Sivut

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Sunnuntain terapiakoira & treenikaveritJos kaikki ei vielä tiedä niin kertaampa aluks hieman asioita.

Tosiaan oppisopimusopiskelen lähihoitajaksi, aloitin koulun/työn tammikuussa 2014, eli olen nyt reilu vuoden opiskellut, sekä samalla käynyt säännöllisesti töissä.
Koulua mulla on vain kerta viikkoon, josta tulee kotiin etätehtäviä ja tähän päälle vielä työt, 3vk:n listassa yleensä n. 80-90h töitä.
Koulua jäljellä enää n. 1v, hieman alle.


Työpaikastani voisin kertoa sen verran, että työskentelen suomenruotsalaiskielisessä yksityisessä palvelutalossa, vanhusten parissa. Ikäihmiset ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja aion myös syksyllä erikoistua vanhuksiin.

Työpaikallemme saa tuoda lemmikkejä, joten minä, sekä ohjaajani otetaan välillä koirat mukaan töihin ja samoin myös vanhusten läheiset saavat tuoda lemmikkejä taloon kyläileen.

Riimi on ollut useaan otteeseen työpaikallani mukana. Erittäin hyvä myös siinä mielessä, kun Riimille tulee juoksut, saa hän olla kuukauden putkeen työpaikalla mukana, eikä tarvi ehtiä aina työpäivän ajaks hoitopaikkaa. Mieheni työpaikalle saa myös tuoda lemmikkejä, joka on myös erittäin ihana juttu.
Riimi oliki koko joulukuun (juoksut) työpaikoillamme vuorotellen mukana ja näin ollen Rene sai olla kotona rauhassa.

Työkaverit, sekä asukkaat tahtoisivat paljon enemmän nähdä Riimiä töissä, mutta en aina kuitenkaan viitti karvakorvaa sinne mukaan tuoda.
Suurin syy on ehkä se, että Riimi ku on todella seurallinen ja sehän viihtyisi vaikka koko ajan töissä mukana, mutta sitten taas yksinolot kotona menee huonompaan suuntaan ja näin ollen satunnaisesti töissä mukana oleminen on parempi juttu.
Riimi osaa olla nykyään kyllä tosi nätisti kotona, onhan hällä seuraa poitsuista, mutta kylläpä se vain osotti mieltään juoksujenki jälkeen ko joutu jäämään kotia, eikä enää päässytkään yhtä usein töihin mukaan ;) viisas koira.Toissapäivänä työkaverit, sekä asukkaat toivo kovasti näkevänsä Riimiä, joten päätimpä sitte eilen aamuvuoroon ottaa neidin mukaan.

Kevythäkki on oikein kätevä keksintö, sillä koira voi olla siellä asukkaiden aamutoimien ajan ja Riimi meneeki oikein mielellään kevythäkkiin, jossa on aina pehmeä alusta tassujen alla, lelu, luu ja vesikuppi.
Aamutoimien jälkeen otan neidin pois kevythäkistä ja vanhukset on onnesta soikeana.

Suurimmalla osalla asukkaista on ollu koira/koiria aikoinaan ja sen monesta kyllä huomaa. Ne osaa kutsua neitiä juuri oikeallalailla luokse, käskeä syliin ja viereen.

Uusin asukas mikä meille on tullu ja jota Riimikään ei ollut vielä koskaan nähnyt, tulivat heti ensi näkemältä täydellisesti juttuun.
Asukas halus lähtä Riimin kanssa ulos, joten ei muuta ko hieman lämpimämpää vaatetta ylle ja menoks.

Työpaikalla on oikein kätevä ja iso piha, joka on aidattu, johon porottaa aurinko, on myös varjosia paikkoja ja kesällähän se on kauneimmillaan! kukista ja puutarhasta pidetään yhdessä asukkaiden kanssa huolta. Löytyy erilaisia kasveja, kukkia, puita, pensaita, mansikkaa, vadelmaa ja ihan kaikkea.

Jos itselläni on hiemankaan luppoaikaa töissä, lähdetään usein koiran, sekä asukkaan kanssa ihan pihapiiristä kauemmas ja tehdään pieni lenkki yhdessä.


Riimi tuntee pari asukasta jo niin hyvin, että menee heti ekana moikkaan heitä ja tietää kyllä kenen huoneesta saa herkkua ja kenen sänkyyn pääsee viekkuun katsomaan tv:tä.
Toki meiltäkin löytyy sellasia, jotka sitte taas eivät välitä koirista, eivät halua silittää ja Riimi tietää myös heidät. Ei se turhia mene sellasten ihmisten luo hyysäämään ja kaipaan huomiota. Nyt ko oikein mietin niin taitaapa ollakki vain yksi sellainen asukas tällä hetkellä meidän puolella, joka ei välitä koirista. Muut ovat sitten taas oikein iloisia Riimin nähdessään.

Riimi tuo mielestäni taloon heti enemmän iloa, asukkaat lähtevät paljo mieluummin ulos istumaan, jos Riimi on mukana, haluavat rapsutella Riimiä ja vievät tätä huoneeseensa.
Eilen myös tuli ilmi erittäin uusi piirre eräästä rouvasta. Tämä Rouva yleensä vain istuu päiväsalissa, sitä ei kiinnosta lukea lehteä, katsoa tv:tä, uloskaan ei halua mennä, ei osallistu yhteisiin askareisiin muiden kanssa, ei paljoa puhu ja haluaa olla omassa rauhassa. Rouva ko näki Riimin, kutsui hän Riimin luokseen, rapsutti Riimiä, hymyili kovasti ja jutteli hälle. Se tilanne oli jotenki ihmeellinen ja muutki työkaverit ihan pysähty ja katseli tilannetta vierestä hiljaa ja ihmeissään.
Rouva kehu Riimiä, kerto Riimille kuinka sievä hän on, kehui uutta pantaakin ja jutteli näin muutenki koiralle todella mieluusti.
Kerran aiemminki olen törmännyt aika samantapaseen tilanteeseen ollessani toisella puolella töissä. Asukas, joka on hyvinhyvin hiljainen, jutteli ja höpötti oikein mielellään Riimille ja rapsutteli kovasti. Tämä jos joku on terapeuttista.

Riimi on hyvin avoin persoona, joka on rauhallinen asukkaiden kanssa, tottelee kaikkia, osaa varoa pyörätuoleja, antaa nostella itseään ja niin.. täydellinen terapiakoira, ehkä myös hieman työkavereillekki ;) <3 hymyn hän tuo jokaisen huulille.

Eilen oli erittäin ihana ja lämmin ilma klo. 14 aikaan. Riimi ulos ja 5 asukastakin lähti mukaan aidatulle pihalle. Riimi päätti kantaa puutarhalapioita asukkaiden syliin ja kaivo itse hyvin tohkeissaan puutarhan multaan isoa kuoppaa. Neidille saa kyllä aina nauraa ja ne hepulit, hyväne aika! :D

7,5h työvuoron jälkeen koira oli todella väsy, mutta sitäki onnellisempi. Sen hymyn pysty näkeen neidin ilmeestä ja saatiinki kuulla jälleen, että: "tuoppas se Riimi sitten seuraavallakin kerralla" ja "älä mee mamman mukaan, jää tänne meidän seuraks" - juttuja :D


Roy ja Rene ovat käyneet myös asukkaita piristämässä, mutta silloin vain ko itelläni on ollut vapaapäivä ja ollaan käyty pikavisiitillä.
Pohjanmaalla vanhalla työpaikallani Roy ja Rene kävivät myös useaan otteeseen asukkaita piristämässä.

Koko työpäivän ajaksi otan kylläki vain Riimin mielellään mukaan, en Royta ja Reneä.
Roy on ikuinen häslä, ei osaa yhtään rauhottua ja jos sitä rapsuttaa, rapsutus lopetetaan niin saattaa herra hypätä vasten, nuolasta naamasta ja tökkästä kuonolla käteen, että: "lisää kiitos", eli hieman on rajummat otteet Roylle. :D
Mitä Reneen tulee niin Rene ei ole läheskään yhtä avoin mitä Riimi. Rene seuraa vain mua, ei hae huomiota muilta, mutta jos tälle joku menee antamaan huomiota, on herra kyllä onnesta sekaisin. Rene on enemmän yhden ihmisen koira, joka seuraa mammaa joka paikkaan, nukkuu ihan kiinni viekussa, putsaa korvat ja varpaat ja no, on tommone mamman mussukka.

 

Töiden jälkeen haettiin Riimin kanssa pikkusisko äitiltä ja kaahattiin täysiä kotiin.

Mieheni kaksoisveli oliki käyttäny juuri Royn ja Renen pitkällä lenkillä, joten ei muuta ko Riimi kotiin, agikamppeet mukaan ja Rene autoon.Sporttiksella oliki tällä kertaa ohjatut Susan vetämät treenit, rata oli oikein kiva ja koiria kaikkiaan 4kpl.

Susalle sanoin ihan alussa ennen radan alottamista, että Reneltä oon halunnu kitkeä nyt sitä turhaa haukkumista poies ja siihen auttoikin se, että heti jos koira haukahtaa, pysähyn ja kaikki kiva loppuu ja näin tulen tekemään myös näissä treeneissä. Viime treenit oliki omatoimitreenit, jossa ahkerasti tähän asiaan paneuduttiin ja lopuks Rene meniki oikein kivasti radan hiljaa.

Video kertoo radasta enemmän ko tuhat sanaa, jossa Susa ohjaa ja yks treenikavereista palkkaamassa.

Jos kertoisin lyhyesti treeneistä niin treenit oli yhet parhaista, Rene kuunteli hienosti ja oli koko treenien ajan HILJAA!
Susa naureskeliki, että koiralla mitää ongelmaa ole haukkumisen kanssa, että mitä se mamma oikein höpöttää Rene? :--D
Voiko se oikeesti olla totta, että tasan yhet treenit auttoi asiaan? näimmä mun täytyy uskoa se.

Upeat ja huiput treenit, kiitos Susa!
Koira toimi mainiosti.


1,5h treenien jälkeen käytiin vielä 15min mettälenkki lähimmässä metässä, Rene kotiin ja pikkusisko äitille.

Kiitokset suuresti Pinjalle, joka jakso lähtä treeneihin mukaan kuvaileen! :)Äidiltä hainki suoraa oman kultani töistä kotiin.
Markus lähti perjantaina hakeen Pohjanmaalta mersua ja tuliki sitte eilen takas Espooseen.

Illalla oliki sitte vielä Royn kanssa tokon omatoimitreenit Agimestassa.

Roylla pysy jälleen vire oikein kivasti yllä, vinkupallon otin ekan kerran mukaan, joka toi koiralle lisää intoa, mun vanhus jopa leikki sillä ja kanto suussaan, mitä tekee todellatodella harvoin ja tämän vuoksi lelu ei hirmu usein ole Royn treeneihin päätynyt mukaan.

Ylemmässä videossa näkeekin kaiken mitä treeneissä tehtiin. Roy oli oikein kiva treenikaveri, jos ei nyt lopputuntia oteta huomioon..
Herra nimittäin päätti, että treenikaverillani on paremmat herkut ja juoksi pariin otteeseen Ninan luo kerjäten herkkuja :D
Jos nyt mainitaan vielä siis se, että Nina on nyt viimeset pari treeniä lelliny Royta herkuilla, käskyttäny herraa, Roy uskonu ja tehny kaiken ihan täysillä. Nina voiski siis osallistua Royn kanssa kisoihin ko Roy ei mun kans ees tee noin ilolla töitä, vaikka toki virettä ollaan saatuki aika hyvin nostettua viime treenien aikana.
Roy ei siis nähny lopputreeneissä mitään muuta ko Ninaa ja mua tympäs, mutta osittian myös nauratti koko tilanne.
Ihan lopussa saatiin kuitenki vielä oikein taitava seuruupätkä, oltiin tyytyväisiä ja lähettiin kotiin.

Kiitokset miehelleni, joka lähti vielä pitkän ajomatkanki jälkeen treeneihin mukaan kuvaileen <3


Jos tähän loppuun nyt vielä lisäis pari kuvaa, joiden laadusta täytyy pyytää anteeksi.
Puhelinlaatukuvia koko postaus täynnä, mutta ko aina ei jaksa järkkäriä joka paikassa mukana kantaa ;)

Koirilla oli tässä yks päivä jälleen kynsienleikkausoperaatio, sekä Renellä ja Riimillä tassukarvojen siistiminen.
Riimin tassukarvat olen muutamaan otteeseen aiemminki siistiny, koska neitiä vaivas heti lumipaakut lenkillä ja kasvaahan ne karvat ihan liikaa ja peittävät anturatkin, jos niitä ei yhtään lyhennä.
Renen tassukarvoihin en ole aiemmin koskenu, mutta toissakerralla treeneissä Satu mainitsi Renen liukastelusta jyrkissä käännöksissä. Kerroin leikanneeni juuri koiran kynnet, mutta sittekö katottiin tassukarvat läpi niin sielläpäs se syy taisikin olla. Tosi pitkäthän ne tassukarvat oli ja nyt viime treeneissä koira ei näyttäny liukastelevan kertaakaan ko tassut siistittiin! :)Ollaan tehty nyt myös vähä erilaisia lenkkejä viime aikoina. Ne polut mitä harvemmin kulutetaan, ollaan nyt viime viikkoina kulutettu ihan kunnolla. Koirat on tykänny vaihtelusta ja toki myös omistaja maisemien vaihdosta.

Kevät, lämmin ilma ja aurinko saavat ihmeitä aikaan ja on ollut paljo enemmän puhtia tehdä erilaista, siivota huushollia ja leikkiä koirien kanssa.
Huomenna onkin itellä koulupäivä ja tähän viikkoon mahtuu vielä 3työpäivää.

Nytpä siis toivotanki kaikille oikein kivaa loppuviikkoa ja muistakaas nauttia ulkoilusta kera karvakorvien! :)


7 kommenttia:

 1. Miks teet tossa radalla noin hankalan käännöksen? Eikö sen voi tehdä helpomminki? :D Riimi ois kyl hyvä kaverikoira! Oisin käynyt Cindyn kaa sen koulutuksen, mutta siihen pitää olla täysikänen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole hankala? Ja toimin niinku ohjaaja sanoo ;) just kätevä tuohon kohtaan!
   Riimi on kyllä niin täydellinen tollaseen paikkaan <3 pitäähän neidilläki olla jotain kivaa ko muillakin on.

   Poista
 2. Mua hämmentää miks sun käskettiin palkkaa Rene ko se teki väärin? Tossa ko se juoksi putkeen vaikka pitiki mennä hyppysuoralle? Ite näytit liikkellä mihin mennään mutta Rene tekee väärin. (eli meni putkeen) Itehä en siis Seraa palkkaa jos tekee väärin vaikka mie ohjaan oikein.
  Käännös näytti kivalta, Renelläkin tiukka kääntö kun 'ilmotat' että suunta vaihtuu samatie. :) Ite juoksisin vähän koiran eellä (aina ko ehtii tai pystyy :D) ni Reneki tietää aiemmi mihi seuraavaks mennää ja tällä tavalla tulee nopeempi aika sit kisoissa ko turhat kaarrokset ym. Jää välistä ku ennalta tavallaa näytät mihi mennää, kivalta kyl näyttää! Ja hyvä et vinkki tepsi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä tiiä :0 olisko sitte sen takia ko oltiin hinkattu jo pariin otteeseen tuota pätkää ja Rene meni automaattisesti sinne mitä oltiin koko ajan tehtykki? Ei tuosta nyt kunnon bileitä kuitenkaan laitettu pystyyn. Yks herkku, ei lelupalkkaa lainkaan.
   Tossa ois kyllä auttanu se varmasti, jos oisin heti käännöksen jälkeen lähteny juoksee hyppysuoralle mut mitä mää teen? Jään kattoon että meneekö se sitteki putkelle ja sinnehä se meni x)

   Mulla ei oo niinkään väliä vielä kisojen ajoista. Nollarataa tässä nyt ekana haettas ja viimekshän se oli yhestä esteestä kiinni. Aina ollaan kuitenki menty ihanneajan sisäpuolelle. :)

   Susa hirmusti kehu Reneä ja mua. Susa on yks parhaista vetäjistä muutenkin. Tuntuu, että opin sen treeneissä kaikkein parhaiten. Paljo ollaan kuulemma edistytty, josta kiva saada palautetta. Huiput treenit oli kyllä! :)

   Poista
  2. No mä pyrin aina juoksee Seran eellä mutta helpommi sanottu ku tehty.. :D Nii toki voi olla, video ei kerro kaikkea! Huomasin että ei ollu ku pikkupalkka mutta palkka sekin. :) Hyvä että on kiva koutsi jonka opeista oppii! :)

   Poista
 3. Me ollaan kans aikoinaa käyty täälä päin Nalan kanssa kattomassa vanhuksia, Nala kun tykkää rapsutuksista, mutta on paljo rauhallisempi ku Nutu. Nala ei oo niin sosiaalinen, mutta tykkää rapsutuksista.

  En sanois hankalaksi tota käännöstä, siinä vaan on just riskinä se, että koira meneeki ohi esteestä eikä sitä nää. Kääntyisin ite toiseen suuntaan. Ehkä ohjaisin enemmän äänellä ja kropalla tuonne viimeisellekin suoralle. Jos ite tiän ohjanneeni väärään suuntaan ja koira noudattaa sitä, niin totta kai oon palkannu sen siitä, koska se menee sinne minne ohjaan. Mun silmään näyttää siltä, että ohjaus jäi vähän vajaaksi, jollon Rene seuraski sua kun käännyt sen verran aikasemmin eli ohjaajan moka, josta oisin itekki palkannu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin ihanaa ko pääsee piristään vanhuksia vielä jollain muullakin tapaa :)

   Joo :)
   Tällä kertaa kuitenkin yritettiin niin, että pidän suutani enemmän supussa ja koitan ohjata kropalla. Näin pystyn itsekin paremmin keskittymään, koira pysty hiljaa ja en sano liian myöhässä esteiden nimiä. Niinki ku on käyny :D ei pysty keskittyy täysillä juoksemiseen, ohjaukseen ja vieläpä sanomiseen. Tämä ollut aika hyvä juttu meille.
   Pussi myös ekan kerran pitemmällä radalla mukana :)

   Poista