Sivut

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Maaliskuun villitysSunnuntai-illan (28.2) Royn tokotreeneistä voisin sen verran mainita, että kyllä koira oli vain huippu! Tehtiin neljän koiran rivissä seuruupätkää, oli suoraa, täyskäännöstä, käännöksiä oikeaa ja vasempaan ja Roy piti hienosti kontaktia yllä. 3min paikkikset istuen ja makuultaan onnistui loistavasti. Hyvin pysyi paikoillaan, osasi olla hiljaa ja piti katsetta yllä. Estehyppy.. se kruunasi kaiken. Jätin koiran esteen taakse, menin toiselle puolelle, otin karvapatukan käteen ja käskin koiran luo. Royn ei tarvinu tulla edes perusasentoon, nyt haettiin vauhtia ja innokkuutta ja sitä saatiin. Lopuks kaks kertaa hyppy, perusasento ja karvapatukalla palkkaus. Jestas miten hyvin sen sai palkattua lelulla ja kui paljo se toi koirallekki lisää puhtia. Lähettii jo vähä aiemmin hallilta pois ja muut jäi vielä treenaamaa. Mun mielestä tämmöseen asiaan oli vain niin hyvä lopettaa. Autolle mentiin koira sivulla seuraten ja super iso palkka autoon hypätessä. Paaaljon herrrrkkua nassuun.

Maanantaina (29.2) aamuvuoron jälkeen lauman kans piiiitkä remmilenkki ja illalla Renen, sekä Riimin kans Satun ohjaamiin aksatreeneihin. Riimi pääsi tuuraamaan.

Päätettiin, että Renen aihe on treeneissä takaaleikkaus ja Riimin takaaleikkaus, sekä pussin suorittaminen oikealla ja turvallisella tavalla.

Rataantutustumista ja Markus lämppäs koirat.
Rene alotti radalla ensimmäisenä ja jestas mikä höyryspää herra oliki! virtaa oli ko pienesä kyläsä ja takaaleikkaus on vaa nii vaikia ohjaus meille. Kyllä se sitte lopulta onnistui, mutta oliha siinä hommaa. Riimin takaaleikkaus suju omasta mielestä paremmi ku Renen ja mites tää pussi.. Riimi on siis ruennu pussia juoksee nokka kohti taivasta. Aika hupasen näköstä, mutta ei mitenkää hyvä juttu. Satu nosti pussia hiema maasta, näytti lelua ja heitti lelun eteenpäin Riimin juostessa pussin. Pikku hiljaa tuli yhä parempi suoritus ja koira juoksi pussin pää alempana.

Treenie jälkeen kotona iltalenkki koko lauman kera, iltapalat nassuu ja nukkumaa.
Tiistaina (1.3) käänsimme kalenterin sivua jälleen ja maaliskuu alkoi! miten ihana kuukausi ja kui nopeesti aika menee. Minu rakas vauvva, Riimi täyttää täsä kuusa jo 2-vuotta, ihanaihana aurinko paistaa yhä useammin ja lämmittääkin jo oikein kivasti.

Matokuuri alotettii myös ja nyt on lauma taas madotettu.Keskiviikkona (2.3) aamuvuoron jälkeen lenkki lauman kans.
Postilaatikkoon oli saapunu Renen ihana, 120cm pitkä ja todella kevyt rallytoko remmi! viikon kuluttua meillä onki seuraava ALO-luokan kisa.

Markus ko kotiutu töistä, suunnattii Espoon Murren murkinaan. Ikää aiemmin ei oo kyseisesä eläinkaupasa käyty, mutta täytyy kyl ehottomasti toistekki sinne päi suunnata, sillä nyt meillä on myös kantiskortti.
Murren murkinassa oli hyvät alet. Racinel sport&agility nappulaa lähti mukaa 39kg. Kolme kappaletta 12kg:n säkkiä ja lahjakortilla noudettii lisäks vielä 3kg:n säkki. Mukaan lähti myös naudan grossilihaa kokeiluun 5kg, pari herkkupussia treeneihin ja 10kpl Racinelin puruluita.
Nyt on taas nappulaa hetkeks meidä poppoolla.

Rene on syöny nyt muistaakseni tammikuusta asti Acanan sport&agility nappulaa, jota ostettiin kokeiluun 12kg:n säkin verran ku Rene nii kovasti laihtu suun pahkuraleikkauksen myötä. Halusin sellasta nappulaa, jossa on paljon proteiinia ja rasvaa. Nappula on ollut hyvin maittavaa, mutta Renen massu on ollu mielestäni liian usein löysällä.. jos esim aamupäivällä koirat on syöny rustoluut tai jotai muuta luuta, illalla nappulaa ja lihaa, nii seuraavana päivänä on tarpeetki ollu hyvät. Luu auttaa kovettamaan, mutta emmä viitti joka päivä luita syöttää, sillä pelottaa että sitte tulee pian joku tukos. Meillähä koirat syö sen 2-3krt/viikossa luita ja se on ollu ihan riittävä määrä.
Ompaha nyt Acananki yks säkki kokeiltu, tai on sitä vielä vähä jäljellä, mutta kuitenki :D Racinelin sport&agilityssä on 32% proteiinia ja 16% rasvaa. Tuski kyseistä nappulaa ruetaa säännöllisesti syöttää, mutta -50% alessa olevat säkit ku oli nii eihä sellasta alea voi ohittaa. Valion extra energyaan ollaa oltu tyytyväisiä ja sitä jatketaa todennäköisesti näide säkkie jälkeen.

Onko kellään kokemusta Racinelin sport&agility nappulasta?Keskiviikkona illalla suunnattii Niinu agility sporttiin Riimin kans, jossa oli Marin ohjaamat agitreenit. Oikein mainiot treenit oliki ja hyvin opettavaiset. Ekan putken jälkeen oli lähetys seuraavaan putkeen, mutta mun täytyi olla puomen toisella puolella. Tää tuotti hiema vaikeuksia ja Riimi tuli pariinki otteeseen mieluummi puomelle. Putkien välissä Mari piti Riimistä kiinni ja ku Riimin katse oli putkeen, lähin minä liikkeelle ja lähetys putkeen. Pikku hiljaa Riimi tajus idean ja lopuks mentiin oikein kivasti putkesta putkeen ja minä olin puomen toisella puolella. Wihiiiiiiii.

Video kertoo enemmän treeneistämme.
Torstaina (3.3) koko viikon ainut vapaapäivä ja kyllä tympäs. Kolme viikonloppua putkeen töitä on jo vähän liikaa. Viikonloppuna tapahtuu aina kaikkia kivaa, on kisoja, mätsäreitä yms ja musta tuntuu, että me ei ikinä päästä mihkää.

Päivän mittaan ääni muuttui kellossa, sillä ette ikään arvaa mikä tuuri meillä kävi!!
Klo. 13:30 aikoina selasin facea ja huomasin, että meijä lähettyvillä olevasa Lemmitaivas eläinkaupasa on menny iso pakastin rikki, pakasteet sulaa ja lihaa saa hakia VELOTUKSETTA.
Voitte vaan siis kuvitella kui minä otin kourallisen pusseja mukaa ja ajoin autolla kaahaten eläinkauppaan. Eläinkauppaan oli ehtiny mua ennen vain pari immeistä ja tyhjennettii pakastinta vauhilla. Porukkaa alko pikku hiljaa ilmestyä kauppaan yhä enemmän ja enemmän. Otin silmämääräsesti lihaa nii paljo ko aattelin, että meijä kahteen pakkaseen mahtuu. Auton takakonttii kannoi muistaakseni 7-8 täyttä pussillista lihaa ja ajelin tyytyväisenä kotiin.
Jos mulla ei ois sattunu torstaille vapaata nii enhä mä ois lihoja ettiny hakia. Ihan hyvä siis vain, että se ainut vapaa osui juuri sille torstaille ;)

Pakkasessa oli vielä entisiäki lihoja ja luita ja kyllä mä vähä liikaa sitä lihaa otinki mukaa.. :D nyt meillä on pari pakkasta pullollaan lihaa ja luita ja terassin penkkie allaki hiema säilössä ruokaa. Pitää toivoa, että pakkaset vielä hetken pysyis nii ehtisin syöttää kaikki jäisenä ja hyvänä. Evelle soitin riemuissaa ja annettii heillekki hiema lihaa ja luita.

Lihat saatua pakkasiin, suunnattii Renen ja Riimin kans Leenan yksäritreeneihin Niinulaan. Riimin viime viikon keppitreenit ei menny aivan putkeen, mutta nyt ihan selvästi Riimi muisti idean ja teki ihan huikeesti neljää suoraa keppiä. Otettiin eri suunnista lähetyksiä, koira meni hyppyä ja putkea ennen keppejä ja minäki juoksin rinnalla ihan täysiä. Riimi oli aiva loistava.
Renen kans otettiin 12keppiä ja pikku hiljaa vähennettiin lisää verkkoja. Viime treeneissä avokulma oli paljon helpompi, kun taas näissä treeneissä umpikulma suju paremmin. Hahh, jos se seuraavalla kerralla tekis molemmat iha kympillä ;) vauhtia piisaa ja ko koira keskittyy nii kepit menee todella kivasti.

 Illalla vielä puistoiltiin koko lauman, Even ja Riski-koiran kans. Hyvin tuli koirakot juttuun ja saa olla nii ylpee Roystaki. Pientä nahistelua aina rallitessa ilmeni, tai voiko haukkumista nahisteluks kutsua? Olin Roysta vaa nii ylpeä. Herra lopetti käskystä, lähti tilanteesta pois ja tuli luokse. Nyt huomas, että on se vähä saanu järkeäki päähän iän myötä. Rene meni omien hajujen perässä ja Riimi paini ihanan Riskin kanssa.


Mitä kaikkea meidän pakkasiin tulikaan Lemmikkitaivas eläinkaupasta?
* Kalkkunan siipiä
* Oscar naudanmahaa ja nautajauhelihaa
* Mushin kanan selkärankaa, hirven- ja poronluita
* Mushin Vaisto pyöryköitä (3kg:n pusseja)
* Murren alkuvoima junior + plus ja kana-fasaania
* Kennelpakasteen naudan paistijauhelihaa
* NEU:ta

Meidän lauma kiittää ja kumartaa.


Tuleeki hiema kiirus tyhjentää pakkasia. Koirat syö nyt pelkkää lihaa ainaki siihen saakka, että viikon päästä tuleva 25kg:n satsi peuraa mahtuu pakkaseen.

Luita koirat saa väliaikasesti nyt 4-5krt/viikossa, sillä luut vie ihan älyttömän ison tilan pakkasesta ja lihaa meillä menee noin 2kg päivässä.Eilen, perjantaina herätyskello soi jo klo. 8 aikoina, vaikka vasta iltavuoroon oli mentävä.

Tehtiin heti aamulla lauman kans tunteroisen remmilenkki ja ai että kui ihanaa. Linnut laulaa, ei oikeestaan ketään tullu vastaan ja sai kaikessa rauhassa lenkkeillä.
Lenkin jälkeen koirie harjaus. Roy ja Rene on ruennu nyt tiputtaa karvaa. Riimin karvanlähtöä ootellesa.

Klo. 10 Nina tuli kotiimme ja hieroi Renen ja Riimin.
Kuvitelkaa, koirista ei löytyny jumin jumia!! Hyvin on kuulemma muistettu alku- ja loppuverryttelyt treenien ohesa ja Riimillä kasvanu kunno lihakset takajalkoihin. En vois olla onnellisempi. Aivan ihanaa, että ei mistään löytyny edes kireyttä. Uskon vahvasti back on track verkkoloimen auttavan asiaan. Nyt löytyy molemmilta agikoirilta omat verkkoloimet.

Roylle varaillaa aikaa todennäköisesti ens kuulle.

Nyt tää viikonloppu menee taas töiden merkeissä. Tänää tein aamuvuoron ja ihana Markus hoitanu koirat hyvin ja lenkittäny. Huomenna itellä iltavuoro ja päivällä käyää koko poppoon kans pitkä lenkki.
Maanantaina koittaaki jännittävä päivä, iiiiik.


9 kommenttia:

 1. Tuli tässä mieleen, että miks ette enää käy koirakerhonne agitreeneissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyäänhä me :) Renen agitreenit maanantaisin on Ekk:n kautta. Toukokuun lopussa siirrytään ulkokentälle, Leppävaaraan. Satua tulee ikävä, koska se ei mun mielestä kesällä meitä enää kouluta. Satu ku toimii kouluttajana Niinulla.

   Poista
 2. No johan otit lihaa! :D Koirulit niiiin tykkää!

  VastaaPoista
 3. No nii otin! :P joo onhan nuot ollu iha tyytyväisiä ko saanu vaa pelkkää lihaa.

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen, että koetko koirahieronnasta olleen konkreettista hyötyä? :). Itse tässä pohdiskelen, käyttäisinkö tuota meidän nassikkaa hierojalla. Se ei kyllä vaikuta mitenkään jumiselta, ja oli ihan OK fyssarinkin mukaan, mutta silti tämä aihe kiinnostaisi kovasti :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen :) säännöllisesti meillä koirat käyvät. Varsinki Rene ja Riimi, sillä agility on fyysisesti hyvin raskas laji ja haluan treenata koiran kanssa, jolla ei ole jumin jumia missään ja muutenki tietää, että kaikki kunnossa.
   Hieroja suosittelee pelkälle kotikoirallekin hierontaa 2-4krt/vuodessa. :) kuulemma usein kotikoirat ovat paljon enemmän jumissa mitä sellaset koirat, joiden kanssa treenataan viikottain.
   Käytä ihmeessä! Koirat nii nauttii siittä. Meillä koirat tajuaa heti, että mitä nyt tehää ko Nina saapuu paikalle. Pehmeä alusta asetetaa lattialle ja koirat kilpailee kumpi ehtii eka ja laittavat heti maate :D

   Poista
 5. Suosittelen muuten ens kerralla ostaan Axiluria rakeina, tulee paljon halvemmaksi. Yks pussi on 44kg kohti ja yhdessä paketissa on kymmenen pussia. Hintaa ~50e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöstä en oo tiennykkää :0 kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Mäkin olen ihan vastikään törmännyt tähän ja ehdottomasti tällä madotan keväällä, tulee halvemmaksi, kun noita tabletteja ostamalla menee helposti se yli 30e kahden koiran matolääkitykseen. Kun ottaa Tahitin samaan syssyyn, tuosta 10pss satsista riittää vielä syksyllekin matolääkitys jokaiselle.

   Poista