Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viikkoon saa mahtumaan paljon
Maanantaina 18.5 töiden jälkeen koko lauman kans lenkki, kotona päikkärit ja sen jälkeen kullan, Renen ja Riimin kans suunnattiin Leppävaaran ulkokentälle agin omatoimitreeneihin.
Meidän lisäks kentälle tuli yks muukin vakiovuorolainen.
Tosi vähän ollu nyt ulkokentällä treenaamassa meidän vakioryhmäläisiä. Ryhmässä on 6 immeistä ja koirakkoa, mutta meitä on max ollut vain 3 kentällä.
Raililta sain s.postia, että jos yhä sama jatkuu ja ihmiset eivät muista ilmottaa poissaoloistaan EKK:n sivuille, saadaan me todennäköisesti rueta treenaan torstain ryhmässä, jossa ilmeisesti paljon aktiivisempia treenajia. Se ois muutenki ihan huippu päivä ko eka ois Royn tokotreenit ja sitte heti perään Renen agitreenit.

No mutta.. mitäs me tehtiinkään maanantaina?
Videot kertoo jo aika paljon. Kentälle saavuttiin klo. 18 ja katoin netistä jonku kivan ja simppelin radan, joka kävi myös Katrille. Iloksemme huomattiin myös, että konttiin oli tullu uus rengas ja uudet putket! Tulossa on lisää uusia aitoja ja muuri.

Rene teki hienosti rataa, joka eka pätkittiin palasiin ja sen jälkeen kokonaista rataa tehtiin aika kivasti. Irtoamista myös lopussa vaadittiin koiralta ja kyllähän tuo jo hienosti irtoaa.
Keppeihin otettiin mukaan yks aita, joka toi heti kepeille tullessa lisää vauhtia. Alussa kepeillä tuli paljon virheitä, mutta lopussa kepitki rupes sujumaan aidan jälkeen.

Riimin kans otettiin vähän vain kiertoja, irtoamista radalla ja uusin juttu oli VERKOT kepeillä. Kerran aiemmin kokeiltiin keppejä sporttikella ohjureiden kanssa, mutta kentältä kun ei löydy ohjureita, eikä taivutettavia keppejä, joten verkoilla kokeillaan nyt opettaa. Aikas hyvin neiti tajus idean ja uskon vauhdinki sieltä tulevan ajan kanssa kun verkkoihin tottuu.

1,5h treenattiin, jonka jälkeen radan purku konttiin ja lopussa koirat sai rallitella kentällä vapaana.
Treenien jälkeen urheilupuiston parkkikselle kävely, auton nokka kohti Vantaata ja käytiin hakemassa 4kpl aitoja kotiin!
Kerranki olin tärppinä ja oikeaan aikaan facessa, kun yks nainen pisti myynti-ilmotuksen 4 aidasta.
Varasin aidat heti ja päivän aikana jonoon ihmisiä tuli lähes 20kpl.
Aidat oli ihmeen hyvässä kunnossa, vaikkaki pari pidikettä oli aidoista irronnut. Ne voi kuitenki aika simppelisti korjata, joten ei hätää.
Lisäkseen ostettiin kontakti harjoitus lauta, joka tulossa nyt ens viikon tiistaina kotiin. Meidän tila-autoon ku ei enää sitä mahtunut. :D
Vielä ku ostais putken ja kepit nii sais jo aikas kivan radan aikaseks.


Tiistai meni koulussa 9h ja koulun jälkeen ihanassa ilmassa lenkkeillen. Oli kyllä niiiin nätti ilma, että kelpas kyllä omistajanki. Koirilla tuli jopa kuuma lenkin aikana. Sieltä se kesä tulee pikku hiljaa. 8)


Keskiviikkona töiden jälkeen hain kauon odotetun paketin postista ja kotona paketin avaus.
Pinkit Juliuks K9 valjaat oli juuri soppelit Riimille! lisäks tilasin Riimin valjaisiin rintapehmusteen ja tekstit: "Prinsessa", "Diva" ja "Mamman tyttö", sekä Roylle ja Renelle yhteiseks "Päällikkö"-tekstin.

Remmilenkki koko poppoon kans heitettiin ja Riimillä toki uudet valjaat päällä.

Illalla klo. 20-21 Niinu Agility Sportilla Riimin agin alkeisjatkokurssi. Toisiks vika kerta ja ens viikolla viimeinen. Apua ko aika menny nopsaa.
Markus käytti Riimin 10min kävelylenkillä ennenkö tuli hallille ja minä jo menin hallille kattomaan edeltävää ryhmää.
Hallilla Riimin pyörittelyä, leikkiä ja pientä tokoilua.

Kentälle mennessä rata vaikutti omasta mielestä Riimille vaikealta, kunnes rataa tehdessä totesinki, että missä vaiheessa Riimi on näi paljo kehittyny? Mari kehuikin, että Riimi on ihan älyttömästi mennyt eteenpäin ja mun pitää uskoa koiraan enemmän.
Osaa tuo pentu vain yllättää.
Huiput treenit jälleen Marin ohjauksessa.Torstaina töiden jälkeen koko lauman kans lenkki ja illalla klo. 18-19 vihoi ja viimei päästiin Royn kans korkkaan Leppävaaran ulkokentällä kesäkausi.
Ulkokenttä oli Royn mielestä hyvinhyvin pelottava, jossa oli sekä tokoryhmä, että sivulla treenaamassa agiryhmä. Koiria oli lähemmäs 20kpl kentällä ja Royn oli pakko pörhistellä ja isotella kävellen kentälle.
Ninan luokse Roy myös kerran kirmas ja meinas lähtä pakoon vanhalla paskalla tavallaan, mutta tällä kertaa päättiki mun karjunnasta tulla luokse ja olla nätisti.
Hetki siinä meni, että sain koiran rauhottuun ja keskittyyn treenaamiseen.
Kati katto jokaisen seuruun yksitellen ja lopussa otettiin 2min paikkis yhdessä.

Seuruussa Royn kontakti pysyy hienosti yllä, mutta peppu menee hieman ulospäin, sekä sivulle istuessa peppu jää välillä liian ulospäin, joten nyt keskitytään siihen, että peppu on oikeesti oikeella kohtaa ja silloin vasta palkka.

2min paikkiksessa yks koirista lähti rallitteleen ja juoksi myös Royn luo. Hemmetti, että olinki tyytyväinen Royhin, sillä herra ei lähteny mukaan rallitteluun, vaan makoili nätisti paikoillaan, eikä liikkunu minnekkään! wau.

Seuruun ja paikkiksen lisäks otettiin luoksetuloa, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista.
Roy meni loppu tunnin oikein kivasti, eikä välittäny muista koirista enää tippaakaan.

Urheilupuiston parkkikselle kävellen Roy vain laahusti jalkojeni vieressä ja oli ihan töööt. Uus paikka ja uudet koirat ihan varmasti väsytti herran totaalisesti. Voi toista. Erittäin harvoin ku Roy on noi väsy.Perjantaina oliki vapaapäivä, joten päivällä koirat autoon, Henna ja Luna napattiin kyytiin ja lähettiin tutkiin uusia lenkkipaikkoja.
Suunnattiin Espoon Puolarmaariin, jossa jätettiin auto parkkikselle ja lähettiin kiertään kuntorataa.
Kuntoradalla riitti ihmisiä ja koiriakin tuli parin kappalein vastaan, mutta siittä huolimatta pennut Riimi ja Luna rallittelivat koko lenkin vapaina ja Reneki sai pariin otteeseen vapaana juoksennella. Roy sai tyytyä remmiin.

Riimi on kyllä niin ihana ko ei välitä muista ihmisistä ja koiria jos vastaan tulee, käskee neidin sivulle ja siinä se jalan vieressä pysyy irti vaikka ohitetaan monin kappalein tuntemattomia koiria.
Lunalla ja Riimillä on kyllä vain ihan parhaat leikit, eikä ne siihen muita tarviikkaan.
Kuntoradan sivuilta lähti mettäpolkuja, jotka näytti erittäin houkuttelevilta, sekä joku luontopolkukin. Seuraavalla kerralla jos lähtis esim. luontopolkua tutkimaan tarkemmin.

Löydettiin kuntoradan läheltä kiva uittopaikkakin, jossa noutajamixit tyypillisesti uiskentelivat. Roy nautti myös kovasti kahlaamisesta.
Videota pääset katsomaan TÄSTÄ.8km tuli käveltyä, koirat tyytyväisiä, meillä koiran ulkoiluttajilla riitti juttua kerrakseen, Renen kuonosta löyty 2 punkkia, jotka onneks ei ollu ehtiny vielä kiinnittyä ja Henna nappas ne poies.
Ilma oli myös mitä ihanin! auton mittari näytti +18, joten ei ihmekään ko piti ekan kerran tänä vuonna ottaa lenkillä topille.

Kotona ei ollu enää nii kiva fiilis ko huomasin, että olin palannu niskasta ja olkapäistä JA löysin Renen ja Riimin karvoista 7kpl möngertäviä punkkeja. Roylta ei löytyny yhtään.
Me ollaan kyllä ihan hätää kärsimässä noiden punkkien kanssa! joka lenkin jälkeen täytyy kammalla käydä koirien karvat läpitte. Ei yhtään kivaa.
Tasan yks vasta kiinnittyny Riimin niskaan ja seki varmaan ois piakkoin kuollu ja tippunu liuoksen ansiosta, mutta harmi ko tuo liuos ei estä punkkeja möngertämästä karvoissa :')


Lauantaina Markus meni aamuvuoroon, mutta Markuksen veli nakkas minut, Renen ja Riimin Helsingin mätsäriin.
Eilen oli kyllä maailman oudoimmat mätsärit ikinä.


Klo. 13:25 oltiin paikanpäällä, ilmotin koirat ja kuulin että seropien kehä alkaa ihan just, vaikka kehän piti oikeesti alkaa vasta klo. 14.
Pieni kiirushan siinä sitte tuli, mutta hyvin onneks ehittiin.

Seropien tuomari oli myös hiukan oudohko. Ei kattonu kenenkään koiran seisotusta, vaan vain juoksua. Rene juoksee oikein kivasti, mutta Riimillähän siinä on vielä parannettavaa. Molemmat seiso omaan silmään kivasti.


Seropeja oli kaikenkaikkiaan 8 tai 9kpl, eli aikas hyvin. Isoja aikuisia ku oli vain 8kpl niin kyllä pisti hieman ihmetyttään seropien määrä, joita yleensä aina paljo vähemmän ko isoja aikuisia tai pieniä aikuisia.

Riimi ei sijoittunut kehässä, mutta Rene sai 3. sijan.

Seropien ykkönen ei päässyt BIS-kehään, jota ihmettelin myös suuresti.

Sijoittuneet saivat hakia palkinnot teltalta ja yhen pannanki sai valita. Renelle sopivan kokoista pantaa ei löytynyt, mutta Roylle otin pöydältä aikas ihanan pirtsakan pannan.


Pantaa valitessa sain kuulla yhen ihmisen valitusta järkkäärille, koska tämä ei ollu ehtiny isojen aikuisten kehään. Jos ymmärsin oikein niin hän oli ennakkoilmottautunu, kehät piti alkaa vasta klo. 14 mutta alkoivatkin jo klo. 13:30, eikä hän ollu päässy osallistuun.

Lisäkseen BIS-kehässä joku nainen valitti, että hänhän ei juokse pienen koiransa kanssa niiku isot koirat ja blaablaa.
Mätsäreistä tuli sellanen tunne, että se vain haluttiin hätiköiden järjestää, kaikki oli nii monimutkasta ja outoa, ihmiset vihasia ja tympääntyneitä jne..
Tietääpä miettiä seuraavalla kerralla kaks kertaa, että meneekö noide järjestämiin mätsäreihin enää :D


Kiitokset Sannille seuruu- ja yhteiskuvista, sekä siittä että esitti Riimin kaikkien seropien kehässä ku itte esitin Reneä! =)

Onnittelut myös Sannille ja Nemolle koko mätsärien voitosta! iiihan huippua. ♥Tänää on nukuttu pitkään, heitetty koirien kans ihanasa ilmasa lenkki, ostettu jäätelöautosta jätskiä, tehty kotitekosta pitsaa ja koiratki saanu herkutella naudan kylkiluilla.

Aitasin pentuaitauksella terassin ja kylläpä koirat viihty kauo ulkona! söivät luut siellä ja Riimi tais nukkua 2h auringossa. Neiti ihan selvästi nautti.
Ihanaa ko nyt on jo nii lämmin, että pystyy terassin oveaki pitää auki koko ajan.


Seuraava viikko blogin puolella voi olla aikas hiljainen, sillä mulla on nyt vielä vika viikko töitä ennen kesälomaa, tentti koulussa, 2 isoa tehtävää tekemättä ja vielä 3 treenit koirien kanssa. Tekemistä siis riittää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti