Sivut

perjantai 7. lokakuuta 2016

Roosa 7,5-8,5vkoa ja pentukoulu
Roosa on ollu meillä jo reilu viikon. Kui tää aika oikee juoksee?

Tuttavat sanoo, että neiti on kasonnu. Eiiii, en vaa haluu et se jo näi nopee kasvais. Minu pieni perhana. ♥
8vkoa ja 4,5kg


Mitäs meille?

Ihan huippua. Poitsut on ruvennu tekeen lähempää tuttavuutta Roosaan ja Royki innostunu leikittään pentua ulkona. Harmi vain, ettei Roosa vielä oikein tajua örinä- ja rallitteluleikkejä :D
Rene taasen uskaltaa jo nukkua samasa huoneesa misä Roosa on ja lenkillä ei välitä tippaakaan pennusta. Yks päivä lenkillä kutsuin koiria tykö ja Rene pökö istu melkei Roosan päälle ko ei ollu muka huomaavinakaa. ;)
Paljo ollaa ulkoiltu ja leikitty. Istumista ja luoksetuloa treenattu. Hirmu itsenäinen pentuhan tuo on ja uskaltaa olla ulkonaki yksin. Leikkii lentävillä lehillä ja syö aikalailla kaikkea mitä suun eteen tuleekaan.

Markuksen mukana ollu päivät Kokkolasa töisä. Tottuu ihmishälinään, oppinu autoileen (nukkuu nykyää aina autossa) ja osaa olla jo omasa pentuaitauksesa rauhasa.

Yks päivä itellä oli iltavuoro. Klo. 14 alko työt ja Markus tuli kotiin klo. 16:30 ja Roosa sai jäädä lauman kans kotia. Hienosti oli menny. Nukkunu todennäkösesti koko ajan. Väsytinki pienen oikein tarkotuksella. Käytii lauman, Kaisan ja Daim-labbiksen kans penkalla lenkkeilee, jonka jälkeen Kaisa tuli meille vielä teelle. Ihana Daim leikitti Roosaa nii nätisti. 2,5h jakso pentu riekkua yhtä soittoa, joten ei ihmekään jos uni maistui yksin ollessa.
Markuksen tultua töistä oon välillä tehny niin, että laittanu isommat ulos tarhaan rellestään ja leikkiny Roosan kans kaksin. Käyty läheisellä peltotiellä ja leikitty. Leikkihetkien jälkeen uni maistuu ja herättyä Roosa näkee lauman.

Onhan tuo tosi oppiva pentu. Voisin sanua, että melkei sisäsiistihän tuo jo on. Vinkuu ulos, ei oo tehny ko kerran ne pisut lattialle ja seki tapahtu ekana päivänä ku kotiutu. Aina nii ilone ko näkee työpäivän jälkeen mamman ja edelleen nukuttu sohvalla kaksistaan ja poitsut makkarissa Markuksen kans. Mietei täsä, että jos nyt viikonlopun aikana minäki siirtynyt makkariin ja Roosa oppis nukkuun vaikka sängyn vieresä pedillä. Lähellä se tykkää kyllä yöt olla, että saapa nähä onnistuuko vielä :D
Eilen, torstaina (6.10) alotettii Roosan kans Easy Dogin kautta pentukoulu. Pentuja kurssilla oli 5kpl, mutta yksi puuttui tältä kerralta. Pari isompaa pentua ja pari pienempää. Uusi treenihalli Kannuksesa, mainio pohja ja kivasti tilaa.Kurssilla treenattiin katsekontaktia, luoksetuloa ja maahan menua. Oikein mainiot temput meijä neidille. Mikä parasta, kunnon häiriössä treenaamista ja hirmu kivasti pentu kyllä kuunteli! :)
Kotiläksyksi kyseisten temppujen hionta.


Vielä ku halliin saatais sermit nii pentuset sais leikkiä tunnin lopuks. Nyt se ei nimittäin oikein onnistuis ku hallin toisessa päässä on toinen kurssi ja pari pentua liian isoja esim. Roosan leikkikaveriks.


3 kommenttia:

  1. Tässähän iskee colliekuume! <3

    VastaaPoista
  2. En kestä, mikä pieni siloposki nahkarukkanen APUAAA <3

    VastaaPoista
  3. Voi miten iloisen näköinen pentukoululainen! Ihastuttava

    VastaaPoista