Sivut

tiistai 5. tammikuuta 2016

Vuosi vaihtui hyvässä seurassa ja maisemissa!


Riimi ja Riimin mamma Nanna

Keskiviikkona (30.12) töiden jälkeen kotia, koirien kans pitkä remmilenkki, kodin puunausta, loppujen tavaroide roudaus autoon ja koirat kyytille. Klo. 15 haettiin Markus töistä ja lähettiin ajaan kohti Pohjanmaata, Kannusta.

Matkalla pysähyttiin kyläileen Riimin kasvattajan luona. Riimi oli onnensa kukkuloilla päästessään tuttuun paikkaan, jossa oli koiria ja kissoja seurana. Juotiin kahveet, syötiin lättyjä ja höpistiin. Kello riensi hurjaa vauhtia eteenpäin ja oli jatkettava matkaa eteenpäin.

Kannuksessa oltiin yöllä perillä. Koirien kans pieni lenkki, tavaroide kantamine Markuksen porukoille, koirien iltapalat ja nukkumaan.

Riimin velipuoli, Jeppe


Torstaina klo. 12 oltiinki koirie kans jo Ala-Viirteen mehtätiellä, jonne saapuivat myös Hartsa, koiransa Martta ja Kaisa koiriensa Hutin, Daimin ja Riivan kanssa. Riiva oli ihan uus tuttavuus sekä minulle, että meijän laumalle. Hellanlumala kui vallottava pentu! niin reipas, ei pelänny mitään, jakso hyvin muiden joukossa ja ääntäki riitti ;)
Riivasta on tulossa isompana Kaisan miehelle mehtään harrastekaveri, joka toivottavasti oppis yhtä hyväks hirvien haukkujaks kuten heidän vanha herra Topi.
Riimillä ja Daimilla oli ihan omat leikkinsä. Aina täytyy ottaa metästä isoin keppi ja kantaa sitä yhdessä. Sitte aina ko toinen sai koko kepin itelleen, juostiin täysiä karkuun ja toinen perässä. Riiva tais ymmärtää neitien leikit. Pentu otti sammaleen palasen suuhunsa ja senkö Riimi näki nii oli varastelut mielessä. Riimillä on ihan ihme tapa. Sen täytyy saada aina kaikilta suusta pois lelut, kepit yms tai leikkiä niillä aina muiden kanssa. Riimi ko sai Riivalta sammaleen suusta, oli jo pian pentu Riimin karvoissa kiinni ja haukahteli. Voi sitä pientä, niin ihana ♥
Videota pääset katsomaan TÄSTÄ, jossa Riiva ja Riimi leikkii keskenään.
Lenkki mentiin oikein reippaasti ja tulihan sieltä muutama räpsykin otettua. Parin tunnin lenkki heitettiin, koirat autoon ja Hartsan auton perässä Hartsan porukoille.
Hartsan porukoilla koirat sai herkkuja ja olivat aikas tyytyväisiä lenkin jälkeen. Kaiken kruunas ku Hartsan isä tuli töistä kotiin ja Roy näki Seppoa pitkästä aikaa.. <3 niide kahen välillä kyllä synkkaa ja sitte oikein kivasti. Roy nojas Sepon jalkoihin ja kerjäs rapsuja.

Kahvittelun ja rupattelujen jälkeen koirie kans takas Kannukseen.
Kannuksesa koirat jätettiin Markuksen porukoille ja suunnattiin tätilleni kylään.
Ilta meniki näyttösuunnitelmaa tehden, ulkosaunoillen ja pari alkomahooliakin tuli juotua. Uuden vuoden kunniaks. Roy yllätti meidät myös ihan täysin. Pari kertaa rakettien pamahuksen aikana juoksi jalkoihimme turvaan, mutta muuten herra vain nukku. Yleensä ku uusvuos on menny niin, että Roy läähättää, vinkuu, ei malta mennä nukkumaan ja on tosi levoton. Ihmeitä voi näimmä tapahtua!

Riiva, Huti, Daim, Martta, Rene, Roy & Riimi
 

Perjantaina (1.1) nukuttii koirie kans pitkään ja heti herättyä koirat messiin ja mehtätielle!
Ilma oli kerranki aivan loistava kuvien otolle. Hiema liikaa oli ehkä pakkasta, että pari kertaa tuumas näpit jäätyä, mutta voi juku mikkä rakennekuvat sain Renestä *_*
Alkulenkki meni oikein mallikkaasti. Koirat pysy näkösällä, tulivat luo käskystä ja mehtätien varrella piti oravaaki Royn vähä haukkua.
Peltotielle päästessä Roy juoksi jonku jäljen perässä ja pian jo katos näkyvistä. Hetken kuluttua alko haukkuminen ja haukunta kaiku koko ajan yhä kauemmas. Aattelin vaa, että "jaahas, se tais olla menoa se" ja vaikka kui ooteltiin niin ei, ei herraa näkyny. Rene ja Riimiki kummasteli, että mihin se Roy nyt hävis ja raukat katto koko ajan taaksepäin.

Pian tuli jo kylmä, eikä koiraa näkyny. Käppäiltiin Markuksen porukoille päin ja matkalla naapuri tulee kahen koiransa kanssa vastaan, on menossa just sinne mehtätielle mistä me tultiin. Kertoi, että ottaa koiran kiinni jos vain saa.
Vietiin Rene ja Riimi Markuksen porukoille ja lähettiin autolla huhuileen. Mentiin ensin just se sama lenkki mikä oltiin tehtykki. Vastaan tuli toinenki lenkkeilijä koiran kanssa, jolle myös kerrottiin asiasta. Lopuks käytii kiertää pidemmän kautta ja peltotien lähettyvillä olevalla mehtätiellä lenkkeilijät huito käsiä ja kertoivat, että tuola se koira menee, eikä antanu kiinni vaikka kui yrittivät. Roy oli kuulemma vain haukkunu, kiertäny toooosi kaukaa ja lähteny kotia päin käppäileen. Auto pysäytettiin ja huudettiin Royta. Roy käänty ja hetken vain möllötti: "onko se mamma?" ja tajuttuaan kiireen vilkkaa juoksi meidän luo into piukeena ja hyppäs autoon. Missä lie herra oli käyny ja mitä löytäny. Ihan väsyny se ainaki oli ja kaulus aiva kuurassa.

Renen ja Riimin kans tehtiin 1,5h lenkki ja Roy teki 2h lenkin.


Iltasella käytiin vielä enolla kattomassa kummipoikaa, mummulla ja pappalla ja Kannuksesa mummullani.

Lauantaina (2.1) Markus käytti koirat pitkällä peltolenkillä ja minä suuntasin Himangalle ystävien kans kahvitteleen. Kahvittelun jälkeen suuntasin Markuksen porukoille, jonne tuli heidän sukulaisia kahveelle ja illalla käytiin vielä iskän luona. Koirat saivat tyytyä peltolenkkeihin. Näyttösuunnitelman teko venyi taas yöhön saakka, mutta ette ikinä arvaa!! minä sain sen valmiiksi :)) vanhustyön tutkintosuunnitelmaa tuli näpyteltyä kaikki nämä vapaat ja pyhät 42sivua ja lähetin yöllä ne vielä opettajalle, sekä ohjaajalleni. Voitte vaa kuvitella sitä onnea ko minä yöllä hihittelen ja olen aivan riemuna. Kummasti se väsymyski lähti veks :D


Sunnuntaina (3.1) heitettiin vielä pitkä mehtälenkki, tavaroiden pakkaus, synttäreillä käytiin ja synttäreiden jälkeen lähettiin ajaan kohti Espoota.

Matkalla pariin otteeseen pyrytti ihan kunnolla lunta. Välillä ei tuumannu nähä ees eteensä.

Espoossa oltiin perillä klo. 22 jälkeen. Iltalekki, tavaroiden purku ja nukkumaan.Eilen Riimi päätti alottaa juoksunsa ja saa taas pöksyjä pitää jalassa viikkoja.

Tänään itellä oli vielä vapaapäivä. Koirat pääsi päivällä pitkälle lenkille, on pesty pyykkiä, tiskejä, Sellossa käyty shoppailee ja ruokaostoksilla, sekä illalla oli vielä Renellä agin omatoimitreenit.

Soitin tänään Renelle ajan eläinlääkäriin. Ens viikolla onki sitte rokotusaika herralla. Riimille sain myös Mevettiin helmikuun alkuun luustokuviin ajan. Neiti ku täyttää jo maaliskuun lopulla 2vuotta niin aattelin, että voi sen jo kuvauttaa. Tyttöset muutenki kehittyy poikia nopsempaa.
Agilityyn on A-lisenssi hommattu ja yhteen seuraan jäsenhakemusta laitettu. Uusia tuulia on luvassa ens vuonna alkusyksyllä. Kyllä oonki ollu reipas rahojen tuhlaaja! :D

Mustin&Mirrin ostokset
Viikko on taas tupaten täys. Huomenna, tai nyt vois sanua jo että tänään menen aamuvuoroon ja Riimi lähtee nyt myös pitkäksi aikaa työkaveriksi mukaan. Neiti tykkää.

4 kommenttia:

 1. Itelläkin pitäis B-lisenssi ostaa :P Ellälle päästään torstaina tai perjantaina, jos selättää flunssan, muuten menee ens viikkoon. Rokotus ja siru siis niskaan. Oiskohan postitse vai netissä parempi tehä rekisteröinti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonnii, hyvähyvä! :)
   Ite oon paperille raapustanu tiedot. Kätsysti saanu samaan kuoreen ellän todistuksen sirutuksesta. :)

   Poista
 2. Ihanalle kuulostaa teidän pikkuloma! <3
  Riiva on kyllä suoer söpö <3

  Ja vau, mitkä rakennekuvat Renestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomailu on välillä tarpeen ja piäni pentu oli kyllä super ihana!! :3

   Hihii, kiittii

   Poista