Sivut

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Meille tulee pentuja!
Kyllä, luit otsikon aivan oikein.

Keskiviikkona (15.2) Riimin juoksut alkoi. Tärppejä odotettiin ja varauduttiin jälleen koirien erotteluun kämpässä. Rene on ottanu tähän saakka Riimin tärpit hyvin tyynesti vastaan. Vuoto ku on vähentyny, herra on alkanu kiinnostumaan neidistä ja hoitanu Riimiä esim. nuolemalla korvia ja nassua. Lenkit on aina pystytty tekemään koko porukalla.
Riimihän on ollu aina mun mukana töissä tärppien ajan, sekä jos töiden jälkeen on johki pitäny mennä, on Riimi ollu mukana kaikenvaruks. Yöt on menty niin, että vuorotellen Rene tai Riimi on saanu nukkua meijän ja muun lauman kanssa makkarissa. Tilaa on rajattu reilu metrin korkusella Savicin pentuaidalla.

Oli torstai-ilta, päivämäärä 23. helmikuuta. Riimin juoksut oli kestäny nyt tasan 8vrk. Vuoto pysyi samana ja Rene ei ollut kiinnostunut. Lähettiin Roosan kanssa nosetreeneihin, Riimi jäi pöksyt jalassa omalle puolelle, Savicin aita väliin ja herrat toiselle puolelle kämppää. Ihan normaali tapa, kuten juoksuaikaan ennenki toimittu. Mulla ei käyny mielessäkään ottaa Riimiä mukaan autoon kökkimään ja pakkanenkin oli silloin kova. Vain ja ainoastaan tärppeinä mukaan olisi ollut pakko ottaa.

Roosan kanssa treeneissä käytiin ja tultiin kotia. Mikä järkyttävä näky. Rene oli hypänny Riimin puolelle, pöksyt oli sivussa ja koirat nalkissa. Järkytyin ja teki mieli itkeä. Mieheni katto, että koirat pysyy nätisti paikoillaan ja hyvinhän ne pysyikin. Mä en pystyny tilannetta seuraamaan. Nalkissa olivat meidän ollessa kotona noin 10-15min. Irti ko pääsivät, leikkivät ko mikkäki rakastuneet. Astumisesta 4päivää eteenpäin alko Riimi selvästi tuoksumaan hyvältä ja Rene hoiti Riimiä. Tällöin herra vasta osotti kiinnostuksensa neitiä kohtaan. Loppujuoksujen ajan pidettiin siitä huoli, ettei enää toista vahinkoastumista pääse tapahtumaan.

Astumisesta seuraavana päivänä olin aamuvuorossa töissä. Siinä samalla ko syötin vanhuksille aamupalaa, soitin pariin ellään ja kysyin jälkiehkäsypiikkiä.
Olin lukevinani netistä, että astumisesta parin päivän sisällä voi antaa keskeytyspiikin. Tähän eläinlääkärit eivät sanoneet muutako sen, että on hyvä odottaa 3-4viikkoa, jos narttu tiine, keskeytyspiikin voi antaa jos näin tahtoo. Piikki tulisi antaa kahtena peräkkäisenä päivänä. Jos ja kun piikkiä ei voinu antaa heti nii en minä kykene siihen, että koira ultrataan tiineeks ja se joutuisi kuolleet pennut synnyttämään. Luin kaikkia kauhutarinoita netistä, paljon riskejä oli olemassa, mutta niin oli synnytykseenkin.

Mietittiin asioita mieheni kanssa. Päätettiin että okei, jos yhestä kerrasta astuminen on päässy onnistumaan ja pentuja on mahassa, me pidetään ne ja parhaalla mahollisella tavalla myös hoidetaan.

Viikot kului. Nivalan Niveleen olin varannu aikaa maanantaille (27.3). Riimille ultra, Renelle kastrointi ja Roosalle rabies-rokotus. Ihan sama mitä se ultra näyttääkään, nii Reneltähän lähtee pallit.Riimin luonteessa on ollu eroja, sekä koko koiran olemuksesa. Neiti on jo muutenki ylisosiaalinen, mutta nyt se on menny aivan yli. Kielloista huolimatta sänkyyn tultu nukkumaan, on koko ajan lähellä, nuolee mua ja Markusta. Lenkillä tepsutellaan eteenpäin ja välillä vielä innostutaan leikkimään. Tarhaan ei enää haluaisi mennä ja jos menee, laittaa ulkona heti maate porstuaalle. Nyt viime viikonloppuna huomasin mahassa eroavaisuutta, se on jotenki pinkeempi ja pyöriämpi. Oon jopa kuunnellu mahan ääniä ja sieltähän on kuulunu pelkkää lorinaa :--D paino on noussut, oon nyt viikottain painoa seurannut. Agitreeneissä Riimillä on perus painikaverit, uroksia molemmat. Ennen treenejä saaneet aina hetken leikkiä. Mitä neiti on tehny nyt parina treenikertana? juossu pakoon näitä ihania leikkikavereita, eikä oo halunnu leikkiä. Juossu vain mun jalkoihin turvaan. Voi höpsöä. Tähän päivään saakka oon puntaroinu valeraskauden ja tiineyden välillä.

Tänään se päivä koitti. Vapaapäivä, aikane herätys, koirien lenkitys ja koirat autoon. Nivalaan oli tunnin ajomatka.
Roosa sai ekana rabies-rokotteen ja siinä samalla Rene nukutettiin. Roosan rabies vasta-ainetestitulos ei ollut riittävä, joten uusi rokote oli otettava. Rokotuksesta 30vrk päästä voi mennä uudelleen otattaan vasta-ainetestin ja toivotaan, että sillon tärppää ja testitulos on riittävä.
Renelle laitettiin nestetippa ja ajeltiin kivesten seudulta karvat poies. Vein Roosan autoon ja hain Riimin sisälle. Riimi hieman ihmetteli, kun Rene makasi pöydällä velttona.
Riimiltä ajeltiin hieman mahakarvoja poies ja ellä rupes tutkiin ultralla massua. Minä jännitin. Mua jännitti nii kauheesti, että oli pakko mennä istumaan. Sami totes, että: "kyllä, selvästi tiine on ja näitä on monta!" ja siinä samassa minä, että: "ei härregyyyyd" :0
Sami veikkas, että pentuja on ainaki sen 7-8kpl, jos ei enemmänki. Eli suuri pentue odotettavissa.

Rene siirrettiin leikkuuhuoneeseen ja minä vain paijasin Riimiä. Tuntu, että menin iha shokkiin. Aattelin vain päässäni, että tää ei oo totta! kerrasta tärppäs ja heti näi iso pentue.

Renen leikkaus onnistu hyvin ja herra on nyt nukkunu kotona. Väsyneeltä vaikuttaa, saanu hyvät kipulääkkeet ja mukaan lähti viikon kipulääkekuuri. Haava on todella siisti ja ei vuoda verta. Turvoksissa on hieman, mutta sehän on leikkauksen jälkeen normaalia.Myönnän sen, että joskus haaveilin Renelle ja Riimille pentuetta. Molemmat on huippuja harrastekoiria, luustoltaan terveitä ja hyväluonteisia. Se haave tosin karistu poies ku sain käsiini ihka ensimmäisen ja oman rotukoiran. Roosa on nyt jo hurmannu usean ihmisen luonteellaan ja moni todennu collieksi erittäin avoimeks ja onhan se. Jos Roosa on luustoltaan terve ja siitä tulee kiva harrastekoira, nii pentue on hänelle kyllä joskus suunnitteilla.

Rene olisi mennyt muutenki ennen kesää kastroitavaks, sillä en ois halunnu ottaa mitään riskiä, että Roosa tulisi tiineeksi Renelle. Aikoinaan, muutama vuos taaksepäin Renellä oli tiedossa kastrointiaika. Roy kastroitiin Reneä ennen ja Rene olisi ollut Roysta kuukauden päästä. Usea varmaan muistaa, että Royn kastrointi ei mennyt toivotulla tavalla. Herra leikattiin samana päivänä kaksi kertaa, toisella kertaa oltiin koko yö Viikin yliopistollisesa eläinsairaalasa ja Roy taisteli hengestään. Ellät teki kaikkensa ja Roy ehti kuivua melkei kuiviin. Sen kokemuksen jälkeen Renen leikkaus vain siirtyi ja siirtyi, sillä mulle jäi Royn kastroinnista hirvee kammo.
Nyt on Reneki kastroitu ja ainaki toistaseks kaikki näyttää hyvältä. Toivon, että toipuminen alkaa hyvin, eikä esteitä tulisi matkalle.

Riimillä on nyt tiineyspäiviä yhteensä 32vrk. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 17.

36 kommenttia:

 1. Onko pennut kaikki jo varattu vai saisiko niistä kysellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonossa on paljon kiinnostuneita. En oo ko parille vasta luvannu (lähisuvulle). Tottakai saa kysellä :)

   Poista
 2. Voi Riimi <3 Tsemppiä Renen kanssa ja ihanaa, et leikkaus meni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt koko illan piipannu, eikä oo vieläkää pissannu. Toine on nii raasu.

   Pieniä rimpularempuloita <3

   Poista
 3. Minullakin heräsi kiinnostus. Ilmoitatko erikseen, koska pentuja saa kysellä vai saako jo valmiiksi kysellä?:)

  VastaaPoista
 4. Oikeastiko kuvittelit metrisen aidan ja juoksihousujen estävän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Rene ei osottanu mitään kiinnostusta, ei edes lenkillä käyny Riimin pissoja haisteleen, ei mitään. Aina juoksujen aikaan erottanu koirat tällä tavoin toisistaan ja tärppien alettua viikon ainaki pitäny Riimiä mukanani. Luulin tietäväni millon on "parhaat" päivät. Aiemmin siinä onnistunut, kunnes tapahtui tämä.

   Poista
 5. > Eristäminen metrisellä aidalla
  > Vahinkopennut
  Valitse toinen...

  VastaaPoista
 6. Pieni palaute blogin luettavuuteen liittyen: poista sisällön kopiointiesto, sillä se estää avaamasta linkkejä tai kuvia uuteen välilehteen painamalla hiiren oikeaa näppäintä. Jos tämä on mahdotonta, niin määritä linkit edes aukeamaan klikatessa uuteen välilehteen niin, että blogi jää auki.

  Aivam vammaista raahata linkkejä blogista uuteen välilehteen, eikä toi kopiointiesto auta yhtikäs mitään. Kuvat saa kopioitua täysin vaivattomasti nytkin. Nykyiset ominaisuudet tekevät vaan blogista tosi ärsyttävän lukea ja selata.

  Miksi muuten päädyit odottamaan ultraa, etkä vaan iskenyt katumuspiikkiä koiraan heti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaaa, aivan. Kiitos palautteesta. Oon aatellu niin, ettei kuka tahansa pysty kuvia kopioimaan ja käyttämään niitä. Jos se on nyt kuitenki edelleen mahollista, poistan sen ku pääsen koneelle. En oo muutenkaa mikää tietokonenero :D

   Katumuspiikin anto ei ollut mahdollista HETI. Molemmat ellät sano, etteivät ole kuulletkaan moisesta piikistä jonka voi laittaa vahingon tapahtuessa 2vuorokauden sisällä. Lisäkseen, että eivät mielellään laita piikkiä ennenkö on ultrattu. Siihenki liitty erilaisia riskejä, jos turhaan olisikin pistänyt.
   Senkö kuulin, ettei piikkiä voi laittaa heti nii en rupia oottaa viikkoja ja jos tiine nii joutuu ne synnyttään kuolleena. Tästä lukee kyllä tuosa tekstissäkin.

   Mieheni kanssa päätös tehtiin yhdessä, vika oli meidän ja jos tiineeks on kerrasta tullu nii me huolehitaan niistä parhaalla mahollisella tavalla. Tähän päätökseen vaikutti myös se, etteivät koira ole sukua keskenään, luustokuvattu terveiks agin ansiosta, kummallakaan ei ole allergioita ja vanhempien luonteista 100% tietäen pennut ei vaadi älyttömiä uusilta kodeilta. Enkä sitä tarkota, että antaisin pentuja mihin sattuu ja kellä vain.

   Poista
  2. Ai, olen itse ollut käsityksessä että jälkiehkäisy olisi koirilla hyvä hoitaa kahden viikon sisään astumisesta. Toki se on mahdollista vielä myöhemminkin. Olisin itse varmaan vienyt sterkattavaksi, kun koiralla tuskin muutenkaan on tarkoitus teettää pentuja.

   Lykkyä pyttyyn päätöksenne kanssa nyt kuitenkin.

   Poista
  3. Muistaakseni ellä sanoi, että tiineys voidaan todeta aikaisintaan ultralla 20-21vuorokauden päästä. Eli noin 3viikon kuluttua astutuksesta.

   Riimi on mietteissä sterkata vielä tämän vuoden puolella. Saa rauhassa treenatakin, eikä tarvi pitää treenitaukoa juoksujen vuoksi.

   Kiitos :)

   Poista
 7. Mitä kautta pennuista voisi kysellä sinulta? Onko vielä vapaana ja millaiseen kotiin haluaisit pennut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facen kautta esim voi kysyä ja nimellä Noora Ollila.
   Kiinnostuneita on ollut paljon. Lähisuvulle oon parille vain luvannut. Täytyy ihan ensin katsoa miten synnytys menee, monta sieltä ylipäätään syntyy ja selviikö miten hengissä. Pentujen luonteissa tulee varmasti näkymään eroja. Riiminlaine pentu käy ihan seurakoiraks ja lenkkikaveriks, mutta Renestä taas löytyy enemmän poweria. Haluan katsoa mimmosia eroja luonteissa löytyy ja näin löytää jokaiselle sopivan kodin. Minulle voi laittaa viestiin mimmoseen kotiin koira pääsis, onko koiraseuraa, tulisko harrastuskaveriks (ois plussaa).

   Poista
 8. Voi vittu tännehän on jo heti ensimmäiset anot kerinny vinkuun ja pätemään. Mahtaakohan sitä pokkaa löytyä tulla ihan omalla naamalla sanomaan samat asiat? Tuskin. "Miksi muuten päädyit odottamaan ultraa, etkä vaan iskenyt katumuspiikkiä koiraan heti?" sulle voin vaan todeta että kannattasko perehtyä siihen katumuspiikin iskemiseen ennenkö tommosta paskaa suustas päästät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anojen on helppo huudella :D mutta kyllähän tämä tuo erilaisia mielipiteitä, sitä osasin jo odottaa. Kaikki olen tänne julkassut, pysyny täysin avoimena ja rehellisenä. Jotkut vaan haluaa tulla pätemään.

   Poista
  2. Paskaa? On niitä koirien tiineyksiä ennenkin hormonaalisesti keskeytetty ASAP.

   >ole anonyymi
   >hauku anoja
   Valitse toinen.

   Poista
 9. Olisin myös kiinnostunut :) mistä pennuista voisi sinulta kysyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facesta löytyy nimellä Noora Ollila :) profiilikuvassa meijä lauman kaikki koirat ja minä isse.

   Poista
 10. Millaista hintaa aiot pyytää pennuista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintako sinulla vain mielessä? Jos suoraa sanotaan nii en ole edes miettiny hintaa vielä.

   Poista
  2. Ei nyt kuitenkaan, mutta joillekkin se hinta voi olla ratkaiseva tekijä joissakin tilanteissa😅

   Poista
  3. Joissakin tilanteissa? Jos kiinnostaa nii toivon hinnan kyselyä muualla kuin täällä :')

   Poista
 11. Onhan tuo nyt typerän sinisilmäistä luottaa metriseen aitaan, kun koirasi agissakin hyppivät esteitä ihan kepeästi. Sekatalouksissa urokset on tulleet koko oven kokoisten rautaporttien ja ovienkin läpi, päästäkseen astumaan nartun, niin yksi pikkuinen lapsiportti on yhtä tyhjän kanssa, sama kuin olisi vain jättänyt samaan tilaan.
  Kirjoitat, että olet joskus jo elätellyt toivetta ko. sekarotuisista pennuista, no onnea - toiveesi on nyt toteutunut. Sen jälkiehkäisypiikin saa laitettua nartulle vaikka heti, kannattaa soittaa tosissaan useammalle kuin kahdelle perähikiän eläinlääkärille, jos oikeasti pentujen mahdollisuus huolettaa.
  Onhan pennut aina ihania, mutta huolella mietittyjä rotukoira-yhdistelmien pentujakin on jatkuvasti vailla kotia yli luovutusikäisenä, niin vituttaa tällainen "no me nyt päätettiin että antaa tulla vaan"-meininki, ihan vain koska pennut on söpöjä ja näillä meidän sekarotuisilla on tosi kivat luonteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiku sanoin, Rene ei ollu tippaakaan kiinnostunu vielä silloin ja aina ennenki toimittu noin. Tärppeinä Riimi ollu aina matkassa. Ilmeisesti kuitenki tärpit alkoivat jo sillon ku nalkkiin kerta jäivät. Neljän päivän päästä astumisesta Rene oli vasta kiinnostunu iha meijän nähen.

   Tästä porttiasiasta on riittämiin vatvottu, enköhän minä ole tajunnut jo.
   Sitäpaitsi, nykyään pystynki pitämään jo samassa tilassa, koska loppu tehtiin tälle, eikä Rene pysty enää lisääntymään.

   Perähikiän eläinlääkärille? Jos kaks sanoo jo samaa, eikä kolmas vastaa nii kyllä, uskon eläinlääkäreitä mieluummin ko nettipalstoja.

   Se ei oo sulta pois, että pennut pidetään. Lisäkseen suurin osa menee lähisuvulle ja tutuille.
   Harmi, että sinua noin vituttaa. Toivottavasti sinulla on muutakin elämää ku miettiä Renen ja Riimin vahinkopentuetta.

   Poista
  2. Hei anonyymi ole hiljaa tai mene muualle vinkumaan jos ei parempaa sanottavaa ole kuin päteä nimettömänä muiden asioita. Se ei tosiaan ole sulta pois ja se on aivan meidän oma asia miten tämän asian kanssa eletään ja ollaan. Elämässä on vähän muitakin ja isompiakin asioita kun jotkut koiran juoksut tai pennut. Mun mielestä on aivan turha tulla valittamaan vaikka nuo kuinka sikiäis. Ja turha tästä Nooraa on syyttää, oma osuuteni mullakin tässä on.

   Meillä on muutakin elämää kuin huolehtia koiran juoksuista 24/7. Oma on asiamme kuitenkin ja nyt vahingon satuttua me pennuista selvitään ja kaikki saadaan koteihinkin, hyviä koiria kun tulevat olemaan.

   En oo ikään ymmärtänyt mitä tyydytystä jotkut ihmiset saa tuosta pätemisestä. Noorallekin monet kerrat jo sanonu että lopettaa koko blogin kun kuitenki saa kuulla vaan siitä paskaa ja niin montaa ihmistä tuntuu meidän elämä kiinnostavan. Ei se kenellekään kuulu miten kukaan elämäänsä elää ja jos niin kova tarve on tulla moittimaan niin vois tulla edes naamatusten sanomaan. Ja saa se Noora muuten blogiaan jatkaa jos jaksaa nuita kuittailuja lukea.

   Itse oon jo pitkän aikaa sitten pyrkinyt karsimaan elämästä negatiiviset asiat pois ja näkemään asiat hyvässä valossa ja keskittyä elämästä nauttimiseen. Kannattais kokeilla, vois olla helpompi ollakin jos ei koko ajan tarttis miettiä mihin saa taas mennä muita haukkumaan. Ja lopettaa se sitruunoiden popsiminen iltapalaksi.

   KIITOS ja anteeksi, mukavaa kevään jatkoa jokaiselle ja kiitos mukavista kommenteista. Jatkakaa vain blogin seuraamista kun varmaan niitä pentujuttujakin alkaa sitten sen ajan tultua tippumaan. Ja negatiivisille kommentoijille, teidän kannattaa lopettaa lukeminen jos meidän asiat ottaa noin päähän.

   T: tämän talouden isäntä.

   Poista
 12. Päättipä sitä mistä vaan mitä vaan, nii aina se toisia itkettää :D Varsinki jos pysyy vieläpä rehellisenä. Mun puolesta voit ottaa anokommenttioikeudet vaikka hetkeks pois. Jos oikeasti on tärkeää sanottavaa oli mitä mieltä vaan, sen kykenee muotoilemaan niin että voi häpeämättä omalla nimellään laittaa :)

  Tässä on tilanne kuitenkin aika kiva, tutkitut vanhemmat etc. Metrin aita toki kuulosti hassulta, mutta niinhän se on, ettei ne hormoonihuuruset elukat pysy yhtään missään.

  Tsemppiä tulevaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny <3

   Varmaan täytynee kohta laittaa anokommenttioikeudet jäähypenkille.
   Omalla nimellä ei uskalleta tulla sanomaan, mutta kyllä anona voi mitä vain sanua.

   Poista
 13. Tsemppiä pentujen kanssa! <3 Niistä tulee varmasti mahtavia kavereita tuleviin perheisiinsä!

  VastaaPoista
 14. Tää seropi yhdistelmä ei kuulosta ollenkaan pahalta vaikka mielipiteitä nähtävästi jakaakin. Onnea pennuista !❤


  VastaaPoista
 15. Törmäsin facebookissa Riimin pentumahakuvaan ja oli pakko kaivaa blogisi esiin :D Varmasti ollut melkoinen ylläri! Itsehän olen ihaillut Reneä ja Riimiä blogisi kautta jo monta vuotta, ja nyt hieman syyhyttäisi asettua kotiehdokkaaksi muttaaa koska kaksi nuorta koiraa jo taloudessa, yritän malttaa mieleni :'D Paljon onnea ja jaksamista pentuarkeen ja Riimille voimia äitiyteen! Pennuista tulee varmasti upeita koiria! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh, massu voi jo aika pullavasti :')

   Kiitos sinulle!

   Poista
 16. Mäkin näin pentumahan fb:ssä ja olin että johan nyt. Ja onhan tuo metrin korkuinen aita juoksunartun ja uroksen välillä tosi sinisilmäistä, mutta kun vahinko kävi jo ettekä halunneet narttua sterkata pentuineen saman tien, niin eihän siinä. Joten tsemppiä pentujen kanssa ja nuo anojen huutelut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vaan, maito on jo maassa eikä siihen syyttelyt enää auta.

  Täytyy laittaa blogi seurantaan niin näkee sitten pentukuvia :D

  VastaaPoista