Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Rallya, Agia ja Tokoa
Nyt on ollu tosi touhukas viikonloppu!

Lauantaina vapaapäivä, joten kävin lauman kans pitkän lenkin päivällä, kämpän siivousta ja iltapäivällä klo. 17 Agimestaan Renen ja Riimin kans pitkästä aikaa Rally-Tokoa vääntään omatoimitreeneihin.
Kokeneempia Rally-tokon harrastajia oli myös treeneissä mukana, jotka väsäs kivan pitusen ALO-radan ja lisäkseen lyhkäsen AVO-radan.
Riimin kans otettiin AVO-rataa ja tokoa pienimuotosesti.
AVO-rataa sen vuoksi, koska ALO-rata oli niin suosiossa ja täynnä koko ajan. Riimin kans olis menny vuosi ennenkö oltas ees radalta päästy poies, joten otettiin ALOn liikkeitä hallin sivussa. AVO-radalla Riimi meni oikein kivasti. Toki paljo namittamista, jotta oppii pysyyn lähellä ja kyllähän tuo houkutus aluks tuotti hankaluutta. Heti ekalla kerralla esteen hypättyä Riimi poppien rallitteli houkutuksessa olevan lelun luo ja oli sillee: "jeejeee, uusi leluuu" :D

Ylempänä oleva video kertookin sitten enemmän radoista ja meidän tekemisestä.


Riimi oli paljolti kuitenkin häkissä, koska Renen kanssa treenailtiin enemmän ja täytyy kyllä myöntää, että oon kyllä mahottoman ylpeä siittä! sielä se hiljaa möllötti ja katto muita hissukseen. On se niin hieno tyttö.


Renen kans otettiin ALO-rataa n. 5krt ja voi ku mun piäni on taitava! Toki paljo virheitäkin tulee, mutta eihän me olla oltu vasta ko 2krt ohjatuissa treeneissä ko on ollu mahollista mennä seuran kautta tuuraamaan. Nytki omatoimitreeneissä ja ihan vain mentiin pitään hauskaa ja se kyllä toteutui. Meillä oli todella kivaa ja sai kyllä nauraa meidän molempien kommelluksille.

Käännöksiin sais enempi paneutua, mutta kuulemma muuten meillä menee oikein kivasti. Katsekontakti pysyy yllä, Rene ei tee omiaan yms ja tämä kommentti saatiin siis yheltä naiselta, joka kilpailee MES-luokassa.

1,5h treenien jälkeen mulla oli kaks hyvin tyytyväistä seropilapsosta, jotka kotona nukkuki sitte koko illan.
Sunnuntaina töissä aamuvuoro, jonka jälkeen kotiin, koko lauman kans lenkille, lenkin jälkeen kotipihalla pientä verryttelyä, verryttelyn jälkeen autoon Rene ja Riimi ja kohti sporttikoirahallia.
Vuorossa olikin 1,5h omatoimitreenit.

Sporttiksella tutustuttiin ekana pieniin ratoihin ja sen jälkeen koirien kera niihin tutustumaan!

Riimi irtos pariin otteeseen oikein kivasti putkeen, paljon leikkiä, hieman myös vanhojen temppujen muistuttelua ja ekan kerran elämässä myös keppeihin tutustuttiin! jostainhan se kuitenki on alotettava. Todennäkösesti kepit jää tältä osin nyt tauolle ja kesällä kentällä verkkojen kera tutustutaan niihin enemmän.


Renen kanssa keskityttiin päivän aikana neljään aitaan, jotka olivat peräkkäin. Pienen treenin jälkeen koira meni suht kivasti kaikki läpi, vaikka ite jäin taakse. Puomen lopussa ei tällä kertaa ollutkaan namialustaa ja sai muistutella mieleen, että mitenkäs siihen loppuun pysähyttiinkään. Hienosti korjas pari kertaa myös itse ko huomas, että nyt ei ollakaan oikealla kohtaa. Puomen alkuun taidetaan joutua laittaa vielä pitemmän aikaa myös herkkua, sillä nytki hyppäs useammanki kerran kontaktipinnan yli..

Tutustuttiin myös pienempään rataan, jossa pitkästä aikaa myös rengas kentällä. Toki renkaan välistä mentiin, mutta sitte muistettiin, että mistäs sitä pitääkään mennä.. :D herra koetteli todellakin mun hermoja useaan otteeseen ja oli sen näköne, että: "ööö, en minä osaa, en oo koskaa tätä tehny!" :D

Treenien loputtua oltiin palaamassa takas taukopaikalle, kunnes yhtäkkii Rene ampas keinulle ja täräytti keinun kans makeen laskeutumisen.
Minä toki säikähin, että nyt se sai traumat! otettiin toisen kerran keinu niin, että hiastin keinua lopussa, eikä muuten pelätty enää yhtään. Waaaat? keinu on toki ollu nyt pienellä tauolla, mutta ei me nyt ihan noin pitkällä  vielä sen suhteen olla.

Kaikinpuolin oikein kivat treenit, mutta täytyy myöntää, että omat hermot ei tunnu yhtää kestävän tollasia koetteluja. Ennen treenejä ei sais olla töitä, joka auttas heti asiaan. Onneks kuitenki kaikille jäi suht hyvä maku treeneistä ja seuraavat treenit onki sitte vasta parin viikon päästä. Ens viikonloppuna ko olemme Pohjanmaalla ja treenit jää väliin. Tekee terää kyllä pieni lomailu muualla maisemissa.

Sporttiksen jälkeen suunnattiin ekaa kertaa treenikaverin kanssa lähimetsään pienelle lenkille. Tanialla on kaks söpöä aussia, Viva ja Isla. Pentunen on kyllä niin suloone, eikä yhtää auta tähän pentukuumeeseen moisen suloisuuden märät pusut ja jaloissa pörrääminen. <3
Koirilla heti synkkas ja löyshän ne yhteisen suosikkiaiheenkin: KEPIT!! :D


Illalla oli vielä Royn kanssa Agimestassa tokon omatoimitreenit.
 Nina ei ollu tällä kertaa viemässä herran huomiota ;) joten jätkä keskitty täysillä muhun.

Alempi video kertoo treeneistä kaiken mitä tehtiin.
Pienenä ongelmana on nyt tullu liikkeestä seisomisessa ko palaan koiran luo, että ilman käskyä mennään jo istumaan ja sama myös hyppyesteen jälkeen.
Nyt koitinki sitte näyttää käsimerkkiä sanoen: "seisooo" ja palkkasin myös seisomisesta. Onkohan myös jotain muuta vinkkiä? tämä kylläkin autto jo hieman, että jos samallalailla jatketaan niin eiköhän se tuosta.

Roy onki nyt sitte ilmotettu kahteen möllikisaan! IIIIIK, mutta otetaan ne vain huvin vuoks ja uutena kokemuksena. Royn kans jos rupee jotain tosissaan tekemään niin saa ihan varmasti pettyä :D
Ens kuussa siis molemmat kisat tulossa, joten treenailla ehtii kyllä vielä.

Loppuun voisin vielä todeta, että viime viikko oli kyllä mitä ihanin! aurinko paistoi, terassin ovi aukes jopa ensimmäisen kerran tänä vuonna, koirat on nauttinu lenkeistä ja luita saaneet syödä.
Tämän päivän keli oliki sitte jotain ihan muuta.. iuiu.Lähimmästä eläinkaupasta haetaan aina koirien kuivanaput, mutta tällä kertaa ANFin energia oli loppu, joten päädyttiin Adulttiin. Mukaan tarttui myös puruluita, kalkkunan kauloja ja 6kg lohta.

Pakastinsa pitäis rueta pikapuolin täyttämään! toivotaan, että fb-ryhmän yhteistilaus Uudellamaalla onnistuu piakkoin ja saadaan pakastin täyteen.
Toria olen myös selaillu netissä ja voooi hyväneaika ko sieltä löytyy halvalla päältä täytettäviä pakastimia! 100L:n pakkanenki riittäs jo johonki, mutta äääh ku ei ole missään tilaa. Kesällä jos se mahtus sitte uuteen kämppään.


13 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan tarkkoja kuvia!! Mä en saa IKINÄ hallissa onnistumaan yhtäkään kuvaa :p
  Ja Riimin ilmeet, tuitui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti! tuo uus putki on kyllä mitä parhain myös sisäkäyttöön.
   Riimi on ilmeikäs typy :3

   Poista
 2. Saa varmaa udella että miksi vaihatte Riimin kanssa verkkoihin keppien opettelu , miusta toi näytti kivalta! Ja vinkkinä tossa hyppysuoralla, että kannattaa käskyttää jo ennen ekaa hyppyä "eteen" niin Rene oppii tuolla käskyllä suorittamaan kaikki edessä olevat esteet. Siitä on oikeesty hyötyä ku ei tarvia ite sitte nii paljoa juossa! Ja ps ko puhuttii siitä kumarassa ohjaamisen ni taas oli pari kohtaa missä olit videolla kyyryssä, mutta muuten näytti tosi kivalta! :) Eikö ookki ihanaa ku oon aina tämmöne enb netti koutsi täällä! :-Dd Mutta hurjasti ootte kyllä kehittyny!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meneekö se muka hyvin noin? ohjureista en tykkää yhtää mutta nuo kepit on kyllä kivat ko saa tollee väännettyä niitä mihin sattuu. Verkoilla tuntuu jotenki, että kaikki ois ehkä helpompaa x) pitäskö meidä sit jatkaa vaa noin?
   Oi joo, koitan muistaa seuraavalla kerralla ko tollasia treenataan ;) kiitti vinkistä.
   Mun selkä on hei menossa kyttyrään jo nyt!! vanhaks ko tullee.. noei vaa huomasin itekki. Tajua miks teen noin. Se on just hyvä ko huomauttelet noista. Koittaa aina sit muistaa seuraavalla kerralla paremmin.
   Kiitos hurjasti! ::)

   Poista
  2. Kyllä musta näytti kivalta! Jatkakaa noi, jos ei sitte muka meinaa millää luonnistuu ni vaihtakaa. :) Meillä on ohjurit + verkot että aina ku verkko otetaa pois ni jää silti ohjuri, ni häivytetää vähä hitaammin. Seralle kun ei mennyt kujakepit tai mitkää jakeluun vaikka kui yritettiin, ja verkkoihi vaihettiin täällä alottaessa eli vasta joulukuussa ja jo nyt Seralla on enään vaan siellä täällä verkkoja tai ohjureita. Joten sille se oli paras keino. Mutta noi näyttää Riimille sopivan ni älä turhaan mee vaihtamaan! Ja ei mitään, meitä saa tulla kans sättimää! :-D

   Poista
  3. Okeeei!
   Hei noihan vois kans olla kätevät! kattoo mite näillä rupee menemään ja jos ei mittää tuu nii sitte verkot mukaan. Rene ei ainakaa tajunnu ohjureista mitään, mutta toki niitä vois Riimillekki kokeilla ko sellaset sattuu hallista löytymään.
   Haha, muistetaampa tuo ;)

   Poista
 3. Niin ja täälläki onneks ollu ihana keli! Ja täällä myös isomman pakkasen haaveilija..

  VastaaPoista
 4. Pakko antaa sellainen vinkki noihin vinokeppeihin liittyen. Nyt ohjaat kädellä jokaisen välin jolloin vinokeppien koko idea kärsii + koira on kokoajan hirmu kiinni sun kädessä. Jos tahdot oikeasti itsenäiset kepit ja mikäli aiot kepit opettaa vinoilla niin suosittelen, että annat koiran tehdä itsenäisemmin. Tarkoittaen siis sitä, että lasket kepit näin alussa aivan matalaksi, keppien päähän palkka (lelu/nami) ja sitten vaan lähetät koiran palkalle. Koira oppii alusta asti tekemään kepit nopeammin ja itsenäisesti.

  Vähän vaikeahkoa selittää, mutta tässä yksi video joka osui silmään.
  https://www.youtube.com/watch?v=y6WNlIpmjf0

  Ja tässä kuvasarja joka ehkä vähän selkeyttää http://www.kaaharitassut.fi/31

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! :)
   Ohjaan kädellä joo, mutta ilman ohjausta meni keppien ohi x) toki autto ko pistin keppejä matalemmaks. Täytyy pistää kaikki ihan matalaks ja kattoo mitä siittä seuraa.
   Tää oli tosiaan Riimin eka kerta ja olin muutenki ihan pihalla, että miten ne ois järkevä alottaa tekeen. Sama ongelma on ollut Renen kanssa ja näin keppejä myös treenattu. Nyt herra menee itsenäisesti kepit, entiä miten se oppi ne :D

   Noista kuvista ja videosta oli hyötyä, kiitos kovasti.

   Kokeillaan seuraavan kerran siis niin, että kepit ihan matalaks.

   Poista
 5. Mä oon nyt keppejä opettanut silleen, että kädellä oon ohjannut niitä ja aina sanonut "keppi keppi keppi.." Nyt ainakakin Cindyllä on mennyt hyvin, kun enää vaan pitää vieressä kävellä ja sanoa käskyjä. Nyt pitäs vaan vielä vauhtia saada :D

  Nuo menee tosi kivasti agii ja Riimi noin nuori vielä menee hyvin jo! Roysta huomaa että toko maistuu ku häntää heiluttaen seuraa :) Miten saan Cindylle opetettuu keinun ku se ei suostu millään ees menemään siihen. Jos oikeen muistan niin ei olla monestikaan menty keinua ja nekin kerrat on ollut vaan semmosia että on otettu laskeutumista. Ehkä pari kertaa on keinun kokonaan mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) videotakin ois kiva nähä joskus teidänkin menosta.

   Riimi menee omasta mielestä oikein kivasti vaikkei se kauheen usein ole vielä ees hallilla ollut. Jos sitä syksyllä viimeistään ilmottas Riiminki agi ryhmään. :)

   Miten oot keinua lähteny opettaan? Me ollaan vasta opeteltu sitä, että heti Rene saa palkan heti ko menee kontaktipinnalle, eli tottuu siihen kolinaan. Lisäkseen pöytä alle toiseen päähän. Aluks tehtiin vaa sitä, että koira kiipes mun luo, sai palkan ja laskin koiran alas (paljon toistoja).
   Pöytää saa kätevästi siirrettyä keinun alla eli pikku hiljaa enemmän keinu laskee. Rene menee hienosti jo puolet keinusta alas. Treeneissä tosin meni nyt koko keinun hienosti alas mut niin pitkällä ei vielä olla. Toki vois kattoa että miten menee keinun kokonaa. Jos ei oo hämillään nii toimitaan sit sen mukaan.

   Poista
 6. Me ollaan tehty verkoilla kepit ja tosiaan alkuun vaan kaksi keppiä, joille verkot. Sitte lisätty neljä ja otettu kahdesta ekasta verkot pois eli vain viimesissä väleissä oli verkot. Ohjureilla Nutu pomppii niiden yli, ei olla treenivaiheessa tehty niillä.

  Me tehtiin keinua alkuun niin, että Nutu pamautti sen toisen pään tassulla alas ja pamauksesta palkka. Sen jälkeen mulla on ollu ruoka toisessa päässä ja appari laskenu toista päätä alaspäin, että tottuu liikkeeseen jne. Mulla on eri käsky puomille kuin muille kontakteille ihan siksi, että Nutu tajuaa sen heilahtavan eikä juokse sata lasissa toiseen päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meki tehtii just noi aluks, että pamautuksesta palkka. Tota toista juttua en ymmärtäny :D
   Meillä kontaktitreeneissä opetettiin, että A-esteelle ja Puomeen pystyy sanoon saman ja näin oon tehny. Koira paljo oppi niisä treeneissä ja rupes tykkään A-esteestä ja puomesta. Keinulle keksin jonku muun.

   Poista