Sivut

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Roosa kotiutui


Torstaina (29.9) aamupäivällä lauman kans lenkki ja lenkin jälkeen lähimme pikkusiskon kans ajeleen kohti Vähäkyröä, jossa meitä vastassa oli Mira ja pennet.

Kolme tuntia meni silmänräpäyksessä ja pian meijän sylissä lähti kotiin ihana ja odotettu Roosa ♥Automatka meni hyvin. Ihan alkumatkasta pari oksua tuli, mutta loppumatka nukuttiin pikkusiskon sylkyssä. Ajomatkaahan meillä oli vain 2tuntia.

Kotona lauma oli hyvin kiinnostunu pienestä ja Roosaa hieman jännitti. Puolen tunnin päästä oli pikkune jo Riimin karvoissa kiinni ja Riimihän tästä huomiosta vain nautti.

Illalla käytii heti Royn nosekurssilla Roosa mukana. Roosa nukku sylissä tyytyväisenä koko tunnin verran.

Ekana yönä laitoin Roosan omaan aituuseen. Kävin suihkussa, katoin puhelimen kautta pari sarjaa. Koko tämän ajan Roosa huus ko syötävä. Huuto kuulosti paloautolta ja se ei vaan loppunu. Kannoin tyynyt ja peiton sohvalle ja otin pennun kainaloon. Herättiin seuraavana aamuna klo. 7 aikoina ja käytiin heti ulkona tekemässä pisut.

Välillä musta tuntuu, että tarvitaanko me ollenkaan noita sanomalehtiä lattialla.. neljän päivän sisällä Roosa on tehny tasan yhet pienet pisut lattialle. Neiti osaa hienosti mennä oven luo vinkumaan ku hätä yllättää. Miten oppiva pentu.

Ollaan käyty iskällä kylässä, jossa Roosa pääs tutustuun Viivi havannaan. Roosa on jo isompi Viiviä ja Viivi oli aikas ihmeissään pennusta. Ollaan käyty myös Kalajoella, pikkusiskon luona auttelemasa muuttohommissa. Pikkusisko muutti kauas pois, Jyväskylään. Nooo, ompaha aihetta joskus sinnekki lähtä kyläileen ja Roosa pääsee tutustuun juniin ja ihmishälinään.

Yöt oon nukkunu Roosan kans sohvalla. On se vain ihana pieni tuhisija ja nukkuu niin hyvin yöt. Päivän aikana Roosa syö kolme kertaa. Syntymäkojisa Roosa söi 4krt/pv, mutta meillä on heti muuteltu ruoka-ajat niin, että ne sopis työvuorojemme kanssa. 1,5dl menee Golden Eaglen pentunappulaa yhdellä ruokakerralla. Oon kerran laittanu ruokaan kokeiluks lohiöljyä, sekä sika-nautaa. Vatsa ei oo menny mistään sekasin, vaikka onhan täälä kotonaki joka paikkaa maisteltu ja ulkona syötäs mitä vaan. Kaikenlisäks ruokahalu on hyvä!

Neljän päivän aikana me ollaan opeteltu sisäsiisteyttä, kyläilty, meillä on käyny sukulaisia, leikitty paljon sisällä ja ulkona, putsailtu korvia, leikattua kynsiä ja katseltu hampaita. Paljo oon yrittäny pientä käsitellä.

Roosasta on tullu mulle hetkessä ihan älyttömän rakas! hakeutuu lähelle, änkee syliin, pusuttaa mammaa ja on vain aivan ihana pieni riiviö.. ♥

Roy ja Rene on ollu kiinnostuneita Roosasta, mutta hetikkö Roosa tulee lähelle, poistuu poitsut paikalta ja hyppäävät korkeelle sänkyyn minne Roosa ei pääse. Oikeestaan tänään ekan kerran oltiin kaikki yhdessä olkkarissa. Riimi lattialla nukkumassa ja me muut sohvalla löhöilemässä. Roy kerran murahtanu Roosalle ku Roosa roikku jalassa. Ulkona terassilla seurailin koiria, Roy ekana käänty Roosaa päin ja katto vihasesti. Roosa ei ottanu itteensä ja meni uudestaan tassuun kiinni. Vähän päästä Roy käänty, näytti hampaita ja murahti. No tästäkös pentu säikähti ja juoksi huutaen ovelle. Eipäs oo muute sen jälkeen koskenu Royhin hampailla ;)
Riimi taasen on ollu aivan loistava isosisko. Leikkii Roosan kans päivittäin, putsaa Roosaa, antaa Roosan mennä tissillä käymää (:DD) ja on vaan aivan ihana sisko. Välillä Roosa repii Riimiä hännästä ja välillä taas nukkuu hännässä kiinni. Näistä tulee ihan takuulla parhaat ystävykset ja eiköhän viimestää kuukaue päästä poitsukki lämpene pienelle.

Huomenna alkaaki itellä työt.. ens viikolla yks vapaa. Ei kiva.
 Onneks Markus on nyt lopullisesti kotona, eikä mee enää Espooseen töihin. Markus käy töissä Kokkolassa ja Roosa pääsee huomenna Kokkolaan mukaan. Täytyy kattoo miten mun työt jatkuu. Oon ollu sijaisena kuntoutusosastolla, mutta tiedossa on töitä enää vaan ens viikko. Periaatteesa voisinki vähä nauttia "mammalomasta" ja olla pentusen kans kotona. :)

Ens viikolla meillä alkaa myös kiltan kautta treenit, sekä torstaina Roosalla pentukurssi Kannuksessa. Kaikkea kivaa siis tiedossa.

Järkkärikuvat tulosa myöhemmin ;)6 kommenttia:

 1. Minäki työttömänä. Nutu alkaa olemaan taas siinä kunnossa, että voi riehua. Toki edelleen lämmittelyä alkuun ettei suoraa revittelemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mulla menny ohi.. mikä Nutulla? :o
   Kui Nutu leikkii pentujen kans? :)

   Poista
  2. Polven ristisiteen revähdys. Nyt 20.10. on sterkkausaika, että se tuo taas lisää toipilaana oloa. Pentujen kanssa leikkii vähän huonosti, on vähän turhan raju.

   Poista
  3. Ohhoh :o no mut onneks jo parempi.
   Joo ehkä me siis odotellaan, että Roosa kasvaa. Aattelinki ko Riiminki kans leikit menee välillä rajuks.. :D

   Poista
 2. Kiva, kun lauma hyväksyi noin äkkiä uuden tulokkaan! :) Roosa on aivan mahtava! Mulla itselläni on enään yksi pentu, joka etsii kotia (lisää pennuista blogissa :D), mutta sen on vaan niin mahtava koira luonteeltaan ja muutenkin, että en oikein haluais siitä luopua, mutta Sedit on hieman eri mieltä. Harmi kun Sedit ei ota noin kivasti vastaa uutta tulokasta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp! :) Royki yritti eilen jo pikkusen kans leikkiä.
   Meinaatko ettei Sedit tykkäis ko pentu kasvaa ja ku sen vaan ois tottuva että laumassa toinenkin koira? :)

   Poista