Sivut

torstai 4. toukokuuta 2017

Pennut syntyi


Reilu viikko tuli nukuttua huonosti Riimin levottomuuden myötä. Onneks pentujen liikkeet tuntui ja näkyi, mutta silti oli pieni epäilys ettei kaikki ole välttis ok.

Soittelin koko viime viikon eläinlääkäreille, jotka käski vielä kattua ja odottaa.

Koitti perjantai (28.4), tiineyspäiviä 65vrk ja soitin taas heti aamusta eläinlääkäreille. Kaikki täynnä. Soitin päivystävälle ellälle, joka päivystää viikonlopun ja vapun. Kyselin rupeevatko keisarileikkaan, jos tarve tulee. Kuulemma ei ole siihen mahollisuutta. Järkytyin tiedosta. Soitin ja soitin. Viimein Ylivieskaan saatiin Helmisille aika samalle päivää klo. 14:30. Kokemusta ei kyseisestä paikasta ollut aiemmin, mutta saampahan itelle mielenrauhan.


Ystävä lähti mukaan ellään ja paikanpäälle tuli myös Roosan kasvattaja. Kiitos teille ihanille vielä tätäkin kautta. Ilman teitä en olis pärjänny.

Eläinlääkäri tutki Riimiä. Totes, että keisarileikkaus vois olla nyt paras vaihtoehto, koska ensisynnyttäjä ja tiineys kestäny jo niin kauon. Jos viikonlopun aikana ois tullu hätä, oltas joutu ajaan Ouluun asti.
Päätin että ok, koira leikataan. Olin jo osannu siihen varautua.

Pentuja alkoi tulemaan eläinlääkärin sylissä meidän putsattavaks ja voi vitsit mikä värikirjo! 

Kaikkiaan pentuja syntyi 7kpl, joista 4narttua ja 3urosta. Pienin narttu näytti todella huonolta, mutta alkoi kuitenkin hengittämään.

Leikkauksessa selvisi, että kohtu oli ollut niin pinkeenä, ettei supisteluja olisi tullut riittävästi, kohdunsuu oli täysin kiinni ja ellä meinas, että jos oltais vielä päivä odotettu nii kaikki pennut olis todennäköisesti kuollu. Muistaakseni sikiöpussit olivat jo aika tyhjiä. Riimiltä rupes tulemaan päivää ennen leikkausta läpinäkyvää limaa/nestettä, joka oli lapsvettä.

Luojan kiitos itellä oli koko ajan semmone tunne, että nyt kaikki ei ole hyvin ja halusin viä vaikka väkisin koiran ellään. 


 Kotona Riimi oli vielä tokkurassa, mutta antoi pentujen olla hienosti tissillä. Maitoa ei tullu alkuun riittävästi, mutta pikkuhiljaa maidonmäärä lisääntyi.

Pentueen pienin narttu oli toisia sisaruksia puolet pienempi, imi todella huonosti tissiä, hengitys rohisi koko ajan ja parin tunnin välein oli pientä ruokittava keinomaidolla ja pipetillä.

Vuorokauden pieni rakas töpöhäntäinen erikoisuus jaksoi ja sydän sammui. Lahja taivaasta olit meille, jota sai vain hetken sylissä pitää.. 💔

Tätä tekstiä kirjottaen itkettää jälleen. Miten rakas päivässä voi tulla. Haudattiin rakkaus ja Riimi mamma antoi jäähyväispusut.


Tällä hetkellä meillä on siis 3narttua ja 3urosta, jotka vaikuttaa elinvoimasilta. Blue merle narttu on muita n. 200g pienempi, joka saa nyt erityishuomiota ja sitä tarkkaillaan enempi.Urokset

Nartut
Pentuset on tänään 5pv:n ikäsiä ja ne kasvaa silmissä. Kuinka ihania ne onkaan. Pentulootan vieressä vois olla koko päivän.


Ihmettelette varmaan miten moinen värikirjo voi tulla tämän näkösistä vanhemmista? Multa on tultu jopa kysymään, että onko Rene edes pentujen isukki? No kyllä on! Riimi ei ole ikinä karannut, ei edes juoksujen aikaan.

Renen isä on siis blue merle väritykseltään ja Rene on "piilomerle".
Kultsun ja sammarin kautta kauempaa periytyy brindle väritys.

Roosan kasvattaja tutki asiaa ihan tarkasti mydogdna:n kautta ja sieltä löyty paljon hyvää tietoa.


Lauman muut dogit on ottanu pennut hyvin vastaan. Roosaa ja Royta kiinnostaisi kovasti. Yölläki välillä jos joku pennuista rupee oikein huutamaan, Roy menee kattomaa portille ihmeissään ja häntä heiluen.
Mitä herra isukki on mieltä? hahh, Reneä ei kiinnosta pätkääkään ja sitä osasinki odottaa :D voi höpö.

Riimi on ihan loistava mamma ja hoitaa hyvin pentuset. Maitoa tulee nyt runsaasti ja mammakoira haluis olla koko ajan pentujen lähellä. ❤


4 kommenttia:

 1. Onnittelut! Ja samalla osanotto enkelipennun johdosta, toivottavasti muut nyt pysyvät elinvoimaisina <3
  Riimi varmasti hoitaa pentuja hyvin :)

  Tosi värikäs pentue kyllä tuli! Mielenkiintoista seurata että minkälaisia näistä pikkuisista vielä kehittyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Riimi on super mamma. Niin hellä ja ei tulis millää pois pentulootasta :--D

   Joo väriä riittää ;)

   Poista
 2. Voi apua nää on ihania! 😍 Ja mikä värikirjo, pentukuumetta ilmassa... Voi harmi tuota pientä, ihan ei jaksanut.. :( Onnea kuitenkin pikkuisista!

  VastaaPoista