Sivut

tiistai 1. joulukuuta 2015

Ensimmäisen virallinen tokokoe


Nyt se on korkattu! nimittäin ekat viralliset tokokisat Vantaalla Royn kans.

28.11 lauantaina se suuri päivä koitti.. yö nukuttiin huonosti ja päivän aikana ennen iltakoetta tuli jännitettyä aivan liikaa. Paikanpäällä Roy oli hyvin hieno herrasmies, antoi itsestään katsoa sirun ja näin saatiin kirjoitettua ensimmäinen kilpailukirja kera tuomarin nimmarin. Olihan se jännää..

Koe oli tunteroisen myöhässä, ALOssa koiria yhteen 9kpl. Roy kolmantena.Näistä kisoista vois puhua vaikka kui älyttömästi, mut päätin jättää kirjotuksen vähäselle. Ainaki yritän.

Kehään mentäessä Roylla oli todella hyvä vire päällä. Seuruussa vähä ihmetteli laajaa uutta kenttää ja keltaiset tötsätkin maassa kiinnostivat.
Seuruu on ollut parempi, mutta anteeks annan uuden hallin. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä hyvä omasta mielestä, sillä sitä ei oo pitkää aikaa hinkattu edes omissa treeneissä. Luoksetulo ihan paras, tykkääntykkään ja KYLLÄ, tän koiran kans on luoksetuloa jouduttu treenaan vuosi tolkulla.
Sitte tultiin tähän jännään kohtaan.. noutokapulan pitämiseen. Kotona kapulan pitotreenit oli lähtenyt laskuun. Vasta toisella kerralla Roy piti kapulaa suussa tietyn ajan verran. Päätin, että kokeillaan. Ei oltu koko päivänä edes kapulaa näytetty koiralle. Videosta huomaa, että kapula ei todellakaa ole mikään lemppari MUTTA se piti sen suussa niiiiiiin hienosti, eikä edes muljutellu. Olin ihan varma, että tämä me nollataan. Saatiin sentäs 5pistettä.
Seuraavana vuorossa kauko-ohjaus ja estehyppy, joihin olin luottavaisella mielellä mutta mitä ihmettä tapahtuukaan.. niistä molemmista saadaan nolla! Roy ei ole pitkään aikaan edes treeneissä jättänyt nousematta käskystä. Sen lempparihan on nousta ylös :D kyllä se sitte lopussa nous, jopa ilman käskyä. Entiä mitä tuosa tapahtu. En kehunnu koiraa yhtää ja seuraavana hyppy, joka toi itelle isot ihmetykset. Estehyppyä ollaan just sen takia tosi vähä hinkattu, koska se on ollu ihan huippu! Roy on viimeks varmaa 6kk sitte kiertäny esteen ja muutenki tullu aina tosi nätisti sivulle. Oon nähny asian niin, että turhapa sitä on paremmaks hioa ko on jo meidän kouluttajanki mielestä todella hyvä. Roy kyllä arkoo uusia esteitä, jotka ei oo ennestään tuttuja.. onhan tuo ihan eri värinen ko meillä, mut ei se muuten sen ihmeempi ole. Ähh, entiä mikä siinäki tuli.

Lopuks otettiin vielä ryhmässä paikkamakuu. Roy täysin hiljaa ja todella hienosti piti kontaktia yllä. Palatessa koiran luo Roy piiiiitkästä aikaa ennakoi ja nousee ylös ilman käskyä. Noh, ei voinu mittää.

Tuomarina toimi Leena Välimäki ja saatiin sellasta kommenttia, että kuha luopuisin käsi- ja vartaloavuista niin meille menis todella hienosti. Koira on hirmu innoissaan ja tykkää selvästi lajista.

Luokan loputtua meiltä tuli parikin immeistä kyseleen, että mitä rotuja Roysta löytyy. Vastauksen saatuaan saatiin sellasta kommenttia, että eivät oo kyllä ikinä nähneet moista sekotusta kisoissa. Yleensä ne on ollu vähä miellyttävämpää rotua sisältäviä. Isot tsempit saatiin siittä, että lähettiin kisaamaan ja kuulemma jatkaa vaa samaan malliin.

Itellä kokeen loputtua oli aika jännät fiilikset. Kehuin Royta, mutta samalla olin pettyny. Mulla kävi mielessä, että miks mä edes yritän, ei mun kannata enää Royn kans kisata. Roylla ei oo minkäänlaista miellyttämishalua. Namia saadessa se kyllä jaksaa tehdä, mutta..
Oon miettiny muutenki, että Roy täyttää ens keväänä 7wee ja selästä löytyy jumeja usein tokon myötä. Onko meidän järkeä jatkaa esim enää ens kesän jälkeen ko muutetaan maalle?

Nyt pari päivää oon saanu miettiä asioita, oon kattonu tuon videon varmaa sata kertaa ja todennu nyt sen, että kyllä, me jatketaan ja halutaan kisata! katotaan mitä meistä vielä tulee. Pääasia olisi, että saisin pidettyä myös kisat kivoina ja en pettyisi koiraan. Roy kuitenki reagoi hirveesti mun jännitykseen, joten se oikeesti teki parhaansa. Kyllähän seki oli ihan yhtä ihmeissään noista kisoista ko minäki. Tän koiran kans on kyllä koettu ja nähty. Isoimmatki pelot/haaveet toteutettu. Reilu 6vuotta sitte Roy tuli mulle pelkäks lenkkikaveriks ja tässä sitä nyt ollaan. Halusinki koiralta enemmän ja tän eteen on nähty vaivaa. Koira ku ei ole mistään helpoimmasta päästä saada kiinnostumaan oikein muusta ko riistasta.. :D

Tässä vielä tulokset, jotka näkee myös videolla:

Paikalla makaaminen ryhmässä 1min: 8
Seuraaminen: 7,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7,5
Luoksetulo: 9
Noutoesineen pitäminen: 5
Kauko-ohjaus: 0
Estehyppy: 0
Kokonaisvaikutus: 8

Mamman rakas <3 sai uuden nahkaremminki kisoista


10 kommenttia:

 1. Niin mistä lähtien alo luokkaan on kuulunut kauko-ohjaus ja kapulan pito? :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kun Roylla on kivaa seurata! :D noi nollat tuolta pois niin ei mitään hätää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahh :D joo nyt treenaamaan ja ehkä tammikuussa kokeillaa uusiks :P

   Poista
 3. Hyvin tuo meni, näkee että ootte tehnyt hurjasti töitä! Itte en koirani kanssa kokeisiin uskalla mennä ennen ku saadaan paikkamakuu varmaksi...

  VastaaPoista
 4. Onhan sielä hyviäkin pisteitä! Ei kannata luovuttaa vielä!

  VastaaPoista
 5. Ihan Roy!
  Meilläkin oli eka EVL koen minun karjalankarhukoiran kanssa :)
  Sä olet aivan loistava kuvaaja ja Rene, Riimi ja Roy ovat aivan ihania koiria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohooh! Vautsi vau sinäki :)
   Tsemppiä teille tulevaan. Olet tehnyt hienoa työtä.
   Kiitos <3

   Poista