Sivut

torstai 9. huhtikuuta 2015

Treenipäivä


Sunnuntaina 5.4 työpäivän jälkeen lenkki koko lauman kanssa, lenkin jälkeen kotipihalla lämmittelyä ja sporttiksen omatoimitreenejä päin kera kullan, Renen ja Riimin.

Ilmeisesti Pääsiäisen aikaan ihmiset olivat lomailemassa, joten ekan kerran Sporttikoirahallin isolla puolella oltiin ainoastaan me. Pienellä puolella kuulemien mukaan oli myös treenaajia.

Tällä kertaa edeltävä viikonloppu olikin ollut vapaa, joten tämän viikonlopun työt eivät paljoa painanneet harteilla.
Viimeks ku kerroin, että ihan tympäs viiden viikonlopun putket töissä ja siihen päälle oli jaksettava käydä vielä sunnuntaisin kahdessa eri treenissä.

Oon huomannu sen, että jos oikeesti on sellanen tunne, että ei yhtään jaksais, ei kiinnosta tai muuten vain on tosi tympääntyny mieli niin ei todellakaan kannata lähtä treeneihin! jos nyt väkisinki haluaa edes käydä vähä treenaamassa niin tyytyis sitte vain johki pieneen, johon hyvä lopettaa ja kaikille jää parempi mieli.
Tällä kertaa töistä huolimatta treeneihin lähettiin hyvällä mielellä ja mentiin pitämään hauskaa! treenien edetessä tuli huomattua, että ainahan sitä pitäis vain yrittää jaksaa aatella positiivisesti, koska se vaikuttaa omaan tekemiseen, sekä koiriin hyvällä tavalla.Ylempi video Riimin treenaamisesta, jossa siis näkee kaiken mitä tehtiin tuona päivänä.

Pussia ollaan nyt pari kertaa otettu aiemminkin, mutta nyt olin kyllä hyvin tyytyväinen tytyyn. Riimi nimittäin meni pussin ihan yksin, ilman että pidin pussin päästä kiinni. Eka toki avustin, mutta tämän jälkeen aattelin koittaa ilman. Toki tuohon tarvii vielä paaaaljon enemmän vauhtia, mutta edistys tuokin on.

Riimin uusimmat jutut oli rengas ja muuri. Mitä niistä sanoisi? hyvin yllättyny olen, että kui nopea tuo on oppimaan, eikä vierasta yhtään uusia ja erilaisia esteitä.
Meidän rengas hallilla ku on sellanen, että siittä on helppo vierestäkin puikahtaa läpi. Reneki tekee sitä välillä vieläkin. Riimi meni todella kivasti, tosin renkaan lähellähän mä koko ajan olin ihan vain siks, että se menis just siittä renkaasta läpi, eikä renkaan vierestä.

Videoista huomaan taas itessä ton kyyryselän. Pitäs muistaa juosta suorassa, eikä mennä ko joku vanha tummu kyttyräselällä.

Riimin ilmoitin nyt Niinu Agility Sport hallille agin alkeisjatkokurssille! saapa nähä saadaanko paikka. Nopeasti kyllä yritin ilmoittaa meidät mukaan.
Alkeisjatkokurssille saa siis mennä nuoren koirankaa, jonka kanssa ollaan jo jonku verran tutustuttu eri esteisiin.
Treenit olisi joka keskiviikko huhtikuun lopusta alkaen ja oisko kestäny 5krt. Myöhemmin ilmoittelen, että päästiinkö ryhmään vai ei. Kovasti kyllä toivon, että päästäisiin. Todella hyvä kouluttaja olisi, ihan huippu halli, täydellinen alusta, mutta ei se mikään ilmanenkaan ole :D


Seuraavaksi vuorossa Rene!

Kattokaa oikeesti tota ylempää videota minkä mä löysin koneelta, EIKÄÄÄ. Noin vuosi sitte oltiin tuossa jamassa agin suhteen. Sain nauraa. :--D
Renen tekemisestä en voi olla ku tyytyväinen! ihan hirmu hyvin teki sunnuntaina ja hienosti keskitty.

Keppejähän ollaan tehty ennen vain kuudella, mutta tällä kertaa aattelin kokeilla 12 kepillä ja hitto soikoon miten hyvin! Suu auki ihmettelin koiran menoa ja paaaljon kehuja.

Keinua ollaan tehty myös hirmu vähän, koska alukshan Rene pelkäs keinun ääntä, joten keinun ääneen totutteleminen vei jo paljon aikaa. Rene on aina ollu hirmu ääniherkkä vai onko tää edes oikea sana siihen? ei kestä korkeita ääniä. Kotonakin aina ollut hyvin hiljaista ja jos siskotki tulee käymään, talossa on kunnolla elämää, nii Rene tallustaa makkariin ja menee sänkyyn nukkumaan. Se nauttii hiljaisuudesta. x)

Keinu ollaan saatu nyt aika hyvälle mallille. Pientä avustusta keinun laskeutuessa, mutta tällä kertaa aattelin kokeilla, että miten tekis täysin yksin. Pari treeniä taaksepäin ko Renehän meni vahingossa keinun ihan itte ko oltiin menossa taukopaikalle ja se meni täydellisesti, eikä koira ollu moksiskaan.
Välillä mietin, että onko huono jos yritän jotain vähän haastavempaa, mutta kyllä me oikeesti ollaan tota keinuakin jo hinkattu niin paljon, eikä Rene enää läheskää nii paljo reagoi keinun ääneen. Ekalla yrityksellä Rene meni keinun täysiä ja oli silleen, että "JEEEEE", mutta mun mielestä on hyvä, jotta koira osais mennä keinun hieman hitaampaa. Omaan mieleen ei niin turvallinen kontaktieste.
Saimpa siis yllättyä jälleen! upea miäs.

Sporttiksella oltiin 1,5h, jonka jälkeen 20min mettälenkki ja koirat sai tallustaa vapaina.


Illalla tuli käytyä vielä Royn kanssa Agimestassa tokon omatoimitreeneissä. Eipäs sinnekkään kovin montaa treenaajaa ollu eksyny, mutta edes joitain, joten häiriötä oli taustalla.

Ylempi video kertoo kaiken mitä treeneissä tehtiin. Se tuli huomattua, että ilman namialustaa herra ei kovin mielellään hyppää estettä. Saatiin pari onnistumista kuitenkin, johon oli hyvä lopettaa.

18.4 Roylla onki eka mölliALO, jota jännitän jo hirmusti.
Ehkä pitäis ottaa vain rennosti kaikki, koska enhän mä mitään täydellistä tulosta sieltä odotakaan. Tuleeki sitte nähtyä, että miten Roy toimii jännityksen alla pitkästä aikaa. Herra nimittäin aistii mun jännityksen ja ainaki ennen raukalla menny maha ihan kuralle.

40min treenattiin, johon oli hyvä päättää treenit.

Treenien jälkeen kotia ja koko poppoon kanssa iltalenkki.


Maanantaina oltiinki mätsärissä, josta teinki oman postauksen viimeksi.

Tiistaina, keskiviikkona ja tänään olen ollut töissä. Näyttöviikko meneillään ja toki olen sairaaksi tullut. Nokka vuotaa ja kurkku kipeä. Päätin kuitenki, että teen näytön loppuun, vaikka en ihan huippu kunnossa nyt olekaan.
Vielä huominen ja näyttö ois pulkassa.

Riimi oli eilen mukana töissä ja käytiin asukkaiden kanssa ulkona.
Neidistä sain olla kyllä niin ylpeä. Ekan kerran käytiin lenkki pyörätuolin vieressä ja kui hyvin mentiin pyörätuolin lähellä ilman vetämisiä. Yks mummeli halus myös pyörätuolista taluttaa Riimiä. Riimi totteli häntä todella kivasti, tuli välillä luokse, nuolas kädestä ja jälleen jatkettiin matkaa. Paljon sai neiti huomiota ja kehuja. Työkaveri sano, että ostaa seuraavalle kerralle Riimille eläinkaupasta herkkua, joten neidillä on herkkupäivä seuraavan kerran töihin päästessä.

Ihana työ ja ihana koira.


Töiden jälkeen on lenkkeilty, leikitty, käyty kattomassa kämppää, siivottu, huollettu koiria (hampaita harjattu, kynsiä leikattu) ja niin, tällasta perusarkea ollut. Ekat kärpäset ja sammakotkin bongattu!

Kivaa loppuviikkoa kaikille! toivottavasti teille ei tule tätä typerää kevätflunssaa.


8 kommenttia:

 1. Riimihän edistyy aksan puolella tosi hienosti! Siitä tulee varmasti kiva aksakaveri sulle Renen lisäksi. Ihanan iloisesti se tekee hommia, ja selkeästi nauttii yhteistyön tekemisestä.

  Rene on edistynyt todella paljon viime vuodesta! Hyvää työtä olet senkin kanssa tehnyt! Huomasi kyllä, miten ekassa videossa se halusi palkan kädestä joka esteen jälkeen, eikä fokus ollut varsinaisesti eteenpäin. Sitten, kun katseli omatoimitreenivideota, niin Renehän oli kuin toinen koira! Fokus oli eteenpäin, taitoa ja vauhtiakin oikeasti löytyi. Kepitkin oli tosi sujuvat, eikä tuosta keinusta olis arvannut, että on paukkuarka koira. Aiotteko te muuten tähdätä kisoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooi kiitos paljon! :)

   Riimi on kyllä todella nopea oppimaan ja osaa kyllä jo tosi paljo, vaikkei se paljoa agitreeneissä ole vielä mukana pyörinyt. Sen kanssa ei mitään voi ottaa tosissaan, eikä tarvikaan. Tollanen ihana ilopilleri, jonka kans kaikkee hömppää tehdään. :D

   Rene on kyllä edistynyt. Hauska katsoa vuoden vanhoja videoita, eikä voi muuta ko nauraa.
   Kädestä palkkaus oli iso virhe aikoinaan, mutta minkäs teet ko sulle niin opetettiin, eikä mitään käryä agista :D välillä edelleen hakee käden lähelle mutta huimasti vähentynyt.
   Oon niin tyytyväinen tuohon keinuun. Koira hirmusti reipastunu.
   Tarkotus ois kisoihinki lähtä, mutta entiä ollaanko vielä tänä vuonna siihen valmiita. Katellaan ;)

   Poista
 2. Eikä, Riimihän alkaa olemaan kauhean pätevä! Hieno kuutti<3
  Ja hyvä tossa Renen vanhemmassa videossa, kun se on ihan käessä kii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D mun Rimpula <3

   Joo aika mahtavaa kahtottavaa. Tuokaan video ei huonosta päästä vielä ollu. Näkisippä ne viime vuoden tammikuun treenit x)

   Poista
 3. Riimi menee hyvin ja tietty Rene! Ite odotan innolla että täällä alkais agility :) Tässä nyt pitäis päättää että lähetäänkö me Cindyn kaa Rovaniemelle vai Kuusamoon treenaamaan. Pitää kokeilla tota että koira kiertää siivekkeen... Missä ryhmässä te nyt käytte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :3

   Okeei. Valihte semmone joka sulle ja koiralle parempi, sekä että esteet on kunnossa!

   Me ollaan edelleen EKK:n jäseniä ja sitä kautta vakiryhmässä treenaillaan :) Riimi on jonossa nyt agin ja rallytokon vakioryhmiin. Pääsee keskittyy sitte treeneissä vain yhteen koiraan. Tosin eipä tässäkään menetelmässä vikaa ole ko aina välillä pitää kuitenki taukoilla toisen koiran kanssa :)

   Poista
 4. Meki ollaan suunniteltu kisaamista tälle vuodelle, mutta mäkin huomaan huiman edistymisen. Mä olen välillä sanonut ihan suoraan, että mä olen eri mieltä enkä halua tehdä asiaa näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi ku kiva! :) katotaa uskaltaudunko ite vielä tänä vuonna. Parit möllit käyää kyllä korkkaamassa. Agirotuun myös tänä kesänä aikomus mennä.

   Poista