Sivut

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Viikon 47 treenit
Maanantaina (21.11) Renen ja Riimin kans Kokkolaan jäsenkorjaajalle, Lauralle Oikomoon.

Minulle, sekä koirille täysin uusi juttu ja olihan se erilaista mitä hieronta.
Eikä ollu turha käynti, nimittäi Renellä moni paikalla tukossa ja yks jännekki alaselässä paikoiltaan. Riimillä oli vain hyvin pientä jäykkyyttä lapojen välissä ja lannerangassa.
Rene menee uusiks jo ennen joulua ja Riimi kolmen kuukauen päästä.

Suosittelen jäsenkorjaajalla käyntiä ihan jokaiselle koirakolle.

Renestä ja Riimistä huomas heti ko paikat aukes. Riimi huokaili ja haukotteli ja Renellä rupes häntä heilumaan. Jäsenkorjauksen jälkeen botit päälle ja pari päivää lepua.

Ilta meni aikalailla Renen ja Riimin osalta nukkumiseen. Royn ja Roosan kans tuli käytyä pitemmällä lenkillä kera Roosan kasvattajan, Päivin ja neljän collien kera.Tiistaina koirilla oli rennompi päivä. Kotona Royn kans eukalyptuksen sisäetsintää ja lauman kans mehtälenkki. Päivällä iltavuoroon.

Karvanlähtö on ihan tajuton isommilla! saa olla jatkuvasti harjaamassa. Roosalla ei onneks vielä karvaa lähe.Keskiviikkona (23.11) Rene täytti 5vuotta ♥ aamuvuoron jälkeen lauman kans peltolenkki, illalla Rene ja Riimi autoon, käytii Kokkolan mustissa&mirrissä shoppaileen possunkorvia, sekä alessa olevan ison (100x90cm) pedin.
Shoppailun jälkeen agitreeneihin ja treeneistä onki alempana nähtävillä videota.


Uusi peti kelpaa vallan mainiosti!Torstaina (24.11) aamuvuoron jälkeen kotiin, Adan ja koiralauman kans lenkille ja kahveen juontia. Klo. 17-17:50 Roosan kans Kannuksesa activity-kurssilla. Kurssilla tehtiin vaikka ja mitä! tutustuttiin renkaaseen, erilaisia tasapainoalustoja testailtiin, putkea harjoteltiin ja neiti oli aikas innoissaan, sekä etsittiin nameja piilosta. Videopätkiä löytyy alempaa.

Roosan kans on ihan huikee treenata. Se jaksaa tehdä hyvin, palkkautuu leluin ja herkuin, oivaltaa asiat nopiaa ja osaa tarjota opittuja asioita. Huippu pentu.
Kurssilla huomas myös pennun kuumumisen. Jos joku muu meni putkesta, kuulukaan "putkeen"-käsky, nii neiti rupes kiljumaan ja ois halunnu mennä mukaan. Saapa nähä mimmone putkihullu tästä tuleekaan.

  


15vk ja 3pv.Perjantaina (25.11) aamuvuorosta kotiin, lauman kans lenkki, treenikamppeet mukaan, Roy autoon ja lähettii ajamaa Kokkolaa kohti.

Olin ilmonnu Royn nose work -mölleihin. Osallistujia oli 11kpl.

Ekana alotettiin ulkoetsinnällä ja sen jälkeen vuorossa oli sisäetsintä.
Olin niin tyytyväine, Roy löys ja merkkas molemmat. Ulkoetsinnässä aika 26,85s ja sisäetsinnässä 6,49s. Eikä siinä kaikki, Roy sijoittui sisäetsinnässä kolmanneksi! ♥
Vitsit mite kiva fiilis jo pelkästään siittä, että Roy keskitty ihan täysillä etsimiseen, löys eukat, ei ollu moksiskaan täysin uudesta hallista ja muista koirista.

Ulkoetsinnässä Roy merkkas jo kerran eurolavan, mutta minä en uskonu. Tästäkös Roy aatteli, että vois ruikata viereiseen aitaan, josta vetäsin herran pois ja sen jälkeen lavaa kuoppas tassulla. Nopeus on valttia tässä lajissa, mutta mielellään sitä ottaa varman päälle ku sanoo liian aikasee löytävänsä. Sisäetsintä meniki sitte niin nappiin, ettei paremmin ois voinu mennä. Huippu jätkä.

Joulukuun lopussa ois toiset möllit samassa hallissa. Suunnitelmissa ois, että jos sinnekki lähtäis mölleileen. Hyvää harjotustahan tämä on.Perjantai-lauantai välisenä yönä oli "pikkase" satanu lunta. Herätyskello soi klo. 5:15, avasin ulko-oven koirat päästäen aamupissalle ja voi sitä ihmetyksen määrää. Oviki vastas lumeen. Sai ihan kunnolla mies lapioida autosta lumia pois ja tehdä käytävää autojen luo.

Klo. 7:15 oltiinki jo Roosan kans Ylivieskassa Päivin luona. Juotii aamukahveet, pakattiin auto täyteen koiria ja tavaraa ja lähettii ajamaa kohti Oulua. Matkan varrella käytettiin koirat mehtätiellä lenkillä.Oulusta haettiin lentokentältä Juha Kares ja suunnattiin Liminkaan, Dogantti Areenalle. Halli oli varattu meille koko päiväks ja osallistuttiin Juha Kareksen handlerkurssille.

Kurssi oli kaikinpuolin hyvin antoisa ja mukava. Oli luentoa pariin otteeseen ja koirat sai juosta kehässä.
Roosan kans ollaan kotona treenattu jonku verran seisomista, mutta ravi ei oo oikein sujunnu. Kehässä alkuun näyttelyremmi maistui hyvältä ja hypittiin vasten, mutta pian neiti jo ravas todella nätisti. Juha Kares tutki myös jokaisen koiran erikseen. Roosa sai hyvää palautetta, josta olin otettu. Kuulemma vaikuttaa lupaavalta pennulta, liikkeet jo nyt todella kauniit ja hienosti keskittyy.Handlerkurssin jälkeen osallistuttiin SCY:n Pohjois-Suomen ao:n pikkujoulutreeneihin. Marilta saatiin ihan mahti opetusta leikkimiseen. Eihän mulla oo ikinä ollu mitää käryä miten tämmösen paimenen kanssa ois palkitsevin leikkiä, mutta nyt opein ja paljon! Roosa kuulemma jaksaa todella hyvin, joten leikkihetkiä voidaan ottaa 2-3krt viikossa.

Agitreeneissä oli Heini kouluttamassa. Roosa nukkui ja lainasin Päiviltä Wendyä. Muistaakseni Wendy ei ollu pitkään aikaan agia treenannu, mutta vitsit miten nopeesti neiti oppikaan! päästiin tekeen jopa ratapätkää, johon kuulu pakkovalssia, takaakiertoa ja persjättöä.

Roosan herättyä pikkusen kans otettiin estefokusta ja putkea. Nopeesti pieni on tajunnu estefokuksen merkityksen ja välillä kehujen jälkeen neiti päätti rallattaa putkeen ja palkitsi sillä itsensä. Upee pieni.

Klo. 23:40 oltiin Roosan kans kotona, eli koko päivä menossa. Lapsonen oli kerranki ihan tööt ja nukuttiin seuraavana päivänä klo. 9 asti. Wuhuuu!! nimittäi tämähän on semmone aamuvirkku ja klo. 7 yleensä jo hereillä.
Sunnuntai meni iltavuorossa ja maanantaina (28.11) aamuvuoroon. Töiden jälkeen suoraa kotiin. Vastassa iloinen pieni ja isommat. Eteinen näytti siistiltä, eikä pissan pissaa missään. Roosa on nyt parisen viikkoa osannu jo hienosti pidättää 8h yksinollessa. Kohta voi ruveta sanomaa, että täähän on sisäsiisti.
Päästin Roosan ulos ja pitkän pissan se sinne heti tekikin. Kävelin makkariin ja voi härregyyyyd sitä järkytyksen määrää. Meijän sänky oli ihan järkyttävässä kunnossa. Meninki kehumaan lapsosta. Roosa tuli ilosena tykö ja ihmetteli miksi mamma oli niin surullinen.

Roosalla on yksinollessa tarjolla poronkylkiluuta, jäneksen kuivattua korvaa, kahta eri nahkaluuta ja aktivointileluja, joisa herkkuja ahneelle pennulle. Oon yrittäny loputtomiin välttää, ettei tuhot alkais, mutta ei, ny ne sit alkoi.
Neiti ei oo ikinä koskenukkaa johtoihin tai verhoihin, mutta selkeesti sänky on kiva, lipastoa maistettu, olkkarin pöytää ja sohvaakin. Työpäivän ajan oon rajannu kämppää niin, että Roosa on Riimin kans isossa eteisessä ja makkarissa. Sänkyyn Riimi pääsee tarvittaessa pakoon, jos pentu kuumuu ihan täysin. Roy ja Rene saa olla muuten koko kämpässä.

Markus kävi jälleen mustissa&mirrissä shoppaileen. Nyt on RAUH-luita, poronlantiota, purutikkuja erilaisia ja vaikka mitä.

Eilettäin parisen tuntia pennun ollessa kotona ei ollu tuhonnu mitään. Selkeesti pitempi aika odottaa ihmisiä kotiin käy tylsäks ja täytyy keksiä muuta tekemistä.Nooh, alkujärkytyksen jälkeen kaikki oli taas hyvin. Suuntasin lauman kans lenkille ja sen jälkeen Roosan kans Kokkolaan eläinlääkäriin.
Neiti onki jo 16viikkoa, sai toisen rokotuksen ja passiki tuli hommattua. Painoa 11,5kg. Roosa ei huomannukkaa piikkiä, vaan keskitty herkkujen syömiseen. Häntä heilu hirmusta vauhtia ja hampaita kahtoesa yks etuhammaski oli enää pikkasen kiinni reunasta. Hampaat siis vaihtuu hyvää kyytiä.

Rokotuksen jälkeen käytiin koirapuistoileen. 9koiraa puistossa parhaillaan ja puolet pentuja. Roosa tykkäs hirmusti.Eilettäin, tiistaina (29.11) vapaapäivä, Kaisan ja koiralauman kans 1,5h mehtälenkki. Lenkin jälkeen vierailtiin vielä Kaisalla. Kaisalta ajeltiin mummulle syömään ja koirat oli niin tööt, että nehän vain nukku.

Illalla Royn kans käytiin nosetreeneissä ja niistä lisää seuraavassa postauksessa.


Tuli shoppailtua myös Petellä. Jo kolmas karva-alusta tähän talouteen, koska nuo on vaa nii parhaita ja lisäks laatikollinen (50kpl) lammastikkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti