Sivut

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Onko nyt se oikea aika, kun sanomme tokolle heipat?


Erittäin vaikeita päätöksiä, teenkö sittenkään oikein?Mun on pitäny jo pitemmän aikaa tästä aiheesta mainita, mutta jotenki olen vain pitkittänyt asioita ja en tiedä vieläkään teenkö oikein, vai jatketaanko kuitenkin..

Roylla on reistaillu selkä viime syksystä saakka. Luustokuvasin koiran, sillä halusin tietää onko selkärangassa jotain vikaa. Koira oli priimaa läpikotasin, ei oltas voitu parempia tuloksia saada. Luupiikkejä ei löytyny, vaikka ikää oli koiralla jo päälle 6v, ei mitään nivelrikon alkua ja näistä uutisista oltiin tottakai todella iloisia.
Jatkoin siis seuramme kautta Royn kans tokoa talvikauden.

Talvikaudella oltiin paljon poissa, Royn selkä jumiutui joka treenin jälkeen. Eihän meillä ollu seuran kautta ko kerran viikkoon treenit ja kotona ei useinkaan treenattu mitään. Joskus jotain tehotreeniä kapulan pitoon, mutta ei sen kummempaa.
Estehypyssä tuli takapakkia, koira ei halunnu hypätä. Koirahieroja kävi ja selkä oli todella jumissa. Hieronnan jälkeen Royn oli paljon kivempi olla, selkä ei kuumottanu, eikä sitä tarvinnu rapsuttaa jatkuvasti. Treenien jälkeen selkä jumiutui heti, ei auttanu venytykset. Mietein jo talvikaudella, että onko tässä enää mitään järkeä. Kuitenkin aina ku halliin mentiin, Roy oli niin innoissaan. Se halus tehä hommia satalasissa. Meillä tapahtui paljon jopa edistymistä ja käytiin kisoissa.Kesäkauden ilmottautumiset alkoi, mietein pääni puhki mitä teen. Royn ehdoilla mennään.
Treeneissä ollaan käyty, viikottain. Treenien jälkeen Royn selkä rupeaa heti samasta kohtaa kuumottamaan, oikea puoli, seuruusta todennäkösesti? jos harjaat koiraa selästä karvanlähdön aikaan, Roy nykii selkää oudosti. Se koittaa päästä rapsuttaan tassulla selkää, koska se todennäkösesti kutiaa.

Kesäkuussa ostin Royllekin BOT-verkkoloimen. Treenikentällä ootellen verkkoloimi päällä ja heti treenien jälkeen kotonakin loimi käytössä. Selän kuumotukseen se ei ole auttanut, mutta nyt ku eilen, maanantaina (4.7) koirahieroja kävi, selkä oli paljon parempi. Olihan se taas tiukka ja kuumotti, mutta jumi saatiin pois ja pian selkä tuntui jo joustavalta. Syvät lihakset on ok, mutta lihas kerää päältä päin jumeja.

Nyt löyty hieronnassa uus vaiva, nimittäin oikean puolen niska-alue oli todella tiukka ja Roy reagoi voimakkaasti käsittelyyn. Hieroja epäili, että tokoilusta tämä tulee. Samoten oikean puolen selkäalue oli hieman tiukka, joka myös johtunee tokoilusta.Niskajumia ei saatu kokonaan pois, mutta kyllä hieronta ja laserhoito helpotti selvästi koiran oloa. Loppukuusta varailen uudestaan hieronta-aikaa ja tällä kertaa koko lauma pääsee hierotuttaviks. Jospa se Roynki jumi saatais sillon viimestää kokonaa poies. Video alla, jossa näkyy selvästi Royn reagointi laserhoitoon.

Viime viikolla, torstaina (30.6) seuramme kautta Roylla oli viimeiset ohjatut tokotreenit. Treeneissä Roy teki niin hienosti ja oli todella innoissaan. Meillä oli hauskaa.

Ehkä me vielä käyään omatoimitreeneissä treeniporukan kans kentällä, mutta tähän loppui nyt meidän ohjatut.

Ens kuussa muutto, muutamme kotikonnuille takaisin. Olen jo Keski-Pohjanmaan koirakiltan (K-PKK) jäsen ja Rene ja Riimi jatkavat aksaa siellä sitten talvikaudella lokakuussa. Royn kanssa emme nyt todennäköisesti enää jatka tokoa ryhmässä. Kotona tokoillaan, jos tokoillaan. Onhan mulla kisavalmis koira, jonka kans ois tarkotus käyä vielä näin kesän loputtua yhet kisat korkkaamassa. Seki nyt jää nähtäväks lähtäänkö enää kisaamaan. Roy pääsee nauttimaan maalaismaisemista ja pitkistä, ihanista mehtälenkeistä.

Tarkoitus olis kokeilla herran kans nose workia syksymmällä :) jos siittä tulee mieleinen laji koiralle, jatkamme alkeiskurssin jälkeen jatkokurssille ja siittä jatkavien ryhmään.

2 kommenttia:

 1. Onkohan koiraa lämpätty ennen treenejä? Eihän tuommoinen loimikaan lämmittelyä korvaa. Ja monelle tokokoiralle opetettu seuruu myös oikealla puolella juuri tuon toispuoleisuuden takia. Olisikohan siitä apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaks agikoiraa, joten tiedän kyllä että myös tokokoira kuuluu lämpätä ja tiedän myös miten lämpätään. Olen todella tarkka siittä, että koira on lämpätty ja loppuverrytelty hyvin. Teemme kotona venyytyksiä vielä lisäksi, kuten hieroja ja osteopaatti on meitä neuvonut. Todennäkösesti en rupea enää opettamaan seuruuta toiselta puolelta. Koiralla kuitenki ikää jo päälle 7v ja sen tiedän, että jumiutuu hirmu helposti. Toki voin vielä yrittää, jos tässä kuussa omatoimitreeneissä käyään ja kokeilla myös seuruuta oikealta puolelta, että onko siitä mitään apua.
   Treenien jälkeen Roy kuitenkin jumiutuu ja hieronta onneksi auttaa. Mun on vain niin paha olla ja nähdä koira treeneistä seuraavana päivänä ko selkään koskee ja nyt lisäks tuo niska edelleen jumissa. Jumppaliikkeitä tehdään niskaan nyt joka päivä.

   Poista