Sivut

tiistai 19. tammikuuta 2016

Agiepikset ja treenit x3Keskiviikkona (13.1) vapaapäivä ja koirat pääs jo heti päivällä pitkälle lenkille ja illalla oliki Riimin odotetut agitreenit ihanan Marin valmennuksesa!

Treenit oli oikein kivaisat ja Marin radat on aina ihan huippuja. Riimillä oli hieman ongelmaa putkiin menossa, mutta koska ite juoksin aluks selkä taaksepäin putkiin niin tämä toi myös koiralle epävarmuutta. Mari huomautti asiasta, jonka jälkeen putkiin juostiin selkä etukumarassa ja johan rupes koiraki meneen virheittä putkiin.

Parin viikon tauon jälkeen huomaa, että huhheijaa kun tuo koira on läskistyny. Työpaikalla saanu nyt melkei kolmisen viikkoa jatkuvalla syötöllä herkkuja. Vaikka asukkaille sanoo, ettei Riimi tarvii herkkuja pöydästä nii kuitenki niitä annetaan. Hehh, Riimi ainaki nauttii.

Huomenna taas Marin treeneihin Riimin kans ja saa löllykät kunnolla kyytiä.Lauantaina (16.1) aamuvuoron jälkeen kotia ja Markus oliki koirat lenkittäny. Kerättii kamppeet kasaan, Rene autoon ja suunnattiin Racinel Areenalle agiepiksiin.

Olin jo aiemmin ennakkoilmottanu Renen maximölleihin, jossa otettaisiin kaksi starttia.

Paikanpäällä riitti vilinää. Viralliset kisat olivat vielä kesken, joiden jälkeen alkoi epikset, jossa alotti kisaavat ja sitte vasta möllit.

Klo. 17 aikoina oltiin paikanpäällä ja klo. 21 jälkeen päästiin vasta lähtemään kotia. Hetken aikaa saatiin siis odotella.

Rata oli oikein kivaisa ja tiesin heti pari kohtaa missä mulla tulee oikeesti tosi kiire ja niinhän niissä tuli. Rene rupes heti mölisemään radalla ko minä koitin tätä toppuutella ja tehdä valsseja :D ekalla startilla Rene hyppäs putken jälkeisen esteen väärältä puolelta, mutta muuten teki radan hienosti. Eli ekalta radalta 5vp.
Toinen startti meniki jo paljo kivemmin! Rene teki NOLLARADAN ja sijoittui neljänneksi. Ihan huikeeta.

Kotiinki oli hieman viemistä. Roburin 1,5kg säkki ruokaa, joka lähtee treeneihin nameiksi ja nahkaluu.Sunnuntaina (17.1) vapaapäivän kunniaks oli tiedossa jotain uutta ja jännää!!

Olin ilmottautunu jo melkei paria kuukautta aiemmin koira pintaa syvemmältä -koulutukseen, Ohjaajana toimi eläinosteopaatti Hanna Kivinen ja koulutus järjestettiin Helsingissä, Hannan koulutustilassa. Ryhmämme koostui kuudesta omistajasta koirineen. Rene lähti meidän poppoosta mukaani.

Koulutuksen aiheena oli:
- anatomia: luusto, lihaksisto ja sisäelimet
- askellajit ja kulmaukset
- kehon toiminnan ongelmat
- palpaatio eli tunnustelu, tutkiminen käsin: palpaatiotapa, luiset maamerkit, tärkeimmät ja eri tilassa olevat lihakset


Koulutus kesti klo. 10-17.

Koulutuksessa todellaki opein paljon! opein tutustumaan erilaisten koirien kehoon ja tutkimaan kehoa käsin.
Mikä tärkeintä, Rene ei olekaan mennyt niin rikki agissa mitä pelkäsin. Pääsin kunnolla palpoimaan Reneä ja tutkimaan kehoa.

Nyt vain täytys muistaa kaikkia eri otteita, liikkeitä ja oppeja, jotta taito pysyis yllä ja vahvistuisi. Onneks on kolme koiraa kotona mitä palpoida ja tutkia.

Vien todennäköisesti ennen kesää Renen ja Riimin Hannan käsiin.

Suosittelen koulutusta kyllä kaikille koirien omistajille! mitäpä muutakaan sitä tekisi vapaapäivänä ja uskokaa tai älkää, vaikka meijä koirat vaa oleskeli ja oli toisten ihmisten käsiteltävissä päivän ajan nii ne oli aivan poikki loppupäivänä! Reneki nukku lopussa jo niin sikeästi, että tassut ja silmät liikku ko mikkäki häkkyrät. :--D


Koulutuksen jälkeen päikkärit ja illalla klo. 20-21 Royn kans agimestassa ohjatut tokotreenit.

Tokotreeneissä otettiin paikalla istumista ja makaamista ihan aluksi, jonka jälkeen estehyppyä, merkin kiertoa ja jotain eri suuntien opettelua (liike voittajaluokassa).

Kaukot jätettiin näistä treeneistä väliin, sillä nyt joka ilta on kaukoja sisällä treenattu ihan minimaalisesti niin, että ennen iltaruoan saatuaan koira jumppaa maate-istu-maate-istu käskyjä ja hienosti on menny! Kotona sisällä ei ole siis mitään ongelmaa kaukojen kanssa ollut ja toivotaan, että tulevana sunnuntaina ei ole myöskään agimestassa.

Roy on vaa nii paljo kehittyny! miten hyvin se on nykyään hallinnassa. Enää ei koira ole remmissä, vaikka ympärillä olisi monta koiraa. Toimii siis oikein mallikkaasti häiriössä. :)
Maanantaina (18.1) eli eilen aamupäivällä koirie kans pitkä remmilenkki ja kotipihalla rallittelua. Ulkoilun jälkeen Rene sisälle, Roy tarhaan ja Riimi autoon. Lähettiin Riimin kans iltavuoroon klo. 13 aikoina ja klo. 21 jälkeen suunnattiin suoraa töistä Masalaan Niinu Agility Sportille Satun ohjattuihin agitreeneihin.

Markus oliki tullu jo Renen kans paikanpäälle ja käyttäny Renen lenkillä. Riimi sai jäädä tärppien vuoksi autoon odottamaan mantteli päällänsä.

Rata vaikutti aikas.. vaikeahkolta :D takaakierrot ja päällejuoksut ei oo vaa meidän juttu. Kaikenlisäks Rene oli aivan kierroksilla ko ties Riimin olleen autossa odottamassa. Herra pari kertaa ihan pokkana kesken treenien ois vaa lähteny radalta poies ja oman neitinsä luo. Videolle saatiin myös todistusaineistoa ja ei voi muuta ko nauraa.
Puomi on myös Renen yks lemppariesteistä. Kerran ko puomen menee nii sitä vois sen jälkeen mennä vaikka koko ajan ;) hassu poika.

Riimin tärpit on loppumaisillaan ja elämä on sen jälkeen taas tasaisempaa. Eiköhän viikon päästä Reneki malta aksata hieman rauhallisemmin fiiliksin.

7 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä menoa teillä! <3

  Eikös sen Renen leikkuu-ajan pitänyt olla tänään ellen väärin muista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! <3

   Joo Rene leikattiin tänään. Postausta tulossa siitä hieman myöhemmin :)

   Poista
 2. Rene on niiiin hieno! Meidän naapurin irkku Melly siellä kolmantena! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rene kiittää! :3

   Ai katos vaa :D tuttu tyyppi meillekki! Juteltiin epiksissä. Hänki käy Niinulla treenaamassa :)

   Poista
  2. Joo, nii käy! Nemo rakastaa Mellyäja niiden toista koiraa Caraa :D

   Poista
 3. Kuinka pitkään Riimillä kestää yleensä juoksut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3-4viikkoa :) pari päivää sitte vuoto loppunu. Tärpit taitaa olla lopuillaan myös ko ei Rene oikein enää sillai välitä. Otan varuiks kuitenki vielä loppuviikon ajan Riimin töihin mukaan.

   Poista