Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2016

Te kysyittä ja me vastaammeAijotteko hankkia koirien lisäks muita lemmikkejä, esim kissoja?
- Kovasti on ollut mietinnässä, varsinki nyt ko on oma talo ja tilaaki ois. Kissaa oon jo pitkään haaveillu, mutta niin moni läheinen allerginen. Esimerkiksi pari pikkusiskua ja ois kauheeta aatella, ettei ne vois enää koskaan tulla meille yökylään. Ehkä nuo naapurin katit saa riittää, nimittäin niitä on kyllä riittämiin!
Oon myös kaneja tahtonu pitkään, mutta pahoin pelkään että lapsena saadut allergiaoireet eivät oo kadonneet. Oishan meillä lämmin pihavarasto, muttamutta.. en haluis lykätä kaneja varastoon, vaan tahtosin elukat sisälle. :D


Millainen teidän "koira-auto" on? Onko teillä häkkejä siellä tms?
- Koira-autona toimii Mazda Premacy. Takapenkit nostettu ylös ja koko lauma sopii nukkumaan sielä. Ei ole mitään häkkejä autossa.

Mitkä on teidän lempi ulkoiluvarusteet? hihnat jne.
- Meillä on tuota koiratavaraa ihan älyttömästi ja tykkään vaihdella niitä. Ehkä eniten tulee kuitenki käytettyä hihnana flexiä ja nahkaremmiä, pannoista Rukkaa ja Julius K9 -valjaita.


Minkälainen mixaus vois olla sun mielestä kiva? Voisitko koskaan haaveilla rescue koiraa? Ootko haaveillut rodusta, jota et tule kuitenkaan koskaan omistamaan?
- Kultsu-tolleri mixaus, sekä sammari-aussi mix. Ne vois olla aika mainiot.
Voin haaveilla rescue koiraa ja olenkin haaveillut. Joskus katoin ihan älyttömän paljon niitä, mutta pelkäsin että mimmonenhan arkajalka ja/tai huonoja kokenut koira sieltä tulisi. Koira tulisi nähdä ennen päätöstä.
Aikoinaan haaveilin irlanninsusikoiraa, mutta silloin vielä asuimme pienemmässä talossa. Nyt talo on isompi ja  pihaakin ois. Entiä mikä siinä kiehtoo. En kuitenkaan näe rotua minulle sopivana.


Miksi sk collie eikä pitkäkarvanen collie?
- Mulla on kotona jo kaks pitempi karvasta turrikkaa ja ne riittää. Royn karva on lenkin jälkeen niin helppo vain kuivata pyyhkeellä ku taas Renen ja Riimin karva on aina pakko kastella, että kurat saa poies.

Mitä kaikkea aiot harrastaa Roosan kanssa?
- Mietinnässä ois näyttelyt, rally-toko, haku, agility, paimennus ja nose work. Tammikuussa ollaan menossa ekaan pentunäyttelyyn ja seuraava jo helmikuussa. Rally-tokoa olis tarkotus alkaa harrastaan ihan säännöllisesti ensi vuonna kesäkauden alettua. Hakua ensi vuonna alkukesästä lähtien. Agility on vielä pienimuotone kysymysmerkki, mutta jos haku on vain kesän ja syksyn laji niin agiahan vois sitte talven ja kevään treenata. Paimennusta täälä päin on todella vaikea säännöllisesti alkaa harrastamaan, mutta aina jos vain mahollisuus on ja vapaana viikonloppuja niin paimennusviikonlopuille lähtisin mielelläni. Nose on myös kysymysmerkkinä, mutta alkeita on jo ruvettu opetteleen. Nose vois olla ehkä sellane aktivointijumppa kotosalla Royn treenien ohella. Kaikki on vielä vähä auki. Sehän nyt on totta, ettei mulla ois mitenkään mahollista kaikkea harrastaa viikottain ja täytyyhän sitä myös kattua että mimmone Roosasta kasvaa ja mistä se syttyy. Roosan ehdoin mennään.


Miksi aloit pitää blogia? mikä saa jatkamaan?
- Muistaakseni aloin pitämään blogia aikoinaan ku Rene kotiutui. Halusin laittaa kuvia pennun kasvusta ja kertoa arjen kuulumisista, jotta jälkeenpäin voisin lukea ja katsoa mitä Renen kanssa tehtiin.
Yhä edelleen olen sitä mieltä, että on mukava katsoa mitä ollaan aikoinaan tehty ja kuvat on täälä tallessa, jos kone poksahtaa.


Mikä sai teidät muuttamaan pois pk-seudulta? Missä tykkäät asua? Hyvät puolet maalla ja kaupungilla asumisessa?
- Kyllä se paikkakunta missä on asunu koko lapsuuden ja missä suurin osa sukulaisista asuu, vetää vain puoleensa. Onneks Markus on myös naapurikunnasta kotoisin, joten oltiin molemmat sitä mieltä, että nyt on kaupunki nähty.
Tykkään asua juuri täällä maaseudulla, Himangalla.
Hyvät puolet maalla asumisessa, esim täälä asuu suurin osa sukulaisista ja ystävistä, joita kovasti kaipasi Espoosa asuessa. Maalla on rauhallista asua ja täälä on lenkkimaastoja mitä talsia. Halvemmat talot ja sai ostettua vihoi ja viimein sen oman kodin. Rahaa ei kulu läheskään niin paljon mitä pk-seudulla.
Hyvät puolet kaupungissa asumisessa, esim äiti ja siskot asuu siellä, palvelut lähellä ja saa ainaki omalta alalta helpommin vakityöpaikan.


Minkälaista elämä on 4 koiran kanssa?
- Karvaista ja mukavaa. Sen ku kaks menee hommaamaan nii sen jälkeen menee neljäki koiraa :D Onhan tää neljän koiran omistaminen rahallisesti kalliimpaa, mutta se ei ole mikään ongelma. Lenkit menee hyvin porukassa ja on toisistaan seuraa.


Onko agilityvalmennus yhtä laadukasta "maalla" kuin esim niinulassa? Kumpi on kivempi aksa-alusta; tekonurmi vs kivituhka?
- Ei ole. Niinulassa kouluttajat tekee tätä yhtenä työnään saaden palkkaa, mutta kiltalla kouluttajat ovat vapaaehtoisesti kouluttamassa. En kuitenkaan moiti treenejämme. Kouluttaja on ruvennut tuntemaan meitä ryhmäläisiä ja näin ollen osaa tehdä sellaisia treenejä, joista on jokaiselle haastetta. Alkuun olin hämillään helpommista treeneistä, mutta nyt on tullut haastetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Me päästään koko ajan eteenpäin ja se on ihan mahtava juttu.
Keinonurmea ei voita mikään. Ihan mahtava pohja oli niinulassa. Kivituhkassa ei muuten ole mitään moitittavaa, mutta koirat jotka palkkautuu leluilla niin lelut on joka kerta treenien jälkeen likasia ja ne saa pestä.


Mikä on suurin haaste ison koiramäärän omistamisessa?
- Tätä piti oikein miettiä. En osaa oikein sanua. Ehkä tällä hetkellä tuntuu, että remmilenkit. Isojen kans menee loistavasti, mutta koska pentuhan ei vielä oikein tajua miten kuuluu mennä. Tämäki mielipide tulee ihan takuulla muuttumaan Roosan kasvaessa, sillä isompien kans ei ole ollut kyllä mitään ongelmia. Tällä hetkellä ärsyttää myös nämä rapakelit. Ois niin helppoa pestä vain yhen koiran tassut, mutta ku niitä tassuja onki 16kpl!! :D nojoo, nääki mielipiteet niin elää. Oikeesti näiden kans on aikas helppoa elellä.

Millainen olis täydellinen koira?
- Sellane, jonka kans vois keskustella ja joka tottelis joka käskyä ilman, että tartteis mitää opettaa :P


Kiitokset kaikille kysymyksen jättäneille! :)

Postauksen kuvat otettu viime viikolla, keskiviikkona (16.11). Sillon ku oli vielä lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti