Sivut

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Liiku, liiku paitas hikee liiku ♪♪
Eilen töiden jälkeen kotona odotti ihana yllätys! Naistenpäivän kunniaks kulta oli tehny kinkkupiirakkaa, sekä ostanu ihania tulppaaneja. Päivän piristyshän se oli. <3

Herkuttelun aikana kattilassa porisi broilerinsydämet, jotka kulta sitten hetken päästä pussitti. Nyt on ens viikon treeneihinki herkut valmiina!

Roy oliki päässy jo pitkälle lenkille ihan vain Markuksen kans, joten käytiin pikapika lenkki (20min) Renen ja Riimin kans. Lenkin jälkeen kotipihalla pientä leikkimistä, sisältä tavarat mukaan ja autolla sporttikoirahallille.Vuorossa olikin agin omatoimitreenit, joten Riimikin pääsi kunnon treeneihin mukaan.

Ennen halliin menoa koirien pissatukset, hallissa koirien pientä verryttelyä, verryttelyn aikana muukin treenipoppoo tuli paikalle ja IIIIKK, kaveri toi aussi narttunsa mukana 9vk:n ikäsen aussipennun. Mää olin sillee, että: "eeeei, en kato, en nähny sitä ollenkaan" mutta kylläpä ne silmät useaan otteeseen palautui pentuun ja mun pentukuume, kyllä, luit ihan oikein, pentukuumeeni vain kasvaaaa!
Kesän tulossa on se huonopuoli, että aina sillo treenikavereille/kavereille/tutuille tulee koiravaavoja. Minäki haluun, tai.. en ehkä kuitenkaan vielä.
Olihan se mahottoman sulone, mutta ei käy kyllä yhtään kateeks sitä pissarumbaa, piraijahampaita, huonekalujen maistelua, perusopettelua yms. :D

No mutta tosiaan, asiaan nyt kuitenkin!

Koirien lämmittelyn jälkeen suunnattiin treenikavereiden kans radalle ja katottii mimmosia pätkiä otetaan. Pieni rata väsättiin, sekä yksittäin pysty ottaan keppejä, a-estettä, puomea, putkea ja keinua.

Jos kertois ekana Renen treeneistä..
Renellähän on ollu nyt ongelmana se jatkuva räkyttäminen ja ko se ei ole meidän arkielämässä normaalia niin ei se saa olla myös treeneissäkään, enää.
Viime treeneissä ohjaaja sanoi, että jäähylle vieminen vois auttaa, mutta ennen treenejä myös yks nettikaveri sano, että hänen tollerille autto se ku aina jos koira haukku, pysähys, eikä enää huomiointia.
Suunnattiin heti ekana rataa tekemään, pariin otteeseen otettiin pussia erikseen, jotta muistiin palautuu mikä se pussi nyt olikaan.
Rataa tehdessä alko heti haukkuminen, ite pysähyin, enkä huomioinu, uudestaan.. ja taas sama. Pariin otteeseen lopetettiin kiva tekeminen aina ko haukkuminen alkoi ja pikku hiljaa Rene rupes hoksaan, että: "hei, jos mä haukun, kaikki kiva loppuu ko seinään" ja n. 10 kerran jälkeen Rene teki koko radan turpa lullalla, josta hirmu isot kehut, palkkaus ja leikkiminen. Upeeta.
Yhen hiljasen radan jälkeen oltiin tyytyväisiä ja Rene tauolle.
Tauon jälkeen otettiin erikseen puomea pariin otteeseen, sekä A:ta, jotka meni molemmat erittäin kivasti! Musta tuntuu, että on/off asento menee koko ajan yhä paremmin ja paremmin. Olin tooosi tyytyväinen.
Paljo leikittiin leluilla, sekä taukoiltiin.

Rataa tehtiin treeneissä vielä pari kertaa, ilman käsiä ja käsien kanssa. Hieno irtoaminen putkeen. Ylhäällä videolla näkee myös ko rimat ihan alhaalla ja Rene menee tosi laiskasti jo. Riimille ko väsäsin myös radan, oli rimat laitettava matalimpaan ja Renen kans tein treenien lopussa radan vielä niillä korkeuksilla, sekä kyllä, herralta oli totaalisesti puristettu mehut loppuun! :D ehkä eniten meni energiaa siihen ko opeteltiin olemaan haukkumatta ja lopussa kaikki meni jo niin hienosti, ettei tarvinu muistutella herraa enää ollenkaan siittä. Se tunne on kyllä jotain ihan mahtavaa ko pääsee puuttumaan kunnolla ärsyttävään tapaan ja vielä onnistutaan siinä, samana päivänä!

Kepit... *_*
Ihan oikeesti, entiä miten sanoisin tän.
Vilkuilin useaan otteeseen keppejä, että pitäskö kokeilla ja monesti kiersin ne kaukaa. Pähkäilin, että otanko ne tyhmät ohjurit, joista ei oo ollu mitää apua, koira ei nää ees niitä ja menee niiden läpi, vai pitäskö ottaa ilman?
No tiiättekö minä sit uskaltauduin, ohjasin polvella alkuun, sanoi: "kepit", en antanu minkäänlaista käsimerkkiä ja HERRAJESTASSSS, puhtaasti meni kepit, ihan yksin!!!
Mää en tienny miten päin oisin ollu. Teki mieli itkiä onnesta ja kiljua niin lujaa ko vain ääntä lähtee, mutta päädyin jähmettyä paikoilleen ja vetää käden suun eteen.
Siis mää entiä miten, miten se on oppinu ne noin taitavasti? eihän se vielä 2kk sitte osannu tehä niitä ollenkaan ilman käsiapuja, eikä katse todellakaan ollu eteenpäin.
Kepithän piti jäädä myös tauolle! kesällä oli tarkotus vasta kentällä paneutua niihin kunnolla verkkojen kanssa, mutta onneks uskalsin kokeilla.

Todella mieleenpainuvat treenit Renen osalta, olin todella tyytyväinen, nopea se on oppimaan ja lahjojakin siittä koirasta löydän koko ajan yhä enemmän ja enemmän. WAU.Riimin kans otettiin pienissä pätkissä vähä kaikkea.
A-esteellä on/off asentoa, pari aitaa, siivekkeen kiertämistä ja jopa ekan kerran elämässä pitempää rataa!

Video kertoo enemmän ko tuhat sanaa, mutta kyllä se vain on täydellinen pentu. Ihanan iloinen aina, NOPEA, vähä höpsökin, mutta sai treenikavereillekin hymyn huulille.

Pientä irtoamistakin havaittavissa, mutta ei vielä paljoa. Niin paljo ollaan tehty vain yksittäisiä esteitä ja minä siinä koko ajan lähellä, että ihan ymmärrettävää.

Isoja haaveita en halua ajatella, mutta kyllä neidistä voidaan saada vielä oiva agikaveri.
Paljoa ei pysty putkeen tekemään, sillä mielenkiinto ei pysy vielä kauaa yllä ja nopeesti väsyy. Paljon vain leikkiä ja onnistuneita treenejä, kuten nämä olivat.

Huippu pentu!

1,5h treenien jälkeen käytiin vielä 15min mettälenkki ja suunnattiin kotiin.Illalla oli vielä vuorossa Royn tokotreenit, joten klo. 20 suunnattiin Agimestaan, jossa oliki tällä kertaa ohjatut treenit.

Kati opetti ihan ekana teoriana ohjatun noutamisen alkeita ja miten ne suoritetaan ylemmissä luokissa.
Royn mielestä halliin ko tullaan nii pitäs rueta heti treenaa, eikä mitään turhia odotella. Markus sai kuvattua tuota rasittavaa ulinamölinää mitä Roy tekee AINA jos just heti ei rueta tokoa vääntään ja joskus jopa paikkamakuussa.
Teoriaosuus ko saatiin päätökseen, Kati otti jokaisen yksitellen tekemään ohjatun noudon alkeita.
Royn kanssa mentiin ehkä kolmansina opetteleen tätä kyseistä liikettä ja ihan mielenkiintostahan se oli! Roy oppi aika nopee, vaikka käskyyn jouduinki lisämään "saa", sillä sehän ei muuten paikallaolosta hievahdakkaan, eli: "oikea, saa", mutta sitte rupesin miettiin, että mehän käytetään vedossakin oikeaa, joten Kati suositteli keksimään oikealle ja vasemmalle ihan omat käskyt, sekä vähentään treenien aikana käskystä pois sana: "saa".

Ohjatun noutamisen lisäks otettiin seuruuta, luoksetuloa, seuruusta maahanmenoa, seuruusta seisomista ja "kaukokäskyjä", vaikken mä nyt vielä ihan niin kaukana ole, mutta jostainhan se on lähettävä ;)

Roy oli aivan huippu treeneissä! musta tuntuu, että sen vire on koko ajan vain ylempänä ko suunnataan hallille, sekä se jaksaa keskittyä! ilman remmiä ollaan treenattu vaikka kui kauo jo. Kyllä "vanhatki" oppii nopeesti uutta, jos vain jaksaa rueta työstään.

Kaikinpuolin todella kivat treenit oli jokaisella, mutta kyllä täytyy sanoa, että onhan näät sunnuntait hirmu rankkoja myös itelle, jos töitäkin sattuu olemaan vielä sen 7,5h.

Agimestan jälkeen koirien kans iltalenkki ja iltapalat. Tosi tyytyväisen näköstä porukkaa oli kyllä sisällä ja uni maistu jokaiselle.

Kiitokset jälleen ihanalle miehelleni, joka jaksaa aina treeneissä kuvailla meidän menoa! :3
Tänään alko itellä vapaat! mä olen vapaalla ko muut on töissä ja sit taas viikonloput toisipäin. :D tää oli nyt kolmas vklp putkeen töitä ja vielä 2 seuraavaa vklp pitäs jaksaa.

Vapaapäivän kunniaks nukuttiin pitkään ja päivällä suunnattiin piiiitkälle lenkille! oli muuten, tai on edelleen ihan huippu sää.
Mittari näytti +9 ja ekan kerran tänä vuonna tarkeni hyvin jo hupparilla lenkin, tuli jopa kuuma.
Riimi pääs myös ihan luvan kans sotkeen ittensä, herroja ei kiinnostanu, ne vain joi vettä. :D
Lenkin jälkeen kotipihalla koirat sai vielä riehua hetken ja sitte sisälle siivoon!

Kyllä nää ilmat tekee ihmeitä, sillä mä oon pessy pyykkiä, astianpesukone huutaa, ruoka uunissa ja imuroituki on!
Illalle on suunnitelmissa ko kulta tulee töistä kotiin, että lähtää äitille kyläileen ja Riimi pääsee mukaan.

Huomenna koulupäivä.

Keskiviikosta perjantaihin vapaata ja ollaan me muuten suunniteltu jo keskiviikkolle aikas huippu lenkki mitä hauskimmasa seurassa! Siittä lisää loppuviikolla ;)

2 kommenttia:

  1. On kyllä niin iloisen näköisiä tyyppejä videoilla! :D Ja mä niin tiedän ton tunteen, kun koiran kanssa vihdoin onnistuu, hyvä Rene ja kepit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, jeeee! Meidä huiput treenit ja kepitki oli muka nii kauhee ongelma x) tiä mite se on oppinu nuo ite ko perseili minkä ehti ohjureilla.

      Poista