Sivut

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Pohjanmaalla 10-15.2.2015!Talviloma alkoi 9.2 maanantaina ja illalla suunnattiin autolla kohti Pohjanmaata.
Kannuksesa oltiin vasta maanantai-tiistai välisenä yönä, ajomatka kesti 7-8h.
Tiistaina nukuttiin pitkään, syötiin aamupalat ja suunnattiin läheiseen mehtätielle, jota ehtiki oleen jo kova ikävä niin koirilla ko meillä immeisillä.
Roy ei ole pitkään aikaan päässy irti, sillä en oo uskaltanu sitä irti laskea Uudellamaalla ja näin ollen voitte vain kuvitella kuin se veti ja veti mehtätielle päin ja vikinä vain kuulu.
Markuski vielä sano, että viittiiköhän Royta vielä päästää irti ko se tuntuu olevan nyt ihan sekaste? minä siihen, että kylläää! se sitte lähtee jos lähtee.
Niimpä siis Royki pääs heti irralleen Renen ja Riimin kans ja hienostihan kaikki suju! Lauma tuli hienosti käskystä luokse ja pariin otteeseen Roy teki 5min pyrähyksiä mehtäsä, mutta se sallittakoon.Mehtätietä oli pikku pätkä tallottu vähä helpommasa maastosa, mutta loppumatka oliki yhtä tarpomista polven korkusesa lumesa. Rankkaa oli, vesi virtas ihosa ja koiratki ihan tööt.
6km tuli tarvottua ja siihenki aikaa kului päälle 2h. Toki kuvien ottamiseen meni myös paljon aikaa, mutta rankka lenkki kyllä oli.

Tiistai päivään mahtui myös vierailua Markuksen mummulla ja mun mummulla. Riimi mukana kyläilemässä ja kyllä tyty oli lenkin jäljiltä väsy. Nukkui vain, kuten kuulemma Roy ja Reneki Markuksen porukoilla. :')
Keskiviikko oli aika tylsä koirien puolesta. Aamulla käytiin pitkä peltolenkki ja sen jälkeen suunnattiin Volvolla Kemoralle, josa suoritin liukkaan kelin harjoittelurataa.
Kemoralla meni n. 3h, jonka jälkeen 2h ajotunti Kokkolaan ja keskustassa pöristellen. Ajotunnin jälkeen jäi hieman luppoaikaa, joten käytiin kullan kans mäkkärisä syömäsä ja iki-ihanasa kirppiksesä! Kirpparilta löyty kaikkea kivaa ja alempana onki kuvia mitä löytöjä taas tein. Kirpparit <3
Kokkolasta suunnattiin Kälviälle, josa oli vielä 2h teoriaa.
Kulta meni käyttään koirat Kannuksesa lenkillä ja haki mut sitte illalla Kannukseen.
Nyt on käyty autokoulun kolmas vaihe ja viimene semmonen. Kauheeta rahastustahan tuo on, mutta ompahan nyt sitte käyty koko höskä loppuun ja lopullinen kortti taskussa.

Kannuksesa illalla tuli käytyä vielä Markuksen mummun luona ja koirien kans peltolenkillä.
Torstaina nukuttiin jälkeen pitkään, aamupalat nassuun ja mars mettälenkille!
Koko poppoo pääsi jälleen rallitteleen vapaina ja voi kuinka kivaa heillä oli <3 juostiin kilpaa, telmittiin, "syötiin" toisia kaulasta, perseestä ja ääntäki lähti. :--D
Muistaakseni käytiin tällä kertaa hieman alle 2h lenkki ja koirat oli jälleen ihan väsyneitä.

Lenkin jälkeen suunnattiin Himangalle mummun ja papan luo, Riimi mukana.
Kova ikävähän niitä oli ollut ja juttua kyllä taas riitti.
Mummun ja papan jälkeen vietiin Riimi Markuksen porukoille, käytettiin koirat pienellä lenkillä ja suunnattiin Markuksen serkulle. Kui upee talo heillä olikaan! aivan ihana.
Markuksen serkun jälkeen käytiin vielä hakemasa pakettiautolla tätiltä parisänky ja vietiin Markuksen porukoille.
Nyt kerranki meillä on oma ihana ja iso sänky! 120cm leveä ei tunnu riittävän millään. Mä oon kuulemma hirvee viemään tilaa. Nyt on kuitenki 160cm leveä sänky, josa tuntu riittävän tilaa molemmille.
Harmi, että sänky jäi vielä Kannukseen mutta eiköhän se täsä kevään aikana ehi tulla Espooseen. Ei tarvis enää monena yönä valittaa kui toisella on vähempi tilaa ja kui leveesti toinen nukkuu ;)


Hokkarannasta tultiin ja Junkalaan suunnattiin. Koirakankaaseen suunnataa seuraavalla kerralla ko maalle päästään.

Tyytyväiset lomailijat ♥


Mun hurjimus, Roy 5v 10kk <3Renskuuuu <3 3v 2kk


Perjantai, jota olin oottanu jo kauon!
Klo. 12 suuntasin Himangalle parturiin, josa sain väriä hiuksiin ja huonot hiukset leikattiin pois. Ahh, se tunne ko et oo vuoteen käyny parturissa ja nyt saat päähäs jotain uutta ilmettä.
Enhän minä nyt hirveetä muutosta tehny, mutta juurikasvu punaselle ja tällä kertaa vaaleeta liukuväriä, johon ostin vielä värjäävän hoitoaineen, joka pitää vaaleen kohan oranssina. Jos ei jaksa oranssia niin antaa vain haalistua siihen vaaleeseen sitte.

Parturin jälkeen Kannukseen ja kovasti ooteltiin lenkkiseuraa katsoen ikkunasta ulos..
Viimein se Kaisa huristeli pihaan kera labbisten Hutin ja Daimin kanssa.

Suunnattiin koko poppoon voimin mehtätielle, josa koirat pääsi rallitteleen keskenään.
Kaisaa nähny viimeks syksyllä, luntakaan ollu sillo vielä maassa. Sillonkaan ei ollu ko Riimi lenkillä mukana, joten kyllä huomas kui ikävä oli ollu Roylla ja Renellä labbistytyjä.Rene rakastu jälleen Hutiin ja Daim leikki Royn ja Riimin kans.
Daimilla on myös aika hauska tapa ko ottaa koiria pannoista kiinni ja painaa maahan.. :D Rene varsinki joutu kokemaan jälleen tämän inhottavuuden ja voi eikä kui herrasta pääs vikinää ja kiljuntaa. Rene ei sano takas nartuille, joten se tyyty oleen maassa. Riimi oli myös maassa pariin otteeseen, mutta leidi oli sitä mieltä, että: "kivaaaa! se leikkii mun kans, iiiihanaa".Vasemmalta katsottuna Riimi, Rene, Roy, Daim & Huti

Noin 1,5h lenkkeiltiin mehtäsä ja koirat pysy hienosti irti. Roy tais olla jopa välillä kaikkein lähimpänä meitä, eikä jaksanu enää lopussa riehua ko mielipuoli.

Lenkin jälkeen Kaisa tuli vielä koirien kans juomaan teetä Markuksen porukoille ja suuntas sen jälkeen kotiin.

Kiitos kovasti ihanasta lenkkiseurasta!Kirppislöydöt
Koirille löyty myös ihan uus juoma-astia, joka sopii täydellisesti pentuaitaukseen. Pentuaitaus joskus mukana kesällä olevisa ulkotapahtumisa.

Tätiltä partylitea, sekä 4kpl ihania verhoja!

Riimin aikanen synttärilahja! :3 mittatilaustyö, joka ihan täydellinen.

Koirat sai Kannuksesa kalkkunan kaulat ja omsnoms ko ne oli hyviä.

Perjantaihin mahtu myös iltaan vähä biletystä! iltalenkki heitettiin vielä koirien kans ja iltapalat annettiin, jonka jälkeen suunnattiin Himangalle ystävän luo.
Himangalta hyvien pohjien jälkeen suunnattiin Kannuksen yöelämään ja kyllä, nyt tuli nollattua ihan täysin.

Lauantaina tuli sitte nukuttua klo. 14 saakka! x) toki koiria käytettiin pariin otteeseen pihalla pissalla, mutta näin muuten olo oli niin kaamee, että sängystä ei vain päässy sitä ennen ylös.


Lauantaina kokonaan herättyä suunnattiin koirien kans pitkälle peltolenkille, jonka jälkeen Roy ja Rene jäi Markuksen porukoiden hellään huomaan ja Riimi lähti mukaan Kalajoelle pikkusiskoni luo.
Pikkusiskolla on 6kk ikäne kissanpentu, joka oli kasvanu ihan hirmusti ja kauhee pörrökasahan se jo oli. Riimi ei paljoo kissasta välittäny, kun taas kissaa sai kytätä ettei hyökkää kynsillään Riimiä päin :')
Pikkusiskon jälkeen käytiin iskällä kylässä, jossa Viivi havanna oli riemuissaan meidän tulosta.


Viivihän on paljo pienempi mitä normi havannat, tyty täytti sunnuntaina 15pv 3wee ja 2kg näyttää puntari. Ei, se ei ole liian laiha, vaan se on vaa tosi pieni. Ainaki puolet pienempi mitä normi narttu.


Iskän jälkeen käytiin vielä mummulla ja pappalla kyläilemässä, jonka jälkeen takas Kannukseen.
Kannuksesa koirien kans iltalenkki, iltapalat nassuun ja nukkumaan.

Sunnuntaina mieli oliki jo hieman maassa.. loma meni liian nopsaa ja oli aika palata takas Espooseen.
Päivällä käytiin vielä reilu 1h mettälenkki, josta alempana videota.
Lenkin jälkeen Markuksen mummulle, Markuksen mummulta takas Markuksen porukoille ja auton pakkaaminen.
Auton pakkaamisen jälkeen koirien kans vielä peltolenkki ja suuntana Espoo.
Ajomatka kesti n. 8h, eli myöhään illalla oltiin vasta kotona ja heti maanantaina klo. 6 herätys ja töihin lähtö.


Maanantaina kyllä oikeesti masensi niiiiiin töissä. Tuli mietittyä jälleen, että miks me asutaan täällä? miksei me vaa muuteta takas maalle, josa ollaan paljo onnellisempia?

Paljo on tullu mietittyä nyt viime päivinä asioita.
Todennäkösesti koitetaan jaksaa vielä vuosi, että valmistun ja sen jälkeen muutto Pohjanmaalle.
Onhan täältä toki saanu pari aivan ihanaa ystävää, on hyvät mahollisuudet harrastaa koirien kans ja työpaikat molemmilla, mutta ei tää ahistus ja ihmismäärä vain lopu täälä.
Maalta olen kyselly jo koiraseuroilta ja sielä on aivan yhtä hyvä mahollisuus treenata koirien kans, sekä työpaikat löytyy ihan varmasti. Semmonen ala kuitenki miehellä, sekä minullekin tulossa että eiköhän niitä töitä riitä. :)Nyt on tosiaan talviloma vietetty ja seuraavaks ootellaan, että millon se kesäloma alkaa.
Ekan kerran elämässä meillä molemmilla on täydet kesälomat ja kovasti on jo suunniteltu mitä meinataan tehdä, tai noh, minä olen suunnitellut.
Jos heinäkuun sais lomaa niin todennäkösesti suunnataan Lappiin vaeltaan viikoks. Iso haave ois käyä kiertään karhunkierros (80km) tai sitte useita lyhyempiä luontopolkuja. Onhan meillä viikko aikaa.
Kovasti oon kuullu, että heinäkuu on kyllä huono aika vaeltaa itikoiden puolesta, mutta katellaan nyt mitä sitte päätetään tehdä.
Loppukesä vietetäänki sitte Pohjanmaalla, josa juhlitaan Markuksen äidin synttäreitä, käyää huvipuistossa (powerpark) ja kyläillään paljo sukulaisilla.

Piristää heti mieltä ko on mitä suunnitella! :)

Onko kukaan teistä käyny vaeltaan? missä? milloin? kuinka pitkä reissu? mitä mukana?


Maalla hieman erilaiset maastot lenkkeillä.

22 kommenttia:

 1. Teillä olikin kiva talviloma ja koiratkin olivat varmasti iloisia. Sulla näyttää olevan pieni kirjoitusvirhe, koska nytten on vielä helmikuu, eikä maaliskuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! oon iha väsy.. :D elin maaliskuuta jo.

   Poista
 2. Teitä tulee ikävä jos lähette!! :( Kiva postaus taas ja noi sun kuvat on aina niin kadehdittavan hianoja. :) Me oltiin Nemon kanssa tänään täällä Pyhällä kolmisen tunnin reissulla, ei se vaellus ollu, mutta tuntu jaloissa, ko rämmittiin 60cm lumessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitäki :( mut ei me vielä häippästä ja pitääki nähä usein!
   Oooi vähäkö ihanaa.. oisit saanu ottaa Riimin mukaan. Se ois nauttinu kans. :D

   Poista
 3. Mä oon niin kateellinen ku pääsette pohjoseen jossa mieli ja koira nauttii!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtekää teki joskus käymään ;) asuuko teillä sukulaisia missään siellä?
   Meillä molemmilla tyylii koko suku :D ihana päästä aina välillä sinne rauhottuun. Vielä pari vuotta sitte ei yhtää kunnioittanu maaseutua, mutta nyt sitä on iso ikävä.

   Poista
  2. Ei asu :( Ainoo asia iks hauisin johonkin Lappiiki ois et sil mettää vaik muille jakaa. Kun muut kaverit haloin lappii vaa laskettelee :D

   Poista
  3. Höhh :( no sama! ei muakaa kiinnosta mikää laskettelu niin paljoa. Mieluummin meen mettiä rämpiin.

   Poista
 4. Jee tuutte Lappiin! XD Minne päin ootte aatelleet tulla? Karhunkierroksesta tuli mieleen Kuusamo :D

  VastaaPoista
 5. Me syksyllä testimielessä vaellettiin Seitsemisessä, reilu 10km, koska harjoteltii vaa retkitaitoja koiran kaa :D Tänä vuonna tarkotus vetästä roadtrippi tai sitte iha oikee viikon vaellus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ku kivaa! Me kyllä niin haluttas lähtä kesällä viikon vaellukselle ja karhunkierros kyllä kiehtos ihan hirmusti. Onkohan alempana Kuusamoa vähemmän itikoita? jos ei sitte Kuusamoon suunna nii sitte vaikka Syötteen kansallispuistoon. Sielä on esim. ahmankierros (17km) ja toraslammen kierros (27km) + monia muita. Kyllä sieläki sais hyvin ajan kuluun. :)

   Poista
 6. Mahtavia kuvia ja näyttäs olleen mahtava reissu!! :)

  VastaaPoista
 7. Oii, superkivoja noi kuvat! :3 Tätä lukiessa iski ihan kauhee hinku päästä omankin kolmikon kanssa taas rämpimään jonnekin. Onneks alkaa meikäläistenkin loma ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :3 hihii, läheppäs rämpimään pitkin metiköitä lomalla ;) pitäkää hauskaa!

   Poista
 8. Ootko kuvauttanut Renen lonkkia tmv ku ootte aloittaneet agilityn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietty oon! :) kaikki kuvatut tulokset löytyy Renen sivulta.
   Täysin terve koira mulla on luustoltaan ja silmistä.

   Poista
  2. Nuo kuvaukset olo varmaan tietty epäviralliset. Kuinka paljon maksoi siellä etelässä? Kuuluko kaikki selkä, polvet, lonkat yms kuvaaminen/tutkiminen samaan pakettiin?

   Poista
  3. Epäviralliset joo mutta kokenut vanha lääkäri, joka ottanu useita vuosia kuvia ja ollu kuulemma todella usein Kennelliiton kans oikeassa.
   Koko paketti makso jtn 300€, hieman alle.

   Poista