Sivut

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pohjanmaalla ja mölleilyäTorstaina 23.4 töiden jälkeen tavarat kasaan, koirien lenkitys ja sittepä lähettiinki hurruutteleen kohti Pohjanmaata, Kannusta.
Tasan kerran tehtiin pysähys Hirvaskankaan abc:llä, josta on tullu meidän vakiotaukopaikka hienoine koiratarhoineen. Koirat kävelytetään, tiskiltä haetaan lukko ja avain ja koirat jo ihan vetäen menevät tarhaa kohti. Tarhassa on selvästi kivempi odotella ko autossa.
Puolenyön jälkeen Kannuksessa ja matkassa kului vain 6h! kerran ko pysähtyy nii onhan sitä paljo nopsempaa myös perillä.

Kannuksessa koirat pääsi pienelle lenkille, saivat iltapalat ja nukkumaan.Perjantaina nukuttiin pitkään, koirien kans peltolenkki, Markuksen mummua käytiin kattomassa sairaalassa ja sairaalan jälkeen koirat nappasin kyytiin ja klo. 14 Himangalle ystävän luo kahvitteleen.
Kahvittelun jälkeen Hartsan luokse ja taas sai Hartsan kissa lähöt terassilta ko kolme koiraa tuli rymisten ovelle, raukkaparka.
Hartsalla juotiin teetä ja koirat oli aivan intopiukeina. Virtaa oli ko pienessä kylässä.

Tiedossa oli kuitenki paljon kivaa koirille, nimittäin Hartsan luota lähettiin iskän mehtään Ala-Viirteelle heittään koko poppoolla lenkki.
Kaisa jo odottikin labbisten Daimin ja Hutin kanssa meitä, kun me saavuttiin paikalle. Hartsalla mukana Martta labbis.

Koirat vapaaks ja sen jälkeen piru oli tosiaan irti! :--DSe on aina vain yhtä ihanan näköstä ko tutut ja pitkäaikaset ystävykset pääsee rallitteleen yhdessä ja kui hauskaa niillä on ♥
Toki myös meillä koiraimmeisillä riitti juttua kiitettävästi.Tuttu mettätie kiertää ns. pienen lammen ympäri ja harmiksemme huomattiin, että molemmat tiet on ihan tukossa vedestä. Polviin asti parhaillaan vettä ja keskellä lampi, jossa äkkisyvää.
Pakko oli palata takas, mutta käytiinki sitte ihan uudessa paikkaa lenkkeileen. Rämmittiin pitkin metikköä ja käveltiin pientä mehtätietä.


Roy, Rene, Martta, Riimi, Huti & Daim

2h vierähti nopsaa metässä, jonka jälkeen palattiin autoille.
Tokikaan ilman sattumiahan tästä matkasta ei selviydytty.. minä ja mun maailman paskin tuuri.
Avasin mersun takaoven, Roy ja Rene hyppäs autoon ja siinä samassa heitin jalkotilaan remmit. Oven pamautin kiinni ja rupesin tähyileen Riimiä, että missä neiti on. Siinä samassa kuuluu autosta ääni ko ovet menee lukkoon ja noh, enhän minä sillon vielä tajunnu mitään. Kutsuin Riimin luokse ja Riimi tuli. Rupesin penkoon takin taskuja ja ei hemmetti, missä auton avaimet on?! katoin takaikkunasta ja sielähän ne remmien päällä. Olin sitte järkevänä ja huomaamatta heittäny ne samalla remmien sekaan. Vautsivau, hyvä Noora.
Parit ärräpäät päästin, mutta luojan kiitos Kaisa ja Hartsa oli vielä mun kans, pystyin niiden ansiosta oleen rauhallisempi, soitin Markukselle ja eihän se voinu ko ihmetellä, että miten mää aina onnistun? vara-avaimetki Espoossa, jotka ei sielä paljoa auta. Äitiki sano oikein lohuttavasti, että vain mulle voi näin käydä. :D
Kaisa joutuki pian lähtemään kohti treenejä, mutta Hartsa jäi seuraks odottamaan Markuksen tuloa. Auto oli  onneks varjossa, sekä koirat tyytyväisinä autossa.
Markus tuli paikalle n. 30min päästä ja siinä koitettiin eri kikkoja. Onneksemme auton takaluukku ei mene lukkoon, joten saatiin auton takapenkin keskiosa tökkästyä sisäänpäin, sain pään, sekä yhen käen ihme ja kumma ängettyä raosta läpi. Markus viritti mulle pakkausnauhasta ja teipistä oikein kätsyn työkalun, jonka suhteen meinasin jo luovuttaa, mutta vihoi ja viimei sain sen ujutettua auton hakaan ja ovi aukes!
Noh, siinä samassa hässäkässä ja ahassa raossa ollen oikean silmän piilari tippu ja eihän sitä enää silmään saanu. Vasen piilari silmässä onneks pysy paikoillaan ja ajoin Markuksen perässä puolisokiana Kannukseen.

Aina sattuu ja tapahtuu, mutta se vain tuntuu mun elämään kuuluvan. Sanoinki Markukselle, että mää varmasti kuolen joskus johki epäonneen :'D

Kiitokset Kaisa ja Hartsa mettälenkistä!
koirat oli kyllä ihan tööt lenkin jälkeen.


Iltaan vielä mahtu Markuksen porukoilla kahvittelua kera vieraiden, peltolenkki koirien kans ja Himangan mummulla ja pappalla kyläilyä.


Lauantaihin mahtu sekä iloa, että surua.

Pitkän odotuksen ja jännityksen jälkeen Kannuksessa järjestettiin koiranpäivä -tapahtuma, johon olin ennakkoilmottautunu n. 1kk aiemmin.

Klo. 9:30 suunnattiin Markuksen, Renen ja Riimin kans paikanpäälle. Koirat oli lenkitetty ennen tapahtumaa ja paikanpäällä pyörittelen ja tein temppuja molempien kanssa.

Klo. 10 alkoi agilityepikset ja ekana vuorossa putkiluokka mihin olin ilmottanu Riimin.
Käytiin tutustuun rataan ja herrajestas ko jännitys vain paheni. Mä luulin, että putkiluokka ois paljo lyhyempi ja helpompi. Tuli piäni paniikki, koska eihän me olla ikinä tehty noi pitkää rataa, vähän treenattu ja eihän koira vielä irtoakaan.
Nooh, aattelin, että otetaa tää kokemuksena ja pidetään kivaa.
Radan tutustumisen jälkeen Riimi oli ensimmäisenä vuorossa.
Eka rata meni oikeestaan päin peetä. Riimi temppuili, tiputti rimoja, jopa alitti 30cm korkusen esteen! tämmöstä ei ole edes treeneissä tapahtunu, mutta olihan tuo koirallekki täysin uus tilanne.Toinen startti meniki sitte jo paljon paremmin, josta alempana videota.
Ekat pari estettä meni mun mielestä nappiin ja mustalle putkelle Riimi irtos hienosti. Loppurata meni säheltäen, mutta tyytyväinen kuitenki olin. Ihme juttu mistä se on oppinu tuon, että menee täysillä putkeen, mutta sitte ei menekään :D hehh.

Riimi ei sijoittunut palkintosijoille, mutta sehän ei pääasia olekaan.
Meillä oli kuitenki kivaa ja yllättävän hyvin meni ekaks "kisaks".
Sain nimittäin pelätä, ettei Riimi keskity yhtään muhun vaan lähtee muiden koirien luo leikkimään. Sain yllättyä myös radan suorittamiseen alussa, sillä se meni tosi kivasti, vaikkei koiralla ole paljoa vielä kokemusta lajista.
Voihan MIIMI piipertäjä ♥Riimi sai putkiluokan jälkeen hieman kävellä ja sen jälkeen Markus vei neidin porukoilleen ja otti Royn mukaan.Putkiluokan jälkeen oliki maximölliluokan rataan tutuminen.
Rata vaikutti oikein kivalle.

Renen kans oltiin jälleen ekoina starttaamassa rataa.
Eka startti meni päin mäntyä. Rene meni heti ekan esteen jälkeen puomen ohi. Ite olin jo kauempana puomella. Lisäkseen haukkuminen alkoi heti ja koira kävi ihan totaalisesti kierroksilla. Pysähyin kesken radan, levitin kädet ja sanoi: "nyt Rene rauhottuuuuu" ja tämä kyllä tepsi. Pieni huomautus ja loppurata meni oikein kivasti.

Toinen startti (ylempi video) meni jo ihan nappiin!
Markus käski mun olla lähempänä puomea ja se auttoi. Rene meni puomelle hienosti, pysähty puomen lopussa ja teki rataa kivasti.
Viimene este, siis viimene.. ja rima tippu. Kehuin kuulemma liian nopsaa ja koiran hyppy jäi lyhyeks tämän takia. Tuloslappuunki oli laitettu jo 0, mutta sitte oltiin sutattu ja riman tiputuksesta tuli 5 virhepistettä.
Etein maalista koiran pantaa ja remmiä, mutta niiden siirtäjä sitten sano, että: "teillä meni nii huipusti, että jäin vain tuijottaan suoritusta ja unohin kokonaan siirtää pannan ja remmin" :D hieman ehkä nauratti. Itehän näin vasta videolta, että koira teki kyllä hyvin.


Agiepisten päätyttyä oli palkintojenjako.

Maximölliluokan voittajan sanoessa en ollu uskoa silmiä ja korvia!!
Renehän siihen sanottiin, huuuui. Ihan huikeeta. Hain koiran autosta ja kröhöm, oikein viehättävä otos meistä saatiinki. Mihin lie Rene kattoo.

Elikkäs Rene agiepisteli maximölleissä itselleen 1. sijan! :)
Ihanneika: 44s ja Renen suoritusaika: 22,43s

Upea koira.


Agiepisten jälkeen vuorossa oli vielä möllitokon nakkiluokka, johon olin ilmottanu Royn.Ennen nakkiluokkaa Royn kans kiertelin tapahtumassa ja yritin rauhotella sitä. Piti taas pörhistellä ja öristä hiljaa. Loppujen lopuks sain siihen kontaktin ja herkut oli paljo kiinnostavempia ko muut koirat ja hälinä.

Nakkiluokka meni paremmin ko hyvin!
Koira teki hienosti töitä ja kuunteli kympillä.
Tuomari sano koiran kii pitämisestä pannasta, että virallisissa ei kannata moista tehdä, enkä ees tiä miks noi tein, koska en ennenkään oo tehny! :D saatiin näi muuten hyvää palautetta ja koira tekee liikkeitä kuulemma todella ilosesti.

TULOS
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu (1min) 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 10
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 10

Sija 2/7 pist. 68/70!!

Voittaja voitti ainoostaa ½ pisteellä, eli hyvin tasavertasia olivat.


Lisäkseen palkintojenjakoa odotellessa käytiin Royn kanssa huvikseen osallistuun makkaransyöntikilpailuun, jossa metrin lankkuun laitettiin n. 10 makkaranpalaa.
Ennen Royta osallistujia oli ollut jo monia kymmeniä ja Royn hotkiessa makkarat massuun, ajanottaja sanoi: 5,1s! Roy meni kärkeen :D
Vielä oli 10min aikaa osallistua kilpailuun ja kyllähän siinä kävi vielä usea osallistuun koirien kanssa. Royta parempaa aikaa ei kuitenkaan kukaan saanut, joten.. Roy voitti makkaransyöntikisan ja sai hienoja palkintoja.
On se hienoa, että kerranki on hyvä olla ahmatti! Roy ku ei ikään pureskele ruokaansa. Hotkii vain :DPalkinnoks koirat sai vaaaaikka ja mitä!
Ruusukkeet, pokaalit, pienet ruokasäkit, shampoota, öljyä, silmähuuhdetta, valjaat, 2 pantaa, 2 eri lahjakorttia ja erilaisia lisäravinteita.

Huippu palkinnot kyllä oli, jotka tulee ihan takuulla käyttöön.Tapahtuman jälkeen oliki sitte jo "vähän" kiire.
Koirat kotiin, vaatteiden vaihtoa, ittensä tälläystä, koirien pissatus ja Kannuksen mummun 60wee synttäreille.
Paljon tuli nähtyä sukulaisia ja kivaa oli.

Markus kävi synttäreiden välissä nopsaa kattomassa mummuaan sairaalassa, nimittäin viimesiä hetkiä oli enää jäljellä.
Markuksen tultua takas synttäreille, sai hän melkein heti perään soiton, että nyt on hänen mummunsa poissa. :'(
Jotenki todella jännä tilanne myös itselle ko oman mummuni juhlissa juhlittiin ja tunsin jo hyvin Markuksen mummun.
Onneks kuitenki oltiin maalla tuolloin ja päästiin Markuksen mummoa katsomaan.

Iloa, sekä surua mahtui päivään.
Elämä on vain tällasta. Joskus joutuu päästään irti ja jaksaa eteenpäin.

Agrista käytiin ostaan koirille valkosipulia

Sunnuntaina käytiin heittään koirien kans pitkä peltolenkki ja kyllähän noilta oli jo suurinosa energiasta kulutettu. Edelleen kyllä jaksoivat vetää rallia, mutta eivät enää niin hulluina mitä perjantaina.
Lenkin jälkeen auton pakkausta ja kohti Espoota.

Punkkeja on ollu kuulemma nyt tosi paljo kaverien koirilla, mutta meidän laumasta sellasia ällötyksiä ei ole vielä löytynyt. Valkosipulikuuri alotettiin nyt, sekä apteekista haetaan kokeiluks Symppis-punkkipannat. Viime vuonna tuli ekan kerran laitettua punkkiliuokset Renen ja Royn niskaan ko punkkeja vain tuli ja tuli. Liuoksen jälkeen punkkeja kuitenkaan ei enää löytynyt. Nyt kuitenki oon kuullu nii paljo huonoa liuoksista, että kokeillaan ensin tollasta yrttipantaa ja jospa tuo valkosipuli myös auttais.

Onko teidän koirilla ollu vielä punkkeja?
Mitä punkkikarkotteita käytättä?6 kommenttia:

 1. Me oltiin myös tuolla Kannuksen tapahtumassa Frinin kans. Osallistuttiin agin supermölliin ja mölliluokkakin korkattiin ekaa kertaa (lisästarttina), osallistuttiin myös mätsäriin ja makkaraakin käytiin syömässä, mutta ajaksi tuli muistaakseni 8,1s. Frini ohitti alkupäästä yhden palan ja joutui etsiä sen vielä uudelleen x) ilman tuota, aika olis varmaan ollut jotain 6sekunnin paikkeilla, ei siis ois vetäny vertoja Royn imuroinnille vaikka yleensä Frinikin aikamoinen ahmatti on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Nonni :) itellä oli jotenki tosi jännä päivä ko kaikkien kans kävin mölleilemässä mut hauskaa kyllä oli!
   Hahh, Roy on aika ahmatti x)

   Poista
 2. Täällä ei oo mun mielestä ollu ikinä pinkkejä :D Pitää sit kesällä kyl yrittää tarkistaa onko niillä sitten... Yhtenä kesänä syötin noille yhen purkin sitä m&m stä saatavaa jauhetta joka estää ulkoloiset. On ollut myös liuoksen niskassa. Tänä kesänä laitan ainakin liuokset niskaan ja ehkä syötän yhen purkin sitä jauhetta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks sitte laitat liuoksia yms jos ei ole? :0
   Roylla oli tasan kerran maalla ja sinne ku takas muutetaan nii annan ainoastaan valkosipulia.
   Täälä Espoossa niitä on aivan liikaa :/ eilen illalla Riimin karvassa käveli yks. Onneks ei ehtiny kiinnittyä.

   Poista
 3. Meillä päinkin on paljon punnkeja. Mä oon käyttänyt sellaista niskaan laitettavaa liosta, mutta sen jälkeenkin on punkkeja tullut, mutta ne on kai kuollut siihen imemiskohtaan eli kyllä se aine taitaa tappaa punkit, mutta ei estä niien kiinnittymistä, kun ne ei siihen heti kuole. Ja mulla kun on vielä musta koira, niin punkit näkee huonosti. Parhaiten ne oikeestaan löytää kun rapsuttaa koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei joo.. Meillä viime vuonna ko liuokset laitettiin niskaan nii ei tullu enää yhtää punkkia. Riimille taas senki eestä ko ei uskaltanu sille vielä laittaa mitään ko oli ihan piäni. :s

   Poista