Sivut

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Viikkotreenejä, maalla, peeenntuja & viralliset agikisat


Vko 20 (16.-22.5)

Maanantaina (16.5) olis ollu agin omatoimitreenit Niinulassa. Pidin vapaapäivän treeneistä, sillä jalka ei kestäny vieläkään juoksua. Aiemmassa postauksessa kerroinki rullaluistimilla kaatuilusta ja nivelsiteethän siinä rytäkäsä venähti ihan kunnolla.

Keskiviikkona (18.5) iltapäivällä Marin viikkoryhmän treenit ja Riimi pääs treenaamaan keppejä, sekä puomea. Kepit on ollu tauolla noin parisen kuukautta, sillä en oo uskaltanu treenata keppejä yksikseen. Jalalla ku ei kerta vieläkää kyenny juoksemaa, oli hyväkin idea kouluttajalta, että tehään sit keppejä ja puomea! kepit menee ihan uskomattoman hyvin. 6keppiä suoriltaan ja puomikaan ei ole enää pelottava. Kesäkuun lopussa alkaakin viiden kerran keppikurssi Riimillä ja toivottavasti päästää tekeen sillä kurssilla jo 12keppiä.

Agin jälkeen suunnattiin seuran ulkokentälle, jossa oli rally-toko treenit. Renen kans tehtiin AVO-luokan rataa ja Riimin kans hieman tokoiltiin. Oon nii ylpee molemmista. Milloha Riimin kans on viimeks tokoiltu? siittä on hirrrrmu pitkä aika. Video kertookin päivästämme enemmän kuin tuhat sanaa.Torstaina (19.5) aamuvuorosta suoraa hampilääkäriin ja voi vitsit minkä elämän virheen tein. Sain kamalat traumat, ihan kauheet. Melkein 2h makoilin siinä pelottavasa tuolisa ko hampilääkäri veti YHTÄ viisaudenhammasta irti. 4puujutuspiikkiä saatiin laittaa ja senki jälkeen tuntu vielä vähä ikävälle. Hammaslääkäri sano, että yleensä viisaudenhampaat lähtee iha nätisti irti, mutta mun hammas oli varsin vaikea tapaus. Hampaan juuret oli iha kunnon kiharassa ja juurten päät koukussa. Tikkejäki laittoivat ja vaurioittivat viereistäki hammasta niin, että nyt se heiluu ja mun täytyy seki kait käyä poistamasa täsä joku päivä. Ei siis yhtään kiva reissu.

Hammaslääkäristi apteekkiin hakeen viikon antibioottikuuri, kotia lauma lenkittään, tavaroide pakkaus, Rene ja Riimi matkaan mukaan, mentii bussilla Leppävaaraan, Leppävaarasta junalla Pasilaan ja Pasilasa vaihettiin lähijunasta kaukojunaan, jolla suuntasimme Pohjanmaalle viettään pidempää viikonloppua.

Junassa oli ihan hirmusti porukkaa, mutta vitsit mä olin tyytyväine mun hupsuihi. Käytävät täynnä koiria ja minu haukut nukkua tuhisi jaloisa. Ehkä ne aavisti mun hammaskivun tai jotain. :D
Ja koska junamatka ja hammaskipu ei oo tarpeeks hermoja raastavaa, sain sellasen antibiootin hammaslääkäristä josta oon saanu kuulemma lapsena kauheet iho-oireet. No kappas, minäpä nappasin jo yhen pillerin ennenkö lähin edes junaileen. Ihoa rupes kutiseen, mutta kaikkein tuskasin kutina oli päänahassa. Äiti laitto viestiä junasa ollessamme, että mite hammaslääkärisä meni ja mitä antibioottia määräsivät. Ei muute yhtää helpottanu kutinaan se ku äiti sano, että älä enää yhtää syö sitä!! nooo, soittoa junasta päivystävään ja pyysivät tulemaan hetipian Helsinkiin meikkuun. Sanoi vaa, että: "totaaaa noi, mä oon parasta aikaa junassa matkalla Kokkolaa.." ja he sieltä, että eikä. Noh, onneks sain jätettyä hampilääkärille soittopyynnön, ihana hampilääkäri soitti mulle ja saatii vaihettua antibioottikuuri.
Klo. 19:30 Kokkolasa ja täysiä apteekkiin, että ehtii vielä sille päivää antibiootin hakia.

Huhheijaa mikä junamatka, mutta tällekki saa nykysi vaa nauraa :--DMummulla ja pappalla yövyttiin. Hartsan kans lenkkeiltiin iskän mehtäsä seuraavana päivänä, kahviteltiin, kävin kahvittelemasa parin ihanan ystävän luona, enolla kummipoikaa moikkaamassa ja iskälläki tuli kyläiltyä. Paaaaljon kyläily yhelle päivää ja mikä kruunas päivän..

..no tottakai nämä maailman sulosimmat koilanpennut ♥

Pappa kasvattaa pienimuotosesti pohjiksia (eka pentue tämä) ja aiemmin kasvatti suomenpystykorvia. Meidän edesmennyt Nelli-koira oli pappalta. Nellin isä oli pappan ja mummun koira.

Pentuset olivat päälle 7,5viikkosia ja lähössä ihan lähipäivinä uusiin koteihin. Vitsit miten ihania ne oli ja tosi reippaita. Loimu mamma on kyllä ihan paras mamma. Hirmu hyvät hermot, leikkii ja hoitaa pentusia. Välillä Loimuki halus syliin ko pentusetki pääs.Perjantaina meni vähä turhan myöhään. Markuski saapu maalle Royn kanssa.

Lauantaina (21.5) aikane herätys, yöllä tais saaja nukutuks 4h. Silmät ummessa kohti Ylivieskaa ja Ylivieskassa vaihettiin Renen kans kyytiä. Päivin kans lähettii kimppakyyillä Raahen virallisiin agikisoihin. Molemmille ekat viralliset agikisat ja molemmilla maxi-koirat. Saatiin siis yhessä jännittää.

Klo. 8 jälkeen Raahessa, koirie lämppäystä, ilmottautumine ja pian oliki A agilityradan rataantutustumine. Tuomarina Minna Väyrynen.

A-rata oli hirmu vaikian olone. Olin ennen kisoja tiiraillu ykkösluokkalaisten virallisia ratoja ja tämä oli jotain aivan muuta. Ihan ekana rata alko niin, että oli aita-putki(jyrkkä käännös putkelta oikeaan)-aita-putki-putki-aita-kepit ja voitte vaa kuvitella kui moni koira tän putkirallittelun jälkeen oli kierroksilla. Meidän kepeistä ei tullu sitte yhtää mitää. Rene meni ekan kepin oikeesta välistä mut sit se vaa juoksi keppien läpi ja lähti rallattaan pusikkoon. Olin, että whaaaat, mitä sä Rene teet? mutta herra kävi vain nii kierroksilla. Yks suora, suoran päässä putki ja Rene ei tajunnu mennä putkeen. Tästäki ihan äimänä. Loppurata meniki sit ihan ok, mutta hylkyhän sieltä tuli.

B-rata vaikutti jo paljo kivemmalle. Rata alko ihan jees, mutta kute arvelin nii lentokeinuhan sieltä tuli. Tosi monella keinu tehtiin lentäen. Kepeiltä hylky. Lähetys kepeille, hyvissä ajoin rupesin sanomaan "kepkep", mutta herra taas juoksi pusikkoon päin. B-rata on nähtävissä painamalla TÄSTÄ.

A-rata on kadonnu puhelimesta kui tuhka tuuleen. En tajua. Oon todennäkösesti poistanu sen samalla ko mulla oli myös Päivin suoritukset puhelimella. Hyvä minä. No eipä siinä, ei siinä rajasa ollukkaa mitää nähtävää ja lisäkseen videon ulkopuolella kuulu hienot haukut mitä saatiin todennäkösesti muilta kisaajilta :) hieman lannistuin videon kuullessa, mutta aattelin, että tästä toivottavasti on suunta vain ylöspäin. Satu kouluttaja sanoki ihanasti, että kyllä Rene osaa, sen kans on tehty paljo vaikeempiaki ratoja. Pää pystyyn ja kohti uusia tuulia.

Radat oli kyllä aika hankalahkoja omaan makuun 1luokan radoiks. A-radalta tuli koko ykkösluokassa (mini-medi-maxi) muistaakseni vain yksi nolla ja yks yliaikanolla. B-radalta tais tulla neljä nollaa. Osallistujia ykkösluokassa oli kuitenki yli 30koiraa.

Uudet tuulet puhaltaakin jo 7.6 ko startataan 1luokan agirata ja hyppyrata täälä Uudellamaalla. IIIKK.Sunnuntaina ois pitäny lähtä maalta poies, mutta eipä me lähettykkää! Käytii kyläilee Markuksen mummulla, kattelee tulevaa taluamme, lenkkeiltiin pitkillä mehtälenkeillä ja iskänki mehtäsä tuli Hartsan ja koiralauman kans käytyä.

Hartsan kans lenkkeiltystä on pakko sanua yks juttu mitä tapahtu!! Roy katos n. 20min, kuulu haukkumista ja aivanko koira ois ollu koko aika liikkeesä. Hetken päästä Roy tuli peltotietä pitkin meidän luo, Royn perässä tuli oranssinruskea möykky. Äkkiä katottuna se näytti Reneltä ja nauraen sanoinki Hartsalle, että: "Hartsa katoo, Rene haki Royn takasi". Rene oliki melkei vieresä ja sit oltii sillee, että: "heeetkone, hyi mikä sen peräsä tulee?" ja ette kuulkaa ikinä arvaa, se oli JÄNES. Ihan järkyttävän kokone jänöjussi. Roy tuli kieliroikkuen, väsyneenä löntystäen meidän luo ja katteli välillä hieman taaksepäin. Pupu tuli melko lähelle meitä, ehkä 5-6m päähän, Roysta vain 2-3m päässä. Loikki sit lähipellolle ja Roy meni juomaan vettä ojasta. Roy oli ihan loppu. Pikkusenko me naurettiin. Siis voiko olla, että Roy jahtas jänöä mutta ko ei saanukkaa sitä kii, luovutti ja jänöä kiinnosti Roy. Rene ja Riimikään ei ollu jänöstä kiinnostuneita ko ei ollu Roykaan. Täälä Espoosa citykaneja näkee ihan älyttömästi. Renellä ja Riimillä ei oo tarvetta pupujen luo, mutta auttakaa armias jos Roy on kiinnostunu, sillo on myös Rene ja Riimi. Ei hyvää päivää tän lauman kans. Aika ikimuistone juttu kyllä tapahtu. Pakko kai se on vaa uskottava.Viikko vaihtui ja maanantai koitti. Pitkä peltolenkki lauman kans, auton pakkausta ja suuntana Espoo. Espoossa klo. 20 aikoina, tavarat sisälle, Roy tarhaan, treeniliivi täyteen namia ja suunnattii Renen ja Riimin kans ohjattuihin agitreeneihin Niinulaan.Rata oli aikas haastava, mutta nii vaan me se tehtiin! olin nii ylpee molemmista. Riimin kans tehtiin vielä vähä keppejä ja miten hienoooo.

Tiistaina päivällä lauman kans lenkkiä ja ilta meniki töitä tehden.

Keskiviikkona (25.5) aamuvuoron jälkeen lauman kans remmilenkki, pihalla rallattelua ja leikkimistä. Iltapäivällä Marin viikkoryhmän treenit, jonne lähti Riimin lisäks Reneki.

Riimin kans tehtiin rataa. Muurin jälkeen takaaleikkaus tuotti vaikeuksia. Paljo helpompi ois ollu tehä persjättö tai valssi muurin jälkeen, mutta eeeei ku halusin kokeilla takaaleikkausta. Eikä se oikein toiminu :D

Renen kans tehtiin suurimmaks osaks keppejä. Ilman rataa herra teki ihan kivasti kepit, mutta hetikkö ennen keppejä lisättiin putkea ja aitaa mukaan, oli jo täyskaaos saatu aikaan. Mikä ihme siinä on, että sillo ei voija keskittyä keppien tekoon? nooo, pari onnistumista ja siihe oli hyvä lopettaa kepit. Keppien jälkeen tehtiin vielä pieni pätkä rataa ja ai vitsit miten hieno herra.Loppuviikko onki menny töitä tehden. Markuksen porukat oli meillä yötä torstaista-lauantaihin. Perjantaina ois ollu agiepikset, mutta ne jätettiin suosiolla väliin. Koirat saanu nyt vain rentoutua ja lenkkeillä. Tänää kävästiin rallykisoissa Renen kans, mutta niistä lisää myöhemmin.

1 kommentti:

  1. Meillähän sattuu melkein samoille päiville nää aksakisat :D Meillä seuraavat viralliset 9.6, 1-luokan omat iltakisat.

    VastaaPoista