Sivut

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Viralliset agikisat ja rally-tokon tuplakisat
Perjantai-lauantai (29.-30.7) välisenä yönä auton pakkailua, koirat kyytiin ja kohti Pohjanmaata!

Tällä kertaa tultiin jäädäksemme, enää vain elokuun aikana tavaroide haku Espoon kämpästä ja sinne ei enää koirat lähe mukaan. Koirilla alko nyt parin kuukauden kesäloma ja näin viikon verran lomailleena koirat on ollu kyllä erittäin onnellisia ja samalla myös väsyneitä pitkistä lenkeistä. Musta tuntuu, että Royki on saattanu jo hieman laihtua ;)

Entiiä tuliko tämä meidän muutto jollekki yllätyksenä, sillä oon sitä välillä paljastellu täälä bloginki puolella. Ollaan siis molemmat Markuksen kans täältä Keski-Pohjanmaalta kotoisin ja tää maaseutu vetää vain niin puoleensa. Tottakai työpaikalla työkaverit, ihanat asukkaat töissä ja tärkeäksi tulleet koirakaverit ja treenikaverit seuran kautta oli vaikea jättää, mutta ei nää hyvästit olleet. Äiti ja pikkusiskot asuu yhä Espoossa, eli kyllä me Espoossa tullaan muulloinki käymään.
Tulevana maanantaina (8.8) voin onnellisena sanoa, että meillä on ihka eka ja oma omakotitalo maaseudun rauhassa ♥ kämppää on jo viikon verran rempattu, mutta talosta ja rempasta tulenki kertomaan sitte myöhemmin ihan oman postauksen.

Nyt kisakuulumisiin...Espoosta ajeltiin tosiaan yöllä Kannukseen ja heti seuraavana päivänä, lauantaina (30.7) oli luvassa viralliset agilitykisat Sievissä!

Sieviin ajeltiin ystävän ja Rene-koiran kans. Ilmottauduttiin ja lähettiin lämppään koira. Kisat alotettiin C hyppyradalla, tuomarina Katarina Virkkala. Rata oli todella kivan olone, pari kohtaa jäi kuitenki kaivelemaan, että mikä ohjaus niihin ois kätsyin. Aika alussa oli kepit ja nehän meni heti plörinäks ja HYL. Tehtiin kuitenki loppuun asti rata, vähä pientä takkuilua, mutta loppurata oli kyllä mainio.
Entiiä mikä kepeissä oli, Rene teki ne todella surkeesti. Ei oo aikoihin tehny noi. Ehkä se tarvi vain pientä lämmittelyä kisatunnelmaan. Hyppyradasta ei valitettavasti ole näyttää videota, nimittäin videossa on jokin vika, se kyllä on kuvannu koko radan, mutta ihan alusta asti kuva pysyy samana, eikä liiku mihkää. Ääntäkään ei kuulu.

B agilityrataa tuomaroi Vesa Sivonen. Agilityradasta löytyy yllä olevalta videolta ratasuoritus. HYLKY jälleen kepeiltä..A agilityrata vaikutti yhtä kivalle ku B agirata. Tuomarina Katarina Virkkala. Nyt kuitenki kaikki meni hienosti, pientä viilausta ois saanu tehä, mutta herra teki kepit puhtaasti, wuhuuu! mulle ois riittäny jo pelkät puhtaat kepit, mutta mitä tekee Renttu. NOLLARATA, LUVA ja 1.Sija!! ♥ ihan mahtava äijä.

Voiton jälkeen oltiin nii onnellisia, että otettiin palkinnot matkaan ja unohin kisakirjan tapahtumapaikalle :') matkalla Kannukseen pysähyttii yhellä hiekkakuopalla ja Rene sai käyä uimassa. Keppiä oli kiva noutaa.Nyt tämä vk 32 onki menny hirmusta vauhtia! on rempattu, maalattu, tapetteja revitty irti ja koirat jäi alkuviikosta hiukkase vähemmälle huomiolle. Toki ne lenkitettiin useaan otteeseen päivässä, mutta perus pelto- ja mehtälenkkiä vain.
Torstaina (4.8) illalla nakkasin Markuksen Kokkolan juna-asemalle ja suuntasin koko lauma kyytillä Hartsalle. Katottii leffaa ja käytii myöhää iltasella lenkkeilee.
Perjantaina aamupäivällä herätys, koirat messiin, iskän mehtään ja koirat sai seuraa Kaisan koirista, Daimista ja Riivasta. Löyvettiin uus mehtäpolku minkä pääsee suht kätsysti kiertämään, vaikkaki isoja lammikoita jouvuttii välistä väisteleen. Roy sai olla suosiolla flexissä, mutta muu koiralössi sai nauttia vapaudesta. Roylla sen verran näytti nytki nokka vievän omille reiteilleen, joten ihan hyvä oli pitää herra vielä kiinni. Eiköhän Royki sitte loppukuusta pääse nauttimaan lenkit vapaana.

Nyt lauantaina (6.8) aamulla herätyskello soi, lauman kans lenkki, tavaroide pakkaus, Rene kyytille ja ajettii Himangalle rally-tokon tuplakisoihin.

Olin ilmonnu Renen molempiin AVO-luokkiin.Tuomareina toimi Fiia-Maria Kivioja (kisa A) ja Tytti Lintenhofer (kisa B)

A-radalta Rene sai hyväksytyn tuloksen, 88pistettä.
Vinoudesta ja puuttellisesta yhteistyöstä tuli esimerkiks miinuspisteitä. Ihan alussa, lähdössä meitä rupes pörräämään ampiainen ja Renehän on ihan hullu amppareita kohtaan. Kaikki ampparit pitäs saaja kiinni ja nirhattua. Rata meni alusta hirmu löysästi, jouvuin kauheena tsempata koiraa, mutta loppurata meni kivalla vireellä ja amppari jälleen pörräs meijä perässä :--D
Tuomari kirjotti kommenttiosioon: "iloinen suoritus, nätisti ohjattu".
B-radalla ilma oli kamala. Vettä tuli kaatamalla ekoilla koirakoilla. Vesiputteja löyty radalta sieltä sun täältä. Tällä kertaa ampparit ei meitä seurannu, mutta Renen nenään pisti tosi pahasti joku ihana koira. Herra haisteli jatkuvasti ilmaa ja ois jääny vain paikoiltaan istumaan nokka ilmaa nuuskuttuaen. Huoh sanon minä. Liikkeestä maahanmenossa halusin ottaa uusinnan, mutta ei sitä välttis ois tarvinnu tehä. Vino se on muutenki. Heti tokalta kyltiltä -10virhepistettä rintamasuunnasta. Käännökset vasempaan on meijän suurin ongelma, mutta empä mää niihi ongelmiin oo viittiny ees paneutua.

Pisteitä kertyi huimat 72 ja just täpärästi hyväksytty tulos. Huhh mikä fiilis, vaikka koiraan en ollukkaa kovin tyytyväine radalla. Suoritus oli kamala ja sillä sipuli. Loppuradalla herra rupes myös mölisemää, mikä ihme aivopieru seki oli.
Eipä me kyllä olla mitään treenattukkaa. Viimeks kesäkuussa kisoissa treenattu sen verran mitä ehtii ennen radalle menua treenata.

Tuomarin kommentti: "kiva suoritus! ajoittaisesta ääntelystä vähennykset kokonaisvaikutelmasta -2pist".

Rene sai nyt sen haaveiluissa olleen RTK2 koulutustunnuksen!! ♥Meille sanottiin heti, että nyt vaa voittajaan lähettävä kisaamaan.
Tähän sanonki nyt sen, että ei ainakaan vielä pitkään aikaan! Mun oli tarkotus hakia Renelle ainoostaan RTK1, mutta rupesin sitte miettimää hartaasti, että jos me se RTK2 napattais vielä.
Voittajassa on jo niin paljon haastetta mulle, sekä koiralle, jolla ei oo minkäänlaista tokopohjaa. Käännökset on ihan kamalat, koska niitäkään ei oo koskaan harjoteltu. Käännöksiä voisin rueta treenaamaan ja jos me syksyllä päästäis kivaan rallyryhmään ja treenaan voittajaluokan liikkeitä nii ehkä meijät vielä joskus nähään voittajaluokassa kisaamassa. Saa nähä mitä tulevaisuus tuo tullessaa. Nyt Renttu on ansainnu loman rally-tokosta ja agista. Loppukuussa käyää ehkä yhet agikisat juoksemassa, mutta sekään ei oo vielä varmaa. Se me kuitenki tiietää, että agi on enempi se mun ja Renen yhteinen juttu ♥Rallykisoisa vierähti 6h, Rene Kannukseen, lauman kans lenkki, Riimi autonkyyille ja suunnattii Himangalle nelikkoon viettään iltaa miehen sukulaisten kans. Nautittiin seurasta ja hyvästä ruuasta. Riimiki sai ihan uuen koiratuttavuuen, 11-vuotiaan kultsu muorin. Heti olivat ystävyksiä keskenään. Kahlailivat meressä ja kerjäsivät ihmisiltä ruokaa. Tyypillisiä noutajia ;)

Ainii, Riimillä tais alkaa jo tärpit. 1,5viikkua vuos verta. Rene on ollu tänää jo aivan sekaste, tai niin sekaste ko se on aina juoksujen aikaan. Nuolee Riimin korvia ja nukkuu Riimin lähellä. Vapaana kaveruksia pystyy pitämään lenkillä ja Rene on kunnollinen poju. Ehkä pienesti voisin kuvitella, että Rene oli näide tärppie takia kisoissaki hiema outo. Nooo, tärpit kestää alle viikon yleensä ja taas on yhet juoksut taputeltu. Yleensä tärppien aikaan Rene on ollu vähä huonompi syömään, mutta nyt on kyllä ruokahalu ollu kohillaan.

12 kommenttia:

 1. Siis mitä te teette kepeillä että saatte niistä hyllyn? Ette uusi? Pujottelee takaisin pöin? o.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusittiin B agiradassa kolme kertaa ja kolmannella vasta meni. Jättää välistä keppejä. Välillä jos menee väärin, kutsun Renen pois kepeiltä ja lähtee pujotteleen takasipäin. Nyt näisä kisoisa ei mun mielestä tehny ees niin.
   Mää en oikee vieläkää tiä sitä mistä se hylky tulee, tuleekoha se jo siittä jos kaks kertaa menee vääri :0

   Poista
  2. Outoa... Tosiaan jos takaisin päin pujottelee kolme väliä niin tulee hylky ja jos ei uusi kun tulee jokin virhe mutta ei mun mielestä hylkyä saa antaa vaan kahdesta uusimisesta :o

   Poista
  3. Oikeesti? No emmä sit tiiä :0 hyppyradalla teki varmaan 4kertaa päi honkia ja viiennellä teki hyvin mut jätti vikan kepin ja jatkettiin siittä rataa.

   Poista
 2. Mie jäin kattoi et tuleeko se hylky ees kepeiltä vai vasta sen jälkeiseltä hypyltä minkä hyppää molempiin suuntiin? Ainakaan videolta ei näy sitä ennen ku kaksi nousevaa kättä joista ainakin toinen oli rimavitonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi muuten olla! :D eli tommosesta molempiin suuntiin hyppäämisestä tulee hylky? kato oon tosi hyvin perillä näistä :D

   Poista
  2. Tottakai, sehän menee silloin väärää rataa/ väärän esteen :)

   Poista
 3. Kiva blogi! Ja postaus ;D

  tyttojamolossi.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Jännä tuo keppijuttu :O

  Omallakin kohdalla on sattunut melko samanlainen tilanne. Oltiin Virossa aksakisoissa ja kepeiltä sitten tuli hylky. Ekalla kerralla Riki ei mennyt keppejä, otin uusiksi ja meni kepit hyvin. Koira ei lähtenyt uusiessa tulemaan keppejä takaisin päin ja toisella yrittämällä meni kaikki jättämättä yhtään väliin. Rata videoitiin ja video oli otettu ihan keppien vierestä. Minä ja kaikki kaverit tutkimme videota ja ei sitä keppivirhettä näkynyt. Tuomari ilmeisesti katsonut väärin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se hylky tuliki siittä ku Rene hyppäs molempiin suuntiin ton esteen keppien jälkeen :D

   Oivoi.. no tuo on kyllä tökeryä ja todella surkee tilanne.. :(

   Poista
 5. neljännestä virheestä/kiellosta tulee hylky.

  VastaaPoista