaikki meni kuitenki hyvin. Onneks oli koiralla valjaat päällä nii sain tosi hyvin vedettyä niistä ylös ja ko Rene ei ole mikään painava koiruus. Reneki on yleensä tosi notkea ja pääsee nousemaan korkeitakin paikkoja, mutta nyt selvästi joki oli liian syvä ja maa, josta yritti ottaa tukea oli jäässä.

   Royn liina on ostettu aikoinaan Zooplussasta! entiä onko niitä edelleen sielä myynnissä, mutta hienosti on kestäny Renen ja Riimin pentuajatki ko molemmat ollut narussa kiinni. Ainoostaan käsilenkin olen uudelleen solminut ko kröhöm.. kerran Roy lähti kauheella vauhilla lintuparven perään ja minä otin ihan kunnon asennon, että saan koiran pysähtyyn niin eeei, lensin kaaressa, käsilenkki poikki ja koira meni menojaan :D

   Poista
 2. ^Liinoja saa tehtyä itekin helposti jos on tarvis. Rautakaupasta saa esimerkiksi piipon köyttä, jonka voi joko solmia tai pleissata, kuten vetoliinat.

  Jätän valjaat päälle aina joskus, mutta pantoja en uskalla jättää. Mielummin jäävät kiinni valjaista kuin pannoista ja paljo oon kuullu niitäkin, että panta kaulassa oleva koira on kuristunut, kun kaverin leuka on jäänyt kiinni pantaan. Monilta on myös pantoja hukkunu lenkillä. Ite en uskalla laskea koiria irti paikassa, missä on riski mennä heikoille jäille. Riittää, että kaverin koira meni kerran heikkojen jäiden yli ja ihme ja kumma jää kesti. Siinä oli kaikilla sydän kurkussa. Valjaista koira on myös helpompi nostaa ylös, kuin pannasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei ollu heikkoa jäätä paljoa. .oisko ollu 2m ja sitte joki auki täysin. En nähny tilannetta risukon takia, mutta uskon Renen hyppäävän jokeen ja yrittäen lähtä sorsia jahtaan huomaten kuitenki veden olevan kylmää. Ei siis heikkoa jäätä paljoa ollut, eikä se muutako narissu.
   Ihme, että meren jää kestää! :)

   Royki sillo kerra meni penkan joen jään yli, joka oli ihan mitätön. Edeltävänä päivänä jäätä ei edes kokonaan ollut ja seuraavana päivänä oliki ja toki Roy meni sieltä. :D

   Poista
 3. Aivan mahtavia kuvia!! :) Hui mikä jääepisodi teille käynyt, onneksi selvisitte säikähdyksellä!

  VastaaPoista
 4. ihania nuo matsaavat valjaat ja pannat!

  VastaaPoista