Sivut

perjantai 20. marraskuuta 2015

Pikapika kuulumisetPerjantaista sunnuntaihin (6.11.-8.11) tuli vietettyä viikonloppu Pohjanmaalla, Kannuksesa.Maalle mennessä aikataulut on aina buukattu ihan täyteen, joten menoa ja meininkiä riitti tälläkin kertaa koko reissun ajan!

Perjantaina yöllä oltiin vasta perillä Kannuksesa ja lauantaina päivällä haettiin Ada ja porokoirat Nala ja Nutu Markuksen porukoille. Otin koirat sisältä ja lähettiin talsimaan mehtätietä. Koirilla oli kivaa. Riimiki juoksi heti ekana kuraojaan ja oliki sen näkönen taas, että huhhuh. Noh, ainaki se oli onnellinen.


Pitkän lenkin jälkeen kävin laittaan kulmat, suuntasin hakemaan ystävät ja lähettiin yhessä syömää Kalajoelle. Herkuttelun jälkeen Anniinan vaavaa kattomaa ja hoitaan. Voi juku, että se oli suloone. Vauvakuumettaki hiema pukkas.. :D

Kannuksesta hain Markuksen, joka oli lenkittäny juuri koirat peltolenkillä, käytii mummulla ja pappalla ja siittä Hartsa ystävän luo vähä joomaa alkomahoolia ja höpöttelemään.

Yöllä takas Kannuksesa ja sunnuntaina iltapäivällä auton pakkaus, koirie kans pitkä lenkki ja takas Espooseen.

Surullistahan se poislähtö on aina ja varsinki ko maalla aika menee nii nopsaa.
Onneks kesällä muutto takas kotikunnille.. ♥


Espoossa sunnuntaina yöllä ja maanantaina (9.11) paluu arkeen. Nyt tosin en samaan ja tuttuun työpaikkaan suunnannut aamulla, vaan menin ihan uuteen työympäristöön, jossa olen 4viikkoa työharjoittelussa.

Eka työpäivä uudessa työympäristössä sujui hienosti. Olihan se toki erikoista, kun et tuntenukkaan asukkaita ja jokaisessa yksikössä on ihan eri tavat ja aikataulut. Niihin toki ajan kanssa sopeutuu.

Töiden jälkeen perinteisesti koirie kans pitkä remmilenkki ja illalla klo. 20:30-22 Niinu agilty sportilla ohjatut agitreenit Satun vetämänä.Aiheena oli vuorossa takaakiertoja, etenemistä ja haltuunottoja.

Treenit oli oikein hupaisat, rata oli mukava, näitä toivoimme treenien päätteeksi lisää ja kyllähän tuohon koiraan saa olla tyytyväinen. Ennen treeneihin lähtyä solmein eteisessä kenkiä ja Rene vieressä. Sanoi Renelle, että: "ooppa nyt nätisti treeneissä, eläkä oo ko mikäki höyryapina" ja siihen Rene vastas puhahtaen ja anto pusun. Miten musta tuntu, että aivanko se ois oikeesti kuunnellu mua? pitää rueta useemmin höpiseen Renelle ennen treenejä.. :D


Keskiviikkona (11.11) töiden jälkeen illalla oli vuorossa Riimin toisiks vikat keppitreenit!

Treeneistä en sen enempää rupea höpiseen, mutta kyllähän tuo neiti etenee silmissä. :)
Videota löytyy tosta alhaalta Loppuviikko ja viikonloppu meni töiden merkeissä.

Lauantaina (14.11) töistä vapaapäivä, mutta enhän minä vapaalla sillonkaan ollut. Seuran kautta noin 5h töissä rally-toko kisoissa. Loppuilta meni pitkää näyttösuunnitelmaa tehdessä äitillä ja koirie kans katottii tv:tä. Aika erikoinen yö muutenki ko mies ystävien kanssa polttareissa ja minä koirie kans päineen kotona.

Sunnuntaina aamuvuoroon todella huonon yön jälkeen. Kaikki koulujutut pyöri mielessä ja kylmä sänky yksin nukkumiseen ei ollu mitään herkkua.

Sunnuntain tokotreeneistä Royn kans en viitti ees mitään videota laittaa tänne..
Ne meni nii kökösti, ettei pitkään aikaan oo menny noi huonosti.
Suurin syy löytyi siihen heti treenien alussa paikkamakuussa ko ihan uusi tulokas tokoporukkaan, dobermanni uros tuli Royn luokse. Ihme kyllä Roy pysyi paikoillaan, mutta koira meni jotenki ihan shokkiin koko tilanteesta. Koira ei toiminu yhtään lopputreenien aikana, ei yhtään. Se ei osannu tulla enää ees sivulle. Roy oli ihan lukossa. Mieheni sanoi, että dobberi uros tuijotti koko ajan Royta ja Roy selvästi ahistu siittä. Toisella käskyllä koira teki ihan ok työtä, mutta vain vasta toisella käskyllä..
Todella huono maku jäi vikoista häiriötreeneistä, sillä ens viikon viikonloppuna olis viralliset tokokisat ja hiema jännittää mite tuo herra sielä nyt sitte käyttäytyy.Maanantaina (16.11) iltavuorosta suoraa Renen kans agin omatoimitreeneihin!

Alkulämpän jälkeen Rene tuli halliin ja meni ihan sekaste treenikaverin nartusta. Olin ihan varma, että nyt sillä nartulla alkaa kohta juoksut. Rene kävi jopa kesken treenien kurkkaamassa aidan raosta, että onhan villakoira vielä omalla paikallaan..

Treenit meni vähä häseltämiseks, mutta ihan kivasti Rene kuitenki toimi loppujen lopuks ko sai enimmät virrat purettua. Pussi oli jälleen kerran niiiiin ihana, että sitä ois tehny mieli mennä koko ajan.

Ylhäällä treeneistä videota ja alhaalla ratapiirros.

Seuraavana päivänä sain treenikaverilta viestiä, että kyllä Renen nenu on tarkka, sillä kyllähän sen villakoira rupes tiputtamaan! :D


Päivät sen ku vaa hurisee!

Keskiviikkona (18.11) oli koulupäivä ja kyllä jännitti. Pitkään tehtyjen lopputöiden esitys oli vuorossa. Iso taakka tippui hartioilta ko kuulin, että työni on onnistuneesti hyväksytty. Mikä ihana tunne sen jälkeen olikaan.

Koulun jälkeen lauman kans pitkä lenkki ja illalla klo. 19-20 suunnattiin Renen kans Agimestaan rally-tokoileen.Käytii tuurailemassa seuran kautta.
Ollaankoha viimeks vuos sitte rally-tokoa treenattu.. pitkä aika ainaki viime treeneistä on.
Tuli todettua jälleen, että miten kivaa tämä laji onkaan!

Treenien alussa Rene ihmetteli miksei me mennä täysiä ja juostais vaa, mutta lopuks herra tajus idean että nyt ollaan vain lähellä ja tehään temppuja.
Käännökset meillä näyttää ihan hirveiltä ja Rene yrittää juksata mua maate mennessä, mutta muuten oikein mainiosta RenttuLiisa meni. Kouluttuja oli myös sitä mieltä, että Rene tykkää kyllä hirmusti lajista ja tulla vain useemmin tuuraileen.

Pienessä mielessä kävi myös, jos lähtis korkkaan rally-tokon ALO-luokan.
Agin parissa me ei todennäköisesti vielä tänä vuonna korkata virallisia. Kepit tuottaa isoa hankaluutta.


Rallyn jälkeen Rene kotiin, herkkuja lisää taskuun ja Riimi autoon.

Riimillä oli viimeset 2x2-pujottelukurssin treenit ja miten hieno neiti olikaan! nyt kepit olivat suorassa ja kui hyvin Riimi osaaki hakia kepeille. Virheitä ei tainnu tulla ko pari kertaa.

Suuret kiitokset Leenalle! voin vain suositella kouluttajaa ja itse tätä tekniikkaa keppien harjoittelussa. Riimi osaa hakea kepeille paljon paremmin mitä Rene. Kotona alotan Renen kans 2x2-tekniikalla keppitreenit heti vain ko aikaa olisi yhtään enemmän ja Riimin kans muistutellaan myös keppejä sillon tällöin.
Ens viikolla Riimillä alkaa viikkoryhmässä ratatreenit, jotka kestää tammikuuhun saakka. Helmikuussa taietaan mennä uudestaan pujottelukurssille. Katotaa nyt eka miten kotona saadaan treenattua eteenpäin keppejä. Hyvät vinkit saatiin ainaki kotitreeneihin.Eilen yöllä kolmen aikaan sain 25sivusen näyttösuunnitelman tehtyä, jonka lähetin esimiehelle. Nyt on iso työ tehty ja toivotaan, että menee läpi ilman isompia korjauksia.

Joulukuun eka viikko teen työharjoittelupaikalla 4päivää kestävän näytön, jonka jälkeen palaan takaisin tuttuun ja omaan työpaikkaan.

Pahoittelen siis, että blogissa postaukset tulee tämmösessä limpissä, mutta nyt tässä elämässä on tärkeintä koulun saaminen päätökseen, saada paperit kouraan ja keskittyä sen jälkeen työelämään.

Nyt päivällä lähtää kohti Pohjanmaata ja otetaa ilo irti parista vapaapäivästä!

Mukavaa viikonloppua itse kullekin :)

3 kommenttia:

 1. Rene, Riimi ja Roy ovat ihan super ihania!

  Olis myös yks kysymys.
  Kun Royhan (muistaakseni) oli nuorempana vähän sellainen "remmirähjä" ysyisin sinulta siihen jotain vinkkejä.
  Itselläni on 1v 6kk vanha saksanpaimenkoira narttu, joka on "remmirähjä" isolla r:llä.

  Ollaan kokeiltu: peruspantaa, puolikurkkaria, kokokuristavaa, ketjua, kuonopantaa, Y-valjaita, T-valjaita ja vedonestovaljaita, mutta niistäkään mikään ei toimi (koira siis vetää myös hihnassa).
  Erilaisia konstejakin ollaan kokeiltu, mm. Toiseen suuntaan käännöstä, namilla katsekontaktia ja leikkimistä, muta mikään ei tehoa! Tällä hetkellä meillä käytössä puolikurkkari, koska kauhen vetämisen takia en voi pitää esim. Kokokurkkaria, koska se ei hidasta tahtia yhtään! En kyllä halua mitään kovin järeitä vetimiä, esim. Kuonokoppaa.

  Olis tosi kiva harrastaa, mutta koiran käytöksen takia se ei oikein onnistu :(

  Kiitos, jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidä karvalauma kiittää! :3

   Joo Roy oli todella paha rähjäämään. Alkoi siittä ko koiria kävi päälle ku oltiin remmilenkillä. Kaikenlisäks se opetti Renelle sen "taidon" ja mikäs sen mukavempaa, kaks remmirähjää. Rene paheni myös siittä ko yks uros tuli ihan yhtäkkiä kotipihalta Renen kurkkuun ja Rene remmissä kiinni.

   Onko se räyhääminen alkanu millon? miksi? kävikö jotain? esim. just niiku meillä, että käyny koira päälle ko oltiin remmilenkillä.
   Roy on ollu aina sen luontonen, että sillähän ei oo yhtää miellyttämishalua. Herkuilla se palkkautuu, mut esim remmirähjäykseen ei herkut tehonnu. Aina ko koira tuli vastaan nii oltii jo valmiina rähjäämään.
   Tein aluks sitä, että aina käännyttii pois, siittä siirryttiin että pidin Royta ihan jalan vieressä, remmi tiukalla, minä vastaantulevan koiran ja Royn välillä (muista aina tämä väli juttu) ja sitte vaa sanoi "ohiohiohi" ja jos mentiin ilman räyhäämistä nii super palkka. Kaikein parhaimmaks näin sen, että käskin Royn istumaan ennen ko koira oli liian lähellä, näytin herkkua, olin jälleen koirakoitten välissä ja en antanu Royn kattoa toista koiraa, menin aina naaman eteen jaloilla tai käsillä. Se tepsi ja nyt ohitetaan koirat ilman murinoita kävellen! tämä kävely liitettiin mukaan vasta 6kk sitte, eli pitkään meni. Aluks tuntu että vauhti vain kiihytti Royta, mutta ny ko sanoo "ohiohi" nii se ei välillä ees vilkase toista koiraa ja menee remmi löysällä. Mua nykyää jopa ärsyttää seki ko jos Roy rupee kattoo taakse :D sanon vaa että mennään nyt ja tuhahan. Roy kääntää katseen eteenpäin ja tallustaa etiäpäin. Renelle ei tarvinu tehä oikein mitään erikoista. Roy ko lopetti nii lopetti Reneki. Joskus jos Rene rupee "vaanimaa" koiraa nii käskin toki koiran käskyn alle. Renellä sentäs ku on tuota miellyttämishalua ihan kiitettävästi.

   Tosi vaikia sanua näi ko ei näe koiraa. Jokaiselle tepsii vähä eri jutut.

   Riimi ei ole onneks oppinu räyhäämään ikinä ja nyt ko pojatki menee kivasti ohi nii saadaa usein tosi kivaa palautetta, että ko koirat menee nii nätisti ohi. Ihana kuulla kyllä kehuja, sillä kyllä tuon kitkemiseen oli tehtävä iso työ!

   Tsemppiä sinulle. Treenaamaan vain lisää ja lisää. Joku päivä voit olla todella tyytyväinen. :)

   Poista