Sivut

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vko 23 treenit

Rally-tokokisat 29.5.2016 (c) Tuuli KoivumäkiKeskiviikkona (8.6) aamuvuoron jälkeen lauman kans remmilenkki ja iltapäivällä Riimin agitreenit Niinulla Mari Mäkelän koutsaamana.

Treenit oli hyvin opettavaiset. On luotettava enemmän omaan koiraan ja mun ohjauksiin puututtiin todella hyvin. Mikä ihana tunne ko sain itte tehtyä ohjauksen oikea-aikaisesti ja koira teki sen ansiosta myös kympillä töitä.

Video kertoo treeneistämme enemmän kuin tuhat sanaa.Meidän viikkoryhmän treenit on näiden treenien osalta taputeltu. Mari on tuntenu ja kouluttanu meitä siittä asti ko Riimi oli vielä alle vuoden ikäne! Mari on kouluttajana ollu meille just se oikea. Ihan älyttömän paljo Riimi on menny eteenpäin ja minäki oon oppinu tekeen ohjauksia oikea-aikasemmin.

Tulevana keskiviikkona (15.6) ja juhannusviikon keskiviikkona (22.6) Marin treenit ois vielä ollu, mutta meillä on niille päiville kovasti jo muita suunnitelmia.
Jotenki on todella haikea fiilis.. eiköhän me vielä Marin kans jossai törmätä. :)

Seuraavat ohjatut agitreenit Riimillä onki vasta tiistaina (28.6) ja kyseessä onki 2x2-keppikurssi, joka kestää heinäkuun loppuun saakka.

Elokuun alussa alkaa koirien parin kuukauden kesätauko ja koirat lomailee meidän kans maalla. Meillä on tiedossa silloin paljon uutta ja jännää. Eiköhän neki paljastu pikku hiljaa myös blogin puolella. ;)


(c) Tuuli Koivumäki


Hurtta Open agikisat 7.6.2016 (c) Ossi Lehtinen

Torstaina (9.6) Leppävaaran ulkokentälle suunnattiin Royn ja Renen kans klo. 18 aikoina.

Ensinnä oli Korrien tokotreenit mihin osallistuttiin Royn kans.
Roy pääs ekaks Pekan koulutukseen 20min ajaks. Otettiin kisanomaisesti liikkeestä maahanmeno, kaukokäskyt ja estehyppy. Roy teki todella hyvällä vireellä. Ei mitään moitittavaa liikkeestä maahanmenossa, eikä kaukokäskyissä. Vika liike, estehyppy ja sen jälkeen super palkka. Mitä tekeekään Roy? kiertää esteen! tätä ei oo tapahtunu maailman aikoihin. Toki, tää on nyt taas se umpieste joka on vain ulkokentällä. Talvikausi oltii agimestassa ja sieltä löytyy avoeste, jonka Roy hyppi kyllä pitemmän aikaa puhtaasti. Eihän me olla ees paljoo estehyppyä tehty ko siinä ei oo ollu mitää vikaa. Yks nappisuoritus, palkka ja ollaan siirrytty meille vaikeimpiin liikkeisiin.

Royn selkä on ollu nyt taas viime viikot aika jumissa ja voihan seki vaikuttaa. Pekka sano, että Royn maatemeno näyttää vähä oudolta ja se todennäköisesti johtuu vain selästä.. selkäkivuista tulen kertomaan omassa postauksessa, joten en viitti siitä tähän sen enempää kirjottaa.

Olihan se hyvä juttu, että Roy tekee tämän kunnon kouluttajan silmissä. Hyppyyn päästiin heti puuttumaan ja sitäpä ei enää sitte kierrettykkää ;)

Otettiin myös Pekkan kans kapulan pitämistä. Ekaks Roy tiputti kapulan ja nyt on muistettava kertoa, että heti ku koira sen tiputtaa (ennen ko osuu kapula ees vielä maahan) on heti sanottava kielto ja meillä se on hyi. Sanoin "hyi"-sanan aivan liian myöhään. Seuraavat pari kertaa kapula pysyi kyllä suussa, mutta heti ko ojensin kädet lähemmäs, oli Roy jo tiputtamassa kapulaa käsiini.
Kapulan pitämiseen pitäs nyt ihan kunnolla puuttua ja treenata sitä. Ikinähän mä en saa siittä mitää superia, mutta jos se ees sitä pitäs ja ei tiputtelis nii usei.

Pekkan jälkeen n. 20min tauko ja tauon jälkeen Riittan yksärikoulutukseen.

Riittan kans otettiin vielä estehyppyä ja Roy hyppäs esteen puhtaasti, jeeeeee!!
Estehypyn jälkeen keskityttiin ruutuun ja miten paljo herra on kehittyny. Eikä me olla ruutua ees kovi usei otettu. Vitsit miten taitava jätkä.

Riitta sanoki, että nyt vain ALO-luokan kisoihin! jos me ei alosta haluta päästä korkeemmalle nii voijaa sitte vain leikkimielisesti ottaa välillä myös avo-luokan liikkeitä. Säilyy koiranki mielenkiinto lajia kohtaan ko ei jankata jatkuvasti alo-luokan liikkeitä.
Kehut saatiin myös siittä kui hyvin koira palkkautuu mun suullisista kehuista ja tekee jatkuvasti innolla töitä. Häntä heiluu kovasti ja se on erittäin tärkeä asia ♥Korrien treenie jälkeen koirakoitte pissatus ja pieni kävelylenkki.

Seuraavaks oliki vuorossa Renen omatoimiagitreenit.
Keskityttiin aluks vain keppeihin. Keppien lopussa etupalkka, pari virhettäkin sattui, mutta virheistä opittiin ja Rene teki lopputreenin kepit ihan loistavasti. Otettiin kerran myös koko rata, kepit meni putkeen ja kaikki oli nii hienua. Voi vitsit mite ylpee olin jätkästä. Puhtaaseen rataan oli hyvä lopettaa.Tällä viikolla on agikisat, agi- ja tokotreenit ja rallytokokisat. Vauhtia ja menoa riittää siis koko viikon. Perjantaina lähtää ajaa töiden jälkeen maalle ja lomaillaan n. 1,5vkoa.


(c) Ossi Lehtinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti