Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Viikko täynnä treenejä


Lauantaina (23.4) aikane herätys, treenikamppeet kasaan, Renen pissatus, Rene autoon ja auton nokka kohti Vantaata. Matkan varrella napattiin ihana Lyyli kyytille, joka jaksoi lähtä mukaan kuvailemaa meijän treenejä. Ojangossa, Racinel Areenalla oltiin klo. 9:30 aikoina, Renen kans alkulämppä ja klo. 10-12 oli vuorossa Petri Heinosen agilityvalmennus. Ratana oli hyppyrata. Oikein kivaisan radan petri oli tehny ja sain hyvät vinkit kepeille.
Treeneissä oli koiria 4kpl ja jokaine koirakko sai käydä kentällä 2krt, eli hyvin oli aikaa treenata ja se oli huippu juttu!

Treeneistä kotiin, lauman kans lenkki ja töihin iltavuoroon. Isot kiitokset Lyylille videon kuvaamisesta! ♥Sunnuntaina (24.4) aamuvuorossa, jonka jälkeen kotiin ja ihana Markus oli lenkittäny lauman.
Illalla klo. 20-21 käytii agimestassa tokoilee Royn kanssa ja miten hieno herra. Kaukokäskyt rupee näyttää jo ihan kivalle, eikä herra oo tehny enää pitkää aikaa sitä, etteikö nousis makuulta istumaan. Paikalla makaaminen ja istuminen 3min menivät myös hienosti. Ruutua treenattiin pitkästä aikaa myös. Vauhti on ainaki huippu. Otin mukaan kokeiluun nännärit palkaks ja ai vitsit mite Roy tykkäs niistä. On se ihana nähdä miten vanhempanaki koira voi vielä innostua leluista. Kapulatreenit on saanu herraan ihan uutta potkua.

Täytys kattoo jos tokokisoihinki ilmottautus taas pitkästä aikaa. :)Maanantaina aamuvuoron jälkeen lauman kans remmilenkki, leikkimistä kotipihalla ja kämpän siivousta. Illalla oli vuorossa Renen agitreenit Niinulassa. Treenien olis pitäny olla ohjatut ja olin Riimillekki ostanu treenikaverilta vuoron kyseisiis treeneihin, mutta ohjaajamme ilmoittikin ikäväksemme että joutuu paikkaamaan hallilla Niinun treenejä. Meillä oliki sitte omatoimitreenit ja päätin etten Riimiä ota treeneihin laisinkaa mukaa. Treenikavereide kans oltii katottu rataa jo valmiiks ja paikanpäällä ei muuta ko kasaamaan.
Radalla oli pari kohtaa missä sai oikeesti olla tarkkana. Puomi-putki erottelu jännitti mua myös kovasti, mutta eihän Rene menny kertaakaan putken sijaan puomelle! vaikkaki herran mieleen on paljo enemmän kontaktit ko putket. :D
Puomen viereisen putken jälkeen hypyllä valssi, toiselle hypylle lähetys ja jyrkkä kääntö. Useaan otteeseen hypyn jälkeen Rene otti renkaan mukaan, joka oli arvattavissa. Pari vikaa kertaa hypyn jälkeen herra meni suoraa putkeen kuten pitiki ja siihen oli hyvä lopettaa. Oikein kivaisat treenit.

Treenie jälkeen lauman kans iltalenkki, iltaruoat nassuun ja nukkumaa.

Keskiviikkona (27.4) aamuvuoron jälkeen lauman kans lenkki ja klo. 18:30-19:45 oliki sitte Riimin viikkoryhmän treenit. Riimi pääs toisena radalle ja ensimmäisen kerran elämässä Riimi hyppi 50cm:n korkusia hyppyjä. Yleensä oon hypyttäny 40-45cm. Eikä muuten ollu mitään ongelmaa. Jeeeeeeee.

Treenit oli muutenki kerrassaan opettavaiset ja kivat. Marin treeneissä tuntuu, että pääkoppaanki jää aina jotain muistettavaa ja Riimi kehittyy. On kyl nii kivaa ko on löydetty just semmone kouluttaja joka ymmärtää meitä ja on kouluttanu Riimiä pentusesta saakka.Torstaina töistä kotiin täysiä, remmilenkki lauman kans, tavaroide pakkaus, Rene ja Riimi autoon, Markus napattii töistä ja suunnattii Meikkuu. Mulla on ollu yleensä kerran kuussa silmäkontrolli ja nyt ilokseni voin sanua, että nään taas molemmilla silmissä 100%:sesti :) vielä viime kontrollissa vasemmalla silmällä näin vain 50%:sesti. Seuraavan kerran meikkuun vasta heinäkuun lopussa.

Meikusta mäkkiin ja mäkkäristä Helsingin Munkkiniemeen, jossa koneen kentällä järkättiin mätsärit. Olihan se korkia aika korkata mätsäritki tänä vuonna. Viime mätsäreissä on taiettu käyä viime kesän lopulla? hiuka on vaa tullu huonoja kokemuksia ja ällö maku suuhun pääkaupunkiseudun mätsäreistä.
Nytki sait maksaa 8€ per koira, Rene ja Riimi ilmotettii monirotusten kehään ja saman verran maksoivat rotupit, joilla oli paaaaaljon paremmat palkinnot.
Tuntu, että just nämä parhaimmat sponsoripalkinnot oli jaettu rotukoirien kehiin. Oli pokaalia, ruusuketta yms. Monirotusilla luut, märkäruoat ja jotai pientä krääsää. Se ois ymmärrettävää jos seropien ilmottautumis maksussaki tämä huomioitas, mutta eeeeipä tietenkään. Huoh.

Noo mut sit siihe ite asiaan, eli miten koirat esiinty kehässä? Rene meni ekana pari kehään. Tyyppi juoksi ja seiso tosi nätisti. Rene on nii välinpitämätön tuntemattomia ihmisiä kohtaan, että se vain tapitti mua, tuomari sai tunnustella ja koskea herraan kunnolla, eikä Renellä silmäkään räpsähtäny :D punainen nauhahan sieltä tuli. Seuraavaks vuorossa Riimi. Ai vitsit miten Riimi on kehittyny, tai sit se on oikeesti vaa nii aikuistunu. Neiti jakso keskittyä, ei ollu kiinnostunu muista koirista, seiso nätisti ja juoksi vierellä etutassut hienosti ojentuen eteenpäin. Riimi sai sinisen nauhan.
Nauhakehässä Riimi meni ekana sinisten nauhan saaneiden kehään. Hyvin esiintyi, itellä ei mitään moitittavaa. Tuomari antoi myös nauhakehässä tosi kivasti jokaisesta koirasta palautetta. Riimin esiintymisellä ja ilosuudella tuomari ois antanu ykkös sijan, mutta joutui antamaan miinuspisteitä Riimin lihavuudesta. Tuomari toi asian esille todella nätisti ja olenhan minä ittekki tienny että tammikuun juoksujen jälkeen tyty on selvästi lihonnu. Täytynee vähentää ruoan määrää ja tarkotus ois ostaa Roylle ja Riimille rasvattomampaa nappulaa. Tällä hetkellä nappulassa on 16% rasvaa ja ois tarkotus ostaa Racinelin lammas-riisi nappulaa, jossa rasvaa ois sen 12,5% ja se vois olla ihan ok. Rene saa syä sitte rasvasempaa nappulaa yksinään ku on tommone laiheliini.
Seuraavaks oli vuorossa Rene, kehässä hyvin kauniita seropeja. Rene sai moitteita joistain etuliikkeistä, joista en oo kuullu ennen yhtään mitään ja siittä ku tuomari kävi jokaisen koirakon luona, yritti saada Renen kontaktiinsa ja Rene vain tapitti mua. Aika jännät kriteerit, mutta kyllä mun mielestä se on vain hyvä juttu että Rene kattoo vain mua innostuneesti, eikä välitä ympärillä kenestäkää muusta :D

Mätsärien sijotukset olivat: Riimi SIN2 ja Rene PUN4 ♥
Monirotuisia oli mätsärissä 11kpl.

Kaatosadekin yllätti ja saatiin lähtä kotiin litimärkinä. Alempana kuvassa näkyy palkinnot ja minu hienot hauvvat.
Nii joo ja vähäkö huippua, hurtan panta oli just oikeeta kokoa Riimille!! :)

Perjantaina Riimi pääs töihin mukaan aamuvuoroon ja voi vitsit mite neiti tykkäs. Koiruus sai paljo rapsuja, salaa herkkuja pöydästä, ulkoili asukkaiden kanssa ja nautti seurasta. 8h meni töiden merkissä erittäin vikkelään.

Töistä kotiin, lauman kans lenkki, äitillä kahvittelua ja äitiltä suunnattii vielä Evelle ja Joonakselle kahveelle. Siinä sit klo. 22 aikoina lähtöä tehdessä sanoin, että mä lähen kyllä vielä näi illalla rullaluisteleen ja Eve oli heti sillee, että hänki lähtee mukaa! noh, mikäs siinä, huippua oli saada lenkille mukaan juttelukaveria.
Roy ja Rene oli mun kädessä ja Eve otti Riimin.
Reilu tunnin ja päälle 7km:n lenkki tuli heitettyä. Ei hullummin näi rullaluistelukauden alotukseks. Ens viikolla todennäköisesti otetaa uusiks.
Videopätkää lenkiltä pääsee kattomaa painamalla TÄSTÄ.Eilen, lauantaina oltiin varattu Lyylin kans Ojangosta, Racinel Areenalta klo. 12-14 agin omatoimitreeneihin vuoro.
Klo. 11:20 oltiin jo ojangossa, minulla koko lauma mukana ja Lyylillä Sera tolleri.
Lähettii käymää reilu 30min alkulämppälenkki koko poppoon kans, tuli heppaa vastaan, käveltiin pelto ja mettäteitä pitkin. Oikein kivaisat maastot on kyllä hallin lähellä. Rene, Riimi ja Sera sai painella myös hetken enimpiä höyryjä pellolla.

Klo. 12 hallille, netistä oltii katottu valmiiks rata ja ei muuta ko radan kimppuun. Laitettiin rataan umpikulmasta putkea, välistävetoja hypyillä, putken päiden erottelua ja oi vitsit, ihan huippua!! Hallilla oli myös käytössä tosi kiva keinu. Keinua pysty laskeen haluamalle korkeudelle. Ei tarvinu Riimillekkää laittaa pöytää keinun toiseen päähän ja voi miten ylpee olin neidin suoritukseen. Ensimmäisen kerran elämäsä Riimi teki myös umpikulmasta putkea ja eihän siinä ollu mitään ongelmaa!! ei pitäs heti ekana olettaa, että: "jooo, tuosta tulee kyllä ihan takuulla vaikia juttu" :D

Rene meni radalla myös oikein kivasti. Keppeihin, kontakteihin ja umpikulmaseen putkeen oon todella tyytyväine. Välistävedot oli hiema hankalia, mutta kyllä me pari oikein kivaa pätkää saatiin aikaan. Ei ois vaa pitäny enää toista kertaa tua Reneä radalle. Eka treeni meni nii nappiin ja toisella herra kävi nii kierroksilla, ettei ois millää jaksanu keskittyä enää mihkää, meni mihin lystäs ja voi jessus. Tuosaki ois pitäny tajuta vain lopettaa heti, eikä jatkaa. Otettiin loppuun suora pätkä, hyppy-Aeste-hyppy ja palkka. Siihen oliki sitte hyvä lopettaa treenit.Treenie jälkeen lauman kans vielä loppuverryttelylenkki ja ette muute ikinä arvaa mihin törmättiin!! Yhessä kohtaa oli syvä vesilammikko, Riimi ja Sera juos sinne täysiä ja kyllä, koirat oli remmeissä kiinni. Vesi oli nii syvää, että Riimi joutu jopa vähä uimaan. Ihmeteltiin, että mikä sielä on? koirat veti eteenpäin ja yhtäkkii vedestä luikerteli kyyn poikanen ja sihisi ihan älyttömästi. Sai kyllä hetken aikaa pelätä ja seurata koiria, ettei kyy ehtiny purra Riimiä ja Seraa. Onneks selvittiin säikähyksellä.

2 kommenttia:

  1. Oisit vaa nähny kuule ilmees ku Riimi sujahti sinne putkeen ekalla! ;) EIkä mitää " joo ei se tonne mee ku ei oo ikinä tehty! iha varmasti liia vaikee meille" Kiitos huippuseurasta ♥

    VastaaPoista