Sivut

torstai 26. marraskuuta 2015

Ensilumi tuli PohjanmaallePerjantaina (20.11) aamupäivällä koirien kans pitkä lenkki ja auton pakkausta. Klo. 14 haettiin Markus töistä ja lähettiin ajaan kohti Pohjanmaata, Kannusta.


Matkalla puolivälissä rupes sataan räntää, joka pian muuttu lumeksi. Maa näytti jo valkoiselta ja mieliki piristy heti kummasti.
Hirvaskankaalla tehtiin pieni pysähys. Koirat pääs ulos pissalle ja kylläpä ne oliki ihmeissään. Roy haisteli varovasti lunta, kokeili tassulla ensin ennenkö uskalsi astua. Kyllä tuli naurettua höpsölle. Rene ja Riimi oli onnesta soikeina. Riimi veti semmosta rallia lumessa, että huhheijaa.Kannusta päin lähestyessä lumisade tiivistyi ja maa oli jo ihan valkoinen.
Iltalenkki pellolla oli ikimuistonen. Ei tarvinu edes taskulamppua ko lumi valaisi tietä. Koirat oli todella innoissaan.


Lauantaina klo. 11 aikoina oli sovittu yhteislenkki Jennan ja tämän Biitti sakun kanssa. Markuksen porukoiden pihasta lähettiin yhdessä reilu 1,5h mehtälenkille!
Lunta oli nii paljo, että kumpparitki hörppäs pariin otteeseen lumet sisään.

Meillä Jennan kans riitti juttua ja koirat rallitteli keskenään.
Roy ja Rene meni omia reittejään mehtäsä ja Riimi ja Biitti telmi mehtätiellä. Roy kävi välillä hieman kauempanaki, sillä Rene tuli meidän luo ja oli sillee: "mammaaa, Roy lähti taas kauas!" ja kyöhnäs jaloisa.

Loppulenkisä jouvuttii oottaa hetki Royta, mutta kyllähän se herra sieltä vain sitte tuli, hyvinhyvin väsyneenä. Missä lie taas rallitteli. Tuskin löysi mitään ko ei haukkumista kuulunu. Alkulenkissä pysy hyvin irti ja välillä lenkin aikana kävi vieressä pyörähtämäsä. Kyllä se vain mehtäsä tykkää itekseen mennä omia reittejään.Iltapäivä oliki taas täynnä menoa..
Käytii enolla, iskällä kahveella kera suvun, iskän jälkeen Markus lähti Kannukseen lenkittää koirat ja minä jatkoin siittä vielä ystävän luo kahvitteleen ja hoitaan tämän vaavelia. Ystävän jälkeen Kannukseen, Hartsa ystävä tuli Markuksen porukoille, käytii yhessä koirie kans lenkillä ja kylläpä koirat oliki innoissaan ihanasta ja tutustu immeisestä. Lenkin jälkeen baariin yhille ja rillille. Ihana ja mukava ilta kaikenkaikkiaan.

Pian oliki jo sunnuntai, käytii kullan ja koirie kans reilu tunnin mehtälenkki, auton pakkausta ja kohti Espoota.
Espoota päin mentäessä melkei masennus iski ko lumet maassa vain väheni ja väheni. Pian oliki taas ihan synkän näköstä..


Maanantaina (23.11) aamuvuoron jälkeen koirie kans pitkä lenkki, päikkärit ja illalla treenikamat kasaan, Rene ja Riimi autoon, mustin&mirrin kautta Renen synttäripäivän kunniaks ja klo. 20:30-22 Niinu agility sportilla Satun ohjaamat agitreenit.

Riimi pääs treeneihin tuuraamaan treenikaveria.Rata oli oikein mielenkiintoinen, mutta aika hankalahko. Oli pari kohtaa joita sai ihan todenteolla hinkata.

Rene alotti.

Puomella Satu taputti maata ja minä jäin hiuka kauemmas, joka tuotti Renelle hiema epäilyä. Herra pysähty aiemmin mitä piti, katto välillä mua, että: "mamma tuu jo!", mutta lopuks tajus idean ja meni ihan kivasti kontaktipinnalle saakka.
7-9 kohta tuotti isoja ongelmia, mutta loppujen lopuks saatiin se sujumaan oikein mallikkaasti.
Seuraava ongelma oli 14-15 ja sitä seuraava 18-19.

Aikaa oli koirakoilla enemmän mitä aiemmin, sillä yksi treenikaveri oli kokonaan poissa. Rataa ehti siis tehdä ja hinkata vaikeitakin kohtia. Hyvä mieli kyllä tuli ku viimei rata meni ihan kivasti ja onnistumiseen oliki hyvä lopettaa. Rene oli treenien jälkeen pitkästä aikaan ihan poikki. Nyt vaadittiin koiraltaki aivotyöskentelyä vähä enemmän mitä ennen.

Riimi oli vikana radalla. Miten hieno pikku neiti olikaan.
Ekana otettiin yksittäin puomea. Puomesta on tullu Riimille ihan ykkösjuttu. Sitä on kiva mennä täysiä ja lopussa saa superhyvää palkkaa ja vieläpä kehuja suullisesti!
Rataa tehdessä Riimin kans oli aikalailla samat ongelmat mitä Renen kans.
Kaikenlisäks Riimin kans ei oo pitkää aikaa tehty ihan kunnon rataa. Todella vähä muutenki ratojen teosta kokemusta neidillä. Odotukset ei ollu mitkään korkeat, mutta kyllähän Riimi yllätti. Teki nii ilosella mielellä töitä, jakso keskittyä ja oppi nopsaa.

Satun mukaan Riimi kääntyy todella kivasti. Ihana saada tämmöstä kehua meidä pienestä.


Tiistaina aamupäivällä koirie kans lenkki ja ilta meniki töissä.

Keskiviikkona (25.11) ois pitäny olla koulupäivä, mutta tunnit peruttiin ensimmäistä kertaa koko mun kouluaikana!!
Noh, vapaapäivä käytettiin hyödyks pitkällä lenkillä pururajalla, jouluvalojen ja verhojen laitolla, sekä siivoamalla muutenki kämppää.

Kauon odotettu Marin vetämä viikkoryhmä alkoi niinulla, jossa treenit oli klo. 18:30-19:45 välisenä aikana Riimin kans.Ratapiirros tuli jo päivällä nettiin, joten siihen pääsi tutustumaan hyvissä ajoin ennen treeniä.
Riimin kanssa tehtiin valkosilla ja sinisillä merkattuja ratoja.

Treenit oli oikein kivat! Riimi irtos kivasti putkiin ja kuunteli mua.
Näissä treeneissä keskityttiin siihen, että minä en olis nii usein myöhässä radalla ja tulosta saatiin aikaan. Olin kyllä nii tyytyväinen. Välillä olin jopa liian aikasessa! :D hahh.

Seuraavia treenejä ootellesa.


Tänään, torstaina ois pitäny olla ensiapukoulutus koululla, mutta sitäkään ei ollut! ihan ihme toimintaa. Noh, me herättiin aikaste, vietii Riimin kans Markus töihin, suunnattiin mun omalle työpaikalle n. 2h piristään vanhuksia ja siittä vielä työharjottelupaikkaan. Työharjottelupaikassa Riimi sai paljon uusia tuttavuuksia ja oli ihan elementissään. Ihana nähdä miten moni tykkää koirista ja Riimihän rakastaa kaikkia.
Töistä päästyä kotiin koko lauman kans pitkä lenkki, Royn kans tokoilua, illalla koneella tehtävien tekoa, ruoan laittoa ja kultaki tuli haettua töistä.

Huomenna ennen iltavuoroa koirat pääsee pitkälle lenkille ja lauantaina koittaaki se kammottava päivä.. Roylla on nimittäin sillo virallinen tokokoe. Mulla ei ole mitään odotuksia sille päivälle. En osaa yhtään sanoa miten koira toimii. Tänään sillä ei ainakaan mielenkiinto kauaa pysyny yllä ko ei saanu palkkaa nassuun heti yhen liikkeen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti