Sivut

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Rata- ja keppitreenejä
Koko heinäkuu, joka maanantai, käyää Satun ohjaamissa ratatreeneissä seuramme ulkokentällä. Yksi treenikavereistamme ei päässyt lainkaan kurssille mukaan, joten ostin sitte koko paketin Riimille. Mulla on siis molemmat, Rene ja Riimi treeneissä mukana. Oon saanu juosta ihan hullunlailla, mutta ihan hyvää tekee tälle rapakunnolle.

Royn kans ei olla tehty mitään tokojuttuja. Herra on ollu lenkeillä mukana ja lähteny aina maanantaisin kentälle mukaan. Saapa Royki lenkin siinä samalla ku kävellään kentälle ja kentältä poies. Aluks piti kovasti mölytä kentän laidalla, mutta pikku hiljaa oppinu, että ei haukkumalla saa mitään periks. Aina ku on ollu hiljaa nii oon käyny palkkaamassa.Ekat ratatreenit (4.7) oli TODELLA rankat. Kunto loppu kesken, ohjaus oli ihan kamalaa ja sain vain nauraa näille videoille mitä tytöt otti. Laitoin myös pienen palan teidän nähtäväks ku ihmine ei vaa jaksa, ei jaksa koirakaan, mutta siitä huolimatta yritetää.
Ennen treenejä oltii sillee, että: "ompa ihana suora tuossa yhessä kohtaa", mutta sittekö totuus paljastu nii ei se enää nii kiva ollukkaa. Kantapäillä ei saanu osua maahan, etukenossa täytyi juosta ja voi jestas. Reisilihakset kiitti ja kumarsi vielä seuraavat pari päivää.
Koirat teki taitavasti. Riimiä saa vielä kovasti tsempata, kehut koiraa ja käskytät, sulla kuivuu suu juostesa ja kohta sun suusta ei tunnu tulevan enää ainuttakaa sanaa :D Rene on onneks paljo tykimpi ja sitä ei paljoo tarvi käskyttää, että minne mennään. Renellä on jo sen verran kokemusta, että mun liikesuunta kertoo jo koiralle aika hyvin minne ollaan menossa, ku taas Riimi hakee vielä sitä varmuutta ja turvaa mun käskyistä.

Toiset ratatreenit oliki jo seuraavana maanantaina (11.7) ja treenien tarkotus oli, että suoritat radan ilman käsiä, teet vain peruskäännöksiä, takaakiertoja ja takaaleikkauksia. Takaaleikkauksissa sai avustaa kädellä.
Treeni teki terää kyllä molemmille koirille! näitä lisää.

KAIKKI agikuvat (c) Tania

Riimin 2x2-keppitreenit on sujunu loistavasti! 2x2-kepeillä Riimi tekee hyvin hommia, mutta ku teet kuutta kiinteää keppiä, välillä koira ei löydä rytmiä ja kepit menee plörinäks. Viime treeneissä pilkottiin kuus kiinteää ja suoraa keppiä osiin. Ekana otettiin yks vika keppi, sitte kaks vikaa, kolme vikaa keppiä ja lopuks kaikki kuus. Keppien pilkkomisesti oli hyötyä ja rytmikin löytyi. Huikee mimmi!Tiistain (5.7) keppitreenien jälkeen suunnattii suoraa juna-asemalle ja lähettiin Renen ja Riimin kans kohti Pohjanmaata. Oltii mummulla ja pappalla yötä, kyläiltiin sukulaisilla ja käytiin porukkalenkillä. Huono sää oli, vettä satoi usean päivän ajan, pitkät lenkit ja kumpparit ei ollu kovin hyvä yhdistelmä ja kamala rakkokin tuli jalkaan.Torstaina (7.7) käytiin Sievissä mätsärissä, ilmotin molemmat isoihin aikuisiin ja koiria oli kyllä paljon!
Molemmat meni ihan huikeesti, ei mitään valittamista. Tällä kertaa Rene PUN- ja Riimi SIN4 ♥ palkintoihin oltiin kyllä satsattu ja Riimi voitti vaikka ja mitä kivaa.

Perjantaina (8.7) Hartsa kävi noukkimassa meijät kyytiin ja suunnattiin Ylivieskaan agilityepiksiin. Rata oli ruohopohjainen, todella märkä ja liukas. Ei pystyny itekkään ihan täysiä kirmaamaan.

Ilmotin Riimin supermölleihin ja ekaa kertaa maxien mölliradalle ja Rene meni maxien kisaaviin. Eipä ollu huonompi päivä, molemmat meni tosi kivasti.
Riimi supermölleissä 2.sija, maxi möllien radalta 3.sija ja Rene voitti maxien kisaavat.Perjantaina illalla Markus ja Roy saapu myös Kannukseen. Lauantaina koirat meni Hartsalle hoitoon ku me oltiin eka aamupäivä hautajaisissa ja koko ilta/yö häissä. Onni on omistaa noin ihana ystävä, joka ottaa ilomielin koirat hoitoon. Mikä parhainta, koirat on ihan fiiliksissä ku näkevätkään Hartsan. ♥.. ja sitte loppuun vielä ripaus eläinlääkäriä.

Tosiaan maalla ollessa huomasin, että Roy raapii oikiaa korvaansa, ravistelee päätään ja lerputtaa korvaa. Koitin putsata korvaa parhaani mukaan ja se haju oli ihan kamala.

Maanantaina (11.7) saatiin onneks heti aamulle eläinlääkäriin aika ja varottelinki mies eläinlääkäriä jo aluvasti, että potilas ei ole mikään helppo käsiteltävä.
Eläinlääkäri oli nuorehko mies, meni kyykkyyn, anto Royn rauhassa tutkia itseään ja loppujenlopuks koira jo nojas lääkärin jalkoihin, nosti etutassua ylös, häntä heilui ja ilme oli, että: "hei nonii, rapsuta jo mua!" :D miten ihana ja hyvä kokemus Roylle. Mitään ei tehty nopeaa ja väkisin. Korvista otettiin näytteet ja kyllä, oikeassa korvassa oli tulehdus. Lääkäri naputteli koneelle tuloksia ja Roy laitto jopa maate vastaanotolla. Herra oli hyvin rentoutunu ja mä olin itte ihan hämillään koko tilanteesta.
10pv:n korvatippakuuri ja parin viikon päästä samaan paikkaan kontrolliin.

Tippoja on laitettu nyt kohta viikon ajan ja korva on ihan erilaine. Tulehus on todennäkösesti jo poissa. Ihanaa.

4 kommenttia:

 1. Mulle iskee kamala aksakuume, kun kattoo aksaajien videoita. Enköhän mäkin pääse vielä joskus takaisin sen pariin. Hieno vauhti Renellä, kädettömänä ohjaaminen on aika hauskaa! Harmi, että nyt kun näitä epiksiä on, niin me ei päästä. Oon töissä, joten aamuvuoroviikoilla en jaksa lähteä mihinkään ja kun nukkumaan meen viimestään kasilta, niin sekin rajoittaa sen lisäksi, että Nutun terveyden kanssa en uskalla enää ottaa sitä riskiä, että kisaisin ja jotain käviskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aksa vie kyllä mennessään.. huippu laji.
   Multa saa aina koiria lainaan ;)

   Poista
 2. Teidän meno agilityssa on vaan niin huikeaa katseltavaa! Ja joo, itsekin olen treeneissä monta kertaa joutunut kokemaan sen, että ei vaan jaksa juosta :P

  Ihanaa, että Royn korvatulehdus on jo poissa! Itsekin olen sen omien koirien kohdalla joutunut monta kertaa kokemaan ja ei tuo kiva asia ole. Koira raapii korvaansa koko ajan ja sitten se on yleensä ihan verillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Joo välillä tuntuu, ettei vaa millää jaksa mut hyväähän tää agi tekee omallekki kunnolle :P

   Joo korvatulehus on todella ikävä vaiva, mut onneks nopeesti hoijettavisa :)

   Poista