Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Treeniä ja agiepikset
Viikko jo lomailtu ja aika menny hirmu nopsaa! me ollaan vaan menty ja tehty koirien kanssa.

Tiistaina oltiin tosiaan sielä Rajasaaressa, josta edellisessä postauksessa kerroin.
Keskiviikkona 3.6 aamulla aikanen herätys, koko lauman kans lenkki, lenkin jälkeen treenikamat mukaan, Rene ja Riimi autoon ja klo. 9:30 suuntasi mersun keula Porvoota kohti.
Porvoossa tuli mentyä aluks missä sattuu, mutta loppujen lopuks löyettiin Avecin parkkis, jonne jätettiin auto ja siellä meitä vastassa oliki jo Janina ja koiransa Koda & Bolt.
Koirat pois autosta ja pieni kävelylenkki, jonka jälkeen klo. 11 Avec Areenalle.

Hallissa tehtiin hyvinkin kiva rata ja ei muuta ko koirat vuoron perään radalle.
Renttu meni hirmu kivasti kontaktit ja irtos hyvin, mutta kylläpä noita vaarallisiaki tilanteita aina välillä sattuu, kuten alahalla olevasta videosta näkee.. herra menee keinun välillä niin nopeaa, ettei edes tajua koko tilannetta ja pariin otteeseen juostiin päin seinääki (radan lopussa palkka suussa, jota ei videolla näykkään.) :D Noh, jos jostain saa olla ylpeä niin siittä, ettei tuo pelkää enää yhtään keinua!

Riimin kans tehtiin pieniä pätkiä radasta. Puomi otettiin 2krt ja kuten ylhäällä olevasta videosta huomaa niin puomi on todella jännä ja pelottava. Neiti menee ihan lukkoon puomen keskellä, ei maistu namit, haluais vain pois ja sittekö puomi alkaa laskeen niin neiti on sillee: "jeeee, tämä loppuu kohta!". En tosiaan tiä mikä tuossa puomessa on/oli, koska mitään ei koskaan ole käynyt. Ehkä se on sitä alkujännitystä ko puomea otettu Riimin elämänaikana tuohon keskiviikkoon mennessä n. 5krt.

2h meni heittämällä treenaten ja koiratki tyytyväisiä. Pieni lenkki koko poppoon kans, heipat Janinalle ja koirille ja takas kotiin.
Kotimatka ei kuitenkaan ollut niin helppo mitä Porvooseen tulo.. puhelimen navi ei suostunu toimimaan. Sammutin puhelinta, navi käski mennä oikeelle ja jämähti, käski mennä suoraa n. 2km ja jämähti ja olin jo ihan pihalla, enkä ois osannu takas enää sieltä mistä tulin. Latasin kaks eri navia, eikä nekää toiminu ja sillä hetkellä iski sitte paniikki. Koirat nukku takapenkillä tyytyväisinä, autossa luojan kiitos ilmastointi ja musta tuntu, ettei mistään tuu enää mitään.
Soitin rakkaalle töihin, joka sitte neuvo mua kotiin päin. Naviki lähti toimimaan 40km päästä. Loppu hyvin kaikki hyvin, 2h meni matkassa ja tällä omistajalla kauhee pääkipu. Mitä opein niin sen, etten enää IKINÄ lähe yksin ajaan yli tunnin matkoja ja vieläpä sellaseen paikkaan mitä en tunne yhtään. Porvoossa käyny nyt tasan 2krt.

Janinalle suuret kiitokset treeniseurasta! pitää ehottomasti joskus toistekki vuokrata halli pariks tunniks ja lähtä treenaamaan. Seuraavalla kertaa tosin oma miehenikin mukana :--D

Illalla kyläiltiin vielä äitillä ja koirien kans lenkkiä.Torstaina 4.6 klo. 12 koko lauman kans uuteen kivenlahden koirapuistoon ja vastassa meitä siellä olikin Sanni, sekä hänen hoitolapset Jeri & Kerri.

Puistossa mentiin eka pienten puolelle, jossa oli paljon enemmän varjoa. Puistossa meidän lisäks kävi yks nainen kera 5kk ikäsen pentusen kanssa. Riimillä ja pennulla riitti leikkiä. Roy osas myös käyttäytyä nätisti.Riimi, Roy, Rene, Kerri & Jeri


Noin tunnin päästä vaihdettiin isojen puolelle, jossa kovasti houkutti puomi.

Rene teki puomea hienosti, ei mitään moitittavaa. Riimin kans aattelin, että otanko ollenkaan ko tiistaina kuitenki otettiin ja se oli niin jännä. Noh, kokeilin ja herrajestas! tyttönen meni ko vanha tekijä. Ei tarvinu edes palkata kesken kaiken ko mentiin niin reippaasti. Noo kerran puomi lähti sujumaan niin kontakteilla voi sitte perseillä. Pennusta asti tehty kontaktia A:lla, sekä puomella, eikä mitään ongelmaa vasta ko nyt. Vaikka sanoin: "siiinää" nii neiti meni täysiä pois puomelta ja jos jäi puomelle niin meni maate tai jompikumpi takajaloista roikku reunalta maassa. Pari ihan hyvää kontaktia loppuun ja se siittä. Oon nyt kuitenki tosi ylpeä siittä, että mikä muutos tiistaihin! pysyispä se nyt tämmösenään ja kontaktit neiti muistais tehä.

Ihan huvin vuoks kokeilin myös Royta puomelle ja se teki puomen ko vanha tekijä! oli kyllä aika hauskaa. Herra tykästy puomeen niin, että halus mennä sitä koko ajan. Tuo ko ei pelkää tai jänistä ikinä yhtään mitään niin ei puomen korkeuskaan kammoksuttanu. Hupsu Roy. Siittä ei kuitenkaan taida ihan agikoiraa tulla :')

2h vierähti puistossa nopsaan, jonka jälkeen kotiin tekeen suursiivo ja illalla klo. 18-19 Royn tokotreenit.
Tokosta ei ole videota, sillä mieheni oli silloin vielä töissä.

Kati oli vetämässä ryhmäämme, jossa treenattiin hyppyä uusien sääntöjen mukaan ja noutoa.
Hyppy meni oikein kivasti uusien sääntöjen mukaan, mutta tuo nouto.. herralla ei ole minkäänlaista intoa kantaa yhtään mitään, joten mitenkäs ois Roy, haluisitko millään pitää edes hetken kapulaa suussa, tai edes ottaa sitä suuhun? EN.
Sanonpa vaan, että tästä tulee meidän suuri ongelma, mutta ehkä se rupiaa sujuun ko alotetaan ihan pienestä.

Roylle opettanu nyt niin, että kapula meidän välissä, Roy istuu, kapulan taakse laitan herkun ja sanon: "ota", jollonka herra nykyään koskee kapulaan, mutta ei aukase suuta.
Katin kans kokeiltiin laittaa kapula maahan ja taasen koiran ja mun väliin, kunnes taas "ota"-käsky. Roy koski kapulaan ja palkka. Kerran se koitti rueta jopa leikkimään sen kanssa.
Nyt tästä edetään niin, että rupeen leikkiin Royn kans eri leluilla ja jos se sattuukaan ottaan mitään suuhun niin samantien "ota"-käsky. Ensiks jollain pehmeellä ja kivalla lelulla treenataan ja sitte vasta siirrytään puisiin ja koviin ällötyksiin.

Tokotreenien jälkeen oliki agikokous, jossa vierähti 1,5h ja kokouksen jälkeen täysiä kotiin. Vaatteiden kattomista, koirien kans iltalenkki, iltapalat yms.


Tänään, eli perjantaina koko lauman kans päivällä tunteroisen lenkki ja lenkin jälkeen hirven luut kaikille.
Klo. 16:45 kulta tulee kotiin, ruoan syömistä ja sen jälkeen treenikamat kasaan ja Rene ja Riimi autoon.


Suunnattiin HSKH:n agiepiksiin, jonne oltiinki jo ennakkoilmottauduttu.
Riimi supermölleihin ja Rene maximölleihin.

Klo. 18:00 alko supermöllit, jossa Riimin kans 2 starttia otettiin.
Eka rata meni oikein kivasti muuten, mutta yks este kierrettiin. Toinen rata meni jo paljon reippaammin, mutta nyyyyyt ja edelleen tympäsee.. alemmassa videolla tukevahko nainen juuri Riimin juostessa putkeen heittää Riimin pannan ja remmin maaliin ja Riimi lähtee pinkomaan sinne päin. Pikkasenko otti pannuun. Ei voinu sitte aiemmin heittää niin, ettei koira näkis sitä suoraan. Muutaman kerran ko palkattu leluilla ja naruilla eteenpäin niin tässäpä tämä tulos sitte näkyy.
Noo mut tällehän emme voineet mitään, putki korjattiin ja hienosti maalissa. Mun pieni pentu on kyllä niin ihanan reipas ja hirmu paljo kehittyny!
Tyytyväinen kyllä olin.

Eka rata meni parhaiten, josta yhen esteen kiertämisestä 5 virhepistettä ja tällä radalla koira sijoittui 11/23. Ei siis yhtään huonosti.Supermöllien jälkeen oliki heti maximöllien rataantutustuminen.

Radan tutustumisen jälkeen melkein heti oliki jo mun ja Renen vuoro.
Arvasin, että kämmätään tuossa kierroksessa ja niin myös moni muukin kämmäs. Loppurata meni oikein kivasti.
Toinen rata meni jo huomattavasti paremmin, parhain rata mitä koira, että minä ollaan tehty epiksissä.
Minä jo intoilin nollaradasta, koska ihan oikeesti luulin näin, sekä mieheni, että kaverini luuli, kunnes tuloslistassa luki 5 virhepistettä. Rupesin miettimään, että mistä hemmetistä se on oikeesti tullu?
Kotona katoin videoita ja puomen lopussa lentopuomi, EEEEEEIII.
Pikkasenko rupes ärsyttään. Kontakteja ollaan nyt niin kauo hinkattu ja tämmöne kämmi. Minä jopa annoin koiralle luvan tulla puomelta pois ko luulin aivan, että koski jo kontaktipintaa. Huonon värinen kontaktialusta, siinä syyy! noei vaiskaa. Lisää treeniä ja oma moka. Vois sanua, että kyllä tuo meille oli jo nollarata. Ei me lentopuomeja lasketa. :P Koira meni mitä upeiten, irtos ihan sika hyvin ja aaaah. Olin ihan fiiliksissä.
Kyllä Rene vaan on niiiiiiiin <3

Tulokset nähdessä heitettiin Lyylin ja koirien kans pieni lenkki, jonka jälkeen Lyyli ja tollot lähemmäs kotia ja me kotona käytii koko lauman kans iltalenkki. Lenkin jälkeen pakkailua, koirien kynsien leikkuuta, imurointia, pakkausta lisää ja nyt vielä tää blogi.Huomenna tosiaan klo. 8 lähemme autolla Pohjanmaata kohti, sillä miehelläniki alko viimein kesäloma ja nyt ei ollakkaan vain pari yötä maalla, vaan 2,5vk!!
Nyt me nautitaan, lenkkeillään paljon, ei yhtään mitään treenejä, koirat näkee paljo vanhoja kamuja, me immeiset kyläillään paljon, Juhannus Kalajoella, parturia, ripsien ja kulmien laittoa, tatuointia ja ihan kaikkea ihanaa!
Tekee hyvää lomailla niin meille immeisillekki ko koirillekki. Kylläpä näistä treeneistä on ihan hyvä pitää pientä taukoa.

Blogin puolella on nyt siis ainaki 3vk hiljasta, joten ei muuta ko ihanaa kesää kaikille ja muistakaa nauttia! Suomen kesä ko ei ole mikään pitkä.

11 kommenttia:

 1. Sonin yhdissä mölliageissa kävi kans niin että tyyppi heitti hihnan ja soni lähti noutamaan.. mutta me valitettiin ja saatiin ottaa uudestaan koko rata :) tosi hienosti teillä menny mölleissä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläki käyny samoi :0 no mun teki mieli mennä sanoo, mut en kehannu ja Riimi oli jo väsy. Sen tekemiseen radalla olin kuitenkin tyytyväinen :) kiitos paljon! <3

   Poista
 2. Voi mukavaa lomaa teille sinne <3 Ootte huippuseuraa, tulee ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Hihii, nii teki <3 nähää kesäkuun lopulla ;)

   Poista
 3. Hienosti Riimi ja Rene aksaili! Ja Royn puomi oli oikeen kivan näköinen! :) Mukavaa lomaa teille sinne Pohjanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi kiitos paljon! =) naurattaa kyllä mite Roy meni puomen ko vanha tekijä.
   Me lomaillaan nyt ihan kunnolla ;)

   Poista
 4. Teille on haaste! :-) http://ihanoikeasti.blogspot.fi/2015/06/11-koiramaista-kysymysta.html

  VastaaPoista
 5. Minkä rotuisia Jerri & Keri on? :)

  VastaaPoista
 6. Uups! Kauhea kirjoitusvirhe kun sotkin koirien nimet XD

  VastaaPoista
 7. Tarvetta kesäisemmälle/uudelle bannerille?
  kurkkaahan banneripajani! www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista