Sivut

maanantai 17. elokuuta 2015

Viikot sen kuin hurahtaa vaanBlogin otsikko kertoo enemmän ko tuhat sanaa tämänhetkisestä tunteesta.
Päivät sen ku menee vain, tekemistä riittää, eikä paljoa löhötä.

Jos nyt kuitenki kerron hieman meidän viime viikosta ja myös sitäki edeltävästä. Videoita on riittämiin ja järkkärikin pääsi pitkästä aikaa ulkoilemaan.Sunnuntaina 9.8 oli sovittuna kultsumiitti Pisan koirapuistossa. Eihän Riimi ole ko puhas kultsu, mutta sinne on myös Riimi tervetullut ja hyvin pidetty tyttönen onkin.
Riimi on selvästi perinny kultsujen luonteen. Niin samanlaista leikkiä, ei kränää ikinä, aivanko oisivat tunteneet aina. Yleinen koirapuistohan tuo on, eli videolla näkyy myös muitakin koirapuistossa käyneitä kamuja.
Noin 1,5-2h tuli puistoiltua, Riimi kaikista likasin ja lopuks joutu vieläpä nylkytyksen kohteeks labbis urkille. Riimi on aina ollut hyvältä tuoksuva tyttönen urkkien mielestä.
Todella kivaa kyllä oli, Riimi ihan tööt ja onnellinen.

Ollaan käyty viime aikoina myös useasti uimassa Haukilahden koirauimarannalla. Jopa minä itte heitin viimein elokuussa talviturkin, Riimi vieressä uiden. On se vaa sellane vesipeto.
Yks päivä meidän seurana olivat myös Silja & Jeni. Kaveruksilla oli hyvin hauskaa.

(c) Silja


Maanantaina 10.8 aamuvuoron jälkeen koko lauman kans lenkki, kotipihalla riehumista, treenikamojen pakkausta, Riimi Royn kans tarhaan koluaan rustoluita ja Renen kans suunnattiin Leppävaaran ulkokentälle agin omatoimitreeneihin.

Uuden kontaktiesteet, A-este ja puomi olivat edelleen omissa uusissa pakkauksissaan, joten emme vieläkään päässeet treenaamaan uusilla kontakteilla. Keinu kannettiin kuitenki radalle.

Renellä oli semmone pellehermanni päivä, että siittä jäi vain paha maku suuhun, enkä haluais enää ees miettiä koko treenipäivää.
Virtaa riitti jostain kumman syystä aivan liiaks, mutta keskittymiskykyä ei ollut sitte yhtään.
Rene perseili ihan takuulla vain ja ainoastaan tahalteen. Ylemmässä videossa näkee kui koira kyllä huomaa ohjaukseni, mutta siittä huolimatta mennää korvat luimussa putkeen. Yhtä ja samaa aitaa oli kiva vain kierrellä, mutta ei kovin mielellään ois hypätty yli. Kyllä muita aitoja hypittiin kuitenki. Palkan saatuaan juostiin pitkin ulkokenttää, rallateltiin omia radalla ja tuntu, että paremmin se pallo suussa jakso kuunnella.

Kotona herra oli hyvinhyvin tyytyväisen näköne, venyttelyt meni sentäs hienosti, nautti niin että silmätki meni kiinni ja nukuttiin verkkoloimi päällä.
Nooh, onneks tätä perseilyä ei tapahu kovin usein.


Tiistaina 11.8 töiden jälkeen sama juttu ko maanantaina, eli koko poppoon kans lenkki, kotipihalla leikkiä, harjaukset yms.
Iltapäivällä klo. 18-19 Riimin kans Niinu Agility Sportilla 2x2 pujottelukurssi, jossa oli hirmu kivaa.
Kyllä Riimi muisti edelleen mikä homman nimi oli, pistettiin koiran pää miettiin ihan kunnolla ja kauempaa pystyi jo lähettämään. Edistystä havaittavissa.
Voi että ko sais ne kepit omalle kotipihalle.. edistys olis ihan huimaa.
Innolla odotetaan huomisia treenejä.

Treenien jälkeen iltalenkki koko poppoon kans.6v 4kk 

Keskiviikkona 12.8 alkoikin koulu, eli pepun kulutusta 6,5h, kotona lenkit, leikkimiset ja tarhan siivoilua.
Illalle klo. 19-20 ostin Renelle Niinun omista treeneistä tuurauspaikan.

Treenit meni ihan huippuhyvin!! ei minkäänlaista perseilyä, koira kuulolla ja meillä oli kyllä tosi kivaa.
Niinun mukaan ollaan todella paljon edistytty, vaikka ollaanki koko kesä käyty vain omatoimitreeneissä. Paljon kehuja sai koira ja jopa mussaki tapahtunu muutosta. Tämmöstä palautetta on kyllä kiva kuulla ammatti kouluttajalta.
Niinun treeneissä on vain niin parasta. Sitä ei voi sanoin ees kuvailla.. tuntuu, että sielä radalla oppii 10-15min ihan älyttömästi kaikkea uutta ja saa paljon vinkkejä tulevaan.

Talvikausi alkaa EKK:n kautta 31.8 ja ei ala muute sporttikoirahallilla, vaan NIINU AGILITY SPORTILLA!! Kouluttaja paikalla paljo useammin, Satu pääsääntösesti. Tää tieto oli vaa jotai ihan parasta. Halli on mitä parhain, missä oon koskaan käyny. Turvallisuutta ajateltu esteissä, alustaan panostettu (en oo parempaa mistään löytäny), lämmin halli, vessa, vettäki saa lisää jos loppuu. Jeeeij, en malta oottaa.

Niinu sanoki, että sanoo Satulle mitä meidän kans tehä, että päästäs pian kisaamaan.
Kepit tökkii, niitä ainaki. Lisäks kontakteissa sais kuulemma koira tietää paremmin oman paikkansa. Kerroin, että ei oo koko kesänä päästy tekemään A-estettä tai puomea ja sitäpä tuo Niinu sanoki, että ei sillon oo ihmekkään ko koiralla hakusessa paikka.
Ihmeen hyvin se kuitenki meni, vaikka miettii, että siittä on pitkä aika ko viimeks on niitä tehty.

Nyt on myös A-lisenssi hankittu ja tarkotus ois tänä vuonna korkata ekat kisat. Katotaan miten päästään noita keppejä ja kontakteja treenaan ja kui nopeeta koira niissä edistyy.

On tää vaa nii meidä laji <3


Torstaina 13.8 mulla oliki vapaapäivä, kui luksusta.
Tuli käytyä heti aamupäivästä pitkäpitkä lenkki kera koirien, otettua aurinkoa, siivottua huushollia ja illalla oliki klo. 18-19 kauon odotettu Korrien toko- koulutus.

Leppävaaran ulkokentällä olivat sekä Riitta, että Pekka.
Kouluttajan vapauduttua odotettiiin omaa vuoroa. Roy pääsi Riittan ohjaukseen. Noin 20min Riittan kans tuli höpöteltyä kaikkea tokoon liittyvää ja treenattua Royn kanssa.

Suurin ongelma uusien sääntöjen kanssa meillä on ollu kapulan pito. Royhan on semmonen, että sitä ei kiinnosta kantaa yhtikäs mitään. Joskus todellatodella harvoin lähtee juokseen keppi tai lelu suussa ulkona Reneä ja Riimiä karkuun. Tätä tapahtuu ehkä kerran puolessa vuodessa.

Riitta näki hyvin sopivaksi opettaa Roylle kapulan pidon niin, että avaan koiran suun, laitan kapulan suuhun hetkeks aikaa, pidän alaleuasta kiinni ja välillä myös otsasta. Sekunneista lähettiin liikkeelle, eli koiralla edes sekunnin kapula suussa, kehu ennenkö alkaa "sylkemään" kapulaa pois, palkka ja uudestaan.
Videolla treeni näyttää omasta mielestä hyvin epämiellyttävältä, mutta olihan se sekä mulle, että Roylle ihan uus tapa opettaa. Riitta sano, että Roy on sen verran kovapäine, eikä ota itteensä moisesta. joten hyvä tapa tämä on.

Kapulan lisäks otettiin estehyppy, joka meni Riittan mukaan ihan koevalmiina suorituksena. Toki onhan mulla tossa käsimerkki mukana, mutta sitä käytettiin ihan vain siks ko este on vielä uusi koiralle. Ei kiertäny estettä kertaakaan, hienosti hyppäs ja tuli sivulle käsiavulla, ois tullu todennäköisesti myös ilman.

Lopuks otettiin kaukoja.
Roy menee nätisti maahan, mutta ylös nouseminen tuppaa meneen niin, että koira aivan hypähtää ja liikkuu ihan liikaa mua päin. Kokeiltiin herkun heittoa taaksepäin heti koiran ylösnoustua, mutta parhaimmaks kuitenki koettiin herkun laitto koiran taakse. Roy rupes jo huomattavasti paremmin pysyyn paikoillaan, koska nyt palkka ei tullu multa, vaan se oli koiran takana.

Saatiin kotiläksyks treenata kapulaa JOKA PÄIVÄ 1-2krt ja ihan vain pari minuuttia. Parin viikon päästä, jos koira rupeaa tajuamaan idean, voi yhdistää pikkuhiljaa käskyä mukaan ja rueta huomauttamaan kapulan sylkemisestä maahan, jos siis sellasta rupeaa tapahtuun.

Nyt on treenattu kapulaa 4pv. Päivän aikana joskus tehty vain kerran, mutta esim tänään 2krt lyhyillä treeneillä, ettekä muute ikää usko!!
Mä oon ihan fiiliksissä näistä treeneistä. Roy on ruennu tajuaan idean, tänään, että eilen se otti joka kerta kapulan suuhun, ilman että ois kertaakaan pitäny suuta supussa kapulan tuodessa lähemmäs suuta. Nykyään suu aukeaa heti kapulan lähestyessä suuhun! :0 välillä treenataan niin, että koira istuu edessäni, kapula suuhun ja sekunnissa suussa ollen iso palkka. Välillä taasen juoksen kapula kädessä karkuun, palkka ko koira ottaa kapulaa suuhun ja välillä jopa heittäny kapulaa pois, niin että Roy menny kapulan luo ja eilen... en ollu uskoa silmiä. Roy toi mun heittämän kapulan jalkoihini!! voitteko uskoa? tiättekö mä oon nii onnellinen tästä edistymisestä, että sitä ei usko kukaan. Kyllä vanhempiki koira voi oppia, ihan oikeasti.
Nykyään ko Roy näkeekään kapulan, on se ihan innoissaan, hyppii ja vinkuu. Se tykkää ihan älyttömästi kapulatreeneistä.
Tänään iltapäivällä herra piti kapulaa suussa n. 3-4s ilman mitään sylkemistä, isot kehut, palkka ja tyylii hypein innosta. Tää oli semmonen kokeilu vain ja koira piti kapulaa tosi nätisti suussa. En kuitenkaan vielä viiti kovin kauaa kapulaa suussa pitää, n. 1-2s riittää. Katotaa viikon päästä uudestaan miltä näyttää.
Tästä pitäs kyllä videota ottaa ja laittaa myös tänne. Näkis selkeää edistystä.

Royn fix-rekkaus paperit on nyt viime viikolla lähetetty postiin ja tarkotus ois jossain välissä käyä korkkaan viralliset ALO-tokokisat. Ei kuitenkaan kiirehitä sen kanssa. Haluan ensinnä liikkeet suht hyvän näkösiks ja sitte vasta. Menee todennäkösesti ens vuoden puolelle.
Järkkärikuvat on otettu torstaina tokotreenien jälkeen. Nätti ilma, hyvä mieli ja intoa kuvailla rakasta koiraa. Roysta ei oo pitkään aikaan otettukkaan mitään "kunnon" valokuvia.

Viikonloppu meni nopsaa töissä ja enoki oli tyttöystävänsä kanssa yökylässä. Nyt on itellä 8pv:n työputki menossa, josta selätetty vasta puolet.
Tänään auto meni totaalisesti sekaste, hyväkö pääsin mieheni työpaikalle. Jarrua painaessa auto ei lähteny enää kunnolla liikkeelle, jämähti paikoilleen, kaasupoljin pohjassa lähti n. 5-10s päästä liikkeelle ja kauhee pauke.
Jäipä tänään sitte agiepikset Renen osalta välistä, Markus korjannu autoa ja katotaa pääseekö sillä huomenna töihin asti. Toivottavasti.

Riimi on ollu töissä myös mukana, vanhukset on tykänny kovasti ja ilmaki suosinu, että voinu yhessä ulkoilla.

Koirat on saanu myös uuden huippuhoitajan. Naapurin pikkupoika on tullu nyt viime päivinä koiria hoitaan, leikittään ja ollu mukana lenkilläki. Todella reipas, koiria hyvin kohteleva ja jopa Rene tykkää siittä. Pari kertaa on käyny kuulemma koputteleen oveaki ko olen töissä ollu, harmitellu ko ei aina oo lenkille mukaan ehtiny ja voi toista. On se mukava ko koiratki saa seuraa ja hellyyttä tollaselta pikkuselta joka päivä. :3

Nyt loppuviikko meneeki töiden ja treenien parissa. Perjantaina aamuvuorojen jälkeen suunnataan Pohjanmaalle viikonlopuks, eli koirille tiedossa kivoja lenkkimaastoja ja tuttujen koirakamujen tapaamista.


4 kommenttia:

 1. On se Roy ihana! Ja eikä tota Renen pellehermanni-aksavideota :D Herralla vähän energiaa ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii ja joo-o, eikoo raivostuttavan näköstäki? kyllä se osaa :D

   Poista
 2. Joku taso vois toimia Royn kaukoissa. Esim. takajalat a-esteellä. Meillä nää on auttanu, kun takajalkojen alla on jotain.
  -Ada, joka ei jaksa kirjautua kännyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vois muute olla kans yks! kiitos vinkistä. A-estettä emme saa lainaan, koska samaan aikaan agitreenit viereisellä kentällä, mutta joku alusta vois toimia kyllä. Pitää miettiä mikä vois olla hyvä, jos tällä tekniikalla ei sit rupee sujumaan. :)

   Poista