Sivut

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Renen epäonniMaanantaina (11.1) päivällä koirien kans pitkä lenkki, kotipihalla rallittelua ja klo. 13 Riimin kans töihin iltavuoroon. Iltavuorosta päästiin vähä ennen klo. 21 ja ajettiin suoraa töistä Masalaan Niinu Agility Sportille, jossa meitä odotti pihalla Rene ja Markus. Autosta hyppäsin pois ja Rene sai aivan ihme hepulin nähdessään mut. Se hyppi vasten, kiersi jaloissa, haukku ja huus vuoron perään. Höpsö Rene. Eihän me oltu erossa edes päivää.

Riimi sai jäädä juoksujen vuoksi autoon odottamaan ja puin neidille varuiks manttelinki päälle, vaikkei nyt olekaan enää nii kovia pakkasia ollut

Treeneissä rata vaikutti haastavalta. Satu oli ennen treenejä kysellyt kaikilta toiveita tuleviin treeneihin ja meidän toiveena oli välistävedot. Välistävedot tuntuu vain välillä niin vaikeelta. Treenit oli hyvin hupaisat ja aikalailla häsläystä koko ajan. Pari onnistunutta pätkää saatiin ja niihin olin tyytyväinen. Kepeille lähettäessä Satu kertoi, että Rene tarvii omaa tilaa. Omaa tilaa saatuaan haki oikeasta kohtaa kepeille ja teki oikein kivasta hommia.

Treenien jälkeen kotia, iltalenkki, iltapalat nassuun ja nukkumaan.


Maanantai-tiistai välisenä yönä ja tiistaina koko päivän ajan satoi HIEMAN lunta! :--D tiistai aamuna Riimin kans töihin suunnattiin ja herranjestas mikä työmatka. Lunta satoi niin paljo, että välillä ei tuumannu nähä eteenpäin. Hyvin rauhallista oli länsiväylällä, vaikka yleensä aamuruuhkat on aikamoiset täälä päin.

Töihin päästyä Riimin kans pieni pissatuslenkki ja neiti niin nautti! hyppi lumessa ko mikäki kenguru ja työnsi naamaa hankeen. Videota pääset katsomaan painamalla TÄSTÄ.

Aamuvuoro meni nopsaa ja pian oliki jo aika lähtä takas kotia päin. Aluks oli vain saatava auto hangesta poies. Valehtelematta lunta ehti sataa aamuvuoron aikana ainaki 30cm!! hyväkö auton renkaita enää näky.

Kotona koko köörin kans pitkä remmilenkki ja lenkin jälkeen pihaa täytyi kolata. Naapurin ihana pikkupoikaki tuli koiria moikkaamaan ja kyllä heillä oli vain kivaa yhdessä ♥ ihana nähdä miten hyvin nää koirakot tuleeki lasten kans juttuun.


Iltapäivä saapui nopsaa ja jännitys tiivistyi..

Renelle oltiin varattu viime viikon maanantaina (4.1) rokotusaika ja tiistaina (5.1) Renen leikkiessä pihalla narulelun kanssa huomasin yhtäkkiä että koiran ympärillä oli paljon verta. Renessä ihtesään, mun haskoissa, housuissa, lelussa ja maassa, sitä verta tuntu olevan ihan kaikkialla! rupesin tutkiin herraa ja löysin inhottavan yllärin Renen suusta. Vasemmalle puolelle suuhun oli ilmestyny outo patti hampaat eteen.
Päivät kului nopsaa, Rene söi huonommin ja ois kovasti tahtonu leikkiä, mutta aina ko rupes leikkimään leluilla, veri rupesi valumaan..

Eilen, tiistaina klo. 18:15 eläinlääkäriin. Rene tutkittiin ja rokotettiin. Rene anto tutkia itteä nii reippaasti. Se tykkää kaikista ja häntä vain heilui. Piikkiäkään ei huomannu ko ellän herkut maassa oli paljon kiinnostavampia.

Kerroin Renen ihme pahkurasta, jota ellä sitten tutki. Hetken paineltuaan pahkuraa totes vain: "se on kasvain" ja minähän olin aikas järkyttyny. Kyselin, että mistä tommonen voi tulla ja voiko uusia. Eläinlääkäri ei tienny sanua, että mistä nuot tulee mutta ei ole kuulemma syytä huoleen. Se saadaan nopeesti leikkauksella poies ja kaikki on jälleen hyvin. Ellän asenne työhön helpotti ehkä hieman omaakin oloa. Viikon päästä tiistaina (19.1) Renellä on leikkausaika ja kasvain leikataan pois. Ellä kertoi, että kasvain on todennäköisesti hyvänlaatuinen, sillä se on nuin vaalea ja ei niin ärtyneen näköinen.


Kotona illalla en pystyny aatteleen mitään muuta ko Renen suussa olevaa pahkuraa. Avasin netin ihmeellisen maailman ja sitte vasta en pystynykkää muuta aatteleen..

Rene on muuten todella reipas. Se haluis koko ajan leikkiä, rallittelee pihalla, lelujen kans leikkimistä joutunu vain hieman rajottaan ja ruoka ei kovinkaan maistuisi.

Miks mun rakkaalle turrikalle pitää aina sattua ja tapahtua? Kaikki leikkaukset kohistuu aina herran suuhun. Nuorena Renellä lähti yhtäkkiä juurineen hammas iltaruoan aikana ja eläinlääkärissä juurineen lähteneen hampaan vierestä oli toinenki hammas poistettava. Hampaan juuressa oli liikakasvua, hammas ei ollut edes hampaat muotoinen ja juuret oli ihan vinossa. Sitte pari vuotta taaksepäin meidän kihlajaisissa eräs pieni tyttö meni heittämään Renelle keppiä, Rene oli kiinni pitkässä liinassa ulkona ja keppi meni kielen alta läpi. Silloin herra kävi muistaakseni neljässä tai viidessä isossa leikkauksessa. Muistan aina sen viimeisen leikkauksen.. kotona odotettiin Royn kanssa ja vasta 6h päästä tuli soitto, että leikkaus on nyt valmis. Renellä kesti noin 7-9kk ajan toipua useasta leikkauksesta, kuinka paljo se söi silloin lääkkeitä ja oli kipeä. Nyt sitte tämä. Ihme pahkura ilmeistyi viikko sitten ja se onkin KASVAIN. Kysympä vain, mitä vielä?

Nyt täytyy vain toivoa, että leikkaus menee hyvin ja leikkauksen jälkeen kasvain ei uusi tai pääse leviämään. Miten voin koskaan enää olla ajattelematta tätä? oon muutenki niin harhaluuloinen, että rupeen varmaan päivittäin tutkiin koirien suut :D


Tänää, keskiviikkona vapaapäivä ja siittä on nautittu!

On heitetty pitkä lenkki ihanassa maisemassa, kotipihalla koirat rallitellu vapaina ja saivat popsittavaks myös naudan rustoluut. Nyt tän postauksen jälkeen otetaa koirien kans pienet päikkärit ja illalla onki sitte Riimin agitreenit Niinu Agility Sportilla.

Huomenna jälleen töihin Riimin kans.


8 kommenttia:

 1. Ihan kauheaa :( tsemppiä teille leikkaukseen! <3 toivottavasti ei tulisi enempää harmeja suuhun.

  VastaaPoista
 2. Kauhistus! Voi Rene parkaa :(

  Meilläkin huomattiin Timillä nuorena kasvain suussa. Onneksi se kuitenkin oli hyvänlaatuinen!

  Toivottavasti leikkaus menee hyvin ja Rene toipuu nopeasti <3

  T: Karjalankarhukoirat Noki ja Timi,pk. saksanpaimenkoirat Tuike ja Drama, shetlanninlammaskoira Emmi, pk. collie Luna ja uudet tulokkaat bordercolliet Jyro ja Myrsky sekä heidän palvelijansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläki ollut kasvain? Eihän ole uusinut?

   Kiitos, sitä toivotaan todella! :)

   Poista
 3. Joo. Timillä oli noin vajaa yksi vuotiaana suussa kasvain. Se leikattiin eikä ole sen jälkeen onneksi uusiutunut :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä leikkaukseen! Toivottavasti on hyvälaatuinen eikä uusiudu.

  VastaaPoista