Sivut

torstai 12. toukokuuta 2016

Hot spot
... eli kostea ihotulehdus, jonka oon halunnu kiertää aina kaukaa. Oon pari kertaa nähny kaveripiirissä koirilla hot spottia ja se ei oo ollu mikään kovin ihana näky. Omistan pari pitempi karvasta koiraa ja vieläpä kaks kunnon vesipetoa, joten eiköhän tämän pitäny meijänki kohalle joskus sattua.

Lauantaina (30.4) oltiin ojangossa treenaamassa agia parisen tuntia. Ennen treenejä käytiin koirat lämppään reilu 30min lenkillä. Riimi pulahti kunnolla veteen ja pellolla koirat sai vielä rallitella. Mulla ei hälytyskellot soineet tuolloin ollenkaan. Riimiltä ei tippunu lainkaan vesi hallille mentäessä ja koira näytti melkei kuivalle. Olihan silloinkin lämmin ilma ja aurinko paistoi.Pari tuntia treenattiin, jonka jälkeen loppuverryttelylenkille. Riimi pulahti uudestaan veteen. Lenkin jälkeen koirat autoon, Lyyli ja Sera jätettiin matkan varrella ja ajeltiin kotiin. Kotona koirat näytti ihan kuivalle. En nähny tarpeelliseks edes kuivata koiria.
Iltapäivällä oli paljo tekemistä. Täytyi käyä suihkussa, siivota kämppää ja illalla meille tulikin jo porukkaa vappua juhliin.

Seuraavana aamuna, eli sunnuntaina (1.5) Riimi vaikutti jotenki todella oudolle. Nauroinki kertaalleen ku näytti ihan, että Riimi ois jahannu kärpästä tai jotain. Neiti oikiasti oliki aivan paniikissa ja yritti karkuun omaa pyllyään. Koira viereen ja ei muuta ko tutkimaa.
Noh, hetken tutkiskelun jälkeen löytyiki todella ällö näky pepun lähettyviltä. Karvaa oli lähteny paaaaljon ja karvan alla iho märki.

Lyylin siskon koiralla on ollu hot spotteja ja tiesi heti mitä tehdä. Minä pidin Riimistä kiinni ja Lyyli ajo hot spotin alueelta karvat pois ihan lyhyeks, jotta iho pääsee hengittämää.
Kaapista löytyi onneksi Vetericyn-merkkistä antiseptistä haavasuihketta, joka ei kirvele. Suihketta suihkuteltiin 2-3krt/päivässä haava-alueelle ja laitettiin sunnuntaiks väliaikane Royn vanha (kastrointi) kauluri kaulaan.Maanantaina aamuvuorot molemmilla. Itte olin nukkunu yön TODELLA huonosti. Riimi nukku koko yön meidän vieressä ja jos muutin asentoa sängyssä, enkä enää osunu Riimin nii Riimi ihan syöksi täysiä jalkaani vasten. Neiti oli usean päivän muutenki todella läheisyydenkaipuu ja sai hirveen paniikiin jos ei saanu olla mun tai markuksen vieresä. Riimi oli todella masentunu. Ei suostunu juomaan vesikupista mitään, eikä syömään omalla paikalla. Ruoka ja juoma tarjoiltiin sohvalle, jossa neiti makoili aina kotona ollessa.

Markus otti Riimin mukaan töihinsä koko viime viikon ajaksi. Neidin lähellä oli koko ajan joku, kun toimistossa Riimi vietti aikaa.

Ite soitin maanantaina työvuoroni aikana useaan eläinlääkäriin. Oisko vasta kaheksas ellä napannu ja saatiin heti samalle päivälle aika.

Klo. 15 Mankkaalle eläinlääkäriin. Hot spothan se todellakin oli. Riimi sai 10päivän antibioottikuurin ja 6päivän kipulääkekuurin ja vieläpä puhallettavan ja paljo mukavemman kaulurin kaulaan.
Apteekista oltiin hakemasa myös Bacibact-puuteria, mutta ikäväksemme se oli loppu kaikista apteekeista.. kuulemien mukaan reilu 2kk ollu jo loppu. Saatiin apteekista mukaan Framykoin-haavapuuteria, joka on lähes sama tuote Bacibactin kanssa. Sitä 2krt/päivässä hot spotin päälle.Tiistaina (3.5) tulin iltavuorosta kotiin ja Riimi tuli mua vastaan pallo suussa. Selvästi lääkkeet oli ruennu tehoomaan ja neiti oli palautumassa ennalleen. Riimi kun normaalisti tulee joka päivä ovelle vastaan pallo tai luu suussa ko tulen töistä kotiin.

Riimi nukku usean yön vieressämme. Se selvästi rauhotti neitiä. Me vaa Markuksen kans ei olla ihan totuttu siihen, että joku koirista nukkuu yön vieressä ja monet yöt tuli huonosti nukuttua. Koirat ku saa yleensä olla sängyssä vain jos päiväpeitto on petivaatteiden päällä.

Riimin treenit peruuntu koko viime viikolta, kuten aiemmassa postauksessakin totesin. Ei päässy rullaluisteleen mukaan ja sai tyytyä vain remmilenkkeihin.
Viime viikon ajan Riimi sai välillä ihan ihme "kohtauksia". Neiti juoksi välillä ihan täysiä eestaas ja meni istumaan. Selvästi hot spot kutitti ja kaulurin vuoks sinne ei päässy kuonolla.5päivän kuluttua, eli viime torstaina hot spot oli jo paljon parempi! rupea alkoi muodostumaan ja ai että se kuulkaas kutittikin neitiä.

Tällä viikolla tiistaina (10.5) Riimiltä otettiin kauluri pois kaulasta. Alempi kuva on otettu tänään, hot spotista jäljellä enää pieni olematon rupi ja karva alkanu kasvamaan hurjaa vauhtia.

Semmone 1,5vko meni, että hot spot parantui. Netistä lukeneena joillaki koirilla on kestäny paljo kauemmin iho parantua. Riimille tuli kuitenki ihmeen nopsaa rupi märkivän ihon päälle.

Mitä opeimmekaan? pyyhe joka paikkaan mukaan ja kunnon kuivaus, vaikka koira näyttäiski silmin suht kuivalle!! tosin eipä se kuivauskaan aina sitä takaa, etteikö hot spottia tule.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti