Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2015

Sunnuntain treenit ja Pohjanmaalle!


Muutama puhelinräpsy viime viikonlopusta näin alkuun:


Koko lauman kynsien leikkuu ja ekan kerran elämässä siistein koiran tassukarvoja. Riimi sai olla kohteena, sillä Roylla nyt ei tassukarvoja paljoa edes ole ja Renelläkään ei ihan hirvittävästi.
Riimi otti vain lunkisti lattialla ja silmät meni kiinni samalla ko näpsein saksilla karvoja. Kyllähän tassuista tuli nyt paljo siistemmät, sekä näyttäs olevan paljo kivempi myös juosta lumihangessa ko ei tarvii olla koko aikaa ottamassa paakkuja poies.
Renellä kylläkin on ongelmaa myös paakkujen kertyminen tassuihin, joten eiköhän sekin vielä joudu täsä joskus kynittäväks.

Omsnoms, rustoluuta!

Sunnuntaina päätettiin lähtä kullan, sekä koko lauman kans ettiin uusia lenkkipolkuja ja kuinka ollakaan löydettiin aivan ihana mettälenkki ihan meidän läheltä!
Tämä on harvinaista meillä päin, että saat edes 15-20min lenkkeillä ihan rauhassa, luonnon lähellä, linnut laulaa, eikä asutusta näy missään.
Riimi sai rallitella vapaana, mutta herrat sai tyytyä remmilenkkiin.
Naapurin mukaan juuri tuolla päin on nähty peuroja, eikä se ihan puppua ole! Roy varsinki kävi ihan kierroksilla ja tuoreita peuran jälkiä nähtiin.
Sen verran ihana lenkkipaikka löydettiin kyllä nyt, että siittä taitaa tulla meidän viikottainen koluamispaikka.


Sunnuntain treenit

  

Sunnuntaina ois ollu aamupäivällä agility-epikset, mutta meidän auto oli hieman toista mieltä.. enhän minä autoista mitään ymmärrä, mutta jotain niissä jarruissa oli vikana, eikä auto tuumannu oikein pysähtyä. Kulta meni siis korjaan autoa aamupäivällä ja sai oikein hienosti omilla kätösillään auton toimimaan ja päästiin treeneihin!

Ennen agitreenejä tosiaan kävin koko poppoon kans pitkän kävelylenkin, jonka jälkeen Riimi meni oikein mielellään painimaan Royn kanssa tarhaan ja minä vielä lämmittelin Reneä kotipihalla.
Klo. 15:30 suunnattiin Sporttikoirahallille ja tällä kertaa oli Satun vetämät treenit.

Treenien aiheena oli takaaleikkaus, joka oliki meille aika vaikeata.. Ite menin välillä koiran eteen, en pysyny keskiviivalla, en osannu näyttää tarpeeks ajoissa käsimerkkiä jne..
Rene turhautuki välillä oikein kunnolla muhun ja siihen ko ei saanu jatkuvalla syötöllä palkkaa tekemisestä. Paljon sain koiralta haukkumisia ;)
Satun mukaan koira menee just sinne minne näytän, mutta ohjaaja on hieman hukassa ja tämähän meillä just ongelmana onki. Pysyisimpä Renen perässä tuon kehittymisen osalta.
Treeneissä otettiin myös erikseen puomea ja hyppyrataa, joihin olin itekki todella tyytyväinen.

1,5h treenien jälkeen lenkki ja hyvillä mielin kotiin.

  

Iltaan mahtu vielä yhet tokotreenit, joihin suunnattiin tällä kertaa Riimin kanssa. Mielestäni 1h ei oikein riitä kahen koiran kanssa ja jos Roy jää hetkekskään sivuun treenatessa Riimin kanssa, rupee jätkä uliseen ja haukkuun.

Klo. 20-21 oltiin siis Agimestassa Katin vetämissä treeneissä ja todella tyytyväinen olin pentuun!
Riimi jakso ihmeen kauon keskittyä treenaamiseen ja teki innolla töitä.
Täysin uutena asiana oliki eilen ruutu, joka alotettiin ihan pienistä asioista.
Riimi kuulemma hienosti hoksas idean ja nyt voinki rueta itsenäisesti ruutua opetteleen.
Saatiin ohjeiks, että ennen ruutuun lähtöä koira vasemmalle puolelle, vapautus, johon keksin oman käskyn ja todettiin, että "ruutu"-käsky olis ihan jees ja tätä hinkataan nyt hetken aikaa. Välimatkaa ruutuun voi pidentää pikku hiljaa ja sitte sitä, että namialustalta koira kääntyy muhun päin, käsken maahan ja palkkaus.
Pikku hiljaa hyvä tulee ja eihän meillä mihkää kiire ole! :)

Nyt blogi jääki pienelle tauolle, sillä tänään illalla pöristellään koko poppoon kanssa Pohjanmaata kohti ja nautitaan täysillä 6pv:n lomasta.
Suunnitelmia onki jo paljon ja saas nähä ehitäänkö edes joka paikkaan :')
Sunnuntain treenitki tulevat siis jäämään tällä kertaa ja todennäköisesti ensi viikolla palaillaan taas blogin parissa, jossa pääsettä katsomaan kuvia Pohjanmaan maisemista.

2 kommenttia:

 1. Meillä oli toissapäivänä kabs tassuoperaatio. Harvoin leikkaan mutta näytti aika samalle noiden koivet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D
   kylläpä täälä maalla on lunta enemmän ja Riimin kirmailut näyttää nii onnellisilta ko ei tarvi kesken kaiken pysähtyä nakertaan lumipaakkuja. :)

   Poista