Sivut

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Mätsärit ja eka tokokoeOon nyt ollu 1,5vk kauheessa flunssassa ja kuumetta on vähän väliä. Lääkärissä käyty ja lääkkeitä syöty ihan älyttömästi.
Kotona ollessa tuun kuitenki todella höperöks ja kiukkuseks, joten perjantaille oli saatava jotain normaalista poikkeavaa. Kävin siis normaaliin tapaan koko lauman kans 45min lenkin, jonka jälkeen Rene ja Riimi sisälle ja Royn kans körryyteltiin autolla Hennan ja Lunan luo.
Hennan, Lunan ja Royn kans heitettiin reipas 1h lenkki suomenojan lintualtaan tykönä. Vaikkei Roy ollu ikään nähny Lunaa niin herra oli jälleen hyvin välinpitämätön. Meni omia menojaan hajujen valloittavassa maailmassa.
Lenkin jälkeen kotona oli sekä tyytyväiset koirat, että omistaja.

Kiitos Henna ja Luna yhteislenkistä!

Ens viikolla pääseekin sitte Rene ja Riimi Lunan kans lenkkeileen ko suunnataan maalaismaisemiin Nummelle nauttiin rauhallisesta ulkoilmasta.


Jotain jännää on myös tänään tapahtunut.. me Royn kans uskaltauduttiin osallistua elämän ekaan Mölli-ALO tokokokeeseen!

Aamulla käytiin lenkki koko poppoon kanssa, jonka jälkeen kullan ja Roynkaa suunnattiin tuttuun treenihalliin Agimestaan, missä tokokoe järjestettiin.Klo. 9 alkoi tokokoe ja voi herrajee sitä jännitystä. Musta tuntu, etten pysty seistä ilman, että mun jalat tärisi.
Roy on myös aina reagoinu mun jännitykseen ja sen näki myös kokeessa suoraan sanottuna perseilynä :D

Mölli-ALOssa suoritettiin juuri samat liikkeet mitä virallisessa, mutta paikkamakuu oli vain 1min pitunen ja palkata sai liikkeiden välissä. Liikkeiden aikana jos palkkas, vähennettiin pisteitä -2, sekä jos halusi pitää koiran kytkettynä, lähti siittä myös -2 pistettä.

Mölliluokan liikkeet ja pisteytys:
(suluissa tuomarin kommentti)

1. Luoksepäästävyys: 10p
2. Paikalla makaaminen: 9p (välimatka lyhyt, muuten hyvä)
3. Seuraaminen kytkettynä: 8p (perusasennot vinot, seuraamispaikka hieman vaihtelee)
4. Seuraaminen taluttimetta: 9p (paljon parempaa seuraamista, yksi ajatuskatko + lisäkäsky)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7p (käsiapu, muuten hyvä ja nopea! perusasento lopussa vino)
6. Luoksetulo: 8p (ihanan nopea, loppuasento vielä hukassa)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7p (käsiapu, aika voimakas, lopun perusasento hieman vino)
8. Estehyppy: 5p (namialusta -2p, 2 yritystä, käsiapu)
9. Kokonaisvaikutus: 9p (koiralla kiva asenne, innokas työläinen, ohjaajalla myös asenne kohdillaan)

Pisteitä yhteensä: 160p.

Mä oon ihan oikeesti tositosi tyytyväinen Royhin! ekat kisat ja näin hyvin jopa meni.
Muistutuksena vielä myös itselle, sekä muille, että mehän ollaan vasta syksystä -14 käyty säännöllisesti treenaamassa tokoa ja sitä ennen kotona treenattu vain seuruuta ja paikallaoloa. Vielä ei ole edes vuotta ko ollaan kaikki muut liikkeet alotettu nollasta ja WAU, tässä sitä ollaan.
Ei sijoituttu kolmen parhaan joukkoon, mutta mitä väliä kuhan minä ja koira saatiin hyvä ensimaku kokeista ja meillä oli hauskaa! ei aina palkinnoille tarvi päästä ja varsinkaan ko kokemusta vielä näin vähän.
Virallisessa tokokokeessa oltais saatu jo ALO1-tulos, joten aivan mahtava suoritus ekoista kokeista.

Kokeista voisin sen verran sanoa, että entiä miks jäin paikalla makaamisessa niin lähelle, koska yleensä treeneissäkin olen mennyt todella kauas. Ajattelin sillä hetkellä, että nämä on MÖLLI-alo kokeet, joten sakottaakohan siittä ja noh, tietty piste siittä lähti poies. Roy pysy tosi nätisti 1min paikallaan, eikä muuten vinkunu yhtään, joka oli ihan uutta.
Seuraamiset menee mielestäni ihan ok, mutta täyskäännöksissä olisi parannettavan varaa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä on ollut jo kolmisen kuukautta tuolla mallilla. En oo oikein jaksanu perehtyä siihen liikkeeseen sen kummemmin. Pitäis rueta ite suoristuun enemmän ja nostaan kättä maasta päin pikku hiljaa. Korjatkaa toki, jos olisi myös parempia keinoja? :)
Luoksetulo.. mitähän siittä sanois :D entiä mitä Roy sähelsi kokeessa, koska se ei ikinä ole hakenu mun oikealle puolelle ja oon opettanu, että ekana tullaan eteen istuun ja sen jälkeen sivulle. Oon nyt ruennu miettiin, että pitäiskö vain opettaa suoraa luoksetulosta sivulle. Toivottavasti siinä vain ei tuo ihana vauhti hidastuis.
Seisominen seuraamisen yhteydessä oli mielestäni hyvä. Roy on tehny nyt parissa treeneissä tosi nätin seisomisen, eikä oo tarvinu sen koommin edes käsimerkkiä enää näyttää! välillä kylläki joutunu antaa tuplakäskyn.
Estehyppy, KRÖHÖM :D ollaan oltu aika laiskoja myös tämän suhteen. Ilman namialustaa saa antaa monta tuplakäskyä ennenkö menee yli ja mitä korkeampi este on niin sitä todennäköisemmin Roy koittaa kiertää esteen :D onko antaa vinkkejä miten saisi helpoiten namialustan poistettua ja mistä palkkaus?

Nyt vain lisää tokoilua ja ens vklp oiski tokon nakkiluokassa käynti :)

Meille tärkeintä on mukava yhteinen tekeminen ko totinen tottistelu. Saihan Roy myös nauruja tokokokeessa ja kommentteja kuinka symppis herra on. ^^ ♥


Tokokokeen jälkeen Roy tarhaan, jonne pääsi syömään voittanutta puruluutaan.
Rene ja Riimi haettiin sisältä, harjaukset (on muuten nyt kamala karvanlähtö molemmilla!!) ja suuntana Helsingin mätsärit.
Mätsärit pidettiin malminkartanon sirkuskentällä ja kyllä kuulkaas oli KYLMÄ! Rene raukkaki tärisi ko joku häkkyrä ja siinä sitte koitin herraa lämmitellä. Tuo karva kyllä hämää paljon, vai onko Rene vain vilukissa kuten omistajansa? tuntu, että nytki ois saanu päällä olla talvimantteli ko kehään pääsyä odoteltiin.
Viimein kuitenki koitti kehät, jonne Rene suuntas ennen Riimiä.
Nauhakehässä Rene sai punaisen nauhan ja samoin myös Riimi.

Renellä en näkis mitään korjattavaa, on se vain sellanen kehäkettu.
Riimi oli normaaliin tapaan yli-innokas, jonka tuomari näki hyvänä puolena. Kuulemma on todella iloisen näköinen penska heiluvine häntineen. Häntä ku pörräsi miljoonaa selän päällä.
Riimin ravi oli oikeestaan ekan kerran kiva omaan makuun. Pariin otteeseen otti laukalle, mutta muuten ravasi todella nätisti ja otti kontaktia muhun. Kyyllä se alkaa siittä luonnistuun.Punaisen nauhan saaneiden kehässä sijat:

Riimi PUN3
&
Rene PUN1

BIS-kehässä koiria oli 11 tai 12 ja siinä Rene ei enää sijoittunut.


Todella kivasti meni molempien osalta mätsärit ja Riimissä havaittavissa edistystä.

Palkinnoks molemmat sai hienon ruusukkeen ja pokaalin, sekä pannat, lelut, herkkuja riittämiin, viilennyshuivit ja Rene sai vielä pienen säkin ruokaa.


Tähän loppuun voisin vielä lisätä pari kuvaa uusista shoppailuista, elikkäs nyt kannattaa oikeesti käyttää hyödyks Mustin&Mirrin alennuksia!
Brit Care ruokaa 12kg x 2 = 80€, sekä erilaisia tuotteita myös huipuilla alennuksilla. Alennukset voimassa vielä huomisen.
Mukaan lähti myös kauon kuolattu Ratian pinkki puolikurra Riimille. Riimi omistaa samanlaisen, mutta turkoosina, joten pakko oli saada myös pinkki panta tyttöselle.

Tämän hetkinen ruokasaldo meillä:
- 24kg Brit Care Activity
- 12kg ANF Performance
sekä pakkanen pullollaan koirille lihaa:
- sika-nautaa
- nautaa
- lohta
- broilerin sydämiä
- naudan maksaa
- naudan rustoluita

Ihmisten ruokaa pakkaseen ei sitte mahdukaan :D

Nyt onki sitte 2kk ostolakko! mulla on menny ihan överiks tämä koirille jatkuva shoppailu. Millonha viimeks oon itelleni jotain ostanu? öööö.
Ruokaahan tähän ostolakkoon ei tietenkään lasketa, mutta kaikenlaine "turha" tavara, kuten esim. pannat, valjaat, lelut yms, koska meillä on niitä jo ihan liikaa!
Ainii, onhan postista tulosa vielä parin viikon sisällä Riimille pinkit Julius-K9 valjaat, mutta sitte ei vähään aikaan mitään tulekaan. Hyvä näin.

8.5 Veikkolassa on koiratarvike kirppis, jonne kantsii ehottomasti tulla shoppaileen! siellä myös esim. minä myymässä kaikkea rompetta. Paljon löytyy käyttämättömiä, sekä vähän käytettyä koiratavaraa.


Loppuun vielä kuva meidän iki-ihanasta kellosta, joka onki keittössä kaikkien nähtävillä.
Kello on tullu meille jo pari kuukautta sitte, mutta muistaakseni en oo sitä blogiin asti laittanut? voin olla myös väärässä.
Tämä jos joku on täydellinen muisto meidän laumasta!


8 kommenttia:

 1. Katsoin tuon tokovideon ja tosi hienosti Roy meni! Meillä ei mennä noin hyvin edes kotona, mutta eipä me aktiivisesti oikeen treenatakaan. Seuruu on meillä surkeaa, kun koira ei tuu vierellä vaan laahustaa kaks metriä perässä (Amai). :D Korkeintaan imutuksella tulee jalanvieressä, mut ei muuten ja ulkona ei kiinnosta namitkaan. Aatun kanssa oon vähän reenaillut sivulle menoa mutta en kauheen tavoitteellisesti, kun ei tähdätä mihinkään kisoihin niin ei motivaatiota ole niin hirmuisasti. Onnea vielä mätsärimenestyksestä! Ps. Tosi hieno toi teidän kello!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Kyllä se teilläki rupeaa luonnistuu kuha jaksat treenata ja jos vain kiinnostaa treenata. Ois kiva nähä joskus teidänki menoa videolla. :)
   Koirat kiittää ja jeeep, kello on mitä ihanin :3

   Poista
 2. Toi Ratian panta on niin ihana! En oo vielä kehannut ostaa, kun oon yrittänyt välttää hamstrausta :D Ehkä vois mielummin tommoset Ratiat ostaa noille, kun että alkois ite väsäämään ylisöpöjä pantoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeep, nii on! :) myös valjaat on todella kivat.
   Jos vain kädentaitoja on väsätä koirille omia pantoja nii mikäs siinä. Itellä ei ole sellasia taitoja, vaikka sehän vasta huippua oliski. Voi sitä pantojen määrää silloin x)

   Poista
 3. Meillä en oo huomannu mitään muutosta vauhdin suhteen vaikka koira tuleekin ensin eteen. Alkuunhan tuli aina sivulle, viime keväänä taisin opettaa eteentulon ja siirtää luoksetulon siihen.

  VastaaPoista
 4. Mä oon harjotellut koirani kanssa samalla tyylillä liikkeestä maahanmenoa, tosin niin, että en edes vielä ole käskenyt seuraamaan (koska se kävelee siinä vieressä muuteski ku tehdään jotain ja se on muutenin harjotuksen alla). Sitten olen vaan hiljalleen nostanut kättä ylöspäin. Nyt tänään sitten päätin kokeilla ilman käsimerkkiä ja kappas, koirahan osasi sen:)! Että kyllä se siitä, mutta toistoja pitää tehdä paljon ja kättä kannattaa alkaa jo nostamaan vähän kerrallaan aina ylöspäin. Toivottavasti tajusit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin ja tiäkkö me koitettiin samaa sunnuntaina ja kappas, hyviä tuloksia saatiin :D uutta postausta tulossa nyt illalla ;)

   Poista