Sivut

torstai 15. lokakuuta 2015

Treenien syövereissäSunnuntaina (11.10) aamuvuoron jälkeen kotipihalla keppitreeniä Renen ja Riimin kans. Koirat oli käynyt vastikään lenkillä Markuksen kanssa.

Riimin kans tehtiin 2x2-pujottelumenetelmällä, samoi Renen kans, mutta lisäks tehtiin normeilla kepeillä ja haettii koiralta tarkkaavaisuutta.

Riimi teki oikein kivasti! ihana nähdä miten se tykkää ja tekee yhä itsevarmemmin.
Rene.. kröhöm :D virtaa näimmä edelleen riitti ja kepeillä suoraa sanottuna kiidettiin. Miks, oi miks Reneä joutuu aina huomauttaan, että ottas vähä rauhallisemmin? se käy nii hiilenä ko näkee kepit. Tykkää niistä ihan superisti, mutta keskittyminen herpaantuu vaa nii usei.
Pari onnistumista ja siihen oli hyvä lopettaa.Illalla klo. 20-21 käytiin Royn kans Agimestassa tokoilemassa. Koiria oli hallissa kaikenkaikkiaan 10kpl, eli ihan kiitettävästi oli häiriötä taustalla.

Ihan aluks otettiin paikalla makaamista ja istumista. Paikalla makaamisessa pysyi hyvin, mutta paikalla istuminen.. mikä piru siinä on, että aina pitää mennä maate 1min kohalla?! ärsyttävää. Kivasti tuli lisää paikalla istumisessa häiriötä, kun yks treenikaveri saapui myöhässä kahen koiransa kanssa halliin ja Roy laitto siinä samassa maate.
Otettiin paikalla istuminen uusiks porukalla, kävin 1min kohalla palkkaamassa ja toinen minuutti istuttiin todella nätisti. 2min olis kyllä tavote. Katotaa millo se onnistuu.

Liikkeestä maahanmenoa otettiin pitkästä aikaa! aluks tosi hias, mutta pikku hiljaa rupes nopeutumaa. Milloha viimeks tätäki liikettä ollaa otettu? siittäki varmaa 3kk aikaa, joten vähä armoa annoin.

Kapulan pito. Miten taitava! oon nii fiiliksissä. Koira, joka ei ikinä kanna mitään, ei leiki leluilla yms, pitää kapulaa suussa edes vähä aikaa!! huikeeta.

Estehyppy. Kokeiltiin 2krt ja siihen oli hyvä lopettaa. Tykkään kovasti.

Tehtiin myös treeniporukalla sellasta, että mentiin piiriin. Koirat istui sivulla ja kaks kerrallaan kiersi koirien kanssa piirin, koira seuras sivulla ja paljon kehuja. Roysta oli myös aivan ihmeissäni. Se ohitti niin nätisti seuraten pari "isoa ja pahaa" urostaki. Jeeeij.

Todella kivaisat treenit, vaikka ollaanki taukoiltu. Hyvä Roooy.


Maanantaina (12.10) aamuvuoro ja meillä oli siellä mukana viihyttämässä karvanen kaveriki. Nimittäin Riimi lähti mukaa ja kui iloone neiti oli ko pitkästä aikaa aamulenkin jälkeen kysyi, että: "lähetäänkö töihin?". Riimi juoksi heti autolle ja ilosesti hyppäs kyytiin. Vanhainkodin pihalla häntä jo heilui nii hirmusta vauhtia, että hyväkö ei irti lähteny.

Kyllä koira tuo vain taloon ihan erilaista eloa. Riimi sai mennä vapaasti koko päivän. Oli mukana asukkaiden aamutoimissa, seuras mua minkä kerkes, söi välillä luutaan ja ihan takuulla pyöri kaikkie asukkaiden jaloissa. Riimi sai paljon rapsuja, ulkoili asukkaiden kanssa, sai "salaa" pöydästä herkkuja ja joi jopa maitoa lasista!! :D oivoi. Neiti paisuu ko pullataikina töissä.

Miettikääpä sitäki, että muistisairas ihmine, joka ei muista meidä hoitajien nimiä, muistaa kuitenki Riimin nimen ja heti Riimin nähtyään on kädet ammollaan ja huutaa Riimiä luokse. Se tunne on jotain sanoinkuvaamatonta.. ♥

Työpäivän jälkeen on aina se surullisin näky ko Riimi ei millää haluis lähtä poies. Se vois nii mielellään asua työpaikallani ja olla vain asukkaiden kanssa. Eikä yhtää auta se ko työkaverit sanoo, että: "jää sinä Riimi vain tänne" :D


Työpäivän jälkeen pitkälle lenkille koko lauman kans, kotona päikkärit ja illalla klo. 20:30-22 agitreenit Niinu agility sportilla Renen kans ja Satu ohjaamassa.

Tällä kertaa ei tehtykään rataa vaan keskityttiin niihin esteisiin, joissa haluttiin treeniporukan kans lisää varmuutta ja opetusta.

Kepit.. ne vaikeimmat Renelle, mutta miten hienosti herra teki niitä treeneissä. HUOM, vaikkei videolta niitä todennäkösesti huomaa nii kyllä, keppien alussa ja lopussa on verkot! keskikohtaan ei laitettu mitään. Meillä on aina ollu ongelmana se alku. Loppuun laitettiin varmuudeks myös. Jopa se vaikein kulma onnistu verkoilla hienosti ja koira ihan loisti itsevarmuutta.
Kaikkein paras on nyt kuulemma Renelle etupalkka. Keppien lopussa koira kuulemma vilkuilee, että millo lelu lentää kädestäni. Reneltä haetaan nyt siis vain katsetta eteenpäin.
Keppien lopussa minä myös usein pakitan askeleen pari, lelun lentäessä suunnilleen. Siittä täytyy päästä eroon.

Keppien jälkeen otettiin keinua. Satun mielestä Renen ei tarvis keinulla pysähtyä 2on/off asentoon, joten treenattiin nopeutta keinulle. Ekaks palkka ihan kontaktille saakka, jonne koira kiipes, keinun kolahtaessa maahan, sanoin: "saa" ja Rene tuli luokse saaden herkun.
Ilman Satun avustusta tehtiin lopussa yhen kerran keinu, joka oli kuulemma todella hyvä ja siihen lopetettiin.
Keinun jälleen otettiin vielä pari kertaa puomi, jossa näytettiin Renelle paremmin se oikea paikka kontaktilla. Hyvin se pysähty ilman ohjaajaaki alussa, mutta todella hitaasti tuli oikealle paikalle.

Huiput treenit! Rene on vaa niiiiiiiin.. ♥

Tulevana maanantaina onki sitte omatoimitreenit ja saa nähä mitä me oikein tehdään. Innolla odotan.
Eilen, keskiviikkona (14.10) koulupäivän jälkeen koirie kans pitkä remmilenkki ja postia ottaessa hihkuin innosta huomaten, että viimein tilaus on saapunut kotiin!!
Tällä kertaa shoppailun kohteena olivat orbiloc-turvavalot, joita on kehuttu kovasti. Jokaiselle toki oman värinen valo. ;)Illalla klo. 21-22 Riimillä oli toinen kerta 2x2-pujottelukurssista Niinulla. Tällä kertaa jopa videomateriaalia treeneistä.

Kentälle päästessä neiti taas vain rallitteli ja hyppeli riemusti. Ihan ko se ei ois päässy pitkää aikaa lenkille tai tekeen ylipäätänsä yhtikäs mitään.
Keskittyminen ei ollut näissä treeneissä nyt ihan huippuluokkaa, mutta vauhtia oli senki eestä! ihan hirmu nopeesti neiti loikki eestaas keppejä, mutta kun ei jaksettu keskittyä, epäonnistumisiakin tuli paljon enemmän mitä aiemmin.
Tajua mikä tota vaivas :D Leenaki nauro Riimin toilailulle ja kysy, että onko Riimillä ollu viime päivät tylsiä? no joo, ehkä sen nyt huomas että pelkästään lenkit ei aina tehoa tähän neitiin. Vaikka pitkiä käydäänkin, päivittäin, ei se vie kaikkia virtoja.

Seuraavalla kerralla tehää ennen treenejä jotain kivaa kotipihalla, esim. tokoillaan tai tehään pariin otteeseen keppejä. Jospa se auttas.

Riimin treenien jälkeen iltalenkillä kokeiluun pääsi orbilocit ja hyvin näkyy. Meidä liikennevalo ryhmärämä! :D


Tänään, torstaina (15.10) aamuvuoron jälkeen koko lauman kans 1h remmilenkki ja kotipihalla riehumista. Postissa JÄLLEEN ylläripylläri. Wulffi's collectionilta saapui Royn mittatilauspanta, joka on muute oikeesti aika pähee. Pitäähän mun välillä lelliä mun vanhaa herraaki :) hienosti sopi myös uus nimilaatta pantaan.


Ilta onki menny kakkuja tehden ja kämppää kiillottaen!
Huomenna juhlitaan, minä 21weeee.

Huomenna aamuvuoron jälkeen koirat pääsee pitkälle lenkille ja iltapäivällä äiti ja isäpuoli tulee meille kahvitteleen. Illalla todennäkösesti keilausta ja leffaa. Saapa nähä lähetäänkö Helsingin yöelämään ollenkaan vai korkataanko skumppa vain kotosalla.

Kyllä nyt on taas ihana olla vain kotona ko on puhasta.

Näihi tunnelmiin hyvät yöt ja mukavaa viikonloppua itse kullekin! =)3 kommenttia:

 1. Orbilocit on kyllä kivat, mulla on sitä vanhaa mallia oranssi ja vihreä. Samalla pitää toki olla sopivan väriset pannat niihin, nää vanhat on just soppelit Rukan keskikokosiin pantoihin, joten ne on aina niissä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä ollu mieleen! :) mä oon pitäny niitä nyt remmeissä kii.

   Poista
 2. On se Rene tossa videossa vaan ihan super nopea koira <3
  Kyllä meidän sakemannillakin vauhtia riittää,mutta toi näytti niin ihanalle kun Rene pistää tuhatta ja sataa.

  Meilläkin on noi Orbiloc valot koirilla sinisinä.
  Ja vau miten ihana toi Royn panta on ja se sopiikin Roylle kuin nappi silmään <3

  VastaaPoista