Sivut

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Kurssi loppuu ja toinen alkaaElokuussa jo mennään! hui ko tää aika meneeki nopsaa.

Lauantaina 1.8 vietiin koirat Kirkkonummelle koirahoitolaan yheksi yöksi. Klo. 16:15 saavuimme koirahoitolan pihaan, josta suunnattiin vielä 15min lenkille. Roy ja Rene ovat olleet aiemminki kyseisessä paikassa yhen yön ja olin kyllä tyytyväinen.
Hoitolassa koirat vietiin sisälle, jossa niillä oli oma ja yhteinen iso tila. Pihalla oli monia ulkotarhoja ja mehtää riitti. Tarhat olivat todella suuria, ei silmällä pystynyt näkemäänkään isoimpia tarhoja kokonaan.

Hoitolasta suunnattiin satamaan, josta porukalla laivamatkalle Tallinnaan. Yö meni juhlien ja aamulla Tallinnaan shoppaileen. Olo oli aikas tööt, mutta niin vain jaksettiin. Rahaa meni kiitettävästi ja vähä liikaaki tuli shoppailtua.

Sunnuntaina klo. 17 koirat hakemaan hoitolasta poies ja herrajumala sitä vastaanottoa. Riimi tuli sillee: "mamiii, ihanaa ko tulit hakemaan meijät!", häntä heilu ja pusut sain. Royta ei kiinnostanu oikeestaan yhtään, se vain eli hajujen maailmassa, kun taas Rene.. Rene sekos ihan täysin. Se huusi ja kilju samaan aikaan, hyppi ilmaan, eikä tienny miten päin ois ollu. Renellä tais olla siis suurin ikävä. Raukka. Se on niin mamman poika ollu aina.
Koirista huomas hyvin, että ovat saaneet ulkoilla riittävästi, sillä kotona väsytti ihan älyttömästi ja tyytyväisiä olivat. Royn karva ei hilseilly ja kaikki oli kunnossa. Kyllä tuo on vain ykkös koirahoitola.


Koirilla lähti vaihtoon myös naput tässä viime viikolla. Tilasin koiravarusteelta kokeiluun Valion extra energya. Puristeruoka kyseessä, jonka sanotaan sulavan paremmin ja ravintoaineiden imeytyvän tehokkaammin.
ANFiahan nämä söi pitkän aikaa, mutta Renellä rupes jostain syystä tökkimään. Se on semmonen nirsoilia, jolle käy vain harvat nappulat. Ihmeen kauon tuo ANF kyllä kelpaski. Roy ja Riimi taasen vois syä mitä vain ruokahalun perusteella, mutta vehnä ei oo kovin hyväks Roylle. Valion ruoka on täysin vehnätön.
ANFia saa tästä ihan meidän läheltä, 12kg säkki maksaa n. 57€ ja kestää n. 2-2,5vk.
Valion kyseinen 15kg:n säkki maksaa 36,90€, eli on kyllä huima ero hinnassa ja kaupanpäälle 3kg enemmän ruokaa.
ANFissa proteiinia on 30% ja rasvaa 20%, eli tässä Valion ruoassa on molempia hieman vähemmän, mutta ei sentään isoja eroja ole.
Viikon verran lauma syöny nyt tätä ruokaa, eikä oo kyllä vielä huonoa sanottavaa. Reneki tykkää!! Roy teki tarpeita ennen 2-3krt/pv ja nyt on tehny vain 1krt/pv. Riimillä ja Renellä pysyny samassa, eli 2krt/pv. Hyvin imeytyy kyllä ruoka, eikä ole ilmavaivoja kuten ei anfissakaan. Tosi tyytyväinen oon ollu. Pitää toivoa, että tää ois soppeli ruoka. Jos tökkii nii kokeillaan Valion Active ruokaa tai tuttua ANFia uudestaan.

Iltapalaks Valio nappulaa, nautaa ja ripaus meiltä immeisiltä jäänyttä muussia. Lisinä multivitamiini mineral, kalajauhe, merilevä ja lohiöljy.

Laivatuliaiset koirille


Maanantaina aamuvuoron jälkeen suunnattiin Renen kans Leppävaaran ulkokentälle agin omatoimitreeneihin. Mirka siellä jo oliki rakentamassa rataa. Uus pohjaki tullu, joka paljo pehmeempi mitä aiempi. Toiselle puolelle kenttää laitettu asvaltti, joka on toko ja rallytoko treenaajille käytössä.Mirka oli suunnitellu radan valmiiks ja ei muuta ko rakentamaan. Ite aattelin, että oisin ottanu Renen kans vain keppejä, mutta eihän kaikki mene aina niinku suunnittelee.
Esteiden välit ei ole kaikissa kohtaa ihan Renelle soppelit, koska rakennettiin rata aika tiiviiks ja Mirkalla minikoira.
Keppien alkuun ja loppuun laitettiin verkot. Alkuun ois riittäny vain meille, mutta villakoira tarvi myös loppuun apuja.

Kepit tais väsyttää Renen totaalisesti. Oon nimittäin ite tehny sen virheen, etten oo tarpeeks treenannu sitä puolta missä koira menee musta oikealla. Rene toimii ko unelma mun vasemmalla puolella. Verkkoavut olivat siis aivan hyvät meillekki, sillä koiran täytyi hakea kepeille mun oikealla puolella. Paljon tuli alussa virheitä ja aina nappisuorituksesta tauolle. Pikku hiljaa Rene rupes tajuamaan idean ja treenaaminen oli ihan huippua molempien mielestä. On se vain nopea oppimaan.
Huomatkaa myös keinu!! vielä n. 6kk sitte Rene pelkäs keinua ja koko keinussa edettiin pienin askelin. Nyt keinu ei enää jännitä lainkaan ja se on jopa hauska Renen mielestä. Jeeeij.

Seuralle on tullu tässä lähiaikoina uus muuri ja rengas. Rengas näkyykin kentällä. Viikko sitte tuli myös uus A-este ja puomi. Harmiksemme emme saaneet niitä kentälle, koska olivat vielä niin visusti pakattuja. Toivottavasti jo ens viikon treeneissä päästäis niitäkin kokeileen.

Huippu kivat treenit oli kyllä! Onnistumisista isot kehut ja palkkaus, taukoiltiin säännöllisesti ja pidettiin hauskaa.

2h vierähti nopsaa kentällä.

Kotona treenien jälkeen väsyny piski ja päällä back on track verkkoloimi

Riimin treeneistä videota alempana. Yhistin viime viikon tiistain vikan kurssikerran ratatreeneiltä ja eilisen 2x2 pujottelukurssin samalle videolle.

Viime viikon tiistaina tosiaan oli viimene kerta ratatreeneissä ja saatiin paljo kehuja edistymisestä ja siittä kui paljo Riimille on tullu vauhtia ja varmuutta lisää.

Eilen sitte alko neljän kerran 2x2 pujottelukurssi. Leena kouluttajana ja voee mahoton miten kiva tapa opettaa koiralle kepit!! Leena nauro kovasti Riimin intoilulle ja sanoki, ettei oo ikinä törmänny noi iloseen koiraan. Riimi oli kyllä aika intopiukeena.
Alussa videota näkeeki hyvin kui haettiin koiralta ekana vain katsekontaktia eteenpäin ja esim yhtä askelta kohti keppejä, josta palkka. Lopussa Riimi menee jo omatoimisesti keppien välistä. Todella nopsaa koira tajus idean. Riimi on vaa niiiiiiin huippu.

Nyt ostoslistalla onki agikepit. Pääsis kotonaki treenaamaan. Paljo nopeempaa edistyttäski kepeissä tällön.

Ens viikon treenejä odotellessa!Tänään on ollu kunnon hellepäivä. Koirat lenkitetty pariin otteeseen ja ite oon käyny optikolla. Uudet lasit tulossa ja lisää piti piilareitakin ostaa. Iltapäivällä miehen hain töistä ja siittä kahville äidin luo.

Huomenna itellä iltavuoro ja harmittaa ihan suunnattomasti ko jää Royn tokotreenit välistä. Ens viikolla onneks Royki pääsee treeneihin ja sillä kertaa onki ihan Korrien koulutus!! :3

Viikonloppu menee myös töiden merkeissä, joten ei muuta ko oikein kivaa loppuviikkoa kaikille.

8 kommenttia:

 1. Mulla on kuusi harjanvartta keppeinä. Kärki vuolettu teräväksi ja nurmikolle vaan pystyyn. Siihen sit verkot rautalangalla kiini. Huono puoli vaan verkoissa on se, kun ne mitä mulla on niin ei oo tukevat niin ei pysy hyvin pystyssä, kun avaa verkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo.. jotai viritystä oon itekki miettiny mut semmosia niide pitää olla ettei tee isoja koloja ruohoon ja voi siirrellä oman maun mukaan. Ehkä ostan vain valmiit kepit :D

   Poista
 2. On ihan älyttömän kiva kun jaksat laitella näitä videoita teidän treeneistä! Kuka muuten yleensä kuvaa videot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on nii kiva muisto! ! :) kuvaaminen jääny kokonaa treeneissä ko videot paljo mukavampaa katottavaa omastaki mielestä. Mies kuvaa ^^ joskus treenikaveri ja viime ratatreenin hyvä ystävä. Mies kuitenki pääsääntöisesti.

   Poista
 3. Kannattaa muuten jatkossa kiinnittää huomiota niihin esteväleihin, liian lyhyet estevälit on jo turvallisuusriskikin ja inhottavia koiralle. Iso koira ei millään ehdi valmistautua kunnolla seuraavan esteen suoritukseen jos välit on liian lyhyet. Niinkuin Renekin videolla keinun jälkeisillä hypyillä joutui hyppäämään sarjana :)

  Rene on kyllä kehittynyt agilityssä hirmuisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tiedän kyllä. Viime treenit tehtiin Renelle sopiviks, vaikka Rene oliki ainut maxi koira ja tästä eteenpäin tullaanki tekemään. Sen näkee jo omalla silmällä, ettei näytä kivalle jos liian lyhyet välit. Eipä siinä kuitenkaan ollu ko nuo pari rimaa, jokka ei ollu Renelle ihan soppelit, joten nou hätä. :)

   Poista
 4. suunnittelet koiralle kisoja tälle vuodelle vaikka kepeillä vieläkin ohjurit??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp? :)
   Videolla just tuo puoli mitä treenattiin on vaikeampi Renelle, mutta näyttääkö siinä susta olevan edelleen PALJON ongelmaa? verkot on meillä vain varmentamassa alkua, ettei kämmejä tapahtuisi, koska haetaan mahdollisimman paljon onnistumisia. Loppuun emme oisi tarvinnu verkkoja, mutta treenikaveri tarvitsi koiralleen, joten siks verkot myös lopussa.
   Mun ollessa kepeistä oikealla Rene tekee hienosti, mutta tää toinen puoli vielä hieman hakusessa. Vuotta on vielä paljon jäljellä ja jos näyttää, ettei kepit vahvistu tuolta puolelta täysin, emme mene virallisiin. Eikö tässä elämässä saa suunnitella ja haaveilla? :D huhheijaa taas.
   PS. nuo on verkot ;)

   Poista