Sivut

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Koirat treenaa, Pohjanmaalla, Royn selkäkipu ja LuustokuvatIhan aluks pahoittelen, että viime postauksesta aikaa pian jo pari viikkoa. Aika menee hirmu nopsaa, paljon on tehty ja tapahtunutkin ja näin ollen postauskin tulee olemaan pitkähköä luettavaa.

Kelataan aikaa hieman taaksepäin, viime viikkoon.
Viime postauksessa kerroinki, että maanantaina 17.8 agiepikset jäi välistä auton vuoksi. Auto kuitenki tuli suht hyvään kuntoon iltaan mennessä, joten tiistaina pääsin taas huristelemaan autolla töihin.

Töiden jälkeen lauman kans tuttuun tapaan pitkä lenkki ja illalla Niinu Agility Sportille Riimin kans toisiks vikaan 2x2 pujottelukurssille. Hirmu reippaasti neiti teki töitä ja edistymisen huomasi jälleen. Aina niin iloinen kaveri, kouluttaja totes.

Keskiviikko meni suurimmaks osaks istuen koulun penkillä ja iltapäivä koirien kans lenkkeillen.Torstaina vapaapäivän kunniaks nukuttii koirie kans pitkään ja päivällä heitettiin reipas kävelylenkki. Iltapäivällä klo. 18-19 Royn tokotreenit Leppävaaran ulkokentällä, aiheena ruutu ja lopuks otettiin kapulaa. Huomatkaa, viikko kapulaa treenattu ja tällä mennään. Roy ihan fiiliksissä, tajunnu idean aikas kivasti. Ruudusta sanon vaa sen, että oisko tämä ollu eka tai toka kerta ko tätä treenataan, hehh.

Perjantaina töiden jälkeen koirie kans lenkki, auton pakkaus ja suuntana Kannus!

Nala, Riimi, Roy, Rene & Nutu


Lauantaina klo. 12 aikoina Ada tuli porokoirien kans Markuksen porukoille, josta suunnattiin yhessä koirakoitte kans mehtätielle.
Roylla kaikenvaruks tutkapanta kaulassa, sillä herra pääsi pitkästä aikaa vapaana juoksemaan ja JOS se sattus lähtä riistaa hakeen, näkis ainaki missä se menee.Mehtätiellä koirilla oli yhdessä hauskaa ja meillä Adan kans riitti juttua ko pitkästä aikaa nähtiin.
Roylla näytti olevan myös korvat tallella, tuli joka käskystä luokse, eikä kadonnut kauas maisemista. Kyllä olin onnellinen herran käytöksestä!

Mutaojia oli kiitettävästi mehtätien varrella ja voitte vain kuvitella miltä meidän piskit näytti sen ihanan kylpemisen jälkeen..

Mehtätiellä käveltiin n. 1,5-2h, koirat koko ajan irrallaan.

Markuksen porukoilla Rene ja Roy pääsi kunnon pesulle ja pesun jälkeen suunnattiin vielä Riimin, Adan ja porokoirie kans hiekkakuopille.
Hiekkakuoppa sijaitsee Kannuksessa, jossa en ole ikinä ennen käynytkään! Matkan varrella maasto näytti myös erittäin kivalle, jonne vois joskus lauman kans mennä lenkkeileen.

Riimi vesipetona vietti suurimman osan ajasta vedessä uiden ja Nutu yritti kovasti päivystää, ettei kamu mene liian kauas ja tulee nopeeta takas rantaan.Pienen hetken kuluttua seuraamme liittyi myös muita immeisiä kera koirien. Luojan kiitos en ottanu meidä poikia mukaan, sillä seuraamme liittyi mm. kaks muutakin urosta, vapaina ja omistajat tulivat kauempana perässä..
Riimihän ei ole moisesta ylläristä moksiskaan, vaikkei ollu aiemmin edes niitä koiria tavannut. Se on niin sopeutuvainen ja kaikkien kaveri. Renen ja Royn tuntien ne urkit ois saanu ihan takuulla hammasta tai vähintään kauheet komennot iholla.

Hiekkakuopilla vierähti aikaa kivasti ja poistuessamme paikalta huomattiin, että hupsheijaa, kello on jo melkein neljä.
Oltiin ulkoiltu siis melkein 4h koirie kans!! :D

Kiitokset Adalle ja porokoirille lenkki- ja uintiseurasta. Oli niiiin kiva nähä pitkästä aikaa.

Lauantai-ilta kuluiki sitte nopsaa rakkaan ystävän ja hänen miehensä kihlajaisissa.


Sunnuntaina koitti lähtö takas Espooseen, mutta sitä ennen käytiin vielä mehtätiellä Hartsan, tämän koiran Maran ja meidän lauman kera.Kyllä kuulkaas ystävykset oli ilosia näkemisestä! Roy ja Rene meni ihan totaalisesti sekaste Hartsasta.

Mehtätiellä koirat irti ja Roylle en ottanu tällä kertaa tutkapantaa mukaan, vaa luotin, että hän pysyy tälläki kertaa lähellä.
Lenkin aikana tuli höpöteltyä niitä näitä ja kaikki huolet kaikkos. Kyllä oliki ollu itellä Hartsaa iso ikävä ja koirilla Maraa <3


Noin 6-7km tuli käveltyä ja ilmaki suosi.

 Lenkin jälkeen heipat Hartsalle ja Maralle, auton pakkaus ja suuntana Espoo.


Maanantaina 24.8 itellä iltavuoro, joten ehti todella hyvin käymää koirie kans pitkän lenkin ennen töitä. Harmiksemme Renen agitreenit jäi kuitenki välistä.

Maanantaina tuli huomattua myös, että Royn selkä kuumotti ja pahasti. Viime viikolla kiinnitin huomion Royn jatkuvaan rapsutteluun ja pyörimiseen maassa. Ennen töihin lähtyä harjasin Royta ja nyt Roy reagoi jo pelkkään harjaukseen. Veti selkää oudosti eteenpäin, ravisteli ja rupes rapsuttaan kylkiä. Sillä hetkellä tajusin, että viime viikon oudot rapsuttelut ja pyörimiset taitaa johtua selästä.
Laitoin s.postia hierojalle, jolta sainki nopeasti jo heti torstaille ajan.

Maanantaina yritin myös treenata tuttuun tapaan kapulaa ja herrajjee, Roy ei ollu enää yhtää fiiliksissä, eikä halunnu tehä mitään. Pisti tosi paljo itteäki surettaan ja mietein koko ajan töissäki, että johtuuko tämä kaikki selästä?Tiistaina aamuvuoron jälkeen lenkki lauman kans, kokeilin Royn kans pika kapulatreenejä, joita oltiin kuitenki jo viikon verran tehty päivittäin n. 2-5min ja arvatkaas vain.. eipä herraa taasenkaan kiinnostanu.
Mietein, että onko se vain kyllästyny koko hommaan, mutta miten se vielä torstaina tokotreeneissä teki niin ilosesti töitä? mitään kamalaa ei ole tapahtunu treenatessa, Roy on aina ollu iloinen ja mennyt eteenpäin. Eikä normi arjessa ole ihmeitä tapahtunut. Tähänkö tämä eteneminen sitte tyssäs? enkä viitti väkistenkään treenata. Mulla on ollu aina se periaate, että koiralla ja itellä täytyy molemmilla olla hauskaa treenatessa, väkiste ei tehdä mitään.

Iltapäivällä koitti vikat 2x2 pujottelutreenit. Nopeeta se aika onki menny.
Treeneissä saatiin lisää haastessa, sillä Leena oli sitä mieltä, että Riimi on valmis nyt toisille keppipareille. Niin hienosti ku irtoaa jo kepeille eri suunnilta ja asteilta.
Ekan kerran palkattiin keppiparien väliin koiraa ja välillä tehtiin kaikki neljä. Paljon onnistumisia, pari taukoa väliin ja lisää treeniä.
Rimpula sai paljon kehuja nopeasta oppimisesta, innokkuudesta tehdä, superia että palkkautuu sekä herkuista, että leluista ja tulevaisuudelle saatiin hyviä neuvoja, että miten tästä eteenpäin.

Lokakuussa Leenan mukaan tulossa seuraava 2x2 pujottelukurssi ja luulenpa, että taidetaan mennä jatkaan kurssia hyvään opetukseen. Syyskuun Riimi saa käydä Renen mukana treeneissä ja koitetaan omatoimisesti treenata keppejä.


Nyt on omistajalla huippu collegetakki! :3


Keskiviikkona koulupäivän jälkeen lauman kans pitkä remmilenkki, jonka jälkeen mätsärikamppeet reppuun, Rene ja Riimi autoon ja hakemaan Markusta töistä.

Pitkästä aikaa suunnattiin Helsinkiin päin mätsäreihin.Mätsäripaikalla koirien ilmottautuminen ja kehien oottelu.

Seropeja ei ollu ko 3kpl! Riimi, Rene ja Hupi (jos oikein nimen muistan).
Ikinä ei ole ollu näi vähä seropeja ja olin kyllä ihan totaalisesti yllättyny.

Rene kisas Hupin kans, josta Rene sai punasen nauhan. Riimi meni kehään esittäytymään ilman paria ja sai punaisen nauhan.

Markus tuli lopussa kaikkien koirie ollen kehässä, esittään Renen ja itte esitin Riimiä.
Rene hienosti ollen PUN1 ja Riimin PUN3.
Harmiksemme kuulin vasta Renen sijoituttua, ettei Rene ole tervetullut BIS-kehään ulkomuototuomarin takia. Kyseisessä tapahtumassa ei moisesta mitään ilmoitettu ja seropien omistajana en tiedä kuka on ulkomuototuomari ja kuka ei. Tämä oli siis totaalinen yllätys ja yleensä en suosi näitä mätsäreitä, emmekä osallistu moisiin mätsäreihin, mutta nyt kävi tämmöne hupskeikkaa tapaus.

Koiriin olen kuitenki erittäin tyytyväinen! alkaahan siittä olla jo pitkä aika ko viimeks mätsäreissä pyörähetty. Rene meni ihan tajuttoman hyvin ja Riimiki ihan jees. Riimi seiso tosi kivasti, mutta ravaaminen tuotti välillä hankaluutta. Laps oli niin intopiukeena, että välillä piti hypellä ja olla kuuntelematta mammaa. Tuomari oli Riimin mielestä aeeeevan inana.
Voi meidä typyä, tietääpä mitä treenata jatkossa.


Kehän jälkeen otettiin Riimin kans hieman sivulletuloa ja seuruuta häiriössä ja kerranki saatii myös kuvia ko kunnon kamera oli mukana.Torstaina vapaapäivän ansiosta saatii nukkua koirie kans vähä pidempään, käytii lenkillä ja klo. 13 Nina saapui Royta hieromaan.
Nina oli ihan uus tuttavuus Roylle ja aluks herra oli hyvin jämäkkänä, että kukas tää rouva onkaan? hetken päästä rentoutui, laitto silmiäkin kiinni, nautti hieronnasta, näytti hyvin mistä sattuu ja sai laserhoitoa.

Ninan kertomaa hieronnasta:
"Niska, kaula ja lavat ok. Lavat todella irtonaiset ja hyvin liikkuvat. Lavan lihakset pehmeät. Selkä rintarangasta (TH(5)6 -> TH13) alueella todella kireät ja koira reagoi voimakkaasti kosketusta, varsinkin vasemmalta puolen. Oikea puoli hieman parempi. Lannerangan alue ja fascia thoracolumbalis ok. Takajalat myös pehmeät ja rennot sekä venyivät hyvin. Laserhoito rintarangan alueella 2x 5min ja 2x 5min."

Laserhoito oli itellekki ihan uus näkemys. Oikeaan kohtaan ko sen sain osumaan, Royn kaikki jalat ihan värähteli.

Nina kehotti menemään eläinlääkärille.
Noh, minäpä soitin heti hierojan lähdettyä eläinlääkäriasema Vetsettiin, josta saatiinki aika jo perjantaille! wau kui nopeaa toimintaa, mutta halusinki koiran heti pian ellän tutkittavaks.


Perjantaina herätys hyvissä ajoi, 1h lenkki koirie kans ja klo. 11:45 Kirkkonummen Vetset eläinlääkäriasemalla Royn kans.

Voi kamala sitä jännitystä, meitä molempia jännitti..

Ajat oli hieman myöhässä, mutta viimei ko päästiin ellän huoneeseen, piru oli irti. Roy löi totaalisesti jarrut pohjaan. Iso koira ko menee paniikkii nii sitä ei noi vaa kanneta mihkää. Meni hetki, että sain Royn pöyälle, jossa hienosti kyllä sitte anto tutkia itteään. Selän painelulle ei sanonut mitään, vaikka edellisenä päivänä selkä oli vielä tosi kipeä. Edelleen selkää kuitenki kuumotti.
Takajalkoihin ko ellä pääs, Roy pisti istuun, mun piti painaa tätä mahan alta ettei istuisi jatkuvasti ja siittä jalkojen vääntelystä vasta soppa syntyikin. Oikeaa polvea kopeloiden Roy aivan huus. Kuonokoppa herralle kaikenvaruiks, yks hoitaja tuli auttamaan ja minä pidin Royn päätä minuun päin. Takajalkoja väänneltiin ja käänneltiin ja ai kamala sitä huutoa/vinkumista/örinää. Mä niin tiesin sen, ettei mua ois saanu sinne yksin koiran kanssa päästää koska mähä toki aloin itkemää moisesta. En tykkää yhtää siittä, että pitää väkiste tehä ko koira ei tykkää ja se oli kipeä.
Ellä yritti lohuttaa ja kerto, että hereillä ollen koira näyttää parhaiten mistä sattuu, eikä se lujasti sitä tee. Rauhotuin hieman, sillä tiesin, että mun käytös ei auttais yhtää Royta. Roy nojas melkei koko painollaan mua vasten, tärisi ja silmät oli ihan pyöreät.
Oikea jalka oli se pahin juttu Royn mielestä ja polvista ellä kiinnostu niin, että ne oli pakko myös kuvata.

Päätin, että jos koira rauhotetaan ja siltä kuvataan selkä ja polvet, niin samalla menee myös lonkat ja kyynärät.


Roy rauhotettiin, eikä aikaa kauo kulunu ko iso miäs lyyhisty jalkoihini nukkumaan ja pian se jo kannettiin röntgenhuoneeseen ja kuvaaminen alkoi.

Eläinlääkäriasema ei oo kuulemma vielä siirtyny "nykyaikaan", joten kuvat valmistu sellasina isoina mustina kuvina, selkäki kolmessa eri osassa. Rene ko kuvattiin Mevetissä, katottiin kuvat koneelta ja sain CD:lle muistoks. Vetsetistä sain "vanhanaikaset" kuvat kotiin isossa kirjekuoressa :D noh, kuvathan neki on.

Kuvat siis valmistu yks kerrallaan jostain laitteesta ja sitte niitä ruettiin kattomaan "valoseinää" vaste.

Selkä edestä
Selkä keskeltä
Selkä takaa
Iloisia uutisia synkkään päivään, nimittäin meillä on täysin terve koira!

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve

Eihän tän parempia uutisia voikkaan saada. Olin/olen niin onnellinen. Kipu ei tule siis luustosta, vaan on lihasperäistä.

Ei ole kuulemma mitään nivelrikon näköistä alkua luustossa, kuvatut paikat todella siistit. Roy on näyttävästi vain perhanan tarkka kuka sen takajalkoihin koskee.

Roylle määrättiin viikon ajaks tulehuskipulääkettä, jota annetaan aamuin illoin.

Lonkat A/A

Kyynärät 0/0

Polvet 0/0

Eläinlääkäristä kotiin tyytyväisinä, mutta sitäki köyhempinä.
Roy sai mennä nukkumaan makkariin ja Rene ja Riimi jäi muualle kämppää.

Ite riensin iltavuoroon ja kulta tuliki kotiin jo tunteroisen päästä.

Roy raasu oli koko illan ihan väsy, mutta onhan se ihan ymmärrettävää.

Nyt on herralla ainaki parin viikon lepo ja treenit jää välistä.
Tämä tais olla syy myös sille, ettei kapulatreenit enää kiinnostaneet.

Hieroja tulossa taas ens kuun puolessa välissä. Toivotaan, että saadaan jumit äkkiä pois selästä.

Lopuks vielä eilistä iltapalaa, joka sisälsi nappulaa, lohta ja naudan munuaista. Lisinä merilevä, lohiöljy ja be-vitamiiniliuos.

Viikonloppu meni töiden merkeissä, tänää on lenkkeilty aamuvuoron jälkeen huipussa seurassa (kerron lisää seuraavassa postauksessa) ja huomenna alkaaki Renen talvikausi agin puolelta. Niinu Agility Sportilla joka maanantai ens kesään saakka treenit klo. 20:30-22. Sunnuntaina alkaa myös talvikausi tokon puolelta Agimestassa, mutta meiltä jää se treenikerta väliin ko ollaan maalla.

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille! =)

3 kommenttia:

 1. Meillä oli samanlaiset kuvat Penalla, katottiin taululta. Ei tosin saatu niitä mukaan enkä tajunnu edes kysyä.

  VastaaPoista
 2. Voi perse, että mä inhoan noita mätsäreitä joissa on ulkomuototuomari tuomaroimassa.. ei sillä et niitä vastaa muuten mtn ois, mutta tuos tapauskes x-rotusil olis oltava oma luokkansa ja sit jos sama tuomari tuomaroi bis-kehääki nii sit x-rotusille oma bis-kehä myös! Tai sit ois oltava nii et ulkomuototuomari ei mee sinne biskehään tuomaroimaan lainkaan.. toi on aika väärin, sillä seropien omistajat uitenki maksaa saman osallistumismaksun kuin muutkin, jotka sit viel pääseeki sinne biskehään!
  Me jouduttiin joskus ison seropin kaa PIENTEN koirien kehään, koska isoilla oli ulkomuototuomari tuomaroimasssa... saatii vähä pitkii katseita pikkukoirien omistajilta,. kiva siin sselittää et joo en mö ite omasta tahosta tähän luokkaan ilmottanut tätä jättiä.... -.-'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottava tilanne käynyt teilläkin mätsäreissä.. :(
   Joo minä en ymmärrä noita uljkomuototuomareita sitte lainkaan. Miks niitä pitää epäviralliseenki näyttelyyn änkeä, jossa katsotaan ihmisen ja koiran yhteistä tekemistä, eikä kaiken a ja o ole ulkonäkö.
   Maksettiin siis ihan sama maksu mitä muut, joilla kuitenki mahollisuus päästä myös bis-kehään. Oisin toivonnu, että moisesta olisi myös ilmoitettu.
   Oon antanu tapahtumasta palautetta, mutta vastausta ei ole kuulunut ;)

   Poista