Sivut

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Agia ja Tokoa


Koko viikko on ollu kyllä sellasta menoa ja meininkiä täynnä, että huhhuh. Hyväkö ehtiny istua ja rauhottua hetken.

Voisin ihan alkuun kertoa sunnuntain treeneistä.Sunnuntaina töissä aamuvuoron tein ja Riimi sai olla jälleen töissä mukana. Tosin mun hyvä, mutta lyhyt muisti ei muistanu että olin luvannu Riimin ottaa töihin mukaan, joten ilman koiraa kyllä töihin menin mutta sain sellasta palautetta, että oon luvannu koiran ottaa sillo mukaa ja sillo sen täytyy mukana olla! :D kaikenlisäks yks työkavereista oli käyny eläinkaupassa ostaan Riimille herkkuja. Pakkohan sitä oli Markukselle soittaa, että jos tois Riimin töihin ja hetken päästä Riimi oliki töissä viihyttämässä asukkaita, sekä työntekijöitä.
Riimi sai myös oikein urakalla herkutella, sillä työkaveri anto KAIKKI ostamansa herkut Riimille, josta Riimi oli hyvin tyytyväinen ja sen jälkeen koira seuraski ainoastaan herkkujen antajaa. Hehh.
Pömppömahanen koira palasi työpäivän jälkeen kotiin oikein tyytyväisenä, mutta myös väsyneenä.
Kotona kulta oliki jo Renen ja Royn lenkittäny reippaana.
Renen kans kotipihalla vielä hetken leikein ja alkuverryttelin sitä, jonka jälkeen suunnattiin Sporttiksella ja tällä kertaa oliki Susan vetämät treenit!
Rata vaikutti oikein kivalta, johon tutustuttiin. Rengas on kuulemma menny hieman epäkuntoon, sillä sitä ei saa säädettyä korkeammalle tai matalammalle ollenkaan.
Hallilla koiria oli tällä kertaa 4 ja Rene meni vikana suorittaan rataa. Minä kävin kentällä toimimassa palkkaajana, Markus käytti Reneä ulkona ja ennen meidän vuoroa ehein vielä koiraa pyöritellä.

Radalla menon näkeeki ylempänä olevasta videosta.
Sen verran voisin sanoa, että mitä ihmettä Rene perseili renkaalla? meillä ei oo pitkään aikaan ollu rengas ongelma, mutta nyt selvästi renkaan vierestä oli kiva mennä. Radalla rengas ollut ennenkin, eikä tämmöstä ongelmaa ole ollut. Videolla näkee myös sen kui sokea koira on ko käy ihan kierroksilla, eikä edes huomaa estettä renkaan välissä minkä Susa siihen laittoi. Läpi mennään eikä meinata :D kauhee ryminä, mutta onneks ei ainakaan mitään näkyviä vammoja tullut.
Ens viikolla koirilla onki onneks seuraava hieronta aika, jossa saakin sitte kuulla taas "tuomion". Viimeks ei ainakaan löytyny mitään jumeja.
Kuulemma meidän ois hyvä mennä ostaan maastorengas kaupasta, treenata kotona sillä, sekä treeneissä laittaa radalla siivekkeet renkaan sivuihin. Hienosti Rene kuitenki teki töitä näi muuten ja irtos, joten hyvä maku jäi treeneistä.

Treenien jälkeen mettälenkki ja kotiin.Illalla oli sitte vielä omatoimitreenit Agimestassa.
Tehtiin laidasta laitaan kaikkea. Video kertoo enemmän.
Seuruusta maahanmenossa päätin kokeilla, että meniskö Roy ilman kunnon käsiapua maahan ja hienoja tuloksia saatiin! palkka lens aina maahan ko koira meni hienosti ja nopeasti maahan, huippua Roy.
Esteellä oli muka taas niin kauheita ongelmia ja ihan huokailin sen kanssa, kunnes Markus, joka treeneissä sivulta katsottuna sanoo, että: "kato sä sitä estettä, jollon koiraki kattos sinne päi ja sitte sanot hyppää", ilmeilin sille silmät pyöreinä ja päätin kokeilla. Hupsheijaa, mitä just tapahtu? sehän meni ESTEEN YLI!! kyllähän siinä revettiin nauruun ja kehut koiralle.
On se hyvä, että mulla on tuo mies, joka osaa neuvoa mua. Agissakin usein kertomassa miks meillä meni siinä ja siinä väärin, koska enhän minä nää useinkaan niitä virheitä mitä teen ja sähellän radalla! hehh.

1h treenit meni oikein kivasti, jonka jälkeen kotia, iltalenkki koko lauman kans, iltapalat ja nukkumaan.

Nyt oliki sitte vikat treenit sporttiksella, sekä agimestassa! tämän viikon vklp ollaan maalla, joten treenit jää välistä ja seuraavalla kerralla ollaanki jo Leppävaaran ulkokentällä ja kesäkausi alkaa. Jeeeij.


Maanantai meni leipoessa, sillä rakas kultani täytti vuosia. Kylläpäs hän onkin jo vanha ;)
En nyt jaksanu pistää kakusta tänne kuvaa, mutta ihme ja kumma siittähän tuli ihan ok, vaikka eka täytekakku ikinä minkä teen kotona.
Ilta meni nopsaa ko äiti ja siskot kävi kylässä, kullan kans käytii keilaamassa ja syömässä. Vähän erilainen päivä ja toki koiratki sai lenkkinsä.

Tiistaina koulupäivä, jonka jälkeen kotona koko lauman kans lenkki, lenkin jälkeen hurtat sai juosta ja riehua kotipihalla ja sen jälkeen ooteltiin vieraita!
Henna ja Luna saapu meille kyläileen ja kyllä penskoilla oli hauskaa. 1,5h jaksettiin riehua sekä ulkona, että sisällä ja sen jälkeen simahettiin.
Huomattiin myös Lunassa eka punkki tänä vuonna, mutta onneks meillä oli kotona punkkipihit, eikä punkki ollu ehtiny kauaa olla koirassa. HYI. Heti rupes itteä kutittaan älyttömästi ja oli omatki koirat tarkastettava.
2h Henna ja Luna vieraili meillä, jonka jälkeen heitin ne kotiin ja samantien kotiin päästyä rupesin siivuaan mersua.


Mersun siivouksen jälkeen oli jotain todella jännää luvassa!
Ehein koulussa perehtyä illan agirataan, joka vaikutti oikein mielenkiintoselta, mutta myös haastavalta.


Klo. 21-22 lähettiin tuuraan yhtä vakiovuorolaista Niinu Agility Sporttiin!
Treeneissä oli 4 koiraa, eka tutustuttiin rataan ja jokainen koira ehti radalla olla sen 10min.
Rene jälleen vikana meni radalle, joten Markus ehti lenkittää Renen ja hallissa minä sitte pyörittelin koiraa ja tehtiin erilaisia temppuja.


Vihoi ja viimei radalle päästyämme kerroin eka Niinulle millä tasolla ollaan ja mitä ollaan tehty. Kolme ekaa koiraa ja heidän omistajat olivat siis ihan huipputasoa! nollarataa tuli, sekä ihan mahtavaa ohjausta. Me oltiin siis aika pahasti huonompia ko he, mutta eipä meillä nyt vielä niin paljoa kokemustakaan ole.

Niinu osas ottaa hienosti meidän tason huomioon ja juuri oikealla tavalla osas opettaa. En ees osaa kuvailla sitä sanoin miten tyytyväinen olin sen opetukseen, sekä myös koiraan. Kyllä sen heti näkee ko on vähä tasokkaampaa koulutusta tarjolla, jossa oppii heti kerralla enemmän.

Rataa otettiin pienissä pätkissä. Ei edes yritetty tehdä rataa kerralla läpitte, koska nyt keskityttiin mun ohjaukseen enimmäkseen.
Rene on kuulemma oikein hauska persoona, joka irtaantuu jo hienosti, osaa komentaa heti jos annan seuraavan ohjauksen liian myöhään, nopea jo nyt ja kuulemma myös todella kivasti palkkaan koiraa. Koira, sekä ohjaaja selvästi nauttivat yhteisestä tekemisestä ja laji on meille täysin oikea.

Niinun mukaan meille ois todella hyvä heti alusta alkaen olla ohjaaja joka treeneissä, sillä me ihan varmasti edistyttäs nopsaa.
Tottahan se on, että meidän seurassa on tällä hetkellä ollut mun mielestäni hieman heikosti ohjattuja treenejä. Ei se oikeesti riitä jos vain joka toinen tai kolmas on ohjatut, mutta nyt täytyy vain tyytyä tähän. Ollaanhan me tälläkin jo paljon edistytty ko videoita katsellu.
Jospa kesällä kentällä ois enemmän ohjattuja. Toivon ainaki niin.
10min meni nopsaa Niinun ohjauksessa radalla ja upea fiilis jäi. Nyt vain kyylään lisää tuurauspaikkoja ja toivotaan, että myös töiden myötä päästäs vielä treenaamaan Renen kans Masalaan.

Riimin agin alkeisjatkokurssista tuli nyt s.postia ja että ikää usko kui onnellinen olin sen lukiessä! Me siis ihan oikeesti päästiin siihen pieneen ryhmään, JEEEEE! Riimi, sekä minä päästään nyt kunnon ohjaukseen.
Kurssi alkaa siis ens viikolla, 29.4 keskiviikkona klo. 20-21 ja kestää 5krt. Paikkana kyseinen Niinu Agility Sport-halli! :) huippua.


Loppuun vielä eilisestä iltapalasta kuvaa, jossa Renellä ja Roylla hiukan seassa ANFia ja loput nautaa, Riimillä pelkkää nautaa.
Lisät: Happy Dog multivitamin mineral, kananmuna, sinkki, merilevä ja lohiöljy.

2 kommenttia:

 1. Teillä menee agi niin kivasti nykyään! Ehkä ei mennäkkää lenkille vaa vuokrataa Porvoosta avecareenasat aika ja mennää yhes treenaa joku ovä agii ja sit vaik lenkki? :D Ja kauhian vaikeelta näyttää tuo raakaruoksinta, mutta "herkulliselta" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi kiitos! :)
   JOOO, vuokrataa vaan. Käyää eka joku pieni lenkki, jossa tulee hyvät lämpät, sitte treenaa ja sitte lenkki! voisin ottaa siis molemmat, Riimin ja Renen mukaan. Jutellaas tästä lisää facessa sit ;)

   Eei se ole vaikeeta! mulla meni pari päivää laskia noide kaikkien vitamiinisaanti päivässä ja viikossa, sitte vain suht edullisia vitamiineja ostat, heität kuppiin ja erilaisia lihoja annat. Wolaa :D

   Poista